header image
 

Spatalos: a bűn és fertő hidegágya!

Aki nem tudná még, sok-sok magyar légióval egyetemben a Spatalos szerverre fogunk beköltözni az éles induláskor. Egyrészt mert olyan szép neve van, másrészt meg azért, mert OBT alatt már úgy megszoktuk a légkört. Reménykedve abban, hogy hasonló populáció lesz, mint az OBT-n elmondhatom, hogy OBT alatt mindkét frakció nagyon aktív volt. A két óránként megjelenő Riftek jó ha 5-10 percig nyitva voltak, olyan gyorsan fogyott el a maximálisan átvihető létszám keret. Ráadásul komoly harcok folytak már a szintező zónákban is. Az egyik nap (szombat délelőtt) kb 2 órán keresztül püföltük halálra az egyik Zuzmó brigát buci fejét, mivel egy közelben eldugott kisk miatt folyamatosan feléledtek. Jellemző módon a hatalmas mészárlásról csak egy olyan screenshotom maradt, ahol éppen bennünket agyalnak el:

HATALMAS TÚLERŐ! Hősiesen küzdöttünk...

HATALMAS TÚLERŐ! Hősiesen küzdöttünk...

Szerencsére (pláne hétvégén) nem nagyon kellett keresni a PvP-t, úgy özönlöttek a Zuzmók Eltnen Fortressre, mint a szúnyogok a kék fényű pörkölő izére.

Aki szeretné PvP izgalmak között eltölteni a szintezés kínkeserves pillanatait, annak a Spataloson a helye. A Magyar légiók mellett (Lunarion, Juing Oil (Black Ravens-FS!), Tribute(zuzmó), Memento Mori(zuzmó), Paradigma(zuzmó), Fugtives(szintén zuzmó és úgy csiripelik a madarak, hogy ők is jönnek), sok-sok neves internacionálé légió is a Spatalosra költözik. Maréknyi Magyar közösségünk mellett ezt a szervert választotta nemhivatalos-hivatalos szerverének a Spanyol (UK) és Dán közösség. A szervert választó légió nevek között olyanok tűnnek fel, mint: Futilez, Forsaken. Mindkettőnek nagyon komoly PvP múltja van más MMOkban.

Összegzésképpen: várunk mindenkit a Spatalos szerveren. A Variance légió létszáma nagyon közel van a kritikus maximális értékhez, ennek ellenére, csak javasolni tudom mindenkinek a Spatalost. Mindkét oldalon nagyon erős és összetartó közösség kezd kialakulni. Már látom magam előtt a jelenetet, amikor az egész estés/éjszakás Fortress védés végén ráírok msn-en Alephre (Paradigma), hogy: “Najó ennyi, eddig bírtuk, mennünk kell dolgozni. Vigyétek!”…

update.1: A spanyolok nem ide jönnek, cserébe viszont a Spatalos lesz a hivatalos Klingon szerver. (bejelentés). Jó hír még, hogy nem ide jönnek az Oroszok sem (nem mintha, amúgy alapból nem lennének ki IP banolva a régió miatt), viszont ez lesz a hivatalos Angol nyelvű szerver. Kéretik ezt nagy becsben tartani, még mielőtt kiutáltatjuk magunkat innen (is).

~ by Menorel on .

Aion

38 Responses to “Spatalos: a bűn és fertő hidegágya!”

  1. Zomg, jó sok zúzmó lesz, kicsit kattogok most azon, hogy ilyen túlerővel szemben a mi kis légiónk szenvedni fog, de hát legalább kihívás eheh eheh.

  2. “Zuzmó brigát buci fejét” 😀
    Nem is bánom, hogy ilyen sok zuzmó van, de ha már náluk a mennyiség legyen miénk a minőség.

  3. Avalon se gyenge, kemény német brigád.

  4. Mentek ti még munkába Sanctum közepéről:)

  5. A hirhedt Black Ravens valóban lesz a serveren, de nem Juing Oil néven persze..:D az csak beta-s fun volt.. ahol Dzsoki, Barnsz, stb. néven voltak bent. 😀
    Valószínűleg marad a jó öreg Black Ravens név.

  6. Pedig a Júing Olaj elég jó név imo 😀

  7. Dallas <3
    Dzsoki Júing <3<3

  8. Ha minden igaz akkor Annihilium neven az Ensidia jónéhány tagja is Spatalos/Asmo oldalon lesz:)

  9. Na lol. Az nagyon jól hangzik. Egyébként Cascade ne aggódj; az OBT-n abszolút egál volt a két oldal vezető légióinak Contrib pontjai között. Szóval nem félek attól, hogy mi húznánk a rövidebbet. Pláne, hogy a Varianceban összegyűlt a BS PVP magjának apraja-nagyja. Annyi itt a (ex) Gladiator (rangú), hogy azt se tudjuk hogyan fékezzük meg őket a mértéktelen vérengzéstől.

