header image
 

Rövid hírek – 2009. 08. 12.

Ez a post azon hírek/infok/érdekességek számára jött létre, amelyek nem érdemelnek külön bejegyzést viszont mindenképpen említésre méltóak.  Mindig mikor updatelem ezt a postot feltolom az oldal tetejére.
Update 1 Update 2 (2009. 08. 13 03:51)

  • Azok számára akik a játék dobozos verzióját szerzik be némi örömöt jelenthet hogy a DVDre már az 1.5ös verziójú Aion lesz rákarcolva és nem kell több GBos patchet töltögetniük megjelenéskor. Plusz Ayase kitér arra is hogy nem meglepő módon lesznek még patchek indulásig amiket megpróbálnak minnél simábban eljuttatni a játékosokhoz.
  • U2 Nemrég bővült egy újabb “termékkel” az NCSoft hivatalos online boltja. A termék szót azért tettem idézőjelbe mert valójában arról van szó hogy 10 Euroért upgradelik a standard Aionodat Collector’s Editionre. Egyelőre még nem tudni hogy ezt konkrétan melyik forgalmazók termékeivel lehet megcsinálni (szerintem mindegyikkel), jelenleg az NCSoft és a Steamen keresztül vásárolt játékokkal működik biztosan. Gondolom az emberek 90%a tudja mi jár a CEhez de azért leírom hogy mit is kapunk a 10 euronkért.
    – Black Cloud Wings (Level 30as szárnyak amikkel az ingame vásárolhatóaknál ( Kb 1 millio kinah) 10 másodpercel tovább tudunk repülni)
    ElyosAsmodian
    – Black Cloud Earring (+ HP/Mana-t adó fülbevaló)
    Earring
    – Special character title with stat boost. Nem 100% de valószínűleg ez a Pioneer of Aion title (Physical Crit Hit +3, Physical Atk +1, Parry +8).
    – Color dye to tint one in-game item (lila egyszer használható tinta)
    Dye
    – Two character emotes (ez nem hiszem hogy különösebb magyarázatra szorulna)

    Egyik emote, másik emote.

  • U2 Azok számára akiknek nem tetszenek az angol szinkronhangok jó hír lehet hogy ismét felmerült a kérdés a fórumokon és Ayase most is pozitívan nyilatkozott a dologról. Egy korábbi postjából már kiderült hogy az NCSoft tisztában van a különböző language packek iránti igénnyel és vizsgálják a megvalósítás lehetőségét.

Érdekesség

altgard

– Az Impetusium blogra került ki még tegnap Thulf jóvoltából egy minimap részletekből összerakott térkép Ishalgenről. Ma újabb 3 zónának a minimap montázsával frissítette a térképes oldalát és így már érdemes megemlíteni mivel további updatekre lehet számítani.
Mondjuk azt meg kell jegyezni hogy ezek a térképek jóval kevésbé részletesek mint World of Warcraftos társaik amiket anno meglehetősen kedveltem.

– Szintén tegnap bukkant fel a következő videó méghozzá az NCSoft hivatalos Youtube channeljén.

Egyike az első machinimáknak amik az Aionhoz készültek és eljutottak a nyugati közönséghez.

U1 – Az mmosite munkatársai látogatás tettek az NCSoft dél-koreai főhadiszállásán ahol készítettek is jópár képet. Csináltak is róla egy szavazást hogy kinek melyik tetszik jobban az NCSoft vagy a Blizzard HQ, jelenleg 78-39 az állás az NCSoft javára (én a Blizzardra szavaztam).

U1 – Szintén mmositenak köszönhetjük a következő képeket amelyeken néhány 1.5ben bekerült ruha és sapka skint csodálhatunk meg. Jó részük (ha nem mind) csupán kozmetikai szerepet tölt be.

Klikk a képre a többiért..

Princess

2009. 08. 11.

Csupán egy gyors összefoglaló a tegnapi napról mert aki nem olvasta a commenteket lemaradhatott pár dologról.

  • Először egy Lani Blazier interjú futott be aki történetesen a játék egyik producere. A beszélgetés nem igazán tartogatott sok információt azoknak akik nem teljesen ismeretlenek az Aion világában.
    Két dolgot viszont kiemelnék, az egyik téma amiről eddig nem volt hivatalos információ az az, hogy mennyire érkeznek egyszerre az 1.5 utáni patchek a játék különböző verzióihoz. Lani elmondta hogy igyekezni fognak 2-3 hónapon belül minden verzióhoz elkészíteni a frissítést (azért 2-3 hónap külöbség nagyon gáz).
    A másik ami még érdekes az a mikrotranzakciós rendszer megemlítése volt, Lani ezzel kapcsolatban csupán annyit mondott hogy “Egyelőre nincs semmi bejelentve de figyeljük a híreket”. Természetesen ettől mindenki megkattant, hogy még több pénzt akarnak kicsikarni belőle de Ayase (ő az imba community managerünk) tőle szokatlan gyorsasággal reagált és megnyugtatott mindenkit, hogy csupán kiegészítő szolgáltatások jöhetnek szóba mikrotranzakció keretében (WoWból ismerős név csere, szerver transzfer etc..).
  • Valamivel később Brian Cnox producer is adott egy interjút a Gamestarnak. Mivel az interjú magyarul van mindenki nyugodtan elolvashatja. Egy dolog azért kiemelnék, méghozzá azt, hogy a szerverpark Németországban lesz EU esetében (nem is tudom mi lesz kis WoWról szakadt testvéreinkel, úgy megszoktuk hogy a franciákat szídjuk).
  • Megszületett a hivatalos közlemény a 6. zárt bétával kapcsolatban. Gyakorlatilag semmi nincs benne amit eddig ne tudtunk volna azt leszámítva hogy különböző lore-hoz köthető eventeket terveznek a hétvégére, később több információt is közölnek majd.
  • Nem valószínű hogy sok embernek feltűnt volna de a nemrég bemutatott Aion Cinematic Introban a kommentár csak a jobb oldalról hallható, ezt a hibát javítani fogják az indulásig.
  • Ayase korábban azt nyilatkozta hogy az EU head-start egy időben fog kezdődni az amerikaival vagyis 20-án, ergo ez nekünk nem 2 napos head-startot hanem 5 naposat jelentett volna. A tegnapi nap óta ketten is rákérdeztek Twitteren hogy akkor most mi a helyzet ezzel és Ayase úgy válaszolt hogy “Eredetileg a 2 nap volt meghírdetve és van rá esély hogy visszatérünk ehhez a verzióhoz.” Tehát immár nem biztos az 5 napos EU head-start de “nemsokára majd többet fogunk tudni”.

Még így a végére idebiggyesztem hogy szerintem melyik a legviccesebb “keresési kulcs”, amelyet a google-be, egyéb keresőbe beírva rátaláltak a blogra a nap folyamán.

  1. almabokor
  2. an update error occurred lotro

Igen tudom hogy ez kettő de nem tudtam dönteni.

~ by baaldroth on .

Aion

One Response to “Rövid hírek – 2009. 08. 12.”

  1. A térképek picit csalókák, mert a felderítetlen részek a legtöbb helyen már valójában más zónák részei.

    Például át lehet siklani egyikből a másikba; ilyenkor persze a célzóna nem tölt be csak a placeholder hátterek vannak ott. Most is ugye picit bővítik majd Teobomost és párját, de már nem sok hely van azokon belül (legalábbis míg át nem rajzolják a térképeket). A nagytérképet nézve viszont még egy-egy hatalmas területnek van hely, kérdés, hogy mikor akarnak új zónákat bemutatni.

    Köszi az összefoglalót, Z!

Comments are closed.