header image
 

Mennyi az annyi?

Valahogy rohadt nehezen veszi be az embernek a gyomra azt, amikor téved és a tévedése miatt rákoppintanak a fejére. Ennél talán mégrosszabb, amikor a tévedését egyesek rosszindulatú manipulációnak, vagy egyenesen hazudozásnak állítják be. Megmondom őszintén eléggé furáltam, hogy miközben én több száz fős csapatokat vélek látni, aközben a másik oldal vadul állítja, hogy ott bizony száz sem volt és már az is csoda lenne, ha 100 ember összejönne. Agyaltam a dolgon rendesen és rájöttem, hogy ezt végülis könnyen ki lehet számolni. A gépemen – mint gondolom sokunk gépén – még az aionmeter utolsó használata óta is ott fut a folyamatos loggolás, amely többek között a teljes combat logot is tartalmazza. Gondoltam eljátszok egy picit a loggal és megnézem mit is lehet ebből kihozni., ugye a kiindulási alap a következő volt: adott egy raw log, ami mutatja, hogy ki mit sebzett, healelt, stb. A logban ugye az van benne, amit éppen akkor “Én” látok. Mivel a fortress ostromok relatív kicsi helyen zajlanak (leszámítva az artifactok körüli kavalkádot), ezért elég egyértelmű, hogy egy ideális ostrom során szinte mindennek bele kellene ebbe kerülnie. Persze ez annyiból nem igaz, hogyha kiwipeolok, akkor ugye elég sok adat kimarad. DE arra mindenféleképpen jó, hogy meghatározzuk MINIMUM mennyien voltak az egyik avagy a másik oldalon az adott ostrom ideje alatt. Példaképpen természetesen a ma/tegnap esti Roah ostrom logját vettem. A gyors levállogatás eredménye az lett, hogy az ostrom során összesen 749 entitás tartózkodott az ostromon van annak közelében. Természetesen a logból kiszedtem az ostrom végét levezető western shard transporter genkelést, ahol minden bizonnyal nagyon sok asmo esett el, akiknek eszükbe sem jutott volna az ostrom közelébe sem jönni. Nos, a most következő számok annyira megdöbbentőek lesznek, hogy nem is merem ide kiírni a főoldalra. Menjen ez inkább a tovább után:

A fortress siegen részt vevő 749 entitás közül 706 entitás bizonyúlt playernek az elemzés során, a fennmaradó 43 entitás az ostrom során odakerülő balaurok, a fortresst védő guardok, a kapu és persze a guardian deity adta ki. A 706 playerhez köthető entitás közül: 374 player került beazonosításra az Asmodian frakció oldalán és 332 player az Elyos oldalon. Miket sikerült ezen kimutatással igazolni?

  • ad1: a szemmértékem látványosan pontosabb eredményeket prezentál, mint az asmodian oldal “konkrét számokra” alapozott célszámai
  • ad2: a “több száz” és “200-300” asmo becsléseim helytállók, van ennyi fortresselni vágyó asmo
  • ad3: Látható, hogy az Elyos nincs létszámfölényben és az a legkevésbé sem mondható el, hogy többszörös tömeggel lenne az ostromokon.

Természetesen lehetséges, hogy a aktív player listából nem szúrtam ki néhány nem player nevet, de biztosra veszem hogy ezek a tévedések 2-3%-os tűréshatáron belül vannak. Egyébként ha már lekérdeztem ezt a temérdek adatot, akkor – legyen is valami értelme ennek a postnak – lássunk egy érdekes összehasonlítást. Asmodian oldalon összesen 30 guildless játékos vett részt az ostromon, az Elyos oldalon 22 guildless egyed csapódott az ostromhoz. Oké ezek még mindíg hasztalan adatok, nézzük érdekesebbet,  – a rögzített adataim alapján – mely légiók vonultatták fel a legtöbb aktív tagot?

