header image
 

PvE, de a javából!

Agyam eldobom, hogy miközben aionsource-ot, meg minden fórumot telesírnak a népek, hogy jajj, milyen gyenge már az Aion PvE tartalma, aközben ilyen videókat találok, mint a lentebbi.A videon egy lvl46-os world boss-t tankolnak. (1.5-ös content) A harcnak fázisai vannak. A boss p2-ben folyamatosan magához rángatja a ranged DPS-eket és szívja a HPjukat, a tankoknak rotálniuk kell egymást. Agro meter hiányában p1-ben csak a tankok építenek aggrot, hogy ne legyen wipe, de megoldják azt is. P3-ban a boss random raid membereket vízbuborékokká változtat és 3x annyit sebez beléjük. Folyamatos AoE damage a raidbe. Kérem szépen mi kell még? Ez nem tank and spank, ez PvE, de a javából…

HD, full-screen, popcorn + cola must have…

~ by Menorel on .

Aion

25 Responses to “PvE, de a javából!”

  1. Ez valami borzalmas….. marmint a zene….
    Kesz WOW:) Mar elore latom a fellabu wipeokat:)

  2. Jó úton haladnak szerintem. Pl. ez a fight nem rossz.
    A zene nagyon üt 🙂

  3. Ez a zene azért annyira nem is büntet. Hallottam már sokkal durvábbakat a koreaiaktól.

  4. Lehet az én igényeim magasak, de azért ez korántsem egy Mimiron, Freya, Yogg-Saron vagy Hodir szerű dinamikus, harc ahol rohangálni kell ide-oda vagy a megfelelő időben a megfelelő helyre állni miközben kapod az áldást valamilyen aoe sebzésből. (Nem, ez nem egy flamekeltő post, még mielőtt eküldene valaki WoW-ozni. Figyelem a játékot egy ideje és bétatesztelem is, sőt szeretném ha jó lenne az egész miliő.)

    • Maximálisan igazad van, viszont felhívnám a figyeled arra, hogy ez egy world boss, szóval nem insta, csak simán kinn járkál a sztyeppén.
      A posttal csak arra akartam utalni, hogy – úgy néz ki- tudnak és akarnak is normális boss scripteket csinálni. Ez a video nekem nagyon komoly löket 🙂

  5. Engem az vonz vagy vonzana – nem is tudom hogy fogalmazzak, mert még magam sem tudom mitévő legyek – ebben a játékban, hogy a PvE szerves része a PvP-nek illetve vica versa(lásd. PvPvE insta vagy Abyss illetve a Fortress ostromok és az ehez kapcsolódó rankok, opciók), viszont jelentősen ront az élvezeti értéken, ha a PvE tartalom meglehetősen egyszerű és nem kell hozzá semmi koordináció vagy taktikai érzék.

  6. Ilyenkor meg ugye elkezdesz mérlegelni, hogy egy jól felépített guildet és/vagy karaktert otthagyjál 5 év után, amikor úgymond még nem láttad a “THE END” feliratot a végén. (esetemben ez ugye a WoW lenne, amivel béta óta játszom megszakítás nélkül)

  7. Szerintem egy olyan MMO-ba mint a WOW amit mindig “fejlesztenek”, es mindig van uj kieg, nemnagyon hiszem hogy latni fogsz “THE END” feliratot, maximum akkor, hogyha befejezik a fejlesztest.
    Nekem a “THE END” Illidian volt, azota is jatszogatok, de mar nem vonz a jatek:) Igy nekem konnyu volt donteni.

  8. Természetesen ezt a “The End” feliratot képletesen értettem, de vitathatatlan szerintem, hogy az általam fentebb említett bossok harcai elég jól koreografáltak – nem beszélve a hard modeokról -, ellenben Menorel által linkeltnél.

    Mentségére legyen mondva a Blizzard sem így kezdte Molten Coret. Persze volt 5 év, mire ide eljutottak (illetve közben volt egy jó Lady Vashj harc, Illidan harc, Sunwell úgy egészében). Mint tudjuk Blizznél arról híresek, hogy meglévő jól működő elemeket nagyon jó kohézióba dobják össze és lesz belőle egy jó játék. Egyszerűbben fogalmazva “összelopkodják”, “másolják”, “ötletet merítenek” egy-egy jó ötletből, amelyeket vegyítve egészen jó “egyveleg” lesz. Igazán meríthetne ötleteket az NCSoft is (gondolom tették is, de nem árt ha még többet és jobban csennek el innen-onnan).

