header image
 

Vajon Open lesz a nyílt-béta?

Z: Nem akartam neki új postot szóval ninja editelem+bumpolom Menorel postját.

Történt némi előrelépés az ügyben mivel Ayase volt szíves és szakított időt arra hogy megossza velünk mérhetetlen tudását. Najó igazság szerint nem mondott semmi csupán csak annyit hogy az Open béta nyíltabb lesz mint a zárt béta. Továbbá megerősítette hogy aki előrendelte/elővásárolta azok részt vehetnek a bétán de nem feltétlenül csak ők egyedül. További információkra majd a OBT bejelentésekor számíthatunk azzal kapcsolatba hogy “milyen széles körben” lesz invite a bétára.


Két hete kaptam egy tippet egy, hogy az Open Beta valójában továbbra is closed beta lesz. Tehát azok fognak tudni rajta játszani, akik tényleg pre-ordereltek a játékra. Ez mellett természetesen lesz egy NCSoft-os felület, ahol bárki tud majd regisztrálni accountot és bizonyos mennyiségű sorban állás után esetleg be is jut a játékba.  A gondolatot annyira nem támasztotta alá semmi, hogy nem is akartam ide kipostolni, csak a belső fórumunkra írtam le a szupertitkos infót. Természetesen továbbra sincs semmi infó, de a német CM (Amboss) a twitterén eszközölt egy elszólást, aminek kb. ez a lényege:

Az open beta dátumát hamarosan bejelentjük. The date for the open beta will soon be announced. Meg kell venned a játékot vagy pre-orderelnek kell ahhoz, hogy részt is vehess rajta.

Biztos, ami biztos, inkább le is screen-shotolom mielőtt még letöröltetik vele:

aion-amboss-openbetainfo

Szóval aki arra várt, hogy majd Open Beta alatt jól kipróbálja a játékot, annak van egy rossz hírem: van esély rá, hogy a közelébe sem fog jutni a kipróbálás lehetőségének. Egyébként más MMO-k open betajában (pl. anno a WoW-nál is így volt amikor még 2005-ben(?)) hasonló rendszert alkalmaztak. Szóval annyira azért nem ismeretlen ez a dolog és végül is – ha tényleg így lesz -, akkor sem kell kétségbe esni…

Ahogy lesz bármilyen további érdemi infó (akár ezzel kapcsolatban), akkor postoljuk… stay-tuned, még van a hétből végülis kb 4 nap és mivel – remélhetőleg – hétvégén nem dolgoznak -, így két napon belül valamit ki kell köhögniük.

~ by Menorel on .

Aion

16 Responses to “Vajon Open lesz a nyílt-béta?”

  1. “hétvégén nem dolgoznak”

    Fix’d

    hétvégén sem dolgoznak

  2. Es akkor mi a kulonbseg az open es a closed beta kozott? 😀

  3. Hat az egy igy akkor biza benyalhatnak!

  4. aionassassin: kb ugyanezzel a címmel forog most egy topic aionsource-on. Eléggé értetlenül állnak az emberek a téma előtt. Én még azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan kotyogta ezt ki Amboss, hogy még a bejelentés előtt “lepörögjön” ez a téma.

  5. A különbség lehet pl az is, hogy open bétában nem lesz megkötés semmiben, tehát szintezhetsz akár lvl50-re is stb, esetleg mindezt 1.5-ös patch-el. Ezzel simán lehetne magyarázni az “open” előtagot, és sokkal többet úgyse árulnak el, mondjuk 5-6 napos bétára senki nem fog felhúzni(ha akarna se tudna) úgyse karit úgy hogy nemsokára head start.
    Amúgy ez szinte minden komoly játékban így van, nem kell meglepődni (egyedül ami negatív hogy nem mondják időben, azaz tulképp hitegetik a népet ami csúnya dolog) az lett volna furcsa ha bárki bétázhatott volna. Mert ha valamit ingyen adnak, ráadásul ilyen hype mellett, akkor arra nagyon gyorsan rászabadul nagyon sok ember, ami csúnya dolgokat eredményezhet. Megjelenés előtt nem hiszem hogy bármely cég bevállalná hogy mondjuk az indulásra tervezett 200-3-400ezer előfizető helyett 2-3-4millió leechert ráküldenek a szerverre hogy aztán az összeessen én minden lap arról cikkezzen hogy milyen szar az aion és stb.

