header image
 

Túl a barátságon, Azphel

Ha már volt ez a fene nagy botrány a sok-sok csillió kinah kapcsán, akkor kicsit szétnéztem az Azphelt érintő fórumokon.  Találtam is egy érdekességet. Elöljáróban annyit, hogy a Spatalosos napi dráma szó szerint “kutya-f*sza” az Azphelhez képest. Amit ott megy az nagyon durva. Az egy dolog, hogy nyíltan AP tradel a legnagyobb asmo és elyos légió, ez még valahol, egy nagyon kifacsart és buta világban elmegy, legyen az ő problémájuk, de nem akárhogyan teszik ezt. Konkrétan a “testvér” légiójukkal ellepték Core-t és szépen megosztva a területet takarítják a guardokat reggeltől estig. Oké, megnemtámadási egyezség, vehetnénk így is, de itt egy picit többről van szó. Ha bármilyen más légióhoz tartozó játékos beteszi a lábát Core-ra, a fortress körüli sávba, akkor szépen odareppen hozzá valaki, majd felszólítja, hogy azonnal távozzon. Ha nem teszi meg, akkor – gondolom ventrin, vagy tudja a franc hogy hogyan, de értesítik a helyi asmokat, akik legyilkolják az illetőt, majd kapja a whisper-t, hogy “ugye látod, hogy jobb ha nem jösz ide”. Jahh és csak halkan jegyzem meg, hogy Elyos oldalon egészen pontosan ugyanaz a légió – Last Cause – érintett az ügyben, akinek a tagja megkapták két napja a 30 csillió kinah-t és akik december eleje óta – ennek fényében,  feltehetően hatalmas munka árán – képesek voltak megvédeni Krotan-t a “dühögő” asmo seregektől.  Kíváncsi leszek, hogy – miután a szemfüles GM-ek még a csúnya beszédért is 3 napos bant osztogatnak – milyen szankciók fogják érni ez miatt a Last Cause légiót.

Tovább után még egy érdekes kép a rollback hatásáról.

Aszem nincs ezen mit magyarázni 🙂

klikk a nagyobb verzióért...

~ by Menorel on .

Aion

5 Responses to “Túl a barátságon, Azphel”

  1. Hát ha a GM-ek nem basznak oda neki mint Klicskó, akkor minden szerveren ez lesz.

    Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni ha mindenki kiszedte magának a full lv 50 abyss geart.

  2. Majd elkezdenek nyávogni, hogy hol a francban van már az újabb abyss szint, az új alliance dreagion és szintezhető fegyverek.
    Egyébként nem fogják kiszedni még így sem a full abyss setet. Egyrészt 2 légió csak akkor tudja folyamatosan kontroll alatt tartani a területet, ha nagyon szervezettek. Azt látni kell, hogy amint megunja ezt 1-2 légió, akkor rá fognak arra szokni, hogy közösen összegroupolnak és lemennek “aratni” 1-2 óránként. Még lehet jobban is játnak egy-egy ilyen körrel mintha közösen szenvednének ugyanott. Szóval azért ebben a sztoriban van nem kevés mellébeszélés is a cikk írója részéről.
    Egyébként core-on a nonelit solo és az elit group farmolással óránként 3000-4500 AP-t lehet kiszedni. Ezzel a tempóval ha napi 5-6 órát farmolnak fejenként (ugye Core is véges, még a Divine Fortress elitjei is), akkor is kb 10-15 ember (mindkét oldalról) tud termelni napi 25k Abyss Pointot. A lvl50-es abyss gear 2,5 milla AP-ba kerül ha jól emlékszem, ehhez jön még 900k AP-ért a fegyver és 600k-ért az offhand vagy a pajzs. Ebben a tempóban kb 160 nap alatt jön össze a full set, ha ehhez hozzávesszük, hogy a srácok azért dreadgionoznak is és járnak DP-be is gearelődni, akkor ez a szám kb lejön 80-100 napra. Tehát a legvérpisikébbek is leghamarabb valamikor nyár elején juthatnatnak hozzá ezzel a módszerrel a fullos gearhez. Addigra meg már régen kint lesz az 1.8…

  3. Én azt várom, mikor kempeli be valamelyik oldal az ellenség Abbys átjáróját Alsó Abysson, és onnantól elvágták őket Abysstól. Teleportot körülállják, és a megjelenők vagy a single target, vagy az AoE sebzést megkapják 15-20 karaktertől, az pedig fix halál. Egy fortress foglaló alliance bőven meg tudja ezt csinálni. Elég hamar elmegy a kedve az ellenségnek, ha kitartanak csak pár napig esténként.

  4. Ez valószínűleg több szempontból is lehetetlen. Egyrészt a alaptáborokat védő erőtereken tényleg nem lehet csak úgy simán átsétálni, másrészt meg, ha ez sikerülne is, akkor is több pontot is védeni kéne (lásd aki teleportal jön és aki eleve oda van bindelve. Az utóbbi pont (nemtudom az asmoknál ez hogy van), de konkrétan a legendary főfőnök feje felett van. Úgy folyamatosan ölni őt, hogy közben folyamatosan spawnolnak be az asmok, na az elég necces. Arról nem is beszélve, hogy akár közel 100 asmo is oda tud úgy spawnolni, hogy nem tudod őket kb 45 másodpercig sebezni, ha nem mozdulnak meg. Szóval ezt nemhogy több napig, de szerintem 1-2 óráig sem lehet fenntartani.

  5. Legjobb szöveg a topicba a legyilkolt elyososnak címezve.
    Lost Cause tag: “You should have asked permission to use our core.”

Comments are closed.