header image
 

Set Itemek (általános drop setek és devanion set)

aion-setitem-bonusesAz 1.2-es Aion verzióval került a játékba a – máshol már alkalmazott – set item rendszer. Ennek a lényege, hogy azonos megnevéshez/legendához/történéshez kapcsolódó különböző ruhadarabok együttesen extra bónuszokat adnak. A post apropóját az adja, hogy még a múlt héten (csak lusta voltam akkor kipostolni) fogtunk is egy ilyen Set Item darabot (konkrétan egy Devanion Set darabot, ami Abysson egy 32-es mobból esett). Összeadogatva a secondary stat bonuszokat ~500 HP és ~750 MP-t ad csak a set bonus, plusz hozzá még 50/50 Magic Boostot és Magic accuracy-t. Gyakorlatilag ha megvan az öt darab a setből, akkor csak a bonusz statok kiadnak még két (durva) ruhára elég extra statok.

Ha már találtunk egy ilyen tárgyat utána néztünk a témának a Koreai Powerbookon. Igazából set itemek csak lvl40-től felfelé vannak a játékban. (De ott nagyon sok, van rare (zöld) set is). A legtöbb set komplett armor set, tehát 5 db-ból áll (chest, shoulders, foot, gloves, legs), viszont vannak kiegészítő setek, amik pl. gyűrűk, vagy sapla + nyalkánc, stb. kombinációk esetén adnak set bonusokat.

Ez mind szép és jó, de akkor hogy találtunk mi egy lvl30-as set itemet? Nos a helyzet, hogy direkt a “jónép” örömére beraktak a játékba egy lvl30-as “Devanion” set csoportot (cloth, leather, chain, plate), amelyek már set item bonust is kaptak. Tehát amit fogtunk, az a cloth set egyik darabja. A fenti set (“Sage” cloth devanion set) egyébként 1.5-ben további buffokat kapott az 5-ös set összerakása esetén: +12% moving speed és +28 sec flight time (így azért már tényleg “döfi”)

Érdekességképpen leírom a többi lvl30-as Devanion set főbb setbónuszait:

  • Leather (“Flash’s leather…” set) 487 HP, 437 MP, 80 Physical crit, +12% moving speed, +28 sec fight time
  • Chain (“Mercy of the chain…” set)  487 HP, 437 MP, 50 Magic boost, 50 Physical crit, +10 Attack, +12% moving speed, +28 sec fight time
  • Plate (“Valorous…” set) 487 HP, 437 MP, +8 Attack, +162 Block, +12% moving speed, +28 sec fight time

Személy szerint mondjuk nem dobom hanyatt magam a Chain set bónuszai miatt, nem igazán Cleric-re van szabva, de végül is akár a clotot is megpróbálhatom összegyűjteni. Érdekességképpen, a Koreai powerbookban a játékosok azt írják, hogy a full devanion set bőven jó lvl40-ig a set bónuszok miatt.

Egyébként, ha már szó esett a devanion setekről, akkor erről is egy kis infó:

  • lvl30-as ét lvl50-et elérve, van lehetőség teljesíteni a devanion questet. Ennek eredményeként fog kapni egy darabot az öt tárgyból, ami az adott devanion sethez tartozik.
  • Karakterenként csak egyszer lehet teljesíteni a Devanion küldetést (30-on és 50-en is egyszer-egyszer), viszont a tárgy az “Account Warehouse”-ban átadható másik karakterednek. Tehát, ahhoz hogy egy karakternek meglegyen a teljes Devanion set, elvileg öt karaktert kéne felhúzni lvl30-ra(majd lvl50-re).
  • A devek ráébredtek az 1.2-re, hogy ez nem túl reális cél senkinek, ezért a devanion set itemeket (csak a lvl30-as setek esetén) berakták az abyssi lények drop táblájában. Így most már (ahogy fentebb is látszik) lvl30+-os mobokból is eshetnek a darabok. Még egy jó ok, hogy abysson party-ba szerveződj.
  • Elvileg a Devanion set darabjait be lehet cserélni (clothot letherre és így tovább) a fővárosban. (azért elvileg, mert erre csak egy utalást találtam, de semmi konkrétumot.)

Ennyit a set itemekről. Röviden összefoglalva: lvl47-től mindenkire ultra-brutál set bonuszok várnak; félúton meg ott a Devanion set, ami egy nagyon jó cél lehet mindenkinek.

Nem tartozik szorozat a témához, de a játékban nagyon sok olyan ruha set van, ami ugyan nem rendelkezik set bonuszokkal, de együtt “jól néznek ki”. Az mmosite oldalán megtekinthetők ezek a ruhakompozíciók.

Még egy érdekesség, az 1.5-ös patch kapcsán bekerült a játékba néhány fegyver set is. Itt gyakorlatilag az összes fegyver kombó le van fedve: 2 dagger (+60  Attack), 2 kard (+19% attack speed,+52 physical crit), kard + pajzs (+30 Attack, +211 HP), mace + pajzs (+66 Magic Boost, +211 HP). Ezek a fegyverek Dark Poetaban “szerezhetők be”.

(Köszönet Z-nek, a PowerBookos gyüjtőmunkáért…)

update.1: Vannak lvl30-tól már Abyss Setek is, amiknek van set bónuszuk. Szóval lvl30 és lvl40 között sem maradunk ki a gyűjtögetés öröméből.

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “Set Itemek (általános drop setek és devanion set)”

  1. “Igazából set itemek csak lvl40-től felfelé vannak a játékban.”
    Ne higgyétek ám el neki mert csak lustavolt átírni mert:
    30303030303030303030 desuu~

  2. “annak kiegészítő setek, amik pl. gyűrűk, vagy sapla + nyalkánc, stb. kombinációk esetén adnak set bonusokat.”
    A sapla meg a nyalkánc a legdúrvább set, de tényleg.

  3. Helllókanyalóka, beleírtam a végére: “update.1: Vannak lvl30-tól már Abyss Setek is, amiknek van set bónuszuk. Szóval lvl30 és lvl40 között sem maradunk ki a gyűjtögetés öröméből.” 🙂

  4. Annyira gyűjtenék már setteket, annyira de annyira…

  5. Abyss cuccokon nincs ? Lesd már meg Sanctumban 😀

  6. Öööö, ki mondta hogy nincs ? 🙂 Én nem látok ilyen infót 🙂

  7. Menorel: “Helllókanyalóka, beleírtam a végére: “update.1: Vannak lvl30-tól már Abyss Setek is, amiknek van set bónuszuk. Szóval lvl30 és lvl40 között sem maradunk ki a gyűjtögetés öröméből.”

    Igazából level 22-es a legalacsonyabb szintű set (leszámítva a speciális dolgokat) de sajnos töröm a koreait így vannak még homályos foltok. ^^

  8. Google translate is töri, de legalább érti :p

  9. Azert remelem ezeket a huzz fel 5karit xszinig, hogy egyet feloltoztess, hanyagolni fogjak…

  10. Azért a Devanion Setet úgy képzeld el, mintha mondjuk Wow-ban (nemtudom játszottál-e) egyik napról a másikra kitalálnád, hogy akkor neked kell egy thunderfury, szóval ezek azért elég erősen a high-end cuccok.

Comments are closed.