Spatalos - Roah Defense - 2010.01.15 - Legion activity

Nos tessék lássék ott vannak azért rendesen azok a légiók. És persze ezekben a táblázatokban CSAK azok a légiók és tagok szerepelhetnek akik a közelemben tevényekedtek és legalább egy heal-t, vagy dmg-et elcsattintottak.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én jómagamat teljesen meggyőztem arról, hogy igazam volt és nem állítottam korábban sem semmilyen valótlanságot. Feltételezem nem csak én rögzítem a Chat.logot, ezért aki tegnap ott volt végig, az nyugodtan lefuttathatja az elemzéseket, tartom, hogy az eredeményeik ugyanezek lesznek. Ha valakit esetleg az tartana vissza a utánszámolástól, hogy – bár megvan neki a Chat.log, de – nem tudja reprodukálni az eredményekhez szükséges input információkat, azoknak íme, először a chat.log parser. Majd pedig a levállogató script, ami kikeresi, hogy ki melyik frakcióhoz tartozik és melyik légióban szolgál. Akit pedig mindez nem érdekel, hanem csak a végleges excel, benne a nevekkel, légiókkal, stb. az pedig erre fáradjon. Így befejezésül szivesen levonnék egy-két konklúziót a meghurcoltatásommal kapcsolatban, de inkább nem teszem, tegye meg ezt mindenki maga, ha akarja…

~ by Menorel on .

Aion

24 Responses to “Mennyi az annyi?”

  1. Ez egy másik este, másik nap, mint amiről a vita szól.

    Jó látni hogy ennyien megjelentek, remélem marad ez az aktivitás.

  2. Mivel úgy sem engeded be a blogra, de attól még remélem törlés elött elolvasod.

    Totálisan leszarom, hogy te mit szedtél ki a korábban mások bejegyzéseiből. Egyedül én mondtam, hogy ismerem a számokat, amik ez a lemutatás 100%ban igazol is. A büvésztrüködből még mindig hiányzik 150 asmo. Ne haragudj meg rám, de honnan faszból kéne tudnom, hogy pontosan egy alkalommal hány asmo fog jönni pugként akik nem szólnak előre? Meghatározott vezetők mondják a saját számaikat és meghatározott helyen gyülekezünk. Ez a szervezet szám, a többiről egyszer sem állítottam, hogy ismerem. Egy konkrét eseményről beszéltem akkor, amit láthatón képtelen vagy felfogni. Nem a három nappal később roahról, honnan francból tudtam volna a tegnapi számokat??

    De most komolyan ennyire teljesen fölösleges felkapnod valamiért a vizet. Inkább újra kéne olvasnod a bejegyzéseket és rájönni arra, hogy szánalmassá teszed magad minden olvasni képes ember előtt azzal amit csinálsz. Direkt összekeversz tényeket és kamu dolgokat írsz le.

    Az aktuális erőfőlény elméletem szintén igazolást nyert, nem tudtunk mi sem elérni semmit, amíg nincs meg 2-3X túl erő, mert addig képes az ellenoldal a legkönnyebb bossnál is visszaverni. Hogy te ennek a pont ellenkezőjét látod azt sajnálom.

    Az, hogy mindenkit a vérbe moderálsz, úgy hogy beléd soha senki nem fojtotta a szót sehol és semmikor, csak volt mersze nem egyet érteni veled – nos ezen szerintem ennyi éves fejjel illene elgondolkodnod.

  3. Kedves Aleph. Bár a legutóbbi kimoderált hozzászólásodban azt igérted, hogy többet nem vitatkozol velem, ennek ellenére úgy nézem elég hamar feladtad az érveidet.
    Tehát akkor azt akarod mondani, ha jól értelmezem, hogy a tegnap este egy nagyon-nagyon speciális eset volt és sohatöbbet akció ugye?
    Ez a post nem azt igazolja, hogy te tudod-e vagy sem a pontos számokat előre, hátra vagy akárhova. Hanem csak az olyan mellébeszélések között tesz rendet mint:
    – cirka 50-60, de nem több mint 3 alliance-szal fortresselünk.
    – Én örülnék a legjobban ha legalább 100 asmo lenne.

