header image
 

Hasznos tippek a térkép koordinátákról

Az Aion egy eléggé fejlett térkép koordináta rendszerrel van megáldva. Ingame tetszőlegetesen lehet linkelgetni helyszíeket, amiket még el is lehet nevezni. Azonban a koordináták használata mégsem tökéletes, hiszen ha pl kapsz egy ingame location-t, akkor honnan tudod megnézni, hogy mi annak a pontos koordinátája (X,Y,Z alapján), vagy ha kapsz egy nem ingame koordinátát, akkor honnan fogod tudni az hol van ingame. Nézzünk néhány apró trükköt:

  • Az aktuális koordinátádat le tudod kérni a “/loc” paranccsal. Ilyenkor pl valami ilyesmit fogsz kapni: “Coordinates of current location: Reshanta Region, X=2981.1, Y=889.8, Z=1546.1”
  • Mi van akkor, ha szeretnéd megtudni, hogy egy általad locatet objektumnak, helynek mi a koordinátája? Nos erre vagy az a megoldás, hogy odamész az adott helyre és nyomsz egy /loc-ot. (lássuk be, ez nem túlságosan szimpatikus megoldás), vagy a másik megoldás egy bug használata, amit tegnap találtam. Nyomsz egy enter-t, majd a térképen locatelsz egy tetszőleges helyet, majd a locate elé beírsz a text filedbe egy “/w “-t. Ennek hatására a locate helyett valami ilyesmit fogsz látni: “[pos:Location;400010: 2151.8 571.2 0.0 1]”. Ez az üzenet az adott locate pontos ingame koordiátája.
  • Hogyan tudsz egy ilyen – külső forrásból kapott – koordináta “stringet”-t berakni a játékba? Erre nyújt megoldást a játékbe beépített MemoPad funkció. (F10-Community-MemoPad). Ha ide simán bemásolsz (copy-paste) egy location stringet, akkor az automatikusan átalakul linkelhető koordinátává. Mi sem egyszerűbb…
  • Hogyan tudsz egy üzenetben kapott locationt bemásolni a MemoPadba? Nyomsz rajta egy jobb clicket és “Copy to MemoPad”
  • Hogyan tudod megoldani, hogy ne minden külső locationodnak az legyen a neve, hogy: “Location”? A location string elején kicseréled a szöveget:
    • [pos:Xenophon Rift;210040000 503 555 0 -1]
    • [pos:Vindachinerk;400010000 2691 593 0 3]
    • [pos:Mau Spy in Beluslan;220040000 1754 1845 0 -1]

Ezen funkciók segitségével össze tudsz állítani a memopadodban egy komplett kis könyvtárat a érdekes és hasznos helyekről, így később, ha valaki megkérdezi, hogy “Hol a francban van Black Cloud Island”, akkor az alapos körbemagyarázás helyett, elég csak klikkelni egyet a MemoPadodból.

~ by Menorel on .

Aion