header image
 

Muhaha 2009. 09. 18.

– Úgy látszik hogy a korábban felröppent petyka, miszerint az Aion immár nem használ Gameguard támogatást tényleg IGAZ. Nemrég került ki a hivatalos bejelentés az Aiononline.com-ra tehát immár 100% hogy a játék végleges verziója nem fogja tartalmazni mindannyiunk kedvenc anti-hack szoftverét. A patch ami kiiktatja a GG-t és valószínűleg az utolsó lesz head-start előtt pár órán belül elérhető lesz. Ezzel a frissítéssel immár mind a három (angol, német, francia) nyelv válaszható lesz.

Tehát akkor mégegyszer: NEM lesz Gameguard az Aion-ban.

I Came

– Korábban már a blogon is felmerült hogy az OBT utolsó napján az 1.5.0.5-ös patch után az addig megszokott 10-10 channel helyett Poetaban és Verteronban is csupán 3 fogadott minket. Most megerősítették hogy az elején szintén 10-10 channel lesz de ahogy oszlik a tömeg és elhagyják az említett helyeket szép lassan csökkentik az elérhető channelek számát.

– Már írtunk róla korábban de nem árt az ilyesmit átismételni, a preselection időtartama alatt csak _2_ darab karaktert lehet előre elkészíteni. Amennyiben egy barátnak/ismerősnek akarunk nevet foglalni (vagy esetleg megzsarolni miután elvettük a kedvenc nevét…kár hogy nem leszek itthon preselect alatt, mennyi fun) nyugodtan megtehetjük, a karakter törlése után 6-7 percel újra elérhető lesz a név.

– Az NCsoft bejelentette hogy az Aiont körübelül 400.000 ember rendelte elő.

– Menorel legnagyobb örömére újabb NCwest alkalmazott csatlakozott a twitterhez és immár Chris Hagert tweetjeit is nyomonkövethetjük. Ha már fele akkora attention whore mint Ayase akkor már jól jártunk mert lehet érdemi információt nem tudunk meg tőle de legalább nem spammel baromságokat.

Edit: Azér az rendes Ayasetől hogy ilyen segítőkészen és villámgyorsan ugrik hogy alátámassza amit írtam… Legújabb Twitpic: OMGAYASEEE! /facepalm

– Mint ahogy Meno arról a korábbi cikkében is írt van ez a bizonyos “Ayase esete a fortress reset timerekkel” téma. Valószínűleg Ayase végleges válaszát tisztelhetjük EBBEN a postjában, a lényeget kiemelve:

” The Fortress system is not scheduled at specific times every day. Fortresses have certain chances to become vulnerable at certain times all throughout the week. We specifically adjusted the peak times between the east, west and oceanic region because the wars do favor peak times (evenings and weekends). “

Gyakorlatilag az összes, témában lévő postjait összegyúrva valami olyasmit kaphatunk hogy a fortressek a hét/nap egy bizonyos szakaszában, bizonyos eséllyel támadhatóak lesznek. Azt is leírja hogy ennek azért van értelme mert így folyamatosan készültségben kell állnia a légióknak és nem egy fix reset timert figyelni, sokkal nagyobb a feszültség ha váratlanul támadható lesz egy fortress és nem előre kiszámolt időben. Az egész dráma abból bontakozott ki hogy azok a “hetek/napok egy bizonyos szakasza” a csúcs időkhöz van igazítva ami az észak-amerikai régióban problémákat okoz mivel ott több időzóna van, ez tette szükségessé az ausztrálázsiai szerver létrehozását mivel szegényeknek kb sosem lett volna ostromuk. Szóval ti is láthatjátok hogy mivel az EU-ban nincsenek hasonló problémák nekünk nem kell stresszelnünk magunkat a fortressek reset timerén, majd live-on kiderül úgyis hogy mi is az igazság.

nprotect-gameguard

Gyengébb idegzetűek és 18 éven aluliak számára nem ajánlott a Tovább gombra kattintani… (én szóltam)

GG Byby v2

Ezzel a képpel vennék érzékeny búcsút a Gameguardtól…

~ by baaldroth on .

Aion

14 Responses to “Muhaha 2009. 09. 18.”

  1. és vajon ki kell törölni a már installált GG vagy mi? dgondolom még benne figyel a leszedett gameba…

  2. Ez egyébként azt is jelenti, hogy már MAC-ről is lehet játszani..

  3. ja megint vak voltam, csak olvasni kell 🙂

  4. bölcs döntést hoztak, gondolom nem kis harc volt ezt az eredmény elérni, végre normálisan fog működni a g15 is.

    /respect

  5. Közben olvastam, hogy már 4 hirhedt banda is elkezdte az aion botjai fejlesztését, gondolom a gameguard eddig sem okozott túl nagy kihívást nekik. Remélem, hogy az a pénz ami a fejlesztésből felszabadult, most GM-ek felbérlésére fordítják, mert még mindig az a leghatékonyabb védelem a botozásra..

  6. Ayase volt olyan kedves és reagált arra hogy Attention Whore-nak neveztem, “válaszát” a postban megtaláljátok az edit résznél.

  7. Milyen védelem lesz a gg helyett?

  8. Humán alapú. gondolom…

  9. Egyébként azt írják a linkelt postban, hogy a jövőben tervezik a GG visszavonását a játékba, de a live start GGmentes lesz. Szóval lehet, sőt valószínű, hogy visszatér majd még kísérteni a GameGuard a játékba.

  10. Így van, csak a startra kapcsolták ki a GG-t. Gondolom amint az INCA minden gondot megold, szerintem visszahozzák, hacsak nem találnak valmai más/alternatív megoldást.

  11. Ahelyett, hogy bétákon tökörésznek vele, eddig megcsinálhatták volna normálisra, és startra meg is lenne.
    De azért hurrá. Nekem nem volt bajom vele azon kívül, hogy a mircemet trójainak nézte, és amíg le nem ignoroltam, nem engedett be. 😀

  12. banyeg, 2 napig nem voltam, és máris riogatjátok a magyar kommjunitit… ejnye 🙂 gz Z és Menorel! 🙂
    de azért örülök, hogy sok jó infó ilyen kis helyen még mindig elfér

    a GG kiírtása megnyugvást hozott-e azon pajtársainknak akiknek akadt vele gondjuk?

  13. Remélem azért mire többség lv50 lesz megheggesztik a GG-t vagy csinálnak helyette mást, mert azért tényleg nem csak viccnek van benne. Legtöbb játékban van hasonló, pl wow-ban is, csak ott nem veszed észre mert normálisan megy 🙂
    Aki tudja hogy pl Warhammerben milyen durva dolgokat lehetett megcsinálni teszem azt egy logitech G15 programozható egérrel (choosen aura-twist meg társai, mindenféle gombnyomás nélkül) az asszem érti, miért kell ezeket a HW csíteket szűrni. (ofc nem maga az egér a csít, csak ha túl sok automata dolgot enged meg neki a game, ezt kell szűrni és nem úgy hogy most GG csinálta hogy alapból nem ment G15)

    Szal jó hogy kivették a GG-t, tökéletes döntés, de most akkor ezerrel dolgozniuk kell azon hogy kb 2 hónap múlva legkésőbb vissza tudják tenni.

  14. hát nekem most leszedett vmi peccs, de a GG még elindult

Comments are closed.