  9. Teny, hogy a WOW – ban jobbak a bossok harcai ( persze ezt 2 CBT re tudom alapozni, ahol 1 – 2 outdoor vacak bosst lattam).
    Akarki akarmit mond, ugy , hogy mar nem szeretem a jatekot, a WOW-ban van a legjobb/legnehezebb/legosszetetebb pve content(fight).
    Viszont ugye AION , ahogy halottam pvp motivalt jatek es lassuk be WOW PVP = ****, nem azert mondom, mert verpista 26vagyok 140es ratingel.De teljesen imbalanced a jatek.
    WOW os PVP sek is PVE nek, a WOW a PVE re epit/epitett mindig is.
    9MMO tudok mondani, ahol sokkal balancedesebb a pvp, mint wowba 5ev utan ( ez persze a sok fejlesztes miatt is van, LASD hero class DK = epic fail)
    Evvel arra akartam kilyukadni , hogy WOW a legjobb PVE jatek , de messzimagasan nem a legjobb pvp jatek.
    AION pedig pvpve szoval inkabb PVP motivalt, mint Warhammer ONline.
    Az embereknek azt kell eldonteni , hogy PVE vagy PVP ni akarnak , eggyik ebben jobb a masik abban. ( Bar aion beta , szoval lehet jobb content lesz mint WOW-ba:) bar nemhiszem:))

  10. A “lopkodasokrol” meg annyit, hogy blizard paranoias es szerintem mindent levedetett:)

  11. Szerintem jó elkaptad az írásaidban a lényeget. tuti emlékszel mivel indult a wow, én még most is merengve emlékszem amikor kijött Dire maul, Bwl stb… A wow pvp része kezdetben nulla volt, aztán, hogy a pvp orietált emberek is idetaláljanak, itt maradjanak előre megtervezett keretek közé szorították a pvp-t (bg-k, arena)és a pve tartalom maradt azokra a helyekre, ahol szinzethettél. Szerintem kezdetben a pvp részre nem gondoltak. De eltelt öt év. Igazad van, azota a wow komplexebb lett.
    Egy új mmo szerintem, bár ezt sosem mondaná ki, számít arra, hogy elvesz a wowtól előfizetőket. Végül is az a király, aki azt játszza, sok évnyi játékával bizonyítja, hogy ő a tökéletes vevő és előfizető. Egyszerre elvenni a wowtól a pvp ÉS a pve játékosait szinte lehetetlen. De az egyik irányban el lehet indulni. Akárki is jelenik meg egy ötéves projekttel kell versenyeznie. És szerintem eddig az Aion az eddig legötletesebb trónkövetelő. A kérdés csak az, hogy tud-e olyan gyors és ötletes lenni, hogy komoly vetélytárs maradjon.

  12. Azt gondolom, hogy akik komolyan gondolják az Aionra váltást, azoknak meg kell érteniük egy nagyon fontos dolgot. Az Aionban a PvPvE a lényeg – és itt nem csak a Dreadgion-ról beszélek – egész abyss egy hatalmas hentgyár. Iszonyat mennyiségű PvE tartalom van Abysson, ráadásul minden dinamikus. A fortresseket nem két player frakció foglalgatja, hanem 3 frakció amiből egy NPC frakció. Az insták, az outdoor bossok mind csak ráadás; nem ez a fő cél. Az 1.5-ös patchcsel nagyon komoly PVE tartalom került be a játékba pont azért, de ezek nagy része inkább a storyline-t szintesíti és a szintezéshez ad alternatívát. Dark Poeta-t és a shugo pirat shipet leszámítva a legtöbb instának ez a lényege. outdoor grind helyett instance grindelj XP-ért, fix lootokért; pont ahogy azt teszed WoW-ban is. Azok akik képesek lesznek ráhangolódni Abyssra és a outdoor PvPvE-re azok szerintem nagyon jól fogják érezni magukat és nagyon happy-k lesznek; azok akik görcsösen más játékot keresnek az Aionoban, azok pedig le fognak morzsolódni, hiszen lássuk be, minek ide Mimiron vagy Yog-Sarron szintű boss script, ha egyszer vannak balaurjaink akik tűzzel vassal is de végik a fortresseiket…

