header image
 

Mennyi az annyi, második felvonás

Na akkor fussunk neki mégegyszer. Kezd a “támadások” irányvonala két vélt-vagy-valós hibás, széndékosan manipulált állításra leszűkülni, ezek:

  • A paradoxon megtett kijelentésem, mely szerint “az asmok által összerakott és a hegyek között rejtőző több száz fős teamet” állításom alaptalan, mivel valójában ott sokkal kevesebb asmo volt és ezzel az állítással rossz fényben mutattam be a valódi erőviszonyokat.
  • A pénteki Roah ostrom nem reprezentatív és a paradoxon amúgy is a szerdai Krotan összecsapásról volt szó, ahol az asmok közel sem voltak több százan; így a pénteki aktivitásból semmit nem lehet levonni az azt megelőző ütközettel kapcsolatban.

Nos kezdjük az első témával. Az én combat logom szerint 2010.01.13 20:02-kor fejeződött be a “hegyek közötti” csata, mivel ekkor rözgült nálam az első “Fortress Gate” elleni sebzés. Természetesen a “hegyek közötti” csata ennél tovább is tartott, de mivel ekkor én már nem voltam ott, ezért nem tudom, hogy pontosan meddig tartott. Egy biztos, a log arra alkalmas, hogy megállapíthatssuk belőle, hogy MINIMUM mennyi aktív asmo volt ott. Nos nézzük a számokat: Jelen volt a logom szerint összesen 363 player azon a bizonyos – szokat vitatott – összecsapáson. Ebből 193 Asmodian és 180 Elyos. A számok fényében remélem mindenki képes lesz elfogadni, hogy a “több száz asmo”-s kijelentésem koránt sem volt annyira alaptalan. Aki egy 193 fős piros függönyt ránézésre nem “több száznak” néz, az nagyon el van tévedve. A konkrét számok fényében elnézést kérek a pontatlan becslését, valószínűleg a “jóval több mint száz”, vagy a “majdnem 200” pontosabb lett volna, de mentségemre szolgáljon, hogy szemtől szemben, ennyire pontosan nem tudhatok becsülni…

Oké, térjünk át a második napirendi pontra. Mennyien is voltunk ezen a bizonyos ostromon ÖSSZESEN, ami megelőzött ez a bizonyos “stratégiai fontosságú” hátráltatás? Nézzük akkor a teljes Combat logot az ostrom befejezéséig (20:35 perc). Az eredmény számok: 277 Asmodian és 344 Elyos. Tehát az ostrommal kapcsolatban tett 200-300 fős becslésem is igaznak bizonyult.

A fenti számok nem légből kapottak, nem a elyosos/asmo leader channelen beköhögött számokból jöttek össze, nem is a szemmérték alapú becslésből. Ezt mutatja a Combat Logon, ennyi játékostól jött az ostrom alatt, az ostrom helyszínén aktivitás. Bárki reprodukálni tudja ezeket a saját combat logjából, ha azt gondolja, hogy széndékosan manipulálom ezeket a számokat is.

Nézzük miket is lehet megállapítani ezekből a számokból? Talán azt, hogy a stratégia mégis számít, vagy azt hogy az asmok szarabbak mint az elyos, esetleg hogy az egyik vagy a másik fél fölényben, vagy éppen hogy kisebbségben van? Dehogyis, semmi ilyesmit nem akarok és nem is tudok levonni ezekből, mindösszesen csak annyit, hogy a korábbi állításaim és becslésaim pontosak voltak, annak ellenére is, hogy kaptam érte redesen a savazást…

~ by Menorel on .

Aion

9 Responses to “Mennyi az annyi, második felvonás”

  1. Mennyi az annyi, harmadik felvonás:
    Tudtátok hogy a 0.9999…=1? Tök érdekes.

  2. Valoban ezek szerint jol becsülted meg a számokat volt ott több száz asmo, viszont itt is láthatod, hogy 67-el több elyos volt, holott te mindig ugy adtad elö a történeteket, hogy sokkal több asmo volt mint elyos, meg hogy mennyi pirosat láttál, itt mégis az van, hogy azért csak kevesebben vagyunk.

    És még mindig igaz ide is, hogy nem is történt foglalás ezen a siegen se, amikor foglaltatok nem 67-el volt több elyos.

  3. psychedelic: Miért van az, hogyha letisztázok egy vagy több vádat, akkor máris előrántotok az újzsebből egy újabbat? Tényleg nem unalmas ez még?
    Igen sokszor foglalunk este 10-kor, és igen biztosra veszem, hogy a legtöbb foglalásnál kevesebb asmo volt. Itt nem ez a lényeg. Ezerszer leírtam, hogy létszámfölényből foglalni nem nagy kunszt, egyik oldalnak sem. Ez a post konkrét vádakról szól. Tettem állításokat a paradoxon amiért meg lettem követve, hazugak lettem nevezve, stb. Ez a post arról szól, hogy ebben a konkrét esetben az állításaim helytállóak voltak.