    Eddig kényelmes volt a sikertelenségeitek miatt az inaktivitást okolni, ez a post bebizonyította, hogy legkevésbé sincs erről szó…

    Ez a ki mit lát dolgot meg hanyagold már végre. A post azt tartalmazza amit tartalmaz, számokat, tényeket. Azokat a számokat és tényeket, amely igazolják, hogy alaptalanok voltak azok a vádak amik miatt meg lettem hurcolva.

  4. Rosszul fogod föl a helyzetet Meno.
    Inkább sajnálni kéne az asmokat, hogy legalábbis azonos számban megjelenve képtelenek elérni sikert, pedig már a játék is eszeveszetten segíti őket, például a beteleportált balaurok képében.
    Gyenge játékbeli és szervezésbeli képességeiket a túlerő vízionálásával próbálják leplezni.
    Ha észhez térnek, talán elgondolkoznak a sikereink valódi okain, és megpróbálják alkalmazni azt. ha pedig tovább zúgolódnak, max Spatalos az elyos játszótere lesz. *gonosz vigyor*

  5. “ad1: a szemmértékem látványosan pontosabb eredményeket prezentál, mint az asmodian oldal “konkrét számokra” alapozott célszámai”

    Miért hazudsz? Te írtad le direkt az én szóhasználatomat (huszadjára beidézőjelezve), utána meg a szemembe hazudsz?

    Komolyan nem értem, hogy mi sértett meg ennyire, hogy ezt az ámukfutást kell művelned.

  6. Alpeh, hagyd a fenebe, hagyd csak hogy az 5 eves szintjen gondolkodo duzzogo es magat a sajat blogjan sz*rra siro Menorel kielhesse magat! Ne kapd fel a vizet, nincs ertelme, hisz neki pont ez a celja 🙂 Irja csak a hazugsagait es a ferditeseit ahogy akarja ettol meg csak magat minositi sokak szemeben akarhany csillio oldalas posztokat is ir 🙂

    Ja, “Menő Meno” (hehe) ha nem tetszik a post moderald illetve torold nyugodtan, lesz*rom. 🙂 Mint azt a mellekelt abra mutatja azt mar lathattuk hogyha kritika eri piciny hazad tajat akkor mesz sirni vissza a kis remete barlangodba mint egy furdos…. 🙂 A lenyeg hogy lattad elolvastad es ennyi 🙂

  7. Bocsáss meg, de én miért is hazudok? Korábban többször is leírtam a szemmértékem szerinti számokat, amire megkaptam a “hazudsz, manipulálod a számokat, stb.stb.” commenteket. Plusz ezeken felül az Aleph féle “tudom a konkrét számokat” hozzászólás. A post továbbra is arról szól, amiről szól. Számokról… Tetszik nemtetszik csak ez van benne. Az hogy ezeket kihegyeztem a konkrét vádakkal szemben, azt bocsássátok már meg nekem…
    Az ámokfutásból meg szerintem nem kell egyikőnknek sem tanúlnia semmit a másiktól.

  8. IceSkull: ezért tényleg megérte ide commentelned… gézé barátom, te már szeptemberben is egy tajparasz voltál, akinek kilógott a polearm a szájából, látom az aion nem sokat formált azóta sem a személyiségeden…

