header image
 

OBT élménybeszámoló – első nap

update.2: 2009.09.07 09:53
update.3: 2009.09.07 13:07 (Solution for: “you cannot use any more client”)

Az NCSoft tényleg figyel az egészségünkre. Így hajnali fél kettőkor beiktattak egy 10 perces kényszerpihenőt szerver down formájában. De nézzük mi is volt eddig:

  • A 18:00-nál indulás elég izgalmasra sikeredet. Kb 4-5 perccel később indult csak a buli, mint 6 óra. Jó páran be is jutottak a szerverekre, de egy-két percen belül DC mindenkinek.
  • Kiderült, hogy a teljesen más szerver nevek voltak, mint ami tervezve volt. Őrült kapkodás, hogy akkor lastminute hova is megyünk. Az AionHUN kiszúrta az utolsó szervert a listából, mi is kipublikáltuk.
  • Kiderült pár percen belül, hogy gond lehet a login szerver és a payment gateway között. Az összes szervert le is lőtték.
  • Újabb kínos percek, mire az első emberek (18:14 körül) bejutottak az authentikációs szerverre.
  • aion-variance-legion1Sajnos a terv nem jött be, a 12 szerverből, csak az első 6 működött. Gyors újabb agyalás, mi legyen, várjuk a kiválasztott szerverre, vagy újabb átvariálás. 2-3 perc után – egyeztetve a többi légióval – kiválasztásra került a Spatalos szerver és elindult a zúzás.
  • 22:30-ra értük el a lvl10-et és létrehozásra is került a “Variance” légió. Kb 10 percen belül be is kellett fagyasztani az invelést, mert a 30 fős keretből egy pillanat alatt 28 elfoglalásra is került.
  • Azóta serényen grindeljük a szinteket és a pénzt. Már összejött a Rank2-es légióhoz szükséges félpénz.
  • lvl10 után megvolt az első FBK, megöltük vagy kétszer egymás után Paksique-t. Csakhogy érezze a törődést.
  • A fél kettőre összehozott server shutdown-nál van már néhány 12-13-as tagunk és alig várjuk, hogy újra visszaengedjenek a játszótérre…

update.1: Meglepően sok mindent átneveztem az 1.0-ás CBT#6 nyelvi fájlhoz képest:

  • Refining Stoneokból “Flux” lett.
  • Majd az összes növényt átnevezték (lehet frissíteni nulláról majd a Gathering gideot)
  • Átneveztek számos mob típust (pl. a Zaifokból Worg lett, stb.)
  • Nagyon sok spell neve egyszerűsödött

update.2: Reggel még boldogan be tudtam lépni a szerverre. (Voltak akik egész este tolták, 16-17-es karikkal tele a légió. lol) Viszont azóta nekem záróra van “You cannot run any more client” hibaüzenettel. A hibát sokan megkapták, van aki már 10 órája nem tud ez miatt belépni, bíztató. Remélem azért megoldják. Oké, hogy Béta… De ennyi ?

update.2:  Alig  4 óra szívás után megvan a gond… El sem akarom hinni, hogy mi volt a megolás… Az a gond, hogyha az ISP-d közvetlenül PPP vagy PPPoE protokollon keresztül ad IP-t, akkor az Aion egszerűen úgy érzékeli, hogy már biztos be vagy lépve. Megoldás: bármi áron, de közvetlen IP-n keresztül connectálni. (A hiba a kliens oldalon van, szóval ha fogsz egy router-t és onnan van PPPoE/PPP, akkor minden gon nélkül meg… Agyam eldobom.

~ by Menorel on .

Aion

23 Responses to “OBT élménybeszámoló – első nap”

  1. Nem láttam az eredeti neveket, de örülök, hogy változtattak a sok Changshaizen neveken, az iyen Worg témák tényleg európaibbak.

  2. Csak én nem tudok még mindig belépni ? Idegesítő ez a kliens újraindulás is ha bármi hiba van login közben…

    • hát ezt nem mondod komolyan…remélem kijavítják, cégnél nem tudok berakni csak úgy egy routert 😛 marad game otthonról 🙂

  3. Ha nincs router, akkor mi a megoldás? 🙂

  4. ha van leglább két géped, akkor: egyik gépre rárakod a modemet, vagy akármit, amid van, megshareled rajta az internetet. a másik gépet meg össeközöd kábellel. A második gépen fugsz tudni Aionozni.
    Poén, hogy ezt az elcseszést vagy az 1.5-tel hozták be, vagy az EU Aion machinálással, mert a kínai 1.0/1.2-vel nem volt ilyen gond.

