header image
 

Pre-Selection, itt az 1.5.0.6-os patch

update.6(2009.09.19 08:56): Frissült a lista. Újra lehet generálni karaktert (bármelyik oldalra) a Spataloson.

update.5(2009.09.19 08:52): Az következő linken nyomon követkető a szerverek állapota a pre-selection alatt. Az ideiglenesen lockolt állapot azt elenti, hogy egyik oldalra sem lehet karaktert létrehozni, mert a szerveren összességében (a többi szerverhez képest) kiemelkedő populáció van. Az Elyos/Asmodian Only azt jelenti, hogy csak az adott oldal tud létrehozni karaktert. Most éppen lockolva van a Spatalos mindkét oldal számára.

Update.4 (2009.09.19 01:18): Beindult a fantasztikus auto-balance rendszer. EU-ban a Spatalos, a Perentos és Castor már betelt teljesen. A többi EU/English szerverre sem lehet Asmo karaktert csinálni. A “betelt” annyit jelent, hogy a Pre-Selection programban nem lehet rá létrehozni több karaktert, de a Head-Start alatt természetesen megnyílnak újra a szerverek. Szóval nem kell pánikolni, hogy bárki is kimaradna a kedvenc légiójából csak azért, mert péntek este a karakter generálás helyett inkább moziba, buliba ment.

Megjött végre (valamikor fél hét körül) a Pre-Selection előttre igért végleges patch, ami eltávolítja a GameGuardot és megoldja minden problémánkat. A Patch konkrétan nem törli le a GameGuardot, viszont az Aion indulásakor nem indítja el azt. Tartalmi szempontból az Aion.bin-nek van egy frissítése benne és a CryEngine fájlok frissültek.

Le is jött a patch, kell hozzá vagy kétszer újraindítani a launcher-t, majd jön az első facepalm: aion-bin-trojan

Gyakorlatilag annyiról van szó, hogy az aion.bin fájl egyes részei kód szinten titkosítva vannak. Ezt viszont egyes anti-virus programok – nem véletlenül – vírus tevékenységnek gondolnak, hiszen így nem tudják ellenőrizni a titkosítás miatt a konkrét kódokat. Eddig úgy tudom csak az “avira” antivirus gerjed be rá, de mivel a legtöbb antivirus közös adatbázisokat használ, ezért gondolom a többi terméknél is okozhat hasonló problémát.

Ettől függetlenül persze nálam egyébként elindul a játék és eljutok login screenig (látszólag tényleg nincs is GameGuard), viszont többen is jelezték, hogy különböző hibákkal leáll a játék. Az NCSoft West hivatalos support csatornái szerint (twitter) a “Config File Error” hibát már kis is javították, viszont sokan kaptak “Error (1024) failed to initialize game” hibaüzenetet.

Kiderült közben az is, hogy a nyelvi fájlok sincsenek kész, úgyhogy ha nem akartok újabb egzotikus hibákat, akkor nehogy beállítsatok más nyelvet mint az Angolt.

Stay Tuned. Ha lesz újabb infó, akkor updatelek.

update.1: Lol, egyeseknek konkrétan eltünt az “Aion” cimke a launcherből…

ayase twitter: “Working on fixing Error Message #1024.” (22 perce)

ayase twitter: “We’re going to push out a small patch to fix Aion disappearing in your launcher, and to resolve error 1024. Very soon now.” (6 perce)

update.2: Van szerver!

update.3: “In order to fix the “You cannot run any more clients” error, servers will be brought down in 10 minutes for a quick restart.” Szóval eljött a pillanat, amikor végre megoldották a PPPoE-s hibát. Még a végén tényleg megoldanak mindent…

~ by Menorel on .

Aion

30 Responses to “Pre-Selection, itt az 1.5.0.6-os patch”

  1. Én leszedtem és azt írja hogy nincs instalálva az aion má mint a pechet szedtem le ez miért lehet?:S

  2. nekeme 1.5.0.6 felment de hiba uzenetet irt ki utana… ha inditom az aiont a login screenig eljutok … ott hosszu varakozas majd megnyit egy böngészö ablakot es menne a http://uk.aiononline.com/ – ra de az meg nem ninyik meg The connection has timed out hibauzenettel

  3. 3x telepítettem. Play game után fekete kép majd win error, vmi onicialázasi hiba. El se jut a töltőképig 🙁

  4. “you are disconnected from the server” nekem ezt irja a user/pass utan és kilép

  5. nálam volt valami launcher frissités kb 5 percel ezelőtt.

  6. aion_liv: The #Aion servers are not live. If you’re stuck at the login screen, that’s why ^^ I will let you know as soon as they go live

    aion_ayase: The game servers are not live yet, so until we give word you’ll keep getting kicked off if you keep trying. 😉

  7. még jo hogy van preselecton meg headstart akkor 25 éig gondolom megoldják ….

