header image
 

Akkor most mennyi nap is az Open-Beta? (updated x2)

Update.1: [email protected] volt oly rendes és bennfentes kapcsolatait felhasználva megköröztette a kérdést az NCSofttal. A válasz végre elég egyértelmű. A Head-Start EU-ban: 5×24 óra, azaz 120 óra, azaz 7200 perc, azaz 432,000 másodperc!!! Hatalmas köszönet Corinak a dolog letisztázásáért!

Az elmúlt napokban többen is megkerestek, (szabadság kivétel miatt), hogy mennyi napos is lesz az Open-Beta. Hiszen bár tudjuk, hogy szeptember 20-án indul a Head-Start, de azt is tudjuk, hogy az USA-ban és EU-ban nem egy napon lesz a megjelenés. Kérdés, hogy akar-e adni az NCSoft az EU-nak ekkora hendikepet? (Gondolok itt pl. a Head-Start alatt működő XP boost medálra). Érthető, hogy sokunknak nagyon nem mindegy, hogy kettő vagy öt nap szabit vesznek ki Head-Startra.

Kicsit utána googleztem és az irc #aion csatornán is csináltam egy közvélemény kutatást, de semmi konkrétum nem jött be. Míg végül Aleph és Westy (@Paradigma) találták meg a választ az aionsource-on. Ez már hivatalosnak tekinthető, lehet kivenni a szabikat…

Any preorder will grant you 48 hours of Head Start. Since Europe and North America are seeing Aion’s release on different dates, however (25th and 22nd respectively), we want to do what we can to balance this out. Europe’s Head Start will therefore be stretched to begin on the same day as the North American Head Start. Hope that makes sense.

majd:

The Head Start is advertised as 48 hours, but due to the European launch date being 3 days later than the North American launch, the Head Start will be stretched out for European players.

Szóval a hír igaz. Valóban 5 napos head-startot kapunk. Közben felvetődött egy újabb értelmezés a commentekben, amely szerint igaz, hogy 5 napra van kinyújtva a Head-Start az EU-ben, de ettől még effektív 48 óra played timeot kapunk. Azt hiszem itt feladom a küzdelmet, döntsön mindenki saját belátása szerint. Én a worst-case-re készülök: 5 nap alatt 48 óra playtime…

~ by Menorel on .

Aion

35 Responses to “Akkor most mennyi nap is az Open-Beta? (updated x2)”

  1. Ők már indítottak láthatatlan tömegpusztító fegyverek miatt is háborút mi lesz itt ha megtudják hogy 8 órával tovább kaphatunk +20% xp-t mint ők… /scared

  2. Vigyázni kell:

    5 napos a headstart eu-ban, de attól még a 48 órás pre-start korlát megmarad, vagyis abban az 5 napre 48 órányi játékidő van csak.
    Szóval, ha 20-22-ét egyhuzamban végigjátsza az ember EU-ban, akkor meg kell majd várni szépen a 25-öt EU-s startra, mert a 48 órányi pre-játék letelt.

    • Hm, bevallom én is elolvastam minden “hivatalos” infót amit találtam és nekem ez nem jött át…

    • Minden tiszteletem a tiéd Esdordin, te is tudod; de szerintem a második bekezdés pont kategórikusan megcáfolja, hogy _csak_ 48 óra playtime lenne head-starton.

      • Azért annyi tiszteletből már futhatná arra hogy ne rontsd el a nevét.:D

      • Jólvanna… Ember vagyok, aki nem tud gépelni.

      • Én a második bekezdést úgy értelmeztem, hogy ott nem az adandó játékidő tartamáról van szó, hanem magáról az eventről:
        vagyis hogy az kétnaposnak volt hírdetve, s most Azt írja, hogy bár annak volt, most öt naposra lesz nyújtva.

        Ettől még maga a kulcs csak 48 óra játékidőt ad majd, ahogy az első bekezdésben írja is. A ‘stretch’ szó a lényeg szerintem.

    • Hm, hát, végül is így is lehet értelmezni, de úgy is, hogy a 2 napos headstartot az EU játékosoknak “kinyújtották” 🙂 5 naposra, mivelhogy az amcsik úgyis 20-án kezdenek. Bevallom én józan paraszti ésszel nem sok értelmét látom annak, hogy szeptember 23. helyett szept. 20-án kezdhessünk, és utána 3 napig malmozzunk a gép előtt. De a koreaiak gondolkodását nem ismerem.

      Előbb-utóbb úgyis lesz valami hivatalos komment NCSoft részről, hogy melyik verzió a helytálló. Szerintem te is reménykedsz benne hogy nem neked lesz igazad, 5 nap csak jobb mint 2. 🙂

      • Persze, szerintem nincs olyan, aki nem azt várná, hogy EU-nak így 5 nap lesz, de ha tisztán, objektíven olvassuk a mondatokat, akkor más jön le.

        Szerintem ha a mindenki által várt verzió lenne az igaz, akkor szimplán megírták volna, hogy US-48, EU-120 órás HS-t kap, ehelyett kaptuk ezt a finoman fogalmazott változatot.

        ‘any preorder will grant you 48hrs.. – az összes preorder kulcs 48 órát ad, mindegy milyen; nem azt írják, hogy US ennyit EU meg annyit kap.

        Én úgy látom,hogy egyszerűen csak igyekeztek diplomatikusan fogalmazni, hogy később az esetleges panaszkodók miatt (úgysem lesz sok olyan aki kijátszaná a 48-at) meglegyen a ‘hisz írtuk’ szöveg.