  5. Engem is érdekelne egy router nélküli megoldás..

  6. pf, kiváncsi vagyok, hogy milyen hibák lesznek még…

  7. De basszus ennek 1 gépen is kéne futnia…nemgondoltam h cbt után ennyit szopok a játékkal.

  8. T-com 3g mobile net-el megy , na de a lagg az nem semmi:)
    Meglövök egy mobot majd kb 20mp után nagyon sok piros szám feltűnése észlelhető a hp negyedére csökken és majdnem finitó.
    Na de azért legalább beléptem:)

  9. A kellene mennin van a hangsúly. Ezért mostmár ott tart a kutatás, hogy valszeg nem globálisan a PPP használattal van gond, hanem bizonyos kapcsolók esetén jön ez elő.
    Ha lesz kézzel fogható workaround, akkor jelezzük.

  10. úgy néz ki hogy csak a DSL el van gond, kábelnettel minden ok.
    Van akinek a “C:Program Files (x86)NCsoftAionEUbin32GameGuard ” törlése és aion repair megoldott a problémát… Nincs időm kipróbálni, de aki esetleg unatkozik az tesztelhetné 🙂

    • ja és ez egy másik probléma mint az authentication error!
      Btw még egy trükk a program futtatására parancssorból:
      C:Program FilesNCSoftAionEUbin32>Aion.bin -ip:206.127.147.28 -port:2106 -cc:2

  11. sziasztok, sajnos nekem kábelnettel (Digi) sem megy a login, win7-hez kellett a winmm fix, a gameguard legalább nem zavar be de sajnos belépni abszolut lehetetlen.

  12. Valaki felfigyelt már a játék hanghatásokra? Aionban nincs sztereó?
    Semmi térhatás.
    A másik gond ezzel a csodálatos 1.5-el, hogy a Gameguard szétzabálja a rendszerem, de nem csak nekem. Kínai OBT-n semmi gond nem volt a gameguardal, de most tele van vele a hócipőm! Nem hiszem el hogy az NCSOFT ekkora láma legyen. L2-nél sem működött és itt se fog, akkor mi a fenének kell ennyire nyomni!

  13. Beiktattam 1 routert is de megint kivág rendszeresen:you r dcd from the game server vagy a másik üzi hogy 2 verziót nem futtathatok..ötletem nincs már..de baxus ezért fizettem?

  14. Megcsináltam az összes hibaelhárítási javaslatot a gg 114-töl az 1014es hibáig de semmi változás. So disappointed..

  15. Ha a router sem segített, akkor nemtudom mi lehet a gond. Akiknél ez a hiba volt, ott mindenhol megoldódott a probléma azzal, ha “eltüntette” a PPP interface-t – akárhogyan -.
    Pontosan milyen interneted van ?

  16. Digi minimum csomag. Amivel eddig simán raidelgettem wowban probléma nélkül. Laptoprol játszom Vista 32 bit Os. 2giga ddr2 intel core 2 duo 2 GHz. De a géppel nemhiszem hogy gond lenne mert kínai szerveren meg zárt bétán is toltam.

  17. Most fileplanetröl lecibálom a full installert, hátha a torrentes hibádzik valahol…bár nemhiszem h ez lenne a baj.

  18. Nem nagyon értek a routerekhez csak pont itthon volt 1 és összedugdostam most ezen keresztül jön a net…mit kell átállítani h eltűnjön a ppp interface? mert ez a digi ahogy elnézem ppp.

  19. Fogod a router-t. Azon beállítod a digi-s kapcsolatodat (tehát abba kell beledugni a modemet), majd a gépedet rákötöd a routernek egy normál ethernet portjára.
    Beállítasz mindent a routeren (adjon a gépednek IP-t DHCP-n keresztül, stb.)
    És voilá és zúzás.

  20. Bejutottam jupii

  21. gézé 😉

Comments are closed.