header image
 

Ranger sux? – Low-lvl tapasztalatok

aion-classicon-rangerSok fórumon olvastam, hogy a Rangerrel szenvedés 20-ig fejlődni, és lehet utána akármennyire jó, senkinek nincs kedve addig bénázni. Az OBT alatt volt lehetőségem ezzel a kaszttal játszani, és első kézből megtapasztalni, hogy igazak-e a vádak.

A Ranger a Scout osztályban kezd, amiben az Assassin is. Míg a maradék három osztály az első tíz szinten ügyesen egyensúlyoz a kasztok között, amivé később válhat, a Scout esetén ez nem így van. Mivel csak melee skilleket kap, egy gyengített Assassin lesz belőle lvl10-re. Az első két ranged skilljét is csak ekkor kapja meg – egy DD és egy lassító lövést. Ez egy valós probléma, és azt hiszem, jogosan kérhetnénk számon az NCSofttól, hogyha egy Magenek egyenlő arányban van esélye, hogy Sorci vagy SM legyen, addig a Scoutnak is meg kellene adni ezt a lehetőséget.

Ebből származik az a probléma, hogy a tízes tartományban lehetetlen fejlődni. Legalábbis ez a vélekedés. A valóságban meg úgy van, hogy lvl16-ig, egyedül, buffok nélkül, tényleg egy kicsit szenvedés szintezni. A legegyszerűbb megoldás erre, ha szerzel egy társat, legyen az bármilyen kaszt. Akár egy másik Ranger is megteszi, két lassítással már alig kell kite-olni. Ha van valami Priest-, vagy kajabuffod, megintcsak könnyebb, és ezek már sokat segítenek ilyenkor is. Ugyan lvl13-on kapsz egy Spike Trap nevű csapdát, de én elég hamar kilövöldöztem belőle a mobokat, nem sokáig tűrték meg maguk körül. Ha ezt a kasztot így képzelték el, akkor (itt még) nagyon hiányzik neki egy pet. Persze nem kellene, hogy egyedül leölje a mobot, mint wowban, de a kevés lövés miatti dps kiesést pont pótolná. Elterjedt nézet még a “lövöm amíg hozzám nem ér, utána melee”. Én speciel nem nagyon foglalkoztam az Ascension után azzal, hogy melee fegyvert gyűjtsek, a lvl4-es daggerrel csapkodni meg elég kiábrándító volt.

Lvl16-on viszont megkapod az első chain skillt, az Arrow Strike-ot, amivel lényegesen egyszerűbb lesz öldökölni, ugyanis DD lövés. Itt már elég egy csapda-hátrafutás, nem kell körözgetni meg lassítgatni egy életen át szerencsétlen mobot. Plusz innentől jönnek a Krall questek, elites területen partiból hátulról nyilazgatni, és csak várni az xp-t egyszerűen élvezet. 🙂 Lvl19-en pedig megveheted a Stunning Shotot, ami ugyan alig stunol, de jó nagyokat sebez, csapdázni is alig kell ezután. Innen felfelé már jönnek a Stigmás finomságok, de ezeket már sajnos nem tudtam megtapasztalni. Abban már a kétkedők is egyetértenek, hogy mire eljutsz Abyss-ba, durván nehéz egy Rangert elpicsázni.

Összegezve, ha szerzel magadnak egy kis segítséget 6 szintre, a szenvedés részét a fejlődésnek le is tudtad. Utána kedv szerint tovább szólózhatsz, de szerintem úgysem érdemes. A QQ részben jogos, de ha nagyon akarod, meg tudod oldani. A végjátékban topdps-nek mondják, szóval megéri.

~ by ajsz on .

Aion

12 Responses to “Ranger sux? – Low-lvl tapasztalatok”

  1. Nekem is kemeny dontes volt. 3ev hunterezes utan, majd 2ev rogue utan eldonteni most melyik legyen. Igazsag szerint picit a mai napig hezitalok ^^

  2. Én is elvittem egy rangert a closed betaban lvl 20-ig. Ami nekem bevált 10-19 között az: Lőni a mobot, amíg hozzád nem ér, utána melee. A változatosság kedvéért kér karddal mentem, nagyon gyorsan ment, kb olyan ezen a szinten mint egy assasin, a lövés csak ráadás. Nem cspadáztam, csak akkor, ha nagyobb volt a mob, lehet kitolgatni, de egy év amire lövöldözve végzel bármivel. Lvl 20-nál már jobbak a ranged képességek, aránylag gyorsan hal minden, nem kell sokat kiteolni. Csapatban elitek ellen nagyon jó, bár ekkor még nincs olyan sok képesség, ezért – nekem – kicsit unalmas volt.