    Ne képzelj bele olyasmit a dologba ami nincs benne. Szerdán 8-kor az Elyos volt többet kb 60 fővel Kortannál. Pénteken 8-kor az Asmo oldal volt nagyobb létszámban, szintén kb 60 fővel. Naés ? egyszer több, egyszer kevesebb, de olyat ne állítson senki, hogy jajj szegény Asmo oldal azért nem tud foglalni, mert nem tud kiállítani még 100 főt sem ostromra. Márpedig ez az állítás elhangzott és nem én mondtam.

  4. Az éremnek 2 oldala van, számomra tök mellékes, hogy hány ember van egy olyan siegen ahol sem mi sem ti nem tudtok foglalni.
    A 8 oras siege után 10 asmo klanbol 8nak tele a töke, mert megint nem történt semmi, és inkább elmennek afkolni lowerre 2 silver medalert, és 10 órás siegere bizony sokszor elöfordult, hogy 100 föt sem tudtunk kiállitani.

    Én pedig nem vádaskodom, szimplán leirtam tényeket, amik ezekböl a postokbol kimaradnak, sztem szerves rész a siege történeteknek az is, hogy mi is történt a foglalások idöpontjában.

    És ha leirtad, hogy látszámfölényben nem nagy kunszt foglalni, majd elfoglaltok vmit létszám fölényben, és biztos volt olyan foglalás, ahol nem 60 ember volt a fölény, ezután pedig megénekled a dicsö történetet, az nekem kicsit fura.

    És én nem akarok dicsö történeteket kihozni az asmo oldalbol, vagy azt megmutatni neked, hogy mi milyen kurva jok vagyunk, csak ez meg az történt.
    Az asmo oldal jelenleg harmat gyenge, ez már abbol is láthato hogy a 10 orás siegre mar nincs kedvük menni az embereknek.
    De ha te a paraolympián, egészségesen lefutod a féllábuakat meg sántákat, aztan ünnepled magad, ne várd hogy még meg is tapsoljanak érte.

  5. Megint kevered a dolgokat. Igen, leírom a izgalmasabb ostromokat az én szemszögemből. Már elnézést, hogy az egyik oldal képviselőjeként nem láthatom át a történéseket teljes objektivitással. A történeteket, hogy te is mondod “elmesélem”. Leírom az Elyos oldal dicső győzelmeit és leírom azt is, amikor tényleg csak egy hajszálon múlott hogy elfoglaljunk vagy éppenséggel elbukjunk egy-egy ostromot.
    Ez volt a baj a paradoxon is. Jómagam az ostromnak csak egy egyik felét látom. Csak azt látom, hogy amikor találkozunk éppen az asmo sereggel, akkor kb mennyien lehetnek. Az esetek nagy többségében megteszem a becsléseimet is. Továbbá leírom azt is, hogy mi történt és hogyan sikerült/nemsikerült a dolog. Ez miért baj, miért baj, hogy Elyososként akár a saját blogomban, akár egy közösségi blogba azt írom le, amit Elyosként láttam. Mi tart vissza bárkit is, hogy akár commentben, akár egy másik postban de bemutassa azt amit a másol oldal látott. Nagyon sokan örülnek ezeknek a beszámolóknak, akik pl. nem a Spataloson játszanak, vagy éppenséggel a Spataloson de Elyos oldalon. Sőt, biztosra veszem, hogy jópár Spatalos Asmo is örül ezeknek a leírásoknak, márpersze azok akik felül tudnak azon emelkedni, hogy a történet “másik oldalának” szereplőjeként a saját hátukra próbálják venni a felelőséget.
    Ezt az este 8 és este 10 órás dolgot továbbra sem értem. Bár nem fogod megtenni, de olvasd vissza a beszámolókat. Azokon az ostromokon, ahol este 10-kor foglaltunk minden esetben leírtam, hogy vagy alsó abyssban kulcsorogtak az Asmok Western Shard lábánál genkelve a teleporter-t, vagy hírük hamvuk sem volt. A legutóbbi Kysis foglalásnál is leírtam, hogy a fortress közelében sem volt asmo, mindösszesen kb 40 AD-s asmo védte és próbálta használni FH-t az ostrom közben.
    Ebből is mit vontál le? Nem is igaz, hogy 40 AD-s volt ott, nincs is annyi AD-s az egész világon, valójában csak 2-3 grouppal voltunk ott meg egy pickup group Sinduráékkal. Teljesen igazad van, tényleg nem 40 AD-s volt ott. Ott volt kb 14-15 AD-s, ott volt 5-6 random, ott volt egy hero boss, 2-3 elite guard és kb 10 nonelit asmo guard.
    Tök jó lenne tényleg látni, hogy az asmo oldal mit lát ezekből az ostromokból, de ugye ezt nem lehet, hiszen ez hét pecsétes hadi titok és majd mi gonosz Ely biztos ezt fogjuk felhasználni ellenetek legközelebb.
    Pedig milyen szép volt az “álom” még a paradox megindításakor, amikor arról storyztunk, hogy csipkelődve, kóstolgatva fogjuk kielemezni az ostromokat és, hogy ki mit élt meg abból. Kár, hogy a mélyen tisztelt asm oldal néhány képviselője a legelső “Egy különös este a Spataloson” cikkél már széttaposta ezt a kulturált elképzelést, a többi asmo meg szépen lassan megszokta ezt a szinvonalat…

