header image
 

Egy különös este a Spataloson

Ami tegnap este történt a Spatalos szerveren, az minden bizonnyal egyszeri történés, soha nem volt még ilyen és talán nem is lesz. Jó lenne azt mondani, hogy a történések előre meg voltak szervezve és szegény Asmodianok egy összehangolt és alaposan kifundált cselszövés áldozatai lettek, de persze ez nem így van; mindösszesen csak a véletlenek különös összejátszása hozta úgy a történek alakulását, hogy végülis az Elyos oldal kerekedett ki az egészből győztesként. Az egész úgy kezdődött, hogy még szombaton ugye az Asmodian oldal elfoglalta az összes alsó abyssi fortresst, amihez egyébként persze gratulálunk nekik. Eljött a másnap és este 6-kor már láttuk, hogy 2 órán belül két alsó abyssi fortress is át fog állni elfoglalhatóra. De ne rohanjunk ennyire előre. Két héttel ezelőtt szerverünk egyik top Elyosos légiója rápróbált az egyik felső abyssi fortressre. (Nevezetesen az Asteria Lake fortressre). Simán beverték a fortress védelmét és a Guardian Deity-t is beverték 50%-ig, majd megnézték a boss spéci képességeit és szépen elHS-eltek. Néhány Varianceos is végignézte a próbát kellő távolságból. Ez a hét elég érdekesen indult, hétfőtől-szerdáig egyetlen fortress sem volt elfoglalható. Rendszerhiba? Vagy egyszerűen csak elcsúszott a timer? Már soha nem fog kiderülni, de az biztos, hogy a szerdai maintenance után minden helyreállt és naponta este 8 körül lehetett foglalni. Szerdától kezdődően a Asmodian oldali Xeo FreneZy és a Prets légiók elkezdték kóstolgatni a felső abyssi Roah fortress-t, el is foglaltak 2-3 artifactot körülötte és állítólag már a boss közelében is jártak.

Naszóval eljött a Vasárnap. Ahogy este 8 körül elfoglalhatóvá vált két alsó abyssi fortress az Elyos részéről 5-6 légió közösen be is foglalta azokat. Nagyon minimális ellenállás volt csak az Erődökben. Mondhatnám, hogy már ez gyanús volt, de ugyebár tudjuk hogy valójában nem az. Épp vadul Sulfur Fortress Guardian Deityjét zergeltük a medalokért, – csilingelt is a posta, mejött a medál – amikor az Oroszok vadul elkezdtek shoutolni, hogy mindenki iparkodjon felső Abyssra a Roahhoz, mert a Xeosok már majdnem 50%-nál vannak a bossal. Tisztességtelen dolog beleavatkozni egy balaur vs asmo ostromba és bezergelni az asmokat? Tegyül félre most ezt a vetületet. Itt végülis az szerver first és az EU second felső abyssi fortress ostrom volt a tét. Az amúgy is kissé betegeskedő Elyos oldalnak elég komoly facepalm lett volna, ha behúzzák a fortress-t a Zuzmók.

A Russian Mafia, Green, Apirori és Aeresis top légiókkal egyetemben a Variance és néhány további légió is úgy döntött, hogy csatlakozik az ellentámadáshoz. A Roahnak csak a hátsóajtaja volt beverve és az Aetheric Field is még ép volt. Látszott, hogy nagyon sietős volt a Xeonak. A Deity termében kb 100-150 Asmodian próbálta leverni a bosst, amikor odaértünk kb 55% körül lehetett. Ahogy megérkeztünk csak a tank, a healer sor és néhány DPS maradt a bossnál, mindenki más felreppent a karzatra és módszeresen próbáltak visszaszorítani bennünket a bosstól. Egy jó 10 perces patthelyzet alakult ki. Egy centit sem jutottunk elérőbb, viszont mivel a komplett DPS csapatukat feltartottuk, ezért a boss sem fogyott. Ahogy gyarapodott az Elyos utánpótlás (ekkor kb 200 vs 400-as lehettünk az Elyos javára) folyamatosan vertük vissza az Asmodianokat a boss termébe. Több légió is intézett berohanásos támadást, aminek keretei között egy-egy healer-t, vagy éppen az aktuális tankot próbálták kinyírni, hogy ezzel adjanak esélyt a boss-nak. 2-3 nekifutásra ez sikerült is és összebukott a lvl46-ös Afternoon Delighos tank, majd a boss módszeresen kivégezte a teljes healer sort is. Ennyi kellett 5 percen belül az összes Asmodian kivégzésre került és a Russian Mafia tankja felvette a boss-t, ekkor a boss 54% körül lehetet, 10 perc alatt elértük, hogy natív HP regenből már 56%-on volt. Na lol. Mindenki riportolta, hogy a lvl50-es bossba eddig a legnagyobb sebzése critical 1 volt. Az látszott, hogy az Operation Eskimo légió nélkül esélyünk sincs beverni a boss-t, úgyhogy a hidegháborús taktikára készültünk, volt még hátra a fortress foglalhatóságából 56 perc. A cél az volt, hogy ennyi ideig lefoglaljuk az Asmokat és megakadályozzuk, hogy megöljék a boss-t. Kb 10 perccel később az Asmok összehangoltan jöttek vissza és egy szálig kivertek minden Elyosost a boss terméből. Volt még hátra kb 40 perc és az Asmok újra a bosst ölték. Közben kiderült, hogy hol az Operation Eskimo. Ők bizony kihasználva a lehetőséget nekifogta soloban az Aseria Lake fortressnek. Állítólag szóltak több légiónak is hogy jöjjenek segíteni, de valahogy mindenkinek fontosabb volt az Asmodianok szétzúzása, mint az első felső abyssi fortress. Amikor újra (totálisan szervezetlenül) visszajutottunk a boss termébe és elkezdtük kiverni onnan az Asmokat; jött a hír, hogy az Eskimók már 50%-nál tartanak és nagyon fogy a boss. Rá pár percre jön a ding, Operation Eskimo elfoglalta Asteria Lake Fortress-t. Szerver förszt, EU second felső abyssi foglalás. Gézé nekik. Meg minden más Elyos légiónak is, akik részt vállaltak abban, hogy ezt az előkelő helyet ne az Asmodian oldal tudja megszerezni az Roah fortressel.

Kb még 20 perc lehetett a foglalásból, amikor kivonulást rendeltem a Variance légiónak. Onnan már esélytelen volt elfoglalni.

Erkölcstelen volt ilyen módon megakadályozni az Asmokat a szerver försztben? Itt háború van kérem szépen. Ráadásul olyan háború volt ott, ami még nem volt és talán soha nem is lesz. Ennyire nagy “magasztos célt” biztos nem fogunk találni a közeljövőben, amiért hajlandók lennénk 2-3-4k abyss pontot is elveszteni.

~ by Menorel on .

Aion