  8. aion_liv: Ee are trying up to update the patcher but our players are killing our bandwidth! 😛 Please bear with us! Thank you for your patience <3

    lol. Így picit tovább fog tartani 😛

  9. aion_ayase: “Over 10,000 followers. No pressure. *breathing in and out*. Server still on their way.”

    Fail ¬¬

  10. Szerverz are teh upz0rz!

  11. Hrrrr, a nyúl vigye el a vadászpuskáját annak, aki lefoglalta az Andromeda nevet a rangerem elől 🙁
    Meg NCSoftnak, amiért nem lehet É betű a karakter nevében, ezért kénytelen leszek Akashe néven futni :/

  12. Spatalos full, ha igaz…

  13. Nem full, csak nincs balanceban
    A szerverek automatikusan balaceoják magukat és amikor az egyik oldal komoly fölénybekerülne, akkor ideiglenesen letíltódik a generálás.

  14. Illetve az 5 szerverre együttesen is próbálják elosztani népet: preorderre lezárták Spatalost, de nemsokára Perento is megy utána, head start-kor megnyitják megint.

    Liv twitteréről idézek ( http://twitter.com/aion_liv )
    “Creation on Server: Spatalos is full for preselect. Perento is getting close.”
    “To clarify, servers that are full for pre-select WILL re-open at headstart.”

    Szóval magyarul: NINCS fullon a szerver! DE le van most zárva ideiglenesen.

  15. csak azt nem értem, miért állitják le mind2 oldal generálását

    a másik probléma, hogy a megkreált kinézetet nem lehet lementeni fájlba, hogy elöre megcsináljam karit aztán betöltsem oda ahova akarom, amikor épp lehet ott kreálni, hanem: hopp lehet generálni… elkezded cicomázni a karit…. hopp már nem lehet mégse… köszi.

  16. ez jó volt 😀 “ha nem akartok újabb egzotikus hibákat”
    Más. NEkem eltűnt az AION a löncserből. Némi küszködés után, Löncher reinstall és oké minden. Csak az uninstallnál vigyázni, nehogy az aiont is lebombázd!

  17. most nem azért, de nyugaton nem így klne mennie:

    fizetsz egy szolgáltatásért, akkor igénybe is veheted és nehogymár más mondja meg hol játszhatok… az sem érdekel, hogy majd megnyitják a szervereket, mert a preorder egyik “ajándéka” a névfoglalás volt, amit így cseszhetek mert nem itthon basztam az időt péntek este…

    itthon nem lepődnék meg egy ilyenen, de balra tőlünk máslépp kéne menjenek a dolgok…

    • Nem értem, hogy mi a problémád. Azt szereték az NCWestnél, hogy egyenletesen töltődjenek fel a szerverek. Ennek érdekében azokat a szervereket, amelyeken “elszaladt” a ló, azokat ideiglenesen lockolják. Így legalább a légiók/nemzetek/szövettségek átgondolhatják, hogy mégis hova is akarnak menni. Hidd el, amint a többi szerver létszáma a Spatalos közelébe jut, azonnal újra endélyezik a Spataloson a karakter generálást.

    • Tulajdonképpen most mi is bajod?
      Nem adott el neked senki olyat, hogy tuti a tiéd a hely és a név.
      Egyébként sem vesztettél semmit. Ha addig nem sikerül, headstartkor csinálhatsz 8 karit is akár.
      Ha meg a neved a fontos… miért nem maradtál otthon?
      Szegény Menorel rajta volt, mégsem az övé lett a név…

  18. Nyitva a Spatalos újra, csak szólók 🙂

  19. Csak nekem tűnik úgy, hogy az asmo majdnem mindenhol túlerőben lesz? 😀

  20. Remiel: egy egyszerű példa: fizetsz egy szolgáltatásért, azaz veszel egy mozijegyet. Ha te vagy az első, oda ülsz ahova akarsz. Ha épp beesel kezdésre és már félig megtelt, akkor bizony nem te fogod megmondani hogy márpedig te hátsó sor középre akarsz, nem fognak a kedvedért más fizető vendéget onnan kitúrni. Más példa: mész étterembe/koncertre, de már teli van: nem fognak beengedni, hiába lennél te is fizetős vendég.

    Szal ez nem ellened van hogy veled kitoljanak, hanem a többi játékos védelmében, hogy ne rombolják le az ő játékélményüket.

    Btw Spatalos újra nyitva van, mindenki kreéljon gyorsan! Ha lezárják, akkor is tuti hogy időnként megnyitják újra, figyelni kell, én is próbálom majd írni ha nyitva van!

  21. Azért valami dinamikusan változó szerversorrendet kialakíthattak volna szerintem, mert aki leszarja, hogy hova kerül, annak a többsége úgyis az első szerverre fog menni a sorrendben. Na de mindegy.

  22. Én sem kifejezetten örülök hogy minden lumma a Spataloson lesz és az lett a legfelső… a túl népes és túl HC servernek sok a hátránya. De megszokjuk, inkább mint megszökünk…

  23. Nekem is ez a 1024 error ,de hiába van angolon így is nyomja a hibát!

Comments are closed.