header image
 

Enchantment sikeressége

update.1 (2010.január.7): A 1.0-ás angol kifejezéseket módosítottam a végeles 1.5-ös kifejezésekre…

Biztos sokan próbálgattátok már az enchantmentet a játékban. Ez arra való, hogy szét tudsz szedni zöld fehér vagy annál jobb minőségű tárgyakat és az azokból keletkező “Enchantment Stone”-okat rá tudod rakni fegyverekre és ruhákra, melyek ezáltal erősödnek. Nem akarom kifejteni, hogy pontosan milyen tárgyakon milyen erősödést jelent az enchantolás, mert nem erről szól a cikk. Akit ez – is – érdekel, az talál egy elé jó guideot az mmosite-on.

Sokkal érdekesebb az enchantment igencsak bosszantó sikerességének működési elve. Nagyon régóta keresek már valami kézzel fogható rendszert benne, eléggé bosszantó, amikor a lvl24-es itemen egymás után három lvl29-es enchantment stone is failel. Aki nem tudná egy tárgyra 10 enchantment stone-t lehet felrakni és a hatása stackelődik. Viszont ha egy enchantment stone failel, akkor nem csak az nem megy fel, hanem eggyel csökken is a tárgy enchant szintje. Az, hogy mennyi enchant van az adott tárgyon a nevéből látszik, pl: “+9 Böllér tőr”

Szóval, nálamnál sokkal okosabb és ügyesebb játékosok pénzt, zöldet és időt nem kímélve kitapasztalták a rendszert. Alább a kis összefoglaló táblázat ami megmutatja, hogy milyen kvalitású tárgyak esetén mennyivel kell magasabbnak lennie az enchant stonenak az 50%-os sikerességhez és mennyit javít a helyzeten 1-1 további echantment stone szint:

  • Zöld (Superior):  +5 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
  • Szuperzöld (Worthy Superior):  +8 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
  • Kék (Heroic): +10 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
  • Szuperkék (Worthy Heroic) +3 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
  • Narancs (Fable): +15 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = 5%

Mindezek alapján könnyen kiszámítható, hogy pl. a zöld lvl24-es “Böllér tőr” tárgyra 39-es enchantment stoneokat kell használni, hogy 100%-kal felmenjen rá. Na már ezt is tudjuk végre.

Akinek totálisan zavaros ez az enchanting dolog, az a tovább mögött találhat egy video-t, ami bemutatja a lényeget:

~ by Menorel on .

Aion

2 Responses to “Enchantment sikeressége”

  1. Szép kis lagja van a srácnak

  2. halod de azt honnan tudjam hogy hányas echamentet használjak 32 esen l 39 vagy mi hmm?

Comments are closed.