header image
 

A “Miragent”, első felvonás

Még nagyon-nagyon régen írtam több postot is a lvl30-as Devanion setről. Ez ugyebár lvl30-on egy “free” kék set, csodás statokkal, csodás setbonusokkal, stb. Ahogy lvl30-as karakted van, annyi darabot tudsz ingyen és bérmentve kiváltani. Már akkor is említettem, hogy van a játékban bizony ennek egy lvl50-es testvére is, ami már full epix set, amihez ugyanúgy jár a fegyver is.  Elyos oldalon ezen szet neve: Miragent, Asmodial oldalon pedig: Fenris. Természetesen ezen szetek megszerzéséhez nem kell felhúzni 6 db lvl50-es karaktert, lássuk be az elég nagy vicc lenne. Azonban azoknak is rossz hírem van, akik azt gondolják, hogy ezen szetek a “free epix” kategóriába esnének. Nagyon komoly előfeltételei vannak a megszerzésének és maga a questchain is mind anyagilag, mind ráfordított idő szempontjából megterhelő. Kezdjük ott, hogy mi a franc is ez a set? Az Aion-ban 3 utat választhatsz a gearelődésre:

  • Talán a legegyszerűbb, viszont cserébe a legidőigényesebb a PvE gearelődés. A játékban mindkét oldal számára 3-3 endgame instance érhető el, melyekből nagyon komoly endgame PvE gear szedhető össze. Ezen isntanceok mellett természetesen több world boss is várja az érdeklődőket, akik szintén jófajta droppokkal vannak megáldva. A 6 fős instanceokban azonban nagyon komoly szívás akár egy setet is összeszedni, hiszen a bossok drop táblája valahol 10% körül kezdődik. Tehát általában 90% esélyed van rá, hogy semmi ne legyen benne, vagy csak valami apró semmiség. A World bossoknál persze más a helyzet, ott közel 100% a hasznos loot esélye, azonban ezek fix 12-24-36 óránként spawnolnak csak, nehezen elérhetők, rendszeresen farmolják őket és az esetek többségében egy alliancenyi csapat a minimum belépő.
  • A másik útja a gearelődésnek az Abyss PvP Setek megszerzése. Ezek már lényegesen kalkulálhatóbbak, hiszen tudod mennyi Abyss Point kell hozzá és nagyon sok út van az Abyss Point szerzésre. Az AP szerzés lehetséges útjairól hamarosan meg fog jelenni egy külön poszt. Itt értelemszerűen választhatod a lassabb de biztonságos utat, valamint a gyorsabb direkt PvP-vel tűzdelt kockázatos útvonalat. Előbbihez sok idő, utóbbihoz skill, kitartás, csapatmunka kell.
  • Az előző két útvonal mellett a fejlesztők beraktak egy harmadik útvonalat is, ezt képviselni a lvl50-es Devanion set, a Miragent. (Elyos oldalon) Ez az útvonal lényegesen egyszerűbb, azonban tele van érdekes csapdákkal. A Miragent set megszerzéséhez egy nagyon összetett questchaint kell végrehajtani, aminek a legfőbb jellegzetessége, hogy iszonyatosan sok pénz kell hozzá. Tehát a harmadik út legfőbb jellemzője: a pénz.

Nézzük mit is jelent ez a bonyolult questchain:

  • Az egész azzal kezdődik, hogy megdingeled a lvl50-et és automatikusan megkapod campaign questként a chain-t. Ennek előfeltétele, hogy az ÖSSZES korábbi campaign questedet fejezd be. Ha esetleg a szintezés közben nem fektettél volna elég hangsúlyt a campaign questekre, akkor ez az a pillanat, ahol kijelentheted: “ezt most nagyon megszívtam”. Még a Fragment of Memory 3-ra és az Indratu questekre csak-csak találsz csapatot, de ha pl. kihagytad Eltnen utolsó campaingját (Balaur Conspiracy), ott már érdekesebb lesz a helyzet, hiszen lvl37-38-as karaktereket kell vadásznod, akik jönnek neked “segíteni”.
  • Ha ezzel megvagy, akkor némi Sanctumi körséta után megkapod első feladatod: bizonyítsd, hogy mennyire van csapatjátékos. Ehhez három bizonyítékot kell elhoznod: SteelRake főbossának a ládájából, Theobomos Sec. Lab főbossának a testéből és Dark Poeta Drana bányájának egyik táborából. Az instanced PvE körök után indul csak maga a Miragent quest chain.
  • Első küldetés (jutalom: cipő): diplomáciai képességeidet kell bizonyítanod, melynek keretei között kb 25 NPCvel kell beszélned Elysea minden pontján. A végefelé már Theobomos Marla Cavesbe is el kell menni. De összességében ez egy easy part.

    Miragent (Elyos lvl50 set) - cloth version

  • Második küldetés (jutalom: kesztyű): felfedező képességeidet kell bizonyítanod. Feladat, hogy találja meg a világ 8 különböző pontján 8 NPC-t, akikkel beszélj. A feladat nehézsége, hogy egyrészt nem kapsz pontos információt a hollétükről, másrészt meg egyre előrébb haladva azzal fogsz találkozni, hogy az adott NPC naponta csak 1 órát tartózkodik (ingame 5-10 perc) az adott helyen. Sőt az utolsó néhány NPC gyakran sztrájkol is, azaz kihagy egy-két spawn timeot. Alapvetően még ez is az emészthető kategória.

    Miragent (Elyos lvl50 set) - leather version

  • Harmadik küldetés (jutalom: vállas): A gyilkolási képességeidet kell bizonyítanod. Feladatod, hogy Theobomoson mobokat ölj és az azért kapott medálokat add le.
  • Negyedik küldetés (jutalom: nadrág): Eljött az ideje, hogy belecsapjunk a lecsóba, nem kisebb a fealadatunk, minthogy craftoljunk. Ennek első kellemetlen lépése, hogy legalább egy szakmából expertnek kell lennünk, a második kellemetlen lépése pedig az, hogy nem elég lecraftolni az adott tárgyat, de critelnie is kell a craftnak. Ez még mindig nem is lenne baj, de a craftoláshoz szükséges alapanyagok horribilis összegbe kerülnek és nehezen farmolhatók. Egy craft próbához pl. 125 Boiling Balaur Blood Stain kell. Még jobb pillanatokban is alig lehet találni 300k alatt Brokernél. A jó hír (ami egyben nagyon rossz hír is), hogy ha ötször elrontod a questet (nem critel a craft), akkor azt követően a rossz végeredményért visszakapsz 100 balaur vér izét, szóval onnantól már csak 25-be kerül egy kör.  Ez az a step, ami megfelelő balszerencse esetén akár 100-150 millió kinahba is kerülhet.

    Miragent (Elyos lvl50 set) - chain version

  • Ötödik küldetés (jutalma: mellvért): Na vajon milyen skillünk is marad még, amit még lehetne tesztelni? Hát persze, hogy a gathering. Elysea kb 20 fix pontján spawnolhat 24 ingame óránként egy-egy kék világító izé (Tears of Luck). Ebből kell felszedni 20db-ot. A gond az, hogy csak 1 ingame óráig vannak ezek jelen, ráadásul csak egyszer lehet felszedni őket (és ugyebár egyszerre többen is vadásztok erre) ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy mind a 20 helyen fog spawnolni.

    Miragent (Elyos lvl50 set) - plate version

  • Utolsó küldetés (jutalma: fegyver): Megvan a komplett ruházat, a fegyverhez mi mást is kellhet csinálni, mint ÖLNI! Első lépésben Calidonokat Theobomoson, majd Abyss Core szintjén “néhány” elit protectort, végezetük kell menni egy Dreadgion futamot, ahol meg kell hogy öld a Kapitányt. Ha ezek mind megvannak, akkor 4000 DP-vel feltöltve már mehetsz is a ceremóniára a fegyveredért.

Mennyi pénzbe kerül mindez? Csak a questek darabja 4 és 10 millió kinah körül van. Ráadásul ha nincs még meg az expert professionöd, akkor azt is fel kell húzni, és ha balszerencsés leszel, akkor még simán +25-30 millió kinah próbálkozásonként a craftolásnál. A végső számla valahol 100 és 200 millió kinah körül mozog. Mennyi időbe telik mindez? Ez nagyon függ az elszántságoktól. Ha egyébként normális napi rutin mellett akarod csinálgatni, akkor simán lehet 3-4 hónap is, de nálunk a Varianceban többen is összehozták ezt 2-3 hét alatt, mondjuk szinte 24 órában erre voltak rákockulva.

Mennyire és mire jó ez a Miragent set: Gyakorlatilag az összes class számára nagyon jó választás a Miragent set. A darabok önmagukban is nagyon erősek, de az igazi löketet az extra setbonusok adják slotonként. A Miragent jellegzetessége, hogy beteg sok HP van a darabokon, amit némileg ellensúlyoz, hogy a arany gear ellenére, csak 4 manastone socket van a darabokon.  Egy nagyon fontos stat hiányzik csak a darabokról (még jó, hogy hiányzik…) az pedig a PvP dmg reduction. A PvP környezetben Miragent set tökéletes választás a dmg dealer classok számára és nagyon jó belépő gear-t ad a templar, cleric és chanter classoknak, melyeket persze illik minél hamarabb legalább lvl40-es arany elite gearre cserélni.

Akit esetleg a questek kapcsán érdekelnek a részletek azoknak jó hírem van. A Varianceos fórumon az egyik lelkes tagunk (Dívány) folyamatosan frissít egy topicot a Miragent kalandozásai kapcsán, ahogy kész lesz vele, akkor szépen lenyúlok az egészet és kipostolom. Szóval hamarosan további részletek a “Miragent” storyról.

~ by Menorel on .

Aion