header image
 

Rövid hírek – 2009. 08. 17.

Tegnap kimaradt a rövidhírek “rovat”, mivel egyrészt nagyon semmi nem történt, másrészt meg… na ezt inkább hagyjuk. Talán egyetlen komolyabb érdekesség az volt, hogy a CBT#6-ra behírdetett és Z által két napja megjósolt “World Event”-ek lementek rendre. Mivel mindannyiunk kedvenc kommunikációs manágere tegnap átruccant Angliába, majd tovább Németországba; ezért nem az ő tolmácsolásában kaphattunk infót a World Eventekről, hanem aion_xaen (Brian Knox) twitterén keresztül. Az Asmo eventekről nem tudok semmit, de Elyos oldalon előbb Verteron Citadelt és környékét lepték el a lvl19-es Krall mobok, amit egy lvl29-es Balaur odaspawnoltatása követett;  majd kicsivel később Eltnen Fortress-t lepték el a Balaurok és egy hatalmas sárkány, aki persze mindenkit kinyírt. Mondhatnám persze, hogy eredeti meg minden, dehát ugyebár nem az. Láttunk már ilyet nemegyszer pl. WoW-ban, amikor a beta eventek végén a GM-ek mindenféle vicces szörnyikéket spawnoltattak poénból. Jó-jó, ettől még lehet eredeti… De térjük rá a mai napra:

  • Ayase sikeresen megérkezett és már neki is fogott twitterelni. Megtudhattuk, hogy természetesen az Open Beta fog következni, részletes információ hamarosan várhatók hamarosan. (gondolom amit kitalálják,hogy ezt most hogy is kéne)
  • Több helyen is megjelent, hogy elkészült az Aion EU/US aranylemeze. Szóval készen van a végleges copy, amiből majd a boxokhoz gyártják a DVD-ket. (egyik forrás: massively.com). Mivel korábban Ayase megerősítette, hogy a telepítőkön már az 1.5-ös verzió lesz fenn alapból – hogy ne kelljen 2 gigát lehúzni install-kor – ezért (némi spekuláció árán) kikövetkeztethető, hogy az Open Beta is már nagy valószínűséggel 1.5-ös verzión lesz. Ez persze tényleg csak a saját fantazmagóriám, szóval sehol nincs megerősítve.
  • Az iménti közlemény szerint az ezen a héten kezdőd GamesCon 2009 rendezvényen (korábban már írtunk róla) már az 1.5-ös patchet demózzák. Ahogy olvasható is, a “The Shadows of Balaur” kiegészítő (1.5-ös patch) számos új zónát, instanszot, küldetéseket és további specialitásokat tartalmaznak, melyeket direkt nekünk (nyugati népségnek) készítettek. Hát köszönjük a kedvességüket. (Még egy plusz jel az 1.5-ös open beta fantazmagóriám mellett)
  • Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy a CBT#6 ma este 9-kor véget ért, szokatlanul gyorsan le is lőtték (alig egy órán belül) a betaboardot. (egyébként ebből is simán ki tudnám, hozni, hogy jön az 1.5)
  • Ayase sokadszorra is megerősítette, hogy a mostani CBT#6 után az összes karaktert törlik. Tehát mindenki tiszta lappal indul az open beta-nak.
  • A héten (12-én) megtudhattuk, hogy az NCSoft-tól távozott Jeff Stain és David Reid. Előbbi illető a Guild Wars fejlesztéséért volt felelős és részben az ő munkája volt az ArenaNet (személy szerint az előbbi soha nem érdekelt, az utóbbiról meg azt sem tudom mi az). Érdekességképpen: Jeff egyébként az NCWest előtt a Blizzardnál dolgozott és a WoW mellett részt vett a StarCraft, a Warcraft III és a Diablo fejlesztésében is. Reid a marketing terület vezetője volt. Az NCSoft közleményben nyilatkozta, hogy a kulcsemberek távozása semmilyen szinten nem befolyásolja az Aion startot és bár nagyon fontos embereket veszített el ezzel a csapat, de ettől még semmi nem fog változni. A kulcspozícióban ülő személyek távozása ellenére az NCSoft pénzügyi eredményei rózsásak.
  • Apró érdekesség csak, de az MMORPG.com természetesen vezet listát a hostolt játékok nézettségéről. Érdekes meg minden, még talán repezentatív is…
  • Lezártam a kb. két hete indult “ki fogsz venni szabadságot az AION startra?” szavazást. 113 kedves látogató érezte úgy, hogy szeretné a témában kifejezni a véleményét. Ebből 48% nem kíván ilyesmire szabadságot elkölteni, 14% még gondolkodik a dolgon, viszont 38%-uk van elég kocka ahhoz, hogy szabadsággal igyon előre a medve bőrére.