  9. Orulok hogy szerinted is megerte es koszi a bokokat de veled sajna nem megy maskepp ez van 🙂

  10. Nagyon megy neked ez az egyoldalu “vita” Menorel. 🙂 Kiragadsz reszleteket, majd olyan kornyezetbe helyezed oket ami epp teged igazolna. Kar, hogy te siege alatti szamokrol magyarazol, en meg egy korabbi csatarol irtam, de gondolom itt jol veszi ki magat az ilyesmi.
    Kulon megmosolyogtam azt a reszt ahol azt irtad a hu kovetoid mennyi mindent tudtak volna irni. Ezek szerint neked tenyleg erre van szukseged. Nem tudom ki vagy irl, de szomoru ha neked tenyleg ilyen onbizalomnovelo kornyezetre van szukseged, ahol a valogatott bologato jancsik orulhetnek neked. Szomoru latni, itt lathato comment alapjan is, hogy sikerult partnerekre lelned ebben, es orommel fogadjak az agymosast.

  11. Beast: A propaganda a következő volt: én folyamatosan több száz fős Asmo seregekről beszélek, miközben száz sem jön össze az ostromokra sem. Ez mellett mellékszálon ment a “hegyek közötti összecsapás” téma, de a kettő folyamatosan mindkét oldal részéről összemosódott. Lehet ezen jókat nevetni, de mindannyian nagyokat tévedtünk. Én elnézést kértem a téves következtetésért még a konkrét vita helyén.

  12. Tök jó hogy külön blog van, most 2 oldalon kell követnem a flamet ahelyett hogy összeszedetten 1 topicban menne a szardobálás…nehéz az élet.

  13. Igy tortent, megis itt peldalozol tovabbra is az en postjaimmal, amikor irtam en a hegyes temaval nem ertettem egyet es fogalmam sincs hanyan jovunk ossze egy-egy ostromra.

    Masik, Ozirisz ha jol emlekszem vegig probalta finomabb mederbe terelni a temat, a peldaja felreertheto, es kiforgathato, foleg a szohasznalat miatt, de attol meg helyes lehet. Miszerint szep ha lelkesen beszelsz a te oldaladrol, csak nem kellene meglepodni, amikor radrontanak, mert a kozos kocsmaban, egy asztalnyi tavolsagban “rohogsz” rajtuk. Az altalanos, informativ hireiddel sosem volt gondom(az abyss pontos leiras meg kifejezetten tetszett is, mert szamomra is volt egy ket uj dolog benne, mint a fortress instak), de gyakran belekeversz olyan dolgokat, amik akaratlanul is flamekeltoek. Neha mar az az erzesem, hogy szandekosan provokalod ki ezeket. Nem vagyok benne biztos, de szerintem Dundun vagy Westy sem szokott ilyesmiket postolni, nem is volt meg ebbol problema. Itt mar valoszinuleg nem valaszolok, de gondolkozz el ezen egy kicsit.

  14. Izé.. A táblázatba összeadott asmok száma az 243-ra jön ki. Azt írtad, hogy van 30 guildless, szóval az 273. Akkor az a 101 asmo aki kimaradt az hova tartozik?

  15. asd: a táblázatok a “top15” légiót tartalmazzák. A fennmaradó 101 asmodian kisebb létszámú asmo légók tagja. Részleteket lásd a “végleges excel” táblázatban. Abban megtalálod a hiányzó légiókat és hozzájuk tartozó konkrét játékosokat is.

  16. Értem..

  17. Beast: A saját blogom tényleg azt irom amit akarok, ebben aszem egyetértünk. A “közös” kocsmában viszont a legnagyobb tisztelettel beszéltem mindenkivel, még akkor is amikor megkaptam, hogy hazudozok, stb. Olvasd végig nyugodtan a commentjeimet, senkit, semmivel nem bántottam meg. A gond csak az volt, hogy néhányan behozták a “közös kocsmába” azt amit itt írok. Nem kellett volna, el lehetett volna határolódni tőle. Ez helyett mi történt? Felbőszült tömegként dobálóztatok a számokkal. A “max 50-60, de nem több mint 3 alliance” címért és ennek a fehasználásáért elnézést kérek. Nem konkrétan rólad/ellened szólt. Mindösszesen csak azt akarta kifejezni, hogy miközben engem savaztok, aközben totálisan egymásnak ellenmondó számokkal dobálóztok. Persze ezt is letisztáztuk. Nem mindenki ugyanazokról a számokról és ugyanazokról az eseményekről beszélt. Ennek ellenére azt be kell látni, hogy még a konkrét eseményekkel kapcsolatos becsléseitek is messze voltak a valós számoktól… De ez már történekem. Szerintem mindenki elmondta amit akart, még IceSkull is…

