header image
 

Mese a rank6-os legendary legionról!

Az alábbi iromány Z-től származik, de sehogy nem bírtam rávenni, hogy ő postolja ki, úgyhogy megteszem én. Nagyon durva történet következik, fogyasztása csak erős idegzetűeknek. Egykét helyen kicsiti feltupíroztam az eredeti művet:

Légió rendszer:

Nézzük mit is tudnak a népek a légió szintekről és azok szükségleteiről:

Legion Level Kinah Members Needed Abyss Points Max Members
Legion 1 10,000 0 Member N/A 30 Members
Legion 2 100,000 10 Member N/A 60 Members
Legion 3 1,000,000 20 Member 20,000 90 Members

Ez a 3 szint bármikor elérhető a légiók számára amennyiben teljesítik a feltételeket.

A standard három szint fölött kezdődnek az Elite légiók. Az elnevezés nem véletlen ugyanis már ahhoz is, hogy belépjünk az elitbe igen komoly követelményeket kell teljesíteni.

Mindenek előtt szükség van 40 LvL50es karakterre, ugyanis ha ez a feltétel teljesült akkor a minden 50es tag számára elérhető lesz egy új quest chain. (campaign típusú)
Túl sok mindent nem akarok elárulni a quest chainről csak pár dolgot nagyvonalakban, a quest végső eleme egy ősi Balaur legyőzése, de ahhoz hogy ezt véghez tudjuk vinni szükségünk lesz egy “artifactra”, melyen rajta van Aion áldása.
Akik még nem jöttek volna rá azoknak elárulom hogy itt bizony grind lesz keményen. Kis ízelítő a szükséges dolgokból:

  • Instanceból lesz szükség dolgokra (még Dark Poeta end bossából is) és van, amiből több is.
  • Nagyjából minden szakmától kellenek majd dolgok szóval nem árt az elejétől összebeszélni mert igen kellemetlen ha nem lenne valamelyik szakmából 400+os karakter.
  • Szükség lesz még 10 különböző fortress guardian esszenciára. (a kristály amibe be kell zárni ~2 millió kinah és lehet failed)
  • Sok Abyss pontra és pár ezüst és arany medálra.

Ezek mellé még kell 1-2 dolog de a fent felsoroltak teszik ki a lényegét a gyűjtögető fázisnak. Mivel minden karakter fel tudja venni a quest chaint és a quest itemek átadhatóak annak akinek szintén megvan a quest ezért célszerű kiosztani a feladatokat.
Ha végeztünk ezzel a fázissal akkor bebizonyítottuk hogy légiónk minden téren megállja a helyét és erős, készen állunk a végső próbára.
Mikor leadtuk az összes szükséges alapanyagot, akkor a Lordok nekiállnak összerakni az artifactot ami _4_ napig tart.
Amikor elkészült az artifact a légió vezetője átveheti és kizárólag ő felveheti a chain utolsó részét, legyőzni a Balaurt.
A kimondhatatlan nevű Balaur Core Abyssban tanyázik méghozzá outdoor területen ami okozhat némi bonyodalmat; szóval szépen gyorsan és csendben kell megölni, kényelmes is lenne de ehelyett mikor megidézik/előhívják a szörnyet az szépen egy szerver üzenetet küld ki mindenkinek hogy “FR%/%TR a pusztitó visszatért blablabla” (nem tudtam elolvasni rendesen). Nyilván mondanom sem kell hogy normál esetben elég sokan jönnek ennek hatására és gondoskodnak róla hogy ne legyen szép egyszerű kill. Maga a boss nem nehéz de a sok add, a folyamatos AoE és a valószínűsíthető ellenséges beavatkozás miatt elég kaotikussá válhat a harc. Az artifactot 40%on használva semlegesíthetjük a boss védelmét és befejezhetjük a munkát. Amennyiben nem járnánk sikerrel akkor 1 nap múlva lehetne újra próbálni az artifacton lévő cooldown miatt.
Ha a Balaur halott (4-5 máshonnan is megszerezhető high end lootot dob és 40db bordó vagy milyen tintát ami átadható) és a mi légiónk tagjai ütötték le róla a legtöbb HP-t, akkor kész a quest és azt leadva azonnal Level 4-es lesz a légiónk.
A lvl 4es légióval jóval több dolog jár mint a max létszám növelése (az is van persze méghozzá max 120), mivel a befejezett questből kiderül hogy a légió tagjai immár a nemessék tagjai ezért 2%al kevesebb adót kell fizetniük influence ratiol függetlenül, hozzáférnek pár kozmetikai kellékhez (tinták, kosztümök), és egy új vendor is megnyílik akinél Abyss Point és Kinah fejében vehetünk gyűrűket, nyakláncokat egyéb kiegészítőket és superior mana stoneokat (mondjuk ezen van limit és x időközönként csak x dbt lehet venni)