      • Ez mind szép és jó, hogy diplomatikusak akarnak lenni. De ha ez a kommunikáció után tényleg “csak” 48 óra played lesz, akkor nagyon sok emberrel kibasznak…
        Gondolok itt azokra akik ez miatt vesznek ki szabit pl.

      • érdemes lenne megkérdezni hivatalosaktól is így nyíltan rákérdezve.

    • Ja félreérthetően fogalmaztam, már megint.
      A sűrűn használt “2 nap” a hozzászólásomban a 48 órás játékidőre utal. 🙂

  3. Arról esetleg van valmi hír, hogy az Open-Beta Szeptember 6-án mikor (hány órakor) kezdődik?

  4. http://kindred.aion.tv/status/

    este 21kor

  5. Westynek meg az msn kliens súgta meg, nehogy azt higgyétek keres ő bármit is. 😀

    • Oké-oké, javítottam a postban a “thanks”-et. Dehát te is tudod, hogy ez a helyzet mennyire PARADOX.

  6. Most aki HC-n akar játszani, úgyis előrendelte már…

  7. noob Open Beta kerdes:
    Lehet-e free kulcsot szerezni, vagy aki nem rendelt elo (es nem fizetett Fileplaneten) az jol kimarad?

  8. Escordin:”érdemes lenne megkérdezni hivatalosaktól is így nyíltan rákérdezve.”
    Ja majd ha hazaeszi őket a fene a Penny Arcade Exporól mert szokás szerint már megint slackelnek valahol.
    Mondjuk ha nem 4-en lennének össz-vissz nem állna le ilyenkor az élet.^^

  9. lehet ki kéne kapcsolni ezt a beágyazott válasz funkciót…

  10. Azért az is szomorú, hogy sok sok thread, fórum- és blogpost után sem voltak képesek világosan kinyögni hogy mi van. Lehet, hogy a blizzard miatt “haldoklik a wow”, de ők legalább tudnak kommunikálni.

  11. Egyébként Escordin_ abban igazad van, hogy sokan nem fogják még az össz. 48 órányi játékidőt sem elérni headstartban, szóval ez a kérdés megintcsak kevés embert érint. De én például iszonyat mód be tudok kockulni. Vettem ki szabit arra a hétre, és napi 16 órát simán képes vagyok tolni egy hétig. 😀 Szóval az volt a tervem, hogy szept. 28-án hétfőn már úgy megyek dolgozni, hogy a sorcererem lvl30as.

  12. Hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem a közel 10 óra játék/nap is elég durva lenne 🙂 Én szerintem le se fogom tölteni a 48 órát, mire indul a játék.

  13. Ha csak 48 óra játékidő lesz, akkor is előnyben vannak az európaiak, mert nem hinném, hogy bárki képes lenne 48 órán keresztül folyamatosan játszani. Míg az európaiak nyugodtan aludhatnak, és kihasználhatják a teljes 48 órát. 🙂

  14. Naja, ezen én is gondolkodtam. Kis szervezéssel brutál jól be lehet osztani ezt a 48 órát. A csapat egyszerre lép be, percnyi pontossággal végrehajt mindent amit előre megbeszéltünk és kilép. Utána újabb brainstorming. Plusz még egy jó ötlet: okosan beosztva a játékidőt még a rested XP bonussal is tudsz trükközni.
    Valszeg EU startkor vagy első belépéskor nulláról fog indulni. Érdemes gyorsan belépni, legenerálni a karikat. Megcsinálni az első questeket lvl10-ig, majd (Elyos oldal) Verteron előtt rápihenni, mivel ott az elején nagyon sok ölj meg X mobot quest van. Szóval ki lehet ezt logisztikázni.

  15. Jaja, én is azon morfondíroztam pont, hogy ha valóban 48 óra playtime-ot kapunk, akkor én lehet hogy azt fogom csinálni, hogy átállok éjszakai üzemmódra, nappal alszom, éjjel meg tolom a szintezést. Sanszosan így kevesebb emberrel találkozom majd, ergo kevesebb idő megy el arra, hogy vársz a quest mob respawn-jára. Plusz több gatherel-ni való is lesz, ehe.
    Az biztos, hogy crafting professiont headstart alatt nem fogok húzni, időpocsékolás. Majd 25. után, valamikor lvl30 körül nekiállok, és egy napot rászánva felrántom olyan 200-250 körülre a sweingot, alchemyt, és a handicraftingot. Sok XP, közben meg lehet sorozatot nézni. 😀

    Az is igaz, hogy lesz új abyss belépő insta lvl25-től, ott is érdemes minden resetet kihasználni, de ha jól tudom 18 órás lockoutja lesz, ott XPt farmolni nagy léptékben nem fogunk.
    Szóval én is szedem össze agyban a tennivalókat. Ejj de messze van még szeptember 20. 🙁

  16. Mielőtt még mindenki kétségbe esne:
    http://aionhun.hu/news.php?item.622.1

    Nálunk nincs 48 órás korlát, az egész headstart alatt lehet
    vígan játszani 😉

  17. Köszönjük az utánajárást.

  18. Köszi.

    Na megyek is és veszek 5 kiló kávét. 😀

  19. Na végre, így kellett volna eredetileg is megírniuk, nem köntörfalazva.

  20. Srácok, aki a full OB klienst (1.5) szedte le: nektek is AION (US) néven szerepel install után a launcherben a játék?

  21. Mindenkinek. A launcherben állítsd be a régiót “EU”-ra és nem lesz gond.

  22. Ja azt alapból átállítottam (sőt, azt hiszem állítani sem kellett), de zavarja a szememet. 🙂

    Persze emlékeim szerint a Closed beta klienssel is ugyanez volt, és az is működött normálisan, de mégiscsak legyen már EU a neve mellett, höjj. 😀

Comments are closed.