header image
 

Akkor mégegyszer: Van egy jó és egy rossz hírem…

PARADOX

Tehát akkor nézzük a rossz hírt először:

Több mint két hónapnyi igencsak aktív és pörgős blogolás után az a döntés született, hogy a mai naptól befejezzük a Variance Aion Blog működtetését. Több mint két hónap, 70k megtekintés, centiméterekre az ezer commenttől, kb 70 aktív kommentelő. Megannyi izgalmas és mégtöbb unalmas pillanat, ami az elmúlt két hónapot jellemzi a blog életében. Próbálunk minden körülmény között tárgyilagosak és elfogulatlanok maradni, de ettől függetlenül ez egy blog. Szerintünk sikerült nagyon pozitív képet kialakítani a kedves olvasókban az Aionról, és kevésbé pozitív képet kialakítani az EU/USA Aiont üzemeltető cég (NCSoft West) kommunikációs analfabétáiról, akik nemritkán égetik saját magukat a twitter nevű szerencsétlenségükön. Előttünk a játék, alig 1 nap és indul az éles buli. Mi is gőzerővel játszani fogunk és nagyon reméljük, hogy egy hónap múlva büszkén mondhatjuk, ez a mi játékunk, megérte mintegy 4 hónapon keresztül izgulni, megérte rá várakozni.

Viszont azért annyira nem kell még megijedni, hiszen csak-csak van egy jó hír is a tarsolyunkban:

Hamarosan (kb holnap?) elindul élesben egy új blog, aminek a neve: PARADOX. Ez a blog a Variance-os blog csapat és a ex-Paradigma:Vigil légió közös szülöttje lesz. A továbbiakban hasonló tempóval, és immáron a két blogger csapat közös lendületével folytatjuk a bloggolást és teszünk meg minden azért, hogy a nem-hivatalos/nem-fansite sorban árválkodó közös blogunk folyamatosan tájékoztatja a nagyközönséget mindenről, ami az Aion-t érinti és természetesen – ahogy eddig is -, mindenről, ami bennünket érdekel. Remélem az olvasótábor követni fog bennünket az új blogon is és hamar megszokjátok az új közeget.
Az első pár napban, hétben nagy valószínűséggel sok-sok gyermekbetegsége lesz az új blognak, amivel kapcsolatban egyrészt kérnénk a segítségeteket, másrészt addig a megértéseteket. A blog teljesen saját fejlesztésű engine ([email protected] munkája). A saját fejlesztésű engine-nek köszönhetően nem leszünk annyira röghöz-kötve, mint a WordPressnél. Lehet majd itemlinkeket és tetszőleges embed videókat használni, stb. Cserébe emiatt a blog sokkal sűrűbben fog változni és frissülni.
Természetesen a blog továbbra is blog lesz, ami a _MI_ véleményünket tükrözi… Ebből nem engedünk.

Az új blog neve: PARADOX. A blog elérhetősége: http://aionblog.hu/

~ by Menorel on .

Aion

20 Responses to “Akkor mégegyszer: Van egy jó és egy rossz hírem…”

  1. Az új blogot a google reader nemtudja követni :/

  2. Nice, nice. Látom már nem kér béta jelszót sem az oldal, nájsz.
    It’s been a fun ride.

  3. A design csúnya, de egyébként mindig jobb egy saját motor ^^
    Meg a hírek között lehetne egy kis hely (margin).

    Meg ilyen szóbuborék mint itt oldalt ^^

  4. Sok sikert hozzá.

  5. Igen, a véres szárny, inkább légyszi neee..

    Amúgy gratula az eddigi színvonalhoz, a leghasznosabb információkra szinte mindig itt leltem rá! További jó munkát!

  6. Márpedig itt kérem háború folyik. A “pervol”-tiszta hófehér szárnyak annyit jelentenek, hogy a gazdája puhány, gyáva, kerüli az összecsapást. A Véres szárnyak egyet jelentenek a küzdelemmel, a harccal és az előrejutással.

  7. Valami bün ronda az uj oldal. Két kitépett galambszárnyal.
    Nagyok a betük is de ezek a gusztustalan szárnyak…

  8. Jáájj!

    Jááááájjj!
    hüdeszép

  9. Örülnék, ha mindenki adna egy esélyt a külcsínnek. A teljesen saját engine miatt vannak megkötések, amik sajnos jellemzik az oldalt. Ráadásul az egész rendszer eléggé kutyafuttában lett összerakva. Ha azt nézitek, hogy egy hónapja még csak egy üres fehér HTML oldalból állt az egész új blog, akkor el lehet azért azt mondani, hogy [email protected] nagyon jó munkát végzett. Mindkét légióban grafikus szakemberek tömegei dolgoznak, ahogy időnk engedi fogjuk tovább csinosítani, színesíteni az oldalt. A letépett véres galambszárny motívum konkrétan nekem sem tetszik, de a mögöttes mondanivaló annál inkább. Ezen a blogon a két “ellentétes” oldalon lévő légió bloggerei egy helyen fognak postolni, tehát a feszültség garantált. Ahogy kitalálunk valami érdekesebb, szebb, kevésbé iritáló momentumot, akkor le lesz cserélve. Ötletek welcome, de lehetőleg már az új blogra pls. Ezt a blogot szeretném leépíteni.

  10. A grafikával kapcsolatos aggodalmak/negatív kritikákat, várjuk a bulist alá. Kicsit fejtsétek ki jobban, hogy mi pontosan vele a probléma, és akkor tudunk rajta dolgozni. “Jáááááj” sajnos nem túl informatív. 🙁 Tényleg kérek mindenkit, akinek valami nem tetszik, valamit máshogy csinálna, az most írjon, mert később már jóval nehezebb lesz ezeken a dolgokon változtatni, most ezért van beta teszt. Köszönöm.

  11. Igazán hozzátűzhettél volna egy zsebit gondolva az érzékenylelküekre is 🙂 GG. Meno

  12. Hát megnéztem az oldalt… Meno ugye azért a légió megtartja ezt az oldalt magára saját belső használatra stb. ?

  13. Nem szeretnék átmenni drámamaciba, de itt ülünk a gép előtt és a körmünket lerágva várjuk, hogy véleményt mondjatok a blogról, amit néha hajnalba hajlóan programozott Westy – heteken át. Nem kérek senkit, hogy tiszteletben tartsa ezt, csak vegye figyelembe, amikor két szóval írja le az egészet, úgy, hogy el sem tudjuk dönteni, hogy pontosan mire gondol.

    Félreértés ne essék, senkit nem akarok lebaszni. Csak ezt a blogot és a régiket is Nektek – látogatóknak készítjük. Tényleg érdekel a véleményetek és ahhoz mérten szeretnénk alakítani majd az új blogot. Ezért kérek még egyszer mindenkit alázatosan, hogy ha véleménye van, azt ossza meg velünk pár sorban, amiből kiderül, hogy pontosan mi a véleménye, mivel gond, mi nem tetszik min kéne javítani, mi néz ki gázul, szarul. Tényleg nagyon hálásak lennénk érte, mert mint írtam szeretnénk NEKTEK jó blogot készíteni.

    Elnézést ha valakit felzaklattam volna 😉

  14. Ott a pont és erre reagálok is!
    Nekem pl kapásból a problémáim között van az, hogy nem fogom úgy “magaménak” tekinteni azt az oldalt mint, ezt. Ez a légión blogja is volt egyben, mint a neve is viseli.
    Másik: nekem a PARADOX betűtípusáról a Settlers 1 jut az eszembe, az oldal kicsit üresnek tűnik de ez csak amiatt van, hogy nagyon új még. A színek semlegesek így valakinek nagyon fog tetszeni valaki meg rá sem fog majd nézni. Az a két angyalszárny meg nem a legjobb megvalósítás.
    Egy jó blog olyan mint FS! ( szörnyű de igaz ) vagy mint a Variance: egyszerű, semleges színeket és betűtípusokat tertalmaz.

    Nem oltásból v. fikázásból írtam, sejtem, hogy sok álmatlan óra van a háttérben, csak a véleményemet írtam le.

  15. * A színek nem semlegesek * ezt akartam írni az 5. sorban

  16. Nézem az uj oldalt de valahogy nem ugyanaz mint a variance,még a hozzászólások is más stilusuak.
    Nem az volt hogy marad a mostani csapat?

  17. Helló!
    Semmiképp ne vedd sértésnek, de még szerencse hogy nem ugyanaz az mint a Variance, hiszen a két blogos csapat összeolvadt, így szükségszerűen egy új összképet fogunk alkotni.
    Remélem tetszik az új stílus, arculat. Jó startot! 🙂

  18. Akkor gyorsan leírom a véleményemet..
    Nagyon tetszik, hogy van egy csapat aki hajlandó ránk ennyi időt szánni, hogy nem csak folyamatosan hasznos cikkekkel látnak el bennünket, de még saját engine-t is fejlesztenek nekünk. Hiszem, hogy ennek idővel nagyon nagy hasznát fogjuk venni, mihely az apróságok javítva lesznek.
    A kinézete szerintem legyen egyszerű és jól használható; a worldpress pl. viszonylag jól átlátható volt, szerintem ez mindennél fontosabb.
    A mostani banner nekem nem tetszik. Szerintem, a véres szárnyak gusztustalanok, mert akkárhogy is nézem, az egy letépett véres szárny, mindegy hogy mit szimbolizál, zavaró, disturbing. De felőlem maradhat nyílván, csak a véleményem volt. De aki kreatív munkát végez és nem a lépcső tetején áll, az hozzá szokott a kritikához (én hetente kapok egy nagy pofont a főnökeimtől), nyílván a kreálója ezen nem fog megsértődni. Ha nem akartok másikat csinálni, mert tetszik nektek maradjon, de ha az idő hiány miatt nem akartok, akkor azt javaslom, hogy hirdesd meg a 2 légión belül, én konkrétan emlékszem, hogy legalább van 4-4 grafikus, akinek ez a munkája is, valószínűleg örömmel foglalkozik vele, esetleg az így elkészült 10-15 verziót még meg is lehetne szavaztatni és akkor a rinyálás sem lenne akkora. Ha már vagyunk ennyien, dolgozzon mindenki, segítsen, segíthessen, amiben csak tud.

    Amúgy full respect, őszintén..

  19. NA ezzel nagyon egyetértek. Aki szeretne segíteni, és akar egy jó bannert tervezni, annak várjuk a munkáit a [email protected] címre és ha valóban igényes darabok érkeznek, akkor változtatunk a designon.

Comments are closed.