Egy LvL 4es légió élete főként a PvPvEről szól ugyanis hosszú út vezet a Level 5-höz és a Heroic Legion ranghoz.
Ahhoz, hogy lehetőségünk legyen a level 5-ös légióhoz egy újabb quest chaint kell teljesíteni viszont ez már nem olyan bonyolult mint az előző.
A lényeg:
31 Artifact van Abyssban 8 Lower 14 Upper 9 Core Abysson, arra nem térnék ki mik azok az artifactok mindenki nézzen utána.
Egy level 4es légió számára az artifactok egy újabb funkciót kapnak a mindenki számára elérhető mellett. Minden artifacthoz tartozik egy boss és egy buff. A dolog szimpla, a légiódnak el kell foglalnia egy artifactot, használni azt, majd az adott artifacthoz tartozó bosst (aki nagy általánosságban tök máshol van mert úgy logikus ^^) legyőzni. Az artifact foglalós rész azért kell mert ha nincs rajtunk a buff (ezt a speciális buffot csak akkor kapod meg ha a speciális Artifact Activation Stonet használod aminek a craftolása kis pénzmagot és PvEt igényel de semmi komoly) amit az adott artifact biztosít, akkor kb 0 az esélyünk a bossal szemben. Mint a többi PvPvE bossok is ezek is elég szimplák és itt is az adja a nehézséget, hogy normál esetben mások is pályáznak a megölésükre.
A szerver népességétől függően eltarthat hetekig is mire megvan az összes kill de amennyiben sikeresen teljesítettük ezt a feladatot is akkor lehetőségünk nyílik megmérkőzni a többi légióval a Level 5-ért, akik szintén ott tartanak ahol mi.
Úgy bizony itt már nem kapjuk meg a lvl5öt a quest után. Itt bevezetésre kerül egy új pont méghozzá a Legion Point (de fantáziadús) amit különböző dolgokból lehet összekaparni, a Legion Point 2 hetente resetelődik és aki az adott 2 hétben benne volt a 2-10es tartományban (tehát 9 légió frakciónként) az megkapja a level 5-ös légiót és a Heroic legion rankot 2 hétre(vagy akár tovább is, ha képes a top10-ben maradni)
A légió ami elérte az 5ös szintet mondhatja el magáról igazán hogy légió. Az igazán nagy lépés lvl 4hez képest, hogy immár rendelkezünk saját légió házzal ami a fővárosban van. A légió házzal ugyan nem lehet semmit csinálni (személyre szabni pl) még azt is random osztja ki a gép hogy melyiket kapjuk meg (bár nem sok a különbség a 9 között). Viszton elég sok funkcióval látták el, talán a legjobb hogy kapunk egy itemet amivel fél óránként visszateleportálhatunk a házba, aztán vannak portálok különböző helyekre diszkont áron, természetesen vannak vendorok még több egyedi és speciális itemekkel (van pár low level armor set amivel csak arra jó hogy lenyúljuk a skinjét, vannak olyan gemek amikből egyet lehet rakni egy tárgyba, de % alapon dobja meg a statjait) elég sok dolog megy a lookra hogy meg tudd mutatni hogy te milyen durva légiós vagy, és még egy csomó fun cucc. Az, hogy melyik légiós ház a tiéd, egyrészt elárulja  a bejáratnál a légió logó, másrészt Sanctum bejáratánál található egy Mira nevű kislány <Daeva of Legions>, aki 500 kinahért odakísér. (Ha éppen nincs ott, akkor meg kell várni, míg visszaér)
Nyilván már sokan kitalálták hogy a topon csak 1 légió lehet, méghozzá a Legendary Legion ami a Level 6-ot is jelenti és ezt mindig csak az aktuális 2 hetes periódusban legtöbb LPt szerző légió kaphatja meg.
Nem részletezem hogy ők mit kapnak, mindenki szorozza meg a rank 5-öt kettővel és kb. meg is vagyunk. (a level 6-os légió háza a legnagyobb és fix helyen van Sanctum déli részén a tinta árus háza mellett; közel a teleporthoz)

Most, hogy átrágtuk magunkat a 6 szinten, hogy mit kell értük tenni és hogy többé kevésbé mi a jutalmunk mondanék pár szót a rendszerről.
Ha egy légió visszaesik 5-ről 4-re természetesen nem használhatja tovább a guild házat, de az ott vett cuccokat megtarthatja, 2 dolog tűnik el, az egyik a rank 5-ért járó title; DE csak az a title, ami azért jár mert level 5/6os légiónak vagy a tagja. Ezt azért hangsúlyoztam mert elég sok extra titlet lehet szerezni top légiós pályafutásod során pl ranked legion memberként ha megölsz 100 játékost aki az ellentétes oldalon tartozik top 10es guildhez akkor kapsz egy címet, ezek nem tűnnek el. Mellesleg ezek a címek kb a legdurvábbak a játékban.
A másik dolog ami eltűnik az pár extra skill amit guardian formban kapsz, mivel az egész légiós pontszerzés eléggé a pvpre támaszkodik ezért ha top 10es légióban vagy és még van guardian transformod is, akkor extra skilleket kapsz ha használod. Az extra skillekről nem sikerült kiderítenem semmit, a PowerBookban van erről egy cikk, de sem az elnevezését, sem a hatását nem tudta rendesen lefordítani a google translator.

