header image
 

OBT élménybeszámoló – ötödik nap

update.1: 2009.09.10. 09:46

Nézzük először a közszolgálati infókat:

  • Kijött  nagy hír, Open lesz az Openbeta. Vagy mégsem, de mind1. Lényeg hogy a Fileplaneten folyamatos rotálás mellett lehet igényelni további sok-sok béta kulcsot még az OBT-re. Regisztrálni és jelentkezni itt lehet. (Lehet, hogy ez az USA jelentkező, de elvileg van valahol ilyen EU-ra is)
  • Ma reggel kijött az 1.5.0.4-es villám hotfix. Nem igazán sikerült róla érdemi infót szereznem. A PPPoE-s hibát nem orvosolja,viszont állítólag a login screen beragadás problémát igen. Bár vegyesek a visszajelzések. (update: Amboss megerősítette, hogy az 1.5.0.4 egy gameguard patch, amit ki tudom hámozni a németjéből, hogy mi van benne pontosan akkor updatelek.)
  • Kiadták a hivatalos EU és USA szerver listákat. Ezek alapján az EU-ban 5 angol, 4 német és 3 francia anyanyelvű szerver lesz. Tehát a mi szempontunkból a live induláskor az alábbi szerverek jöhetnek szóba: Spatalos, Telemachus, Castor, Perento, Gorgos. Mivel most a legtöbb Magyar légió a Spatalos-on van, ezért gondolom maradunk is ott Live startkor is, hacsak az utolsó pillanatban megint nem kezdi összekavarni a dolgokat valamilyen magasabb rendű/rangú akarat.
  • Az előbbi pontból bárki levonhatja, hogy nem lesz olyan hogy “Magyar szerver”. Legalábbis elég nagy illetlenség lenne az egész EU számára fenntartott 5 szerver közül kisajátítani az egyiket. Kéretik ezt tiszteletben tartani a nyilvános csatornákon (Trade, Region, LFG) történő kommunikáció esetén.
  • Liv felhívja a figyelmet a twitterében, hogy még mindig betegeskedik az auth szerver. Akinek a nevében vegyesen van kis és nagybetű, az próbálja meg úgy, hogy minden karaktert kisbetűvel ír, elvileg működni fog.

update.1: Kihámoztam Aboss postját, lényeg:

  • Az 1.5.0.4 valóban gameguard fix. GameGuard hibák esetén mostmár automatikusan az angol (ncwest) oldalra küldi a browser-t, a Koreai oldal helyett.
  • Ha ingame észlel bármilyen hibát a GameGuard, akkor nem okoz automatikusan disconnectet, hanem csak egy popuppal figyelmeztett a hibára (Hú de sokan fognak ennek örüli -> “game or gameguard has modified” probléma és sok más.
  • Figyelmeztet Amboss, hogy amennyiben az update után bárkinek gondja akadna a játékkal (GameGuard 360-as hiba), akkor reboot és megy minden tovább boldogan.
  • Természetesen tudják, hogy még nagyon sok gond van a GG-vel, folyamatosan dolgoznak rajta.

Variance hírek:

  • Elkerülhetetlenül meg kell lépnünk a Rank3-as upgradet kb. még ma. Komoly tömegek veri az ajtót, hogy márpedig be akarnak jutni a légióba. Ma első lépésként kidobom a légióból azokat, akik 2 napja nem voltam onlineok (vannak vagy 2-3-an összesen).
  • Minden légiósnak ajánlom a figyelmébe, hogy közeledik a szept 15-ei határidő, a belső fórumon tessék állást foglalni a jövőre nézve; ki, mivel, hogyan, mikor!
  • Megvannak a légióban az első 25-ös karakterek; és a contribution point is gyűlik rendesen. Tegnap az Abyss rang listán a légiónk a 9. helyen volt. Ma rágyúrunk.

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “OBT élménybeszámoló – ötödik nap”

  1. Fileplanettől én EU kulcsot kaptam automatikusan. Nem kértem, meg semmi, gondolom, hogy a regisztrációban feltüntetett lakhely vagy az internetszolgáltató alapján dönti el, hogy hova rak téged.
    Az már más kérdés, hogy különböző okok miatt nem enged játszani a játék 😛
    Mindegy, most úgy sincs semmi időm rá.

  2. A server listát hírben írják, hogy még preselect előtt lesz egy szavazás, mindenki szavaz hogy ő mint az xy ország lakója hova akar menni, és így kialakulnak majd az unofficial szerverek. Pontos angol szöveg erről: “before the start of preselection (which begins September 18, 2009), we will also give our fans from other regions the chance to take part in an online community poll where you can indicate what server you’d pick unofficially if you want to play with your friends and neighbors. We hope to show instant results in the poll so that you can see which server provides you the best chance to meet them” forrás: http://eu.aiononline.com/uk/news/list-of-aion-servers-at-launch.html

    Ez igazából magyar szempontunkból annyiban lényeges, hogy teszem azt látjuk hogy minden orosz a Spatalos szerverre megy, akkor talán érdemes lenne átgondolni a hogyantovábbot 🙂 Sőt külön csavar, hogy nem lesz rollplay szerver, de lesz a szerepjátékosoknak szavazás hogy melyik legyen az unofficikal RP server, namost aki már tapasztalta mekkora idióták szoktak lenni az ilyen szervereken, az tudja milyen kellemetlen lenne ha pont a Spatalos lenne az amit elárasztanak.
    Szal igazából csak azt akarom mondani, hogy oké hogy van elképzelés, de azért köbe vésni azelőtt hogy látnánk ezt a szavazást, lehet nem kéne 🙂

  3. Engem ne dobj ki! Majd inkább helyet cserélek a karakterekkel 🙂
    //elkezdtem egy gladit és jó, még csak 13, viszont kevés az időm most 2 karira//
    A Légiós visszajelzéseket fogod valahol összegezni még 15-e előtt?

  4. igen fogom.

  5. az jó, összeszámoltam az eddig leadottakat és az alapján módosítottam a saját classomat gladira (így csak 7 cleric)

  6. Messze még a szept 15, de egyébként oks.

  7. Max. újra átírom 😛 de szólni fogok!

  8. Engem kidobhatsz nem open betázom most, félek hogy megunnám az elyos oldalt, inkább szétnézek asmo oldalon.

  9. Okay, de nehogy ott maradj…

  10. Szerintetek most már visszarakhatom tűzfalam? 😀

Comments are closed.