header image
 

Fantasztikus NCSoft/Aion Fansite program

Még tegnap olvastam erről az “érdekességről” Thulf blogjában, de nem igazán akartam elhinni, úgyhogy ma magam is megpróbálkoztam vele. Szóval van az aiononline.com-on (ez ugye a hivatalos EU/USA NCWest által managelt Aion site) egy “fansite program”, ahol be lehet regisztrálni magad mint fansite-ot, ezt követően az oldalad bekerül a “nagy fansiteokat tömörítő listába”. A lista egyébként tényleg nagyon jó, van rajta egy csomó site, ami konkrétan már meg is szünt, vagy legalábbis hetek óta elérhetetlen. Megtalálható az impozáns listában az Aion Litvánia is, akiket ugye egyébként kizártak az EU/USA régióból és jófejségből az Oroszokhoz csaptak. (teljesen más cég fogja csinálni náluk az üzemeltetést). Persze van azért itt komoly tartalom is, van egy csomó nagyon tuti fansite, akik pl. nagyon komoly rendszerességgel frissítik a híreket. (Melyeket egyébként folyamatosan copy-pastelnek az aiononlineról és csak onnan).

Fura módon az általam – és gondolom sokak által – sűrűn látogatott Aion hírportálok, blogok, stb. sehol nincsenek a listában. Ebben a pillanatban kissé el is bátortalanodtam, hogy vajon van-e értelme egyáltalán regisztálni a – szűk – magyar Aion közönségnek szánt Variance blogunkat; de gondoltam, csak utána járok mi is folyik itt. Nos a regisztrációs formon meg is leltem a választ. Van néhány érdekes kikötés, amik még csak-csak elfogadhatóak lennének, de a végén van egy ilyen facepalm:

  • Your fansite must be more than a blog.

Ó bocs, akkor ezek szerint mi maradunk továbbra is nem hivatalos, nem fansite.

OBT-vel kapcsolatos infó: remélem senki nem maradt le (aki érintett) az EuroGamers 5000 OBT kulcs sorsolásáról. Sajnos nem volt időnk külön postba kirakni, de Z írt commentet a napihírek rovatba, ami tartalmazta a linket is…

~ by Menorel on .

Aion

8 Responses to “Fantasztikus NCSoft/Aion Fansite program”

  1. Csak regelni kell az oldalon és reménykedni hogy jut egy obt kulcs vagy kell esetleg még valamit csinálni ?

  2. Csak regelni kellett, de már lejárt az EuroGamersen az akció, mind az 5000 kulcsot kiosztották.

  3. Hát erről lecsúsztam … 😀

  4. Én eddig az összes igényes aion fansite-ot blog formában találtam meg.

  5. Aionhun ^^ Az egy fansite.

  6. Mindenféle rosszindulat nélkül: tehát ha van egy fos információtartalommal rendelkező AION site, az megkaphatja a fansite titulust és bekerülhet a listába, de egy ehhez képest ezerszer több újdonsággal, rendszeres frissítéssel szerkesztett blog meg nem?
    Rohadt logikus. Gratulálok az NCSoftnak.

  7. Szerintem ne írjunk olyat, hogy fos site. Tudom, hogy itt nem az aionhun-ra gondoltál, de szerintem akkor sem; picit félreértelmezhető amit írtál. Mi ezt a blogot két hónapja csináljuk, míg Cori és barátai 2 éve csinálják az aionhun-t, azért ez respect.
    Az meg, hogy az NCSoft nem adja ki az “official fansite” rangot a blogoknak, szóval az csak annyit jelent, hogy súlyos évekkel le vannak maradva. Ma már minden webkettő, ma már minden blog. A hirsiteok is egyre inkább “blogosodnak”. Nem attól fansite egy oldal, hogy az oldal felső részén van egy négy soros leírás az aionról, hanem attól, hogy mekkora szerepet vállal az információk terjesztésében, a kíváncsiság/kedv fenntartásában.

  8. Eszem ágában nem volt az aionhun-ra célozni. Bőven lehet külföldi aion “fansite”-ok között olyat találni, ami még a site nevet sem érdemli meg, nemhogy bekerüljön a fansite programba.
    És akkor is fos minősítést érdemelnek ezek az oldalak. 😀

    Hja, abba már nem akartam belemenni, hogy a blogolás kábé két éve a “sláger” a neten, ha ezt nem látják az illetékesek a kiadónál, akkor az epic fail.

Comments are closed.