  13. Még egy apró gondolat: Az Aionnak bár valószínűleg komoly bázisa fog származni a WoW-os otthagyó játékosokból, de be kell látni, hogy nagyon sok játékos lesz, akik vagy soha nem is WoWoztak, vagy vanilaban, BC-ben hagyták ott a wow-os és azóta nem tolják azt. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy belépő szintű instákban el lehetne várni Mimiron vagy Hodir szintű boss-scripteket olyan emberektől akik esetleg soha életükbe nem is PvE-ztek/WoW-oztak. Ebben a játékban is ki fog alakulni egy új generáció PvE társadalom és az NCSoft ki fogja szolgálni az igényeiket, de az nem lehet elvárás; hogy ott folytassák, ahol a WoWban “befejeződött”.
    Bár ha figyelembe vesszük azt amerre mostanában a wow tart, akkor erre végülis gondolom az Aion is simán képes lesz:

    http://i26.tinypic.com/24171v4.jpg

    (a képet a Paradigmáról loptam, nagyon tetszik, azóta ez a háttérképem 🙂 A poént meg nem kell véresen komolyan venni…)

  14. Menorel kolléga ez a “balaur véd tűzzel vassal fortresseket” miben merül ki? Csinál valami speciálisat, használ valami skillt, vagy annyi hogy sok HP és több ember kell hozzá?

    WoW PvP-t meg ne is emlegessétek, mert egy instanceolt fos az egész “ohne outdoor PvP” az egészben engem pont a PvP miatt bekerülő kreativitás vonzana, de ugye azért emelne a szinvonalon ha épp ellenfél frakció nincs, akkor ne csak agyhalott módjára kelljen zergelni valamit, mert azt akárhogy szépítjük nem élvezetes.

  15. Mielőtt nekemesne valaki, nincs különösebb infóm a balaurokról csak YouTube-os jelenetekből informálódtam balaur terén…

  16. Ahogy warhammerben is volt egy raklap játékos, akik csak azért rohantak lvl40-re hogy aztán instázhassanak ezerrel meg szerver first-öt toljanak(pedig el volt mondva hogy RvR így meg úgy), aztán sírtak hogy szar bugos semmi a PvE tartalom (igazuk volt de nem ez a lényeg) ugyan így itt is lesznek, akiknek hiába van orrba szájba ismételve (annyira hogy már tiszta gagyinak hangzik) hogy ez PvPvE lesz, mégis wow szerü full instás valamit akarnak. Nincs ezzel szerintem semmi gond, war-ból is eltüntek, és nem lett belőle tragédia, ott is az volt a gond, hogy amit viszont ígértek, az RvR tartalmat, na azt se csinálták meg rendesen. Meg is lett a jól megérdemelt bukta, ahogy AoC esetében is. Aion-nál is szépen eltervezték hogy mit szeretnének, és attól függ a játék sikere hogy azt tudják e nyújtani. Nem attól hogy az 1-2 hónapra catacysm előtt még gyorsan átnéző fanboy-ok megkapják e azt az amúgy már a wow-ban se létező pve kihívást, amit régen még tudott a blizz nyújtani.