A Legion Point további 4 másik pontnak az összegzése (kb beépített kalkulátor nem ártana már, talán az 1.5-ben lesz már) ezt a 4 fajta pontot a játék 4 fő területén tudjuk szerezni, PvP, PvE, PvPvE, és Crafting.
Vegyük a Craftingot, konkrét számokat nem tudom, szóval csak a hasamra ütök, Xy csinál 5 cuccot aminek az összesített item levele 100, ezért ő és általa a légiója kap 10 CLP-ot (Craft Legion Point). Ez a 10 CLP majd bele fog számítani a Legion Pointba, az ok amiért külön van CLP meg LP az az, hogy a guild házakon belüli vendor, annak megfelelően árulja a cuccait hogy az ő profiljához mennyi pont gyűlt. Ergo ha sok pont gyűlt össze craftból akkor imbább receptek lesznek és olcsóbb alapanyagok; ergo mindenre hatással van ami craftolással kapcsolatos, viszont ha 0 CLP van, akkor kb semmit se árul a crafter vendor.
PvP pontból fegyvereket, PvE pontból PvE statos cuccokat, PvPvEből pedig PvP armorokat lehet venni.
PvE pont elég magától értetődő, instanceokat kell nyomni bossokat ölni és csinálgatni az ismételhető hard mode instance questeket. (szerk: ugye már kezd gyanús lenni?)
PvP pont természetesen ostromok, ellenséges frakció ölése (minél jobb helyezett guildben van a tag vagy magasabb az abyss rangja annál több pont) van pár rift quest is speciálisan top 10 légióknak amiket mind a 2 oldal megkap ellentétes követelményekkel (embertelen hent ellenséges oldalon).
PvPvE pontot Dreadgionon lehet szerezni,outdoor bossokkal (emlékszünk még a 31 bossra amit meg kellett ölni? Azok is ide tartoznak és elég jó pontot adnak, mindig legyen a spawn helyük körül pár figyelő) van még ugye a Crater ahol egy száz négyzetméteres területen spawnolnak mobok amik zsíros pontokat adnak (embertelen gankfest). PvPvE közben dől a PvP pont is szóval ez a leggyorsabb jelenleg; de a többit se szabad hanyagolni mert remek cuccok vannak hétről hétre a vendornál kellően magas pontszámnál (csak ne lenne random)

Az 1.5-ös patchben a légió szint rendszert is tovább fejlesztették. Megjelent a rank7-es légió szint. A hivatalos megnevezése: Mythic Legion. A szint eléréséhez arra van szükség, hogy egy Legendary Legion 3 egymást követő periódusban megtartsa ezt a rangját. Ha ez valaha is sikerülni fog egy légiónak, akkor a légió Sactum legnagyobb elismerésében részesül: Az adott frakció összes kereskedelmi tevékenységéből befolyó adók (tehát minden, amire hatással van az influence ratio) egy százaléka az adott légió bankjába folyik. Mivel az 1.5-ös patch koreai megjelenése óta még nem telt el három periódus, így még sehol senki nem érte el a Mythic Legion szintet, így csak saccolások vannak rá, hogy mennyi pénz jöhet be egy nap alatt egy rank7-es légió kasszájába. Egyes óvatos becslések szerint is megközelítőleg tíz millió kinahos összegekről beszélnek. (NAPONTA!!!) Ha egy légió eléri a Mythic Legion rangot, akkor jelképesen kiszáll a Légió Pont versenyből, a rangja egészen addig megmarad, amíg a Legió Pontversenyben résztvevő légiók közül nem képes valaki teljesíteni a újra azt, hogy 3 héten keresztül megtartja a Legendary Legion rangot. Ha ezt mégis megtudja valaki csinálni, akkor automatikusan átveszi a Mythic Legion szerepet és az ezzel járó jutalmakat. A trón fosztott Rank7-es légió automatikusan arra a szintre esik vissza, ahova az aktuális Légió Pontjai alapján passzol. (Tehát ha egy Mythic Legion “elengedi” a gyeplőt és trónfosztják, akkor akár rank7-ről rank4-re is visszazuhanhat egy pillanat alatt.)