  18. Te magad irtad valahol, hogy mindig este 10 orakor foglaltatok amikor valami oknál fogva alig jelent meg asmo.
    Lehet hogy volt este 8-kor tegnap 300 asmo, felölem akár 400 is lehet mert nem is tudtatok foglalni, illetve a többi estén sem amikor összejött ezekszerint 300+ asmo, de amikor elfoglaltatok vmit akkor nem volt ott még 100-se, te magad irtad ezt már több helyen is.

    Most akkor mi értelme irogatni, hogy ekkor 300-an voltak, amikor csak akkor sikerült valamit foglalni, ha az asmo nem ment siegelni normális ember mennyiséggel. Az már persze a mi sarunk hogy olyankor miért nem mentünk, de ez nem változtat azon, hogy amikor voltak asmok nagy számban, nem foglaltatok semmit.

    Ha egy este megtörténne az, hogy az asmok mennek siegelni 300-an, az elyosok meg nem jönnek, akkor ugy nekünk is sikerülne foglalni.

    Egyik oldal se tud annyi embert hozni, hogy legyen elég a boss-t dmgelni, vedeni a lejárót, és még az artifactokkat is elfoglalni megvédeni a masik oldaltol, mert ez kéne ahoz hogy mind2 oldali nagy látszámnál lehessen foglalni.

    Amugy meg ha a kocsmában elöadsz egy történetet amit mindenki meghallgat, majd aztán kimész a kocsma elé, és hangosan kiröhögöd a kocsma egyik felét, akkor ne csodálkozz azon ha kijönnek utánad és megkérdik mi is volt ez.

    Viszont jo ez a látszám számolás, kipostolhatnád ezeket olyankor majd ezután mindig ha valamelyik oldal foglal valamit, és akkor pontos képet kapnánk arrol, mi is történt a foglaláskor.

  19. Ez a játék nem arról szól, hogy mindenáron foglalni kell. Voltak mindkét oldalon nagyon necces helyzetek. Volt nekünk is Krotannál kétszer is kevesebb mint 5%-unk, holott ott volt a több száz fős asmo sereg a nyakunkban. Ugyanez igaz vice-versa, lásd akár csak a tegnap esti Roah-t. Tényleg nem sokon múlott és simán lehet, hog ma este, vagy holnap este az egyik vagy másik oldalnak nagyobb szerencséje lesz. Az ilyen játékmechanizmus beli csavarok, mint pl. hogy a Balaur Seasonedguard lecsapja a Aether Field generator NPC-t, ezek adják meg a játékba a “balance”-t.
    Folyamatosan arról panpog mindenki, hogy jajj szegény Asmo oldal, nincs aktivitás, csak kevesen járunk ostromolni, az Elyos meg mindenhol ott van több száz fővel. Márpedig a számok nem ezt mutatják. Közel azonos létszám van a legtöbb esetben este 8-kor. Este 10-et sajnos nem tudom alapul venni, mert általában 10-kor nem is látni az asmokat, max csak FH-val játszanak.

    Visszanéztem jópár hivatalos fortress nap logjait. Kár, hogy nem a konkrét történésekről beszélünk, amiről azért lehetne, helyette inkább azon lovagolunk, hogy a “több száz” az kétszeres vagy háromszoros túlbecslés-e a részemről.