  10. BS == Bloodscalp? Csak a félreértések elkerülése végett 😛

  11. igen, tudom, hogy most fogok kapni ezért a fejemre 🙂

  12. Akkor inkább nem is írok semmit 😀 Új játék, tiszta lap! :P:P

  13. így van. 🙂 Megnyugtatásként írom, hogy a csapat másik felének a nagy részét a Ragnarosos Horda oldal adja. Szóval igazi össznépi menekülttáborként funkcionálunk.

  14. “Már látom magam előtt a jelenetet, amikor az egész estés/éjszakás Fortress védés végén ráírok msn-en Alephre (Paradigma), hogy: “Najó ennyi, eddig bírtuk, mennünk kell dolgozni. Vigyétek!”

    vagy:

    “kérlek ne, legalább 1x az életben hagyjátok, hogy bevegyük valamelyik váratokat” 😛

  15. Még mindig nehezen tudom elhinni, hogy végül győzött a felnőttesebb gondolkodás, és a meghatározó légiók zöme asmo és elyos oldalon is ugyan arra a szerverre ment. Extra ráadásként úgy tűnik, hogy a két oldal alig várja hogy kellemesen elagyabugyálja egymást, majd utána egy jót nevessel rajra hogy épp ki own-olt kit. Félek nemsokára felébredek, ha mégse akkor nagyon vigyázzunk erre az állapotra, bannoljunk minden sírós vérpisit minden oldalról vagy nemtom, de ha ez az állapot így marad és tudunk jókat pvp-zni anyázás nélkül akkor először az mmo-k történetében egész jó community alakul ki, becsüljük meg 🙂

    kicsi ontopic: a spanyoloktól azért valamilyen szinten tartok, mert egyrészt sokan vannak, másrészt ha indítanak spanyol szervert akkor meg hirtelen eltűnnek, de a sok pozitív dolog asszem kárpótol ezért, másrészt meg ilyen kevés, 5 angol szerver esetében mindenképp együtt leszünk valami nagyobb nemzet közösségével, és szerencsére oroszok úgy tűnik most máshol lesznek, mint ahogy az RP szervernek is más szerver a valószínű.

  16. Xruu: te egyébként melyik légióban leszel? Egyébként tényleg relatív kevés szerver van, azok viszont hatalmas tömegre vannak tervezve. Nem lesz gond azzal, hogy eltűnnek nemzetek. A legutóbbi Brian Knox interviewn úgy emlékszem pontosan el is hangzott a kérdés, és azt válaszolta, hogy nem lesz spanyol szerver/csapat.

    Syrius: Na ez nem fog megtörténni, abban biztos lehetsz 🙂 Egyébként meg védést mondtam, nem támadást. Ha mi támadunk, akkor a zuzmók részéről minden ellenállás hasztalan.

    Egyébként amit Xruu feszeget az nagyon fontos. Ez a PvP játék, ha valakit legankelnek, akkor szedje össze magát és adja vissza. ha nem tudja, akkor ott a légiója és hívjon segítséget. Ha valaki ez helyett csak nyávog, akkor lapát. Ha valaki meg nem akar segíteni, mert pl. “craftolok, bocs”, az szintén lapát. Biztos vagyok benne, hogy mindig lesz elég ember, aki tudja mit az a PvP… A többiek meg sírjanak a hunchat-en.

  17. Menorel: Paradigmában vagyok, viszont egyre valószínűbb hogy female karit indítok inkább (egy szexi asmo SM-et, cuki szarvacskával! 🙂 márpedig akkor nem ezen a néven fogsz látni, mert a xruu-nak a male karijaimat hívom már isten tudja hány mmo óta. Esélyes pl a Xenta név ha nem foglalják le, ezt használtam wow-ban ragnaros allys mage-emre, meg Runes of Magic-ben is.

  18. Na akkor még egy méltó ellenfél 😉

  19. Én azért félek, mert a spanyoloknak pont olyan a mentalitásuk mint a magyaroknak, 2-vel többen lesznek mint más nép és semmit a nem fogunk hallani az “el tango nino” -tól.

    Jah és aki asmo csajokat csinál, hát… fura izlésük van de ahogy gondolják
    erre gondolok: http://img14.imageshack.us/img14/3173/asmogirls.jpg

  20. OOh majd kéne egy kis korrigálás kiderült hogy a Juingét rájöttek hogy a fagyott földben k*rva nehéz olajat találni, vagyi a Frost Shock is az elyos oldalt erősíti majd. Hát el fog néptelenedni az egész zuzmo populáció ha 25 fölött lesznek.

