header image
 

Rövid hírek – 2009. 08. 29.

Véget ért végre a gamescon óta tartó agyalás, hogy na vajon, hogy, hol, mikor lesz az Open Beta, a Head Start és satöbbi. Mi is sokat foglalkoztunk a blogon ezekkel a témákkal; most, hogy végre nyugi van, itt az ideje, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba és folytassuk a jó öreg “Rövid hírek” rovatot. Nézzük milyen érdekességekkel lepett meg bennünket az Aion community a mai napon:

update.4(21:27)

  • Egy Aionsource-os bejegyzés szerint az NCSoft (korea) potom 20 millió USD-vel dobta meg a NCSoft West repi keretét, direkt marketing célokra. Bár mi továbbra is az összes aion portálon (így pl. az aionsource-on is) az Age of Conan és a Warhammer “gyere ide, hamm bekaplak” bannereit vagyunk kénytelenek nézni, de pl. USA-ból a WoW addonokat frissítő Cruse Clientben már az Aion bannert látják a szerencsétlen WoW-osok és ott villog a szemük előtt a szeptember 22. Biztos nagyon örülnek ennek.

update.3(19:17)

  • lvl50-es Devanion Set változás: 5 alt felhúzás helyett immáron egy karakter is képes megszerezni a teljes Devanion Set-et egy hosszú küldetés láncon keresztül, majd a végén a Devanion fegyvert is. Ez viszont csak látszólagos könnyítés. Valójában továbbra sem dobják utánunk a Devanion Set-et. A küldetés lépéseinek teljesítéséshez nagyon komoly mennyiségű tárgyat kell vásárolnunk, amiknek az össz ára kb. 35 millió kinah. Ehhez hozzá jön, hogy le kell craftolnod (csak magadnak tudod) egy tárgyat Craft: Heart of Magic. Itt az okozhatja a komoly fejtörést, hogy egyrészt 449-es craft level kell az itemhez (mindegy milyen craft, mindhez van recept). Másrészt nem elég simán lecraftolni a tárgyat, hanem critelnie kell, csak a critelt tárgyat lehet leadni a questhez. Az alapanyag szükséglet iszonyat; néhányan megnézték a Koreai szervereken, és középárfolyamon 25 millió kinahra jön ki. Persze kérdés, hogy mennyiből adja be a critet… Egy biztos, a lvl50-es Devanion Set továbbra is ritka lesz…

update.2(15:01)

  • Változások a Devanion (lvl50) Setekben! Végre rájöttek a devek, hogy nem pálya felhúzni 5 altot egy felöltöztetéséért. Részletek hamarosan…

update.1(14:05)

  • Még nem találtam meg a aug. 26-ai Aion-KOR Test Server változásokat a PowerBookban (micsoda öröm ott keresgélni…), de szemfülesek már kiszedtél belőle a Cleric class változásokat. Nagyon komoly (főleg endgame) buffokat kapott a Cleric:
    • Grace of Emprean Lord stigma CD-jét levitték 5-ről 3 percre. (Mondjuk még így is értelmetlen.)
    • A Wrath of Earth és a Summon: Divine Energy buffot kapott (utóbbi 900 helyett 1620-akat sebez!)
    • Ripple of Purification (6 party tagról 10 méteren belül leszed 3 debuffot és healel 3k-t) hatókörét kibővítették 20 méterre.
    • Chain of Suffering (ultimate, dot, ami mindent kinyír, ha nincs elég erős heal a másik oldalon) kapott egy nagyon durva buffot, a sok-sok debuff mellett mostmár -400 magic resistet is ad az áldozatoknak.

(11:15)

  • Még tegnap sikerült egy szemfüles srácnak kidatamineing-olnia az 1.5-ös adatfájlokból a EU/NA szerverek nevét és a hozzájuk tartozó információkat.
  • Ehhez kapcsolódóan kiderül, hogy az összes Észak-Amerikai szerver egyetlen helyen lesz, méghozzá a keleti parton. Az USA népek egyből el is kezdtek hőzöngeni, hogy de hát, miért nincs a nyugati parton is szerver és hogy mikor lesz ott is saját szerver. Többen jelezték, hogy más MMO játékokban (pl. WoW), az amerikai szerverek szét vannak szórva szerte az országban a terhelés-elosztás és a latency alacsonyan tartása miatt. Ayase (akivel kapcsolatban egyre inkább az az érzésem, hogy mindenhez ért, vagy legalábbis tud róla beszélni) megnyugtat mindenkit, hogy a szerverek nagyon jó helyen vannak, nem lesznek latency problémák és különben is az Aion olyan frankó client-server kommunikációval van ellátva, hogy ebből semmi gond nem lehet. (Egyrészt ugye ez igaz, hiszen boldogan játszunk a mai napig is a kínai verzióban kis hazánból, másrészt meg a frankó kommunikációról annyit, hogy rühellem, amikor a lag miatt a karakter visszaugrál/teleportál…)
  • Kéthónapnyi hallgatás után végre postolt valamit Elliot is. Bár sajnos a postja lényegében a saját blogjának a lezárása, viszont jelzi, hogy csatlakozik az Abyss Addicts csapathoz és ott folytatja tovább a fordítói munkáját. Még egy érdekes fórum, amit érdemes időnként átböngészni.
  • Ha már Abyss Addicts, akkor érdemes egy kicsit gyönyörködni a endgame armor setekben és fegyverekben…

~ by Menorel on .

Aion

4 Responses to “Rövid hírek – 2009. 08. 29.”

  1. Azért kínai eléggé lagos… Arról nem is beszélve, hogy EU CB-n is néha rettentően rossz volt.

  2. na, azért a “rettentően” kicsit túlzás, ha figyelembe veszem más mmo-k hasonló problémáit. Példának a vov szuper komplett szerver dc-it, az aoc általános latency problémnáit, stb…
    ami cbt3-ban előkerült a 4-ben már koránt sem volt akkora.
    szerintem.

  3. Egyébként ahhoz képest ami elvárható egy zárt bétától tényleg voltak rettentő pillanatok. De ezt be lehet tudni annak, hogy csak akkor kezdték összelőni a hálózati infrastruktúrát, szóval a pudig próbája az OBT.

  4. Remélem lag probléma nem lesz nálunk európában sem. Én rangerként eleget szívtam a CBT-ben lag miatt. A melee skillek miatti gyors fegyverváltások nem éppen úgy mentek ahogyan elvártam volna. 🙁

Comments are closed.