    Amúgy mivel a moziban egy outdoor boss van, szerintem bőven elég is amit tud, lévén hogyha minden jól megy, itt elvben az a lényeg hogy miközben szenved a bossal pár nyomi elyos, a dicső asmok megjelennek és jól rendbeteszik őket + még a bosst is bántják, és közben még qva jól is szórakoznak. 🙂

    Sosem felejtem el amikor még vanilia wow-ban allikat bedaráltuk Azuregos killjuk közben, aztán mi meg megöltük úgy, hogy jöttek volna visszavágni. Eszement volt ahogy miközben öltük a bosst még ment ezerrel a pvp is.
    Vagy ugyan így legjobb élményeim közé tartozik, amikor bwl-be mentük és agyament hentelés folyt brd bejáratánál, amikor Substance meg a többi nyomi ott camp-elt, de ugyan így AQ előtt is, vagy amikor egymás wipe-oltatgattuk Silitus-ban bossidézéseknél…ohh a régi szép idők, asszem öregszem 🙂

    Wow-ban ha a BG-k meg aréna mintájára tennének egy NPC-t aki betesz bármelyik instába, már akár törölhetnék is a világot annyira nem jár senki semerre. Már STV-ben is lehet küldizni nyugiba, lol! Na én ennek ellenkezőjét várom Aion-tól, játékosokkal teli outdoor világot és pvp-t, és a bossok is legyenek kint, mint ahogy itt a videón is van. Meg sírást akarok, sok-sok sírást a fórumokon, hogy épp ki kit szívatott meg boss ölés közben, ki kit campelt le, úgy ahogy az régen volt wow-ban 🙂
    PvP-zni akarok na, ez a nagy büdös igazság.

  17. “Sosem felejtem el amikor még vanilia wow-ban allikat bedaráltuk Azuregos killjuk közben, aztán mi meg megöltük úgy, hogy jöttek volna visszavágni. Eszement volt ahogy miközben öltük a bosst még ment ezerrel a pvp is.
    Vagy ugyan így legjobb élményeim közé tartozik, amikor bwl-be mentük és agyament hentelés folyt brd bejáratánál, amikor Substance meg a többi nyomi ott camp-elt, de ugyan így AQ előtt is, vagy amikor egymás wipe-oltatgattuk Silitus-ban bossidézéseknél…ohh a régi szép idők, asszem öregszem

    Wow-ban ha a BG-k meg aréna mintájára tennének egy NPC-t aki betesz bármelyik instába, már akár törölhetnék is a világot annyira nem jár senki semerre. Már STV-ben is lehet küldizni nyugiba, lol! Na én ennek ellenkezőjét várom Aion-tól, játékosokkal teli outdoor világot és pvp-t, és a bossok is legyenek kint, mint ahogy itt a videón is van. Meg sírást akarok, sok-sok sírást a fórumokon, hogy épp ki kit szívatott meg boss ölés közben, ki kit campelt le, úgy ahogy az régen volt wow-ban
    PvP-zni akarok na, ez a nagy büdös igazság.”

    Pontosan!

  18. M0nk: A Balaurok Fortress védése korántsem annyira statikus, ahogy sokan gondolnák. Egyrészt használják a fortress védéshez szükséges eszközöket, másrészt különböző harctípusú guardok vannak. Mindemellett nem szabad elfelejteni, hogy a balaur is birtokol artifactokat, amiket be is vet a védelemhez/támadáshoz. Ráadásul a Dreadgion is eléggé bekavarhat egy “papírforma” fortress ostromot. nemegyszer láttam olyat, hogy pl. asmok foglaltak egy elyos fortress-t, már a Keepernél voltak, mikor megjelent a dreadgion, ledobta a balaurokat, akik szépen kinyírták a Keeper-t és eltekerték a Fortress-t az asmok elől. Ráadásul a PvP sem papírforma, bármikor előfordulhat egy Fortress ostromnál, hogy az egyik játékos elnyom egy transform:guardian-t vagy akár csak néhány abyss skill-t és máris átrendezi az esélyeket…