    Persze ez nem menti őket az alól hogy ezt világossá tehették volna sokkal korábban is már, de ha nekem lenne egy saját mmo-m, én se engednék senkit a közelébe aki sajnálja ezért egy bigmac menü árát.

  6. Epp erre gondoltam en is. Ok, hogy Open beta, de mi lesz ha raszabadul a nep a szerverekre? Total kaosz… Annak meg semmi ertelme, hogy OB miatt felloljenek 1 halom szervert, utana pedig lightkent, uresen maradjanak. Szoval ez miatt megertem a dolgot, csak akkor miert igergetek open betat?

  7. Open béta szóval megoldható hogy akik pre ordereltek azok 100%-ba résztvegyenek rajta, és még hogy x darabot kisorsolnak azok közül akik nem rendelték meg.

  8. Namost ugyebár ez volt a Closed Beta, amit leírtál 😉

  9. na és mi van a ‘beregisztrál’-‘sorban áll, mert várólistás’ megoldással? vagy csak álmodtam egy ilyen mondatot?

  10. Nem akarok neki külön postot nyitni, mert valószínűleg jó nagy hülyeség, de egy játék rendelő oldalon (DLGames): http://www.dlgamer.com/acheter-aion_the_tower_of_eternity_pre_commande_collector_numerique_eu-telechargement-p-5367.html?language=eu

    Ez szerepel:

    Aion launch reminder – dates to remember.

    09/04/2009 You gain access to the open beta
    09/07/2009 You will receive an email From dlgamer confirming your pre-order and a reminder to pay the difference.
    09/15/2009 You gain Access to the Aion Server and Character pre-selection
    09/20/2009 You gain Access to the Head Start Program: access to the live game before the game releases
    09/25/2009 You will receive your dlgamer order “release date”

    date to be confirm by NCsoft


    Tudja a franc…

  11. Mi az h nyíltabb ? Ennél már csak a tényleg OBT lehet nyíltabb

  12. biztos az lesz h akinek preordere van az “simán” bejuthat a szerverekre, akinek meg nincs, annak sorban állás lesz

  13. A wow-ban úgy működött az open beta, hogy délelőtt lehetett rá regisztrálni e-mail címmel addig míg be nem telik a létszám, ez 1-2 óra alatt természetesen betelt és csak annak sikerült akinek bejött az oldal. Aki zártba volt az tudta folytatni ugyan úgy, csak laggoltak a szerverek mondanom se kell. 2 hétig tartott, de az akkori wowal lvl 30 értél el kb, úgymond semmit nem láttál a játékból. (lvl60 volt a max)

  14. DLgameren már van open beta kiírás (kérdés mennyire igaz):
    Aion launch reminder – dates to remember.

    09/06/2009 to 09/13/2009 You gain access to the open beta
    09/07/2009 You will receive an email From dlgamer confirming your pre-order and a reminder to pay the difference.
    09/18/2009 You gain Access to the Aion Server and Character pre-selection
    09/20/2009 You gain Access to the Head Start Program: access to the live game before the game releases
    09/25/2009 You will receive your dlgamer order “release date”

    • 3 postal feljebb ugyan ez már be van copy pastelve, Ayase annyit mondott rá hogy “There will always be rumors, but remember that no dates out there are final or official until they come in the shape of a formal statement from us”.

  15. Ja, ezt csúnyán benéztem. 😀 Sry.

Comments are closed.