header image
 

Online Stigma Calculator és a Stigma rendszer alapjai

Találtam egy nagyon jól megvalósított Online Stigma Calculator-t. Az összes classnak benne van mind a normál, mind az Advanced Stigmája, ráadásul figyeli és követi az Advanced Stigmák láncolását is. Akik tudják, hogy pontosan mik a Stigmák, azok számára ez egy hatalmas segítség, mert nem kell ingame találgatni majd, hogy vajon kijön-e az Advanced Stigma amit be szeretnénk rakni; azoknak akik nem teljesen vágják, hogy mik is ezek a Stigmák:

  • aion-stigmaslots-filledA Stigma rendszer valósítja meg az Aion-ban a class specializációt (mint más játékokban a talent). Minden karakternek van 5 normál és 3 Advanced Stigma slotja. Ezen slotok kitöltésére minden classnak 11-13 közötti normál Stigma és további 6 Advanced Stigma áll rendelkezésre. Ezeket a Stigmákat kell berakni a karakterlapon a Stigma slotokba.
  • Az Advanced Stigmáknak van függőségük. Azaz, csak akkor lehet berakni a megfelelő slotba, ha a függő Stigma már bent van.

  • Érdekesség, hogy az Advanced Stigma Slotokra nem csak Advanced Stigmákat lehet rakni, hanem normál Stigmákat is, ezzel növelve a lehetséges kombinációk számát. (ugyanez fordítva természetesen nem igaz)
  • A Stigmák “socketeléséhez” Stigma Shardokkal kell fizetni. Függően a Stigma szintjétől ez 80-200 Stigma Shardot igényel. Stigma Shardokat Abyss lényeinek megölésével lehet gyűjteni, de persze a Brokernél (AH) is lehet venni/eladni.
  • Sigmákat socketelni/cserélni a fővárosban lehet (Sanctum, Pandabirodalom).
  • aion-stigmaslots-emptySocketelt Stigmát ki lehet szedetni, ilyenkor nem vész el maga a Stigma kő sem, tehát nyugodtan lehet cserélgetni a Stigmákat, ha van elég Stigma Shardod.
  • Minden karakter lvl20-on kell, hogy teljesítsem egy küldetést, ami után kap két szabad Stigma Slotot és egy Stigma követ is. Tíz szintenként (30,40,50) további 1-1 normál slot kerül unlockolásra. 
  • A normál Stigmákat random dropolják a lényeg (20+-os lények bárhol); az Advanced Stigmákat pedig Abyss pontért lehet venni.
  • Az Advanced Stigma Slotokat unlockolni kell, ezt lvl40-től lehet elkezdeni, küldetésláncokat kell végrehajtani ehhez.
  • Fontos tudni még, hogy a Stigmák minden esetben új képességeket adnak, tehát ellentétben a legtöbb (pl. WoW-os) talent,glyph renszerrel; itt nem arról van szó, hogy meglévő képességeket erősítünk, vagy bővítünk.

A Stigma Calculatorral mindenki elkészítheti magának előre a stigma buildjeit. Én az alábbi buildeket készítettem el a Clericemnek:

  • PvE build: http://terhix.com/stigma/cleric.html#7:6:5:8:2:11:12:13 (Flash of Recovery és Splendor of Recovery nagyon alap PvE-ben. Splendor of Purification nagyon nagy segítség az olyan bossokkon ahol egyszerre több target kaphat debuffot. Sage’s Wisdom komoly segítség, ha egy-egy képességnél burst healelni kell. A Shining Recovery-t fenn kell tartani a tankon és lehet mellette party-t healelni. A Memory Wipe alap party support, nagyon komoly wipehelyzeteket lehet vele megmenteni. A Purifying Wave > minden)
  • PvP/Survivor build: http://terhix.com/stigma/cleric.html#4:9:10:1:8:14:15:16 (Blind nagyon hasznos meele classok ellen. A Pain Link must have, ha meg tudsz ölni a hatása alatt valakit, akkor azt nem lehet éleszteni. A Hand of Revival alap ha partyban PvPztek, rárakod egy társadra és ha meghalna, akkor feléled 50% HP/MP-n. Festeing Wound: 50%-os mortal effekt)

~ by Menorel on .

Aion