  20. Nah, ha mindig igy irtad volna le a dolgokat, sztem nem lett volna itt ekkora flamewar.
    A túlbecslésen te lovagolsz, én meg azon lovaglok mi történt azokon a siegeken amikor az elyos foglalt.
    Engem csak a foglalások érdekelnek, az hogy most az elyos akadályozta meg az asmokat a foglalásban vagy forditva, közel azonos létszám melett számomra mellékes, nekem csak a gyözelem a fontos. 🙂

  21. “Nah, ha mindig igy irtad volna le a dolgokat”
    Én mindíg így irtam le dolgokat. Csak az asmo oldal úgy döntött, hogy bennem testesül meg a fő gonosz, a main-target és minden egyéb rossz dolog. Én jártatom a pofámat és én írom le, hogy mekkora feeling volt megakadályozni az asmot a foglalásban, vagy éppenséggel mekkorát buktunk azon, hogy nem foglaltunk vissza időben egy-egy artifactot. Sajnos sokan elfelejtik, hogy a “szubjektív-elmeséléseim” a saját tapasztaltaimon alapszanak és elvárnak tőlem egy ostrom beszámolóval kapcsolatban is objektivitást. Hogy szubjektív vagyok? Nanáhogy az vagyok. Hogy az elmeséléseim során szándékosan kiemelem a nekem tetsző dolgokat? Igen, sokszor előfordul. Azt viszont kikérem magamnak, hogy hazudozok. Ezt csak olyan ember állíthatja, aki már annyira elvakult, hogy nem látja a fától az erdőt.
    Elfoglalni egy balaur fortress-t úgy hogy az asmo a közelben sincs (mert alszakan vagy kummantanak) az dicsőség? Te magad irtad, hogy “csak a győzelem a fontos”.

  22. Ha egy focimecs közvetitését ugy kell végignézned, hogy a riporter végig a te csapad ellen szurkol, te is felhuzod magad. 🙂

    Attól, hogy nekem csak a gyözelem a fontos, és elfoglalok a balaurtol egy fortress elyos aktivitás nélkül, az nekem ettöl még jó érzés lenne, mert valamilyen szinten győztem, de nem dicsöiteném magamat valahol emiatt.

    A dicsőség és a gyözelem nem feltétlen jár együtt. 🙂

  23. Megnézném azt a focimeccset, ahol a közvetítő riporter az egyik csapatnak az egyik hátvédje. Biztos képes lenne objektíven “közvetíteni”. Azért hagytam fel a “közvetítéssel” a paradoxon, mert nem tudok és nem is akarok objektiven beszámolni egy spatalos ostromról. Ezért húzódtam vissza a “kuckómba”.
    Minden győzelem dicső. Az is dicső, ha elfoglalsz egy totál üres balaur fortress-t, az is dicső, ha elfoglalsz egy totálisan üres asmo/elyos fortress-t. Felső abysson a belső körös fortressek bossai magukban is nagyon erősek, mindenféle támogatás nélkül is kibírják 20-25 percig. A dicsőséget, mint mutatót semmilyen szinten sem becsmérli le az, ha egyébként mondjuk a 300 fős elyos sereg úgy veri be a Balaur boss-t, hogy közben átgázol egy 60 fős asmo seregen. Ha a tiétek lenne a fortress, akkor oké, kevés volt a védőtök és elbukott a fortress, nem nagy dicsőség, túlerőből foglaltunk. De a fortress a balauré, aki védi magát minden erővel (megjegyzem nem is kicsit).
    Erre legjobb este most a héten kedd este, este 8-kor Krotan egyszerűen foglalhatóvá vált. Ritka alkalom. Minden elyosos lead jelezte, hogy “PvE Day” és nincs szervezett ostrom. Ennek ellenére csak odament kb 80-90 Elyosos pug s nekifogtak ütni a boss-t. Mindenféle szervezettség nélkül, semmi kiosztott feladatok, senki nem nyomta be a Deva Effluxot, stb. Nem voltam ott, de kb 50-60%-ig jutottak el a 30