header image
 

Eracus földalatti temploma

aion-eracus-udgtmp-logo

Eltnen-en az észak-nyugati sivatagtól még észak-nyugatabbra van a térképen egy kör alakú rész, amit egy kapu zár el. A kapu előtti őr közli velünk, hogy addig bizony nem enged ide be, amíg nem bizonyítjuk rátermettségünket. A közeli helyőrségen lehet felvenni a “Temple Access” nevű questet, amiben a helyőrségtől észak-keletre lévő sivatagos részeken kell Basiliskeket és teknőcöket öldökölni. Ha ezzel megvagy, akkor az őr már beenged a templomba.

aion-eracus-platform-banner3

aion-eracus-kalgolem-sidebannerA templomhoz egyébként két campaign és kb 5-6 sima quest is kapcsolódik, tehát mindenféleképpen érdemes ide ellátogatni lvl29-30 körül. Odabent egy nagyon érdekes világ vár. Lényegében egy hatalmas szakadék, amiből különböző méretű platformok emelkednek. A platformokon különböző típusú mobok találhatók. A legtöbb mob elit és minden platformon spawnolhat egy-egy neves boss is (neki is “csak” elit nameplatje van, de nagyon erős). A hely (és különösen a platformok) tele vannak lvl29-32 közötti elitekkel. Ha az összes platformot alapul vesszük, akkor mgközelítőleg 200-300 elitről beszélünk. (bár lehet picit több…) Egy lvl30-as csapatnak ez a hely maga a menyország.  Elit elit hátán, ráadásul szintben pont ideális, hiszen a legnagyobbak is lvl32-esek. (4-5-ös nehézségű elitek)

Van itt tényleg minden, pl. ilyen jópofa kalgolemek, amik alapból oszlopnak néznek ki, de vannak platform tele wind emelentál kutyával és gargoylokkal, denevérekkel, succubusokkal és szinte mindennel (kivéve vérpandákat), amikkel eddig találkozhattunk. Némi kis szervezéssel és jó csapattal órákon keresztül lehet hentelni a mobokat és akkor sem fog feltünni, hogy komolyabban fogytak volna. A non-eliteknek a respawn timerük kb1-2 perc, az eliteknek 5-10 perc. A bossok random swapnolnak, naponta egy-kétszer. A mobok száma miatt (ne feledjük el, ez egy outdoor helyszín), akár 10-15 csapat is kényelmesen elfér itt egymás mellett úgy, hogy nem zavarják egymást.

aion-eracus-platform-banner1

Érdemes tudni, hogy ez a zóna erősen PvP Enabled. Ugyanis az Asmodianoknak is van egy bejárata ide (északról jönnek), tehát bármikor előfordulhat, hogy mobozás közben rátok ront egy Asmo csapat. Érdemes belépéskor és időről időre repülni egy kört és kitakarítani a betolakodókat. Az Asmoknak egyébként Morheim közepén lévő lávafolyónál van a bejárat, nekik egy egy hasonló előquestet kell hozzá teljesíteni.

A mobok szintje, erőssége nagyon változó. Vannak 5-6 pontos normál mobok, amik egy player-t magában simán ki tudnak nyírni annyi a HP-juk. Viszont vannak pl. egy pontos elitek is, amiket akár solozni is lehet:

Cleric and Ranger vs. lvl32 Merciless Vampiric Viver (Eracus Underground Temple)

Cleric and Ranger vs. lvl32 Merciless Vampiric Viver (Eracus Underground Temple)

A templom legaljában található meg az “igazi érdekesség” Kratia személyében. Ő egy békésen sétálgató tüneményes hölgyemény, akit bár fáj az ember szíve, hogy bántani kell, de olyan lootokat dob, hogy nem marad más választás. Ahogy Pánci mondta tegnap: “Bakker ezt innentől minden nap meg******” A kis hölgy mindent megtesz, hogy küzdjön az életéért, de sajnos elite létére elég kevés a HP-ja és bár rangedben sebez (hiszen valami sorcerer szerű a kincsem), de azt sem viszi túlzásba. Igen hamar megölhető volt tank-healer-dps felállásban is. Viszont amikor meghalt jött a meglepetés:

Aion0252

Szóval ez a tüneményes hölgyemény a halála pillanatában átváltozik egy szörnyű kobrává és lényegesen komolyabb HP pool mellett akkorákat üt, hogy szegény lvl28-as tankunkat összecsukta vagy kétszer. Mikor már rééreztem a heal adagolásra, akkor meg az volt a gond, hogy 75%-on fixen összecsukta egy méreggel az egész csapatot. Kellett hozzá további 2-3 wipe, hogy megfejtsük a dolog működését… (Nem lövöm le a poént. A boss nagyon viccesen adja elő ezt a méreg dolgot, majd meglátjátok)

aion-eracus-platform-banner2

Na a “főboss” kivégzésre került. Felfelé haladva az egyes platformokon további bossokat lehet találni (Tuifoce the Storm Mane, Selcuris of Illusion, Gurkel the Ancient, stb.) Mivel a platformok eléggé szűkek és nagyon sok elit trash van rajtuk, ezért hárman nem különösebben foglalkoztunk velük, de a bossok loot táblája igencsak csábító lesz az EU szervereken. A cikkhez tartozó screenshot galériánkat megtalálod: http://forum.variance.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=79

aion-eracus-platform-banner4

ui: Eszembe jutott, hogyha már raktam fel frapsot, akkor milyen poén lenne levideózni a kigyócsaj megölését. Csak az a kár, hogy ez már a kill után jutott eszembe… Nembaj, maradnak a képek; legközelebb levideózom. 

ui.2:  Nem tartozik semmilyen szinten a tárgyhoz, de nem akarok külön postot nyitni neki… Korábban már több más MMO-val is foglalkoztunk az oldalon (FFXIV, TeraOnline,stb.) na most itt az ideje, hogy megmutassunk egy ingame engine-nel készült “cutscreen”-t a Star Wars: The Old Republic készülő MMO játékból. Szerintem nagyon ígéretes és látványos:

~ by Menorel on .

Aion

One Response to “Eracus földalatti temploma”

  1. császtok infinitin hol lehet ebbe az instába bejutni asmodian oldalrol?? vagy egyáltalán mülödik?

Comments are closed.