  3. “A végjátékban topdps-nek mondják, szóval megéri.”
    Na ezt a részt én nem találom aionsource forumokon sehol 😀 Komolyra forditva,a tény a rangerröl high lvlen a következö:Burst van,dps nincs.Ennyi.PvPben tényleg szeretik,mert az burströl szol,de szinte minden skill 30 sec-1min cds.Nincs konstans dps.Remélem ez csak “rémhír” amivel az újoncokat piszkálják a többiek,de még nem cáfolták sajnos :(.
    Hogy a témához is írjak,én csak íjat használtam,még csapdát is csak akkor ha 2mobot huztam be,gond nélkül lehet kiteolni.
    A másik,lehet hogy a többi classnak is lesz ilyen szenvedös szintezö része,(pl lehet valami meleevel 45-50re szivás a szint) de ezt ugye nem tudjuk,hisz nem értünk még el oda :D.És a harmadik rész,amit nem szabad elfelejteni:10-16ra én pl rangerrel nem haltam.Egyszer se.Nem is kötöztem,és potikat se ittam.Komolyan,ha jól kiteolsz a downtimeod nulla.És tény h a “nyamvadt SM” meg a “szemét sorc” már a 3adik mobot is megölte mig te kiteolod a 2dikat…de utána ott ül a földön te meg még mindig kiteolsz.Egyrészt utoléred,másrészt én nagyon utálok pihenni és várni h töltödjek….Idegesit.Ugyhogy hajrá rangerek,elöre 50re!

    • Tomiace: az igaz, hogy sok a cd-je, de emellé van sok instant 1 perces buffja is, pl Devotion, Aiming. Azok azért megdobják.
      Igazad van, a manastone-okról el is felejtettem írni, a crites kövek sokat érnek.

    • Ú, irigyellek, 13-ig volt időm elvinni a rangert OBT-ben, ezen idő alatt kb. 30-szor haltam meg. Minden esetben kiteolás közben, extra mobot húztam, elakadtam valamilyen textúrában, questboss resistelte a lassításomat, stb. Ehhez hozzáadom a körülbelül 20 mobot, ami simán resetelt (volt közöttük ami melee rangeben volt)… két marék hirtelen megőszült hajszálamat téptem ki 🙂
      Aztán a végére megtanultam kiteolni és szembesültem a saját korlátaimmal, úgyhogy egyelőre nem erőltetem a dombok közt futkározásos, kerítésen átugrálós, glide beiktatásos trükközéseket, maradok a pusztában, ahol csak futni és futni kell^^

  4. Én 26-ig vittem a Rangeremet Open Beta-ban és végignyomtam a lvl 25 Abyss Instát is vele.

    A tapasztalataim:

    A kaszttal nincsen semmi de semmi probléma! A baj az userekben van!

    A Ranger (és Assasin) legfontosabb és egyetlen titka a cucca! Ha a rajtad lévő armor/bow MAXIMUM 2 szinttel alacsonyabb a kari szintjénél akkor semmilyen baj nem lehet. Ha lvl 15-ön lvl 9-es armorban és lvl 10 bowwal nyomod magadra vess, saját magadat szivatod fölöslegesen.

    Emellett ajánlom a kiteolás elsajátitását, mivel később kihagyhatatlan és elkerülhetetlen a hasznélata. (az “S” betűt unbindeld!!!)

    Üdv
    Tokenblackguy
    Black Ravens
    lvl 26 Béta Réndzser

  5. Ja és amit elfelejtettem:

    1 féle manastone-t rakjál a cuccodba és semmi mást, csak Phys Crit és minden rendben lesz. Az accuracy-t felejtsd el én 5 dodge-vel találkoztam 26-ig.

  6. Token: az a baj, h nem egy sorcival találkoztam már aki, 20+ volt és 10es orb-bal simán elmobolt 🙂

    Ám ha jól cucca van az embernek akkor tényleg pöpec, nekem 30on volt egy kék 25ös bow, meg 28as set és 1.7k-s crit is előfordult :p

  7. A baj igazából az, hoyg a sorci az idő felét a seggén ülve tölti és bémulja a manaregen csíkot.. addig én meg belezek. 😛

  8. Hja, de még így is 1 sebességben van a 2 🙂
    Meg sorci se ül folyamatosan, potival főleg nem.

  9. Pontosan

    Ergo a Ranger nem Suxx 😀

  10. de, most komolyan lvl 20-ig “szenvedni”? 😀 a lvl 20 az pontosan 2 napig tart…

Comments are closed.