ffxiv-gallery_96_2_11179Nem az Aion-hoz kapcsolódik, de az aionsource.com-ot üzemeltető Curse.net beindította a Final Fantasy XIV fan-site-ját. Valami hasonlót akarnak összehozni mint az AionSource. Aki esetleg nemtudná az FFXIV egy Final Fantasy világra épülő MMORPG lesz. A japán gyártó szerint 2010-ben meg is fog jelenni, ehhez képest mondjuk elég kevés infó érhető még el róla. A játék kapcsán egyébként elég sok érdekesség került már elő. Egyrészt nem lesz régióra bontott, időben eltolt release. Egyszerre fog megjelenni mindenhol (Angol, Francia, Német és Japán nyelven). Másrészt a játék sok szempontból nem “hagyományos” MMO lesz. A karakter fejlesztés nem szintezéssel/XP gyűjtéssel történik. (hanem? ez nem derült ki). Másik érdekesség, hogy a játék egyszerre fog megjelenni Windowsra és Playstation 3-ra. Ez utóbbi felvet több érdekes kérdést is. MMORPG konzolon? A Curse.net fansite a http://www.ffxivcore.com/ címen érhető el. Érdemes ellátogatni a hivatalos EU oldalra, ahol a játék trailere indul egyből. A grafika grandiózus, látszik rajta, hogy nagyon komolyan ráfeküdtek. Bár – egy interjúból kiderül -, csak részben ingame engine által generált a video. Néhol kicsit rájavítgattak az engine-re és van CGI rész is a trailerben. Mindenesetre érdemes a szemünk sarkából követni az FFXIV-t is, ki tudja… ffxiv-splashscreen

~ by Menorel on .

Aion

5 Responses to “Rövid hírek – 2009. 08. 17.”

  1. Kövezzetek meg, de ha elérhető lesz és nem kerül tul sokba biztos hogy ott leszek az FFXIV világában. Életem legkedvesebb emlékei (persze csak PC-s téren) fűződnek a sorozathoz, a VII-et 3x, a VIIIat vagy 5x játszottam végig de minden részt élveztem nagyon. Úgyhogy én nagyon várom, főleg hogy végre PCre is lesz a XI után (amiből sajna kimaradtam) megjelenés.

    Siessetek Square-Enix!

  2. FF14 need most !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Hello mindenkinek! Ami az FF14 Játék konzolra való megjelenését illeti:http://nonstopmobil.hu/ps3-kiegeszitok-a-logitechtol-20070913.html , már ha ez a gond. Én még a mai napig is reménykedem benne hogy lesz konzolra MMORPG, mert már nagyon unalmas és drága mulatság gépet cserélni és ujra rakni rajta minden sz..t. Kontra ,hogy elég gáz a munkahelyedre becsempészni egy 97″plazmát + egy Xbox-ot:)

  4. http://www.gamekapocs.hu/hir/16434/GamesCom+09:+FF+XIV+-+lesz+X360-ra,+csak+kesobb

    Jó kis videók.

    Ebből még “baj” lesz…

  5. Így a gameplay videok alapján engem nagyon nem győzött meg, oké, hogy csak kézikamerás; de akkor is. Nagyon zavarosnak tűnik az irányítás; a trailer után komolyan “aggódtam”; de ezt elnézve, kicsit megnyugodtam…

Comments are closed.