  21. Menorel: plz, Memento Mori és nem Memento Mory (utóbbinak semmi értelme kb). Maradjunk a történelemhű írásmódnál, ha már ezt használja a guild. OBT-n volt valami spanyol vagy milyen Memento Mory asmo guild Spataloson – feltételezem azért írták y-al, mert mi már lefoglaltuk a Morit-, lehet velük keversz minket.

  22. Háhá, az FS!es arcok is Elyos oldalon lesznek? 🙂
    /For the Horde!/

    Off: Most jelentették be, hogy Péntek este 9től lehet karakter neveket foglalni, de csak kettőt.

  23. Igen igen! 9től. A vége pedig vasárnap 18óra ez azt jelenti hogy valamivel 18 után bekurblizzák a headstartot?

  24. Klingon szerver …. nem hiszem, hogy ez gondot okozna, kurva nagy az isten állatkertje, de szerencsére nem laknak benne olyan sokan 😀

  25. Nagyon tetszik a szerver összeállítás így első lépésben, remélem a hangulat is megmarad ugyanilyen jónak 🙂

  26. amúgy én vagyok az egyetlen, aki kevésnek tartja az induló serverek számát?
    Illetve van arról pontos adat, hogy egy serveren egyszerre összesen hány ember lehet online?
    És még egy utolsó kérdés 😛 Mi az a pont, ahonnan azt írja ki a szerver, hogy jelenleg az adott frakcioból nem indíthatsz karaktert? vagy ez csak OBT-nél volt?

  27. Szerintem nem kevés ez az 5 ENG szerver, lévén, hogy lesz 10 channel / szerver. Ahogy elnéztem Menorel régebbi beszámolóját volt 1-2 kihaltabb OBT szerver, ki tudja még, hogy mi lesz Headstartkor meg Livekor.

  28. “…viszont ez lesz a hivatalos Angol nyelvű szerver.”
    Ez mit jelent? Ez lesz a szerverlistában legfelül? Mert akkor ideje lesz megbarátkozni a kínai goldseller tömegekkel. 😀

    • Szerintem a goldsellerekkel minden szerveren meg kell barátkozni. Lehet rájuk sípolni a beépített emote-tal. Remélhetőleg az NCWest oda is fog figyelni a riportolésra.

  29. A channelek azok csak ideiglenesek, csak addig vannak (első 2-2,5) zóna, amíg nem kerülsz a PvP/Rift enabled zónákba (Morheim, Eltnen).
    Egyébként sok érdekes számot hallottam ezzel kapcsolatban. Az OBT végén 5-6k-s szervereket találtam (mindkét oldal együtt), még CBT#4-ben, amikor mindenki az Ariel szerverre akart menni, akkor volt valami screenshot, hogy több mint 20k ember volt ott a két oldalon együtt. Valahol az igazság szerintem a kettő között van. Szeritnem a 7k-7k/server a reális populáció. (Itt egyszerre online emberről beszélünk, a tényleges (főleg az altok miatt), ennek a sokszorosa is lehet.

    A frakciók auto-balance-a pedig meglesz az éles induláskor/headstartkor is. Ha valaki nem tudna karaktert kreálni azért, mert a másik frakció van fölényben, az ne kezdjen el megőrülni és egymás más szervert keresni. OBT idején minden esetben 1-2 óra alatt helyreálltak ezek az arányok.

  30. HATALMAS TÚLERŐ! Hősiesen küzdöttünk…
    Se a healt nem látom se elfogadható indokot arra hogy miért nem.. 😀

    • Mint láthatod. Éppen körülöttem van a healing effect (fényoszlop izé) és full HP-n is vagyok. Az egy másik dolog, hogy te a képen éppen a megpusztulás szélére kerültél. Van egy másik screenshotom, amin már halott is vagy…

      • Vagyis ami 0,5 seccel később készült?:D
        Btw most ahogy nézem ez az Eulogist csak statokban jó title, de tök hülyén hangzik.

      • @Z: a Title-öket ki lehet kapcsolni, hogy kiírja v sem, én sosem használom, meg a rankot sem.

  31. hát a channelek is viccesek, meg sem számoltam hányszor mentem el BC főbossáig és hányszor volt is ott… végignéztük a channeleket és mindegyiken ott ült 2-2 ember ugyan abból a klánból… ők farmolták, mások meg nem tudták megcsinálni a quest… ez mondjuk így nem annyira fair…

  32. Viszont ha 1 channel van akkor azon ül ott mindegyik és akkor meg végképp nem tudjátok megcsinálni.
    Egyébként az 1.5.0.5-ös patch után Poetaban és Verteronban is csak 3 channel volt a 10 helyett, nem tudom hogy levitték a max channel számot, vagy beállították hogy egy bizonyos player mennyiség felett adjon hozzá új channeleket.

  33. igen 3 volt ez miatt is volt a gond akkora volt a tumultus, mint 1980-ban ha jött banán 🙂

Comments are closed.