  19. Hát nem tudom. Ha a pvp olyan jó lesz, mint amilyennek tűnik, engem egyáltalán nem fog érdekelni, ha a pve bossok csak tank&spankok. Pihenőnek jó lesz az:) De ezt a fightot elnézve, nem úgy tűnik, hogy az NC erre törekedne. Azért mutassatok már nekem a wowból egy olyan outdoor boss-t aki 3 fázisos, és a dps nem mer dpselni, mert fél, hogy oneshotolják:) Bocs ha van, én lemaradtam ott, hogy a blizz az összes ilyen mókát és bosst megölte a játékban… Egyébként szerintem a pve sem az igazi már a wowban. Anno az egész olyan életszagú volt, a bossokhoz írták a képességeiket. Pl oké ez egy sárkány és fekete. Akkor üssön akkorát, h a tank egy évig egy irányba szalad, csapkodjon a szárnyával így mellé veszélyes állni, tudjon felrepülni, aoe tűzlehellet ofc, jöhetnek kis addok, stb. De oké hogy a mai bossok agyonscriptelt profi munkák, de mintha pont a fordítottja lenne, először kitalálják a képességeket, meg a koreográfiát, aztán kitalálják hozzá a bosst. Istenbocsá ulduar sem volt emiatt szerintem valami nagy durranás. Minden nap gépek ellen küzdeni és egy este ötször wipeolni, hogy az öcsi számláló 10 pontot felgördüljön, hááát kinek mi. Ráadásul kicsit uncsi és nem jó út az se, hogy így egy adott bossnak minden fightja ugyanolyan lesz, nem szabad hibázni, fuss körbe, állj meg ott, legyen kiscsillag alakzat, tekeredj ki, ugrálj, közben oszd a dpst, stb. Inkább legyen egyszerű, de az változatos:) ha meg a balaurok tényleg olyanok lesznek amiket egy cikkben olvastam, hogy megvan a képessége, de elnyomja HA akarja, akkor mi kell még?:) Egyébként meg ezután a videó után nem hiszem, hogy dark poetában csak tank&spank lesz:) De persze akik rögtön wowot várnak a játéktól, rossz úton járnak.

  20. Igazából voltak (és itt a hangsúly a voltakon van) összetett outdoor boss fightok. Lásd csak a sárkányokat és BC-ben Kazzakot és a robotot BT előtt. De tény, hogy sokaknak betett most ez

  21. Igazából voltak (és itt a hangsúly a voltakon van) összetett outdoor boss fightok. Lásd csak a sárkányokat és BC-ben Kazzakot és a robotot BT előtt. De tény, hogy sokaknak betett most ez az Argent Colosseumos “pihenő/epixgyár”

  22. Én is wowoztam sokáig, yoggi elött hagytam abba. A wowban mindig is utáltam a pvp-t (bocs a pvp fanoktól 😀 holy pala voltam :D) de ez itt valahogy más. Sokkal nagyobb odafigyelésre van szükség. Tény hogy szeretem a pve bossfightokat, a taktikázást, a csapatmunkát, hisz egy kicsit erröl is szól az mmo, de ha ilyen szintü pve tartalom lesz benne az már nekem tökéletes.
    A változatos bossfight nekem kimerült Nefariannal a wowban amikor nem tudtad hogy milyen “szinü” sárkányfattyak jönnek a phase1 ben, és ahoz kellett igazitani a taktikát. Persze késöbb zerg volt.
    Egy szó mint száz, az Aiont nem a PVE miatt szerettem meg, de ilyen pve kontenteknek csak örülni tudok. Mondhatnám hab a tortán 😀

  23. Én 2.5 évig wowoztam kisebb nagyobb megszkításokkal, rogue-al. Egyfolytában pvp-ztem szinte, néha becsúszott egy két raid, de máramár az egész pvp ellaposodott. Mondom ezt úgy, hogy kiscsilliószor vagyok a ranglista elején bg-ken, de egyszerűen nincs semmi sikerélmény, nem azért, mert nincs kill, nem azért mert nem tudnak agyon szopatni gyakorlottabb játékosok, csak úgy pamparamm 😀 . Szóval nem tetszik. Lauka kommentjével értek egyet teljes mértékben, én azt akarom, hogy az ellenséges frakció üldözzön gankeljen halálra meg minden, és ne az legyen, hogy van egy marhanagy világ és néhanapján elfut melletted, egy emberke, akire ha rászólsz, annyit mond hogy bocs szintezek. Szerintem összefüggéstelen mondatokban beszélek elnzést mindenkitől ezért, de lusta vagyok átjavítani és gondolkodni helyeseb nyelvtani megoldásokon. Stealtherek előre, pvp(ve) for the win, éljenek a csajok és miegymás!

  24. Nepkelto: biztosra merem venni, hogy neked az Aion be fog jönni 🙂

Comments are closed.