Persze a fentebb leírt információk mindegyike csak mese, a játékban semmilyen ilyen rendszer nem került implementálásra. Mindösszesen addig igaz a leírás, hogy rank3-ig lehet fejleszteni a légiókat. Viszont a NCSoft tett utalásokat arra, hogy terveznek légió házakat. Ha megcsinálják, akkor – nagyon remélem -, hogy valami hasonló rendszert fognak kialakítani; hiszen ez folyamatos end-game tartalmat és kihívást jelentene minden téren.

Most őszintén, neked hol esett le a tantusz?

Z: Ha már kipostoltad akkor annyit hozzáfűznék hogy:

MuhahaMuhahaa

~ by Menorel on .

Offtopic

25 Responses to “Mese a rank6-os legendary legionról!”

  1. Én teljesen elhittem. Legyen ez! 😀 A felesleges részek nélkül 😛

  2. A guildháznál, az interjúban egyértelműen mondták, hogy felejtő.
    Amúgy nem rossz! 😀

  3. Ja nekem is kurvára be jött:D

  4. nagyon király lenne ha Mythic légiót leszámítva igaz lenne, tényleg folyamatos endgame célokat adna 🙂

  5. Ezek szerint azt sem lehet elhinni amit a Variance kérdez.
    Vajon a cikkek hány % a mese? 60-80?

  6. Hát az elejére is kiírhattátok volna, hogy a következő sorok tartalma nem valós

  7. amúgy elképesztően durva lenne egy hasonló tipusú rendszer. Kész is lenne az endgame, minden összefűzve mindennel.

  8. Lopják el szépen az EQ2-es rendszert aztán köszönjük:)

  9. kiírták h nem valós,csak olvasd el a post címét:)

  10. Nem igaz!?
    Akkor nem is játszom ezzel a “sz*r” játékkal! 😛

  11. Azért csak van benne valami, ennyi hülyességet már te sem tudsz kitaláni menorel, azért ennyire már ismerünk, vagy mégsem?

  12. Kobzi: nem én irtam a postot, én csak kiraktak. Az iromány Z-től származik.
    Egyébként meg a cikk címe úgy kezdődik, hogy “Mese”. 😉

  13. Minden hazugság 80%-a igaz, és ez már megdöbbentő! Szerintem azért a rank 3-mas helyezést sem lesz piskota elérni, de baromi jól hangzik:)

    http://www.derothatmesszevanmegszeptembernegyedike.com

  14. hát még hatodika…

  15. “hát még hatodika…”
    XD

  16. Annyira de annyira megettem bakker. Kurvagyorsan csinálj egy játékfejlesztő céget és ugorj neki, egy előfizetőt garantálok.
    Ezért az etetésért még szorulni fogtok azt megigérem. Ez valószinüleg valami endbboss tankolása közbeni bubi HS kombóban fog megnyilvánulni.
    Csak hogy tudjátok miért kapjátok.
    ARGHHHFFFFFFFF need Legion rank 6!!!!!

  17. En ezt a helyedben leforditanam angolra.
    Es most kuldenem be az NCsoft-nak.

  18. Igazából megfordult a fejemben, hogy lefordítom angolra, de aztán rájöttem, hogy tök fölösleges, hiába is küldeném el a NCSoft West-nek, hiszen ott csak ilyen Brian Knoxok, meg Ayasek vannak. Azok meg azzal sem foglalkoznak, amivel igazán kéne. Max annyiból lenne poén lefordítani, hogy kiraknám az aionsource-ra és ott 4k ember kapná a facepalmot a post végén 😉

  19. Teljesen elhittem, amíg a végén nem mondtad, hogy mese 😀
    Pedig jól hangzott 🙁

  20. Egy ilyen engame tartalommal szerintem fel lehetne forgatni a világot! Hatalmas kihívás lenne benne. Szerintem is fordítsd le és küld el az NCSoftnak is illetve az Aionsource-ös srácoknak. Óriási sikere lenne! Talán 1-2 kóreai is elvolvasná átfordítaná és még lehetne is belőle valami.

    btw
    valami hivatalos Aion Forumról lehet tudni valamit, hogy lesz e?
    Egyelőre elég gyenge ilyen téren a community.

  21. Eddig is volt/van/lesz hivatalos fórum. Viszont csak a hivatalos beta időszakokban volt eddig nyitva.
    Valószínűnek tartom, hogy valamikor most pénteken vagy szombaton fog megnyílni és innentől már nem is hiszem, hogy be fog zárni.

  22. Ajajaj de benyeltem. Szép volt és az ötlet is fasza!:D

  23. a title résznél lebuktál:D:D de végigolvastam és nagyon tetszett a dolog…:P

  24. Én már láttam hasonlót.
    Az első Mythic Legion annyira megerősödne hogy később nehéz lenne elvenni tőle. max lenne 2-3 Legió és cserélgetnék egymás között a rangot. Remélem ilyen sose lesz AION ban.

  25. bah…

Comments are closed.