header image
 

Szintezési tapasztalatok (lvl25-30, Elyos)

A még mindig több helyen hiányos szintezési guide folytatásaként fogyasszátok egészséggel a lvl25-30 közötti tapasztalataimat alább:

Megjegyzés: Ez a guide még mindig az 1.0-ás patch alapján készült. 1.5-ben elvileg 15-25%-kap több XP-t fognak adni a questek (francokat 15-25%, közel duplája, de van ahol több is…) és lesz néhány újabb quest is. Ráadásul a szintezést számos további instance/outdoor dungeon fogja már ezen a szinten is erősíteni. Mindettől függetlenül: lvl25 az utolsó szint amit érdemes/szabad soloban “bedingelni“. Eddigre kell, hogy keress magadnak egy Légiót és kezdj el partyzni. Mint az lentebb is látható lesz; a lvl25-30 közötti questek pont arra elegendőek, hogy lvl29-ről lvl30-ig elvigyenek. (1.5-ben ez ugye egy kicsit többre is elég, de lvl28,5-ig tényleg nem nagyon érdemes elkezdeni)

lvl25-28:

Az új képességeket és stigmakat vedd fel/vedd meg, amire szükséged van. Szánj egy kis időt a karaktered gearjének a fejlesztésére. Lehetőleg ne legyen rajta lvl20 alatti felszerelés; abysson nagyon sokat számít még a legapróbb finomhangolás is. Ha nincs lehetőséged/pénzed fejleszteni a gear-t, akkor vagy húzz fel olyan szakmákat , amikből gear-t tudsz készíteni, vagy kérd meg a légió társakat, hogy készítsenek neked. lvl25-ön a Extract Vitality (Gathering) skillednek már 165-170-nek kell lennie. Tegyél meg mindent, hogy legalább ezt a részt elérd. lvl29-ig meg kell, hogy legyen a 190! Dolgozz rajta. Ezeken a szinteken a következőket tehetitek:

  • Abyss alaptáborban kb 10-15 quest vár lvl25-27 között. Ezek nagy része csak olyankor teljesíthető, ha adott fortress vagy sziget egyik vagy másik frakció kezében van.
  • Ha van légiód, és van a légióban olyan játékos, aki felhúzta már az Alchemy szakmát és van 1500 felesleges Abyss Pontja az “Artifact Activator Stone” recept megvásárlására, akkor érdemes vele megcsináltatni, mert egy 450k XP-s questet tudsz vele teljesíteni. (Abyss campaign quest)
  • lvl25-től pont ideális a csapat arra, hogy átmenjen Morheimre és szétnézzen a “Lava Cave of Taran” outdoor dungeonban. 6 fős csoportokkal érdemes menni, de akár azt is csinálhatjátok, hogy több 6 fős grouppal párhuzamosan haladtok. Iszonyatosan gyors a respawn és mivel outdoor és Asmo terület, ezért az sem kizárt, hogy jófajta PvP is kialakulhat. A bossok nagyon komoly droppokat dobálnak. Korábbi élménybeszámolónk: Lava cave of Taran.
  • Ha már Morheim-en jártok, akkor érdemes meglátogatni az ottani questeket. Az oda küldő questek besorolása “[Infiltration]”. Viszont érdemes vigyázni és óvatosan közlekedni, mert az 1.2-es patch óta a lvl20+-os zónákat teleszórták  lvl45-ös őrpostokkal és patrolokkal. Szóval csak óvatosan.
  • Érdemes folyamatosan követni a csapattoborzásokat, lvl25-től már hozzá lehet csapódni egy-egy Fortress Siege csapathoz, ha keresnek embereket, vagy egyszerűen csak csodálni a történéseket az ostrom közben. Kisebb csapatokban akár rá lehet próbálni egy-egy artifactra is, ezen a szinten.
  • lvl25 és 28 között 18 óránként be lehet menni a “Nochsana Training Camp” instanceba is az Abyssi alaptábor melletti kis szigetről. Az instance lényege, hogy csapatoddal hajts végre egy Fortress elleni ostromot. Ehhez mindenféle segítségeket kapsz (Siege Weapon-t pl.). Komoly meglepetésekkel fog szolgálni az instance azoknak, akik még nem láttak korábban Fortress ostromot.

lvl28:

Lvl28-on érdemes egy picit megpihenni és időt/energiát szentelni pl. a Craftolás fejlesztéséhez. Ha a gathering (Extract Vitality) skilled még nem érte el a 180-at, akkor a szint megkezdése előtt érdemes azt megtenni. lvl30-tól nagy – ha van jó csapatod – el fog ragadni a rengeteg outdoor és instanceolt PVE kihívás (Eracus Underground Temple, Kiola Temple, Fire Temple, stb.), úgyhogy érdemes még a lvl28-as szintet rááldozni arra, hogy Abyss Pontokat szerezz, mivel lvl30-on nagyon jó felszereléseket tudsz majd venni Abyss Pontokból. Érdemes folyamatosan figyelni az Abyss térképet és, ha egy Fortress hamarosan átvált elfoglalható állapotra, akkor körbeérdeklődni, hogy szervez-e valaki támadó vagy védő egységet. Ha nincs komoly PvPvE kihívás, akkor érdemes akár csak grindelni is Abysson, arányosan több XP-t kapsz, mint pl. Eltnenen és még Abyss Pont is jön. Ha eddig nem tetted meg, akkor érdemes átruccanni alsó abysson a jobb oldali “lift”-hez, ahol fel tudsz venni egy questet, a questben annyi a feladat, hogy az Asmodianok alaptábora feletti kis szigeten ölj meg egy legendary nameplates questadó mobot. A mobot meg lehet ölni 3-4-en is, de mivel komoly PvP esélyes zónáról beszélünk, ezért érdemes full grouppal menni és a group egy részének már a levegőből leszedni a ellenséges playereket. Nem ad a quest kifejezetten sok XP-t, de nagyon jó időtöltés a PvP adalékkal együtt. Ha nagyon nem jön be Abyss és a Fortress témák (akkor egyrészt gondolkozz el azon, hogy tényleg ez-e a te játékot, másrészt pedig ) elkezdheted az Eltnen-en tartogatott questeket:

lvl29-30:

Ha képes voltál megállni, hogy lvl25 után ne nagyon questelj Eltnenen, akkor most ott fog várni téged a Questek mekkája. Az alábbi térképen megjelöltem a helyeket ahol fel tudod venni a lvl27-30 közötti questeket. (összesen kb 30. darabot). Mielőtt egyáltalán belekezdenél ezekbe a questekbe egy nagyon jó tanács: Ha nincs meg ekkor még a 180-as gathering skill, akkor húzd fel, nagyon sok későbbi szívástól tudod magad megkímélni ezzel

aion-eltnen-questhubs-lvl25-30

[1] Sataloca’s Templeben két quest is vár. Az elsőben (Alcheron Drake Research) mindösszesen 3 sárkányt kell megölni a temple előtt, akik 100%-osan dobják a szarvukat (naná); jutalom 50k XP és 1500 kinah. A másik küldetés a [2] Desert Scout Campbe küld. (52,5k XP, 2k kinah). A Campben, három küldetést is kapsz. A “Desert Investigation” questben azt a feladatot kapod, hogy figyelj meg három területet. A sivatagban nagyon sok Star Anise van, ezeket útközben érdemes felkapkodni, mert a Potion of Life alapanyaga. Ha meg pottyan 1-2 Fresh Star Anise is, akkor pláne jól jártál mivel az a Regular Secret Remedy of Lift alapanyaga. (előbbi a tickelős HP töltő, utóbbi az instant 1200 HP-t töltő poti). A [2] Desert Scout Campen belül van egy Zircon spot is, amikor ide visszajössz, akkor ezt mindig nézd meg, később hasznos lesz. A tárborban kapsz egy questet (Desert Investigation), amiben meg kell figyelni 3 területet a közelben (quest location segít, hogy pontosan hol vannak). Keresd fel mindhármat, ölni nem kell semmit, ha elég közel mész akkor egy ingame video event történik a megfigyelés eredményéről. Jutalom: 100k XP és 3,5k kinah.

A Scout quest folytatásaként először ki kell írtani a keleti halott faluban lévő skorpiókat (The Scolopid Sting quest), reward: 62k EXP. Folytatásként a “Basilisk Purge” questet kapod. jutalom: 39k EXP, 4,8k kinah. Folytatásként (az egyik Scout patroltól) a “Material of Accessories”-t kapod. Feladat, hogy a tábor körüli skorpiókat és basiliskeket kell gyilkolni az “alkatrészeikért”. Közben ha látsz Stoneshell Ksellid-et akkor azokat is érdemes ölni, mivel kellenek két questhez is (Temple Access, Violent Ksellid). A gyűjtögetés jutalma: 82,700 EXP és 4200 kinah.

[3]Refugee Camp/Mystic Spring of Ananthe:

Aion0145A Questhub 3-4 küldetést ad. Elsőként kapunk egy vödröt, megkérnek, hogy hozzunk vizet a közeli forrásból mert nagyon szomjasak. A tónál konkrétan fel kell mászni a forrásra és ott kell use-olni a vödröt. Jutalmunk 1400 kinah és 70k XP. Folytatásként elküldenek egy közeli rejtekhelyre [4], ahol Krall-szerű, viszont barátságos lények éldegélnek. (Saying Thank You quest). A főnök arra kér bennünket, hogy hozzunk neki Oak fát a Manduri erdőből, mert kell az utánpótlás a dárdákhoz. (The Strongest Spears quest); mielőtt még elmennél gyűjtögetni add le a Saying Thank You questet a Refugee Campban: 54,800 XP + két kaja. Mielőtt még  elindulnánk fát gyűjtögetni az új barátainknak, érdemes lemenni a tóhoz és a tó körüli Watch Patrolokat és Watch BodyGuardokat ölögetni. Két nyakláncot kell kiütni belőlük. Nekem az első kiesett a 3. kill-ra, a második pedig kb a 10.-re. Szóval nem veszélyes a droprate. Jutalom: 63,500 XP és 4700 kinah, plusz egy küldetés, hogy kísérjük el az egyik kis srácot  [5] Agaron Village-be. Hát kísérjük na. Eléggé sietni kell, mert rövid idő alatt a srác “despawnol”. Csak a falu alatti karámig kell vinni, ha odaérünk; akkor egy érzelemdús családi összeborulásnak lehetünk szemtanúi. Jutalmunk 100k EXP és 2 legendary poti.  Gyűjtsük be [4] Mabangtah-nak a 15 Oak Log-ot, jutalom: 40k EXP és 4500 kinah. Számos további quest fog itt várni bennünket később…

Ha megvan a 190-es gathering skill, akkor szedj össze 15 Peachet a tó körül és 10 Albacore halat a tóból. Miközben ezt gyűjtögeted, fogsz találni egy [6] Shugo-t a forrás mögött, aki mindjárt két questet is ad:

  • [6] Brirunyerk‘s Favor: Vidd el a vödör vizet Ernia-nak (Refugee Camp, 52k EXP, 800 kinah)
  • Spring Water Essence: Gyilkolászd le a vízelementálokat az esszenciájukért. (70k XP, 2800 kinah). Folytatásként kapunk egy csomagot, ami  [7] Golden Bought Legion Garrison-ba küld (amúgy is megyünk majd ide, úgyhogy ne siessük el.)

Nyomás [8] Drake Habitat felé; a [3] Refuge Campnél adjuk le a halat és barackot (70k XP, 4400 kinah);

[8] Drake Habitat/[5] Agarion Village quest hub: (+ Refresh of Spings campaign quest chain)

aion-campq-refreshingthesprings-logA faluból egyből [8] Drake Habitat melletti Mystic Spring of Lacepin-hez küldenek. Itt 5 questet fogsz kapni. (Többek között egy campaign quest update-et is). Feladat, hogy a [8] Dark Habitaton ölj sárkányokat (82k EXP, 3k kinah); ha ezzel megvagy, akkor a pici sárkánykölyköket kell öldökölni (43k EXP, 5k kinah). A sárkánykák és a falu között vannak Tipolidok, ezekből meg kell ölni 7-et és lenyúzni őket (Armor for Pilgrims quest), jutalom: 74200 XP és 4000 kinah. A sárkányok ölése közben fog esni egy quest item (Life Bead), ezt bele kell dobni a forrásba. Ezután át kell menni a keleti városba ([7] Golden Bought Legion Garrison). A helyőrségtől délre van egy kiszáradt forrás, az ott álldogáló NPC ad egy újabb “Life Bead”-et, és közli, hogy három percünk van arra, hogy elvigyük a Desert Life Stonehoz. A quest helper elég zavaros infókat ad, jó 10 percet köröztem, mire megtaláltam hogy hova kell menni:

Aion0152

A forrás beindítása után előbb vissza kell menni Heratos-hoz, majd onnan egyenesen Kyola Temple előtti forráshoz. Azt a forrást is be kell indítani, majd mehetünk is vissza Gaia-hoz (Eltnen Fortress) a rewardért. Jutalmad 282.000 XP és választhatsz egyet az alábbi fegyverekből:

aion-campq-refreshingthesprings-reward

Nyomás vissza [7] Golden Bough Legion Garrisonba. Add le a Shugonak a küldeményt (78,400 XP és 3900 kinah). A sivatagban három quest befejezése vár rád: (mindhármat a várostól észak-keletre lehet megcsinálni)

  • Restorative Meal: Nagyon szemét egy quest. Kselliki húst kell gyűjteni, viszont a droprate kb 10% lehet… Idegesítő egy quest az biztos… (75,800 XP, 6200 kinah)
  • Violent Ksellid: Stoneshell Ksellideket és Kselliki-ket kell ölni a héjukért. (121,000 XP)
  • Temple Access: Stoneshell Ksellidet és Sand Field Basiliskeket kell ölni.

Megjegyzés: Ksellid: ezek a nagy teknőcök. Kselliki ezek a pici porontyok. A “Restorative Meal”-hez utóbbi kell…

A Violent Ksellid teljesítéséért kapsz még egy questet, abban az a feladat, hogy öld meg “Endymion the Slow”-t. Irány egyenesen észak-nyugat felé, fel a “csücsökbe”, ott tanyázik a hatalmas teknősbékaszerű lény. (lvl31-es, simán solozható) (jutalom: 80k EXP, 8k kinah és attack-speed tekercs.) Áldozatos munkák eredményként megkapjuk a tábor vezetőjétől a “Scout Report” questet, amivel meg sem kell állni Garrison-ig, ahol a főnöknek ezt és a Temple Access questet is le lehet adni. Előbbiért  57k XP-t ad és egy zöld kesztyűt, utóbbi 196,900 XP-t ad.

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “Szintezési tapasztalatok (lvl25-30, Elyos)”

  1. 25 ös quest 29en ?
    Ám Morheim az felejtős szerintem… Csak a kínaiban van nagyon kevés asmo arra, OBT-n tuti tele lesz.

  2. Olyan nincs hogy “25”-ös quest. Ha olvastad a “szintezés 1-25”-ig cikket, akkor azokat már “megcsináltuk”.
    Morheim meg szerintem nem felejtős. Csoportosan kell menni és meg lehet azokat csinálni, a legdurvább XP-t adják és a lootok a legtöbb esetben kék cuccok. Meg éri a szenvedést. Pláne, hogy most már PVP-ből is van XP…

  3. Ki a fene akar OBTn infiltartiont csinálni amugyis 😀 Ha már átmegyünk nem questelni fogunk… muhaha

  4. Hát figyu, mikor 20+ zerg rushok vannak. Átmehetsz te oda akárkivel 🙂

  5. Tűzijátékos quest az könnyű és jól ad 😀

  6. Már elnézést, de ki a franc beszél itt OBT-ről? Ez a post, egy cikksorozat (Szintezés 1-25-ig) legfrissebb adagja. Attól, hogy most lesz egy hét OBT, attól még – remélhetőleg – nem áll meg a világ. Feltehetően nem mindenki Head-Startkor fogja elkezdeni a játékot.

    Légyszives ne oltsatok már szét…

    Egyébként meg minden értelmes és konstruktív vélemény welcome, amivel jobbá lehet tenni a lvl25-28 közötti időszakot.

  7. Ha valaki grindelni akar, akkor csak abyssban. És ne a közeli szigeten tolja az ismétlősöket, hanem a Sulfur tetején, ahova kell menni mikor foglyokat kell szabadítani ^^ Nekem így lett meg CBT alatt 30. Mikor a városhoz közelin voltam, mindig jött pár kedves assa és azt hitte kemény, pedig de, de sulfurnál nem volt sok (bár lehet azért mert 25méterre grindeltem őrtoronytól, mobok 10 %-át őrök fejezték be :D)

  8. VV: na ennyit a nagy tervemről. Pedig már álmodtam is azzal, hogy a kutya sem lesz ott és vígan csinálom a két ismétlős questet 😉

  9. Crushed Soul-osoat lehet, de az meg low lvl, illetve a többi is 26os. Szal amint lehet érdemes menni Sulfurnál a 28-29es mobokhoz.

  10. asmok benézősek, ha invisible totyogok 😀

Comments are closed.