  6. Valoban balanceosabb lenne a dolog ha asmo oldal is leirta volna az ö szemszögéböl, de szerinted mi történne forditott helyzetben, ha mi foglalnánk, ti nem, majd mi irnánk le a dicsö történeteket.
    Szted az neked nem lenne zavaró, vagy elyosoknak, sztem ugyanez lenne mint most, csak forditva.
    Persze az nem a te sarad, hogy asmok nem irnak ezekröl egy szót se, de sztem sokan asmo oldalrol ezeket nagy csalodásnak érzik, hogy nem siekerül foglalni, és akkor ha még valaki beléjük is rúg, és sztem ezt sokan igy érezték a postjaid után, akkor bizony paran ragelni fognak.

    Nem értem miért csodálkozol a reakciókon, szerintem teljesen kiszámitható volt, hogy milyen reakciok jönnek majd az irásaidra.
    Amikor Paradoxon én kiosztottam egy masik assat, pedig szerintem igazam volt, mégis egyszerre jöttek a milyen nagyképü paraszt vagyok postok, még töled is.
    Veled hasonlo dolog történt, leirtál valamit amit masok nem igy látnak, esetleg sértette öket, és most csodálkozol, hogy téged flamelnek.
    Ez nem az a téma amit mindenki jol tud viselni, ha a fasz roszabbik végén van.

  7. És ha megnézed pár régebbi commentemet paradoxon, pl. azt amikor leirtam, hogy miért nem fog jan 6-ig siegelni prets meg ad, és én hogy látom a dolgokat, pont te voltál az aki irogatott nekem, hogy ez milyen dolog, meg nem igy van, nem ugy van, holott csak én is leirtam, minként látom, látja a klánom az asmo oldalt, te mégis több poston keresztül probáltad ott is bebizonyitani, hogy nincs igazam, pedig elyosokrol ott szose volt, csak arrol, hogy milyen szar a helyzet !szerintem! asmo oldalon.
    Te is pont ugyanugy tudsz commentelni olyan dolgokra amiket te máshogy látsz, mint a te commentjeidre emberek akik ezt máshogy látják, a végén mégis te vagy a sértett fél, és probalod mindenáron bebizonyitani, hogy neked van igazad, nem csak itt, commentekben is mindig, akár egy olyan irás után is aminek semmi köze elyosokoz, vagy hozzád.

  8. Nézd, én nem azt mondom, hogy nekem mindig igazam van és amit én irok az szent, amit meg az “asmok” az minden bizonnya csalás és ármánykodás. Sok hülyesége irtam, mondtam, sokszor benéztem dolgokat. A mennyiség talán azért szembetűnő, mert az egyik legaktívabb – ha nem a legaktivabb – commentelő voltam a paradoxon. Sokszor leoltottam embereket, volt azért mert NEKEM nem tetszett amit irt, és volt olyan is, hogy “hivatali kötelességből” próbáltam rendet tenni.
    Itt most legkevésbé sem arról van szó, hogy saját magam kifényezzem. Történt ami megtörtént, kaptam néhány vádat és gondoltam letisztázok azokat. A számok ott vannak mindenki előtt, azt von le belőle amit akar. Javaslom fejezzük be ezt a vitaestet az egész témával kapcsolatban, mivel már messze nem ott járunk ahonnan indultunk. Köszönöm az Asmo oldal látogatását és egyben köszönöm azt a néhány építő jellegű kritikát is ami elhangzott. Maradok tisztelettel…

  9. Cool story bro

Comments are closed.