header image
 

Első benyomások: patch 1.5.1

Túl vagyunk az első napon. Mivel nem volt a Spataloson értelmes fortress event ezért PVE napot tartottunk tegnap a légióban. Jómagam főleg annak szenteltem az időt, hogy minél több dolgot tudjak tesztelni az 1.5.1-es patch kapcsán. Alább néhány szembentűnő dolog:

Írtuk, hogy a craft és gathering XP-t növelik. Namost úgy néz ki, ez olyan átlag 42%-os XP növelés lett. Ez 200-as skillnél kb 1000 XP/növényt jelent, max gathering skillnél meg 2500 XP körül.
A questeknél mostmár látszik minden jutalom a questlogban. Beleértve a questért kapható Abyss Pointot és a title-t is. Nagyon hasznos apróság.
Bekerül Sanctumba egy új NPC (Flora), akinél fel lehet venni két questet lvl35 (Flora’s First Charm) és lvl40-es (Flora’s Second Charm) szinteken. A questekért cserébe a Lodas Amulethez hasonló dolgot tudsz kiváltani. (egész pontosan 5-5 darabot). a lvl35-ös lvl20-ig ad 2 órára 20% XP boostot, míg a lvl40-es lvl30-ig ad 2 órára 20% XP boostot. Mindkettőnek az a lényege, hogy ha már egyszer felhúztál egy magas szintű karaktert, akkor a következő karaktert lényegesen gyorsabban tudd felhúzni. Ez ugye a gyakorlatban azt jelenti, hogyha az altodnak kiváltod ezt az itemet és lvl20-on bevárod vele a 100%-os rested (energy) boosotot, akkor a Lodas Amulettel együtt 70%-os XP boostod van mobok ölésére. Azért ez nagyon nem kevés, és lvl30-on már meg is lehet csinálni az altnak a Devanion questet. Ez az extra XP növelő quest csomag lvl30-ig összesen 20 órányi játékidőre biztosít XP boostot.
Bejártuk Steel Rake lower levelet is az este. Nem kell siránkozni, nem nerfeltek semmit vérbe. A lower lvl enginer boss talán tényleg egy kicsit kevesebbet sebez, de attól még megvan neki a beteg sok HP-ja. Ráadásul, ahogy a patchnotes igérte, ki is dobott egy lvl46-os cleric stigma stone-t a zölt setitem loot mellett.
A patchnotesnak megfelelően a Guardian Deity General tényleg csak a fortress foglalhatósága után kis idővel (egészen pontosan 12 perccel) spawnolt be. Így, ha bárki is meg akarta volna védeni a fortress-t, akkor legalább próbálkozhatott volna.
Nincs tudomásunk róla, hogy a fortress ostromon történt volna CryEngine crash. Több légió vezetőt is megkérdeztem és akik ott voltak azok mind azt mondták, hogy zökkenőmentesen ment az egész, full grafikával. Úgytudom ez a visszajelzés volt Asmo oldalon is. Az Aionsourceon szintén postok tömegeiben jelezték a fórumozók, hogy nincs crash. Nem akarok elhamarkodott kijelentéseket tenni… úgyhogy nem is teszek.
A questek XP növekedése nagyon beteg egyedi eseteket hozott. Ott van pl. a Theobomosi tevehús gyűjtögető quest. Patch előtt adott 50k XP-t, most meg ad 850k-t. Tízszer lehet ismételni; fél millió XP kontra 8,5 millió XP. Az azért nem mindegy.

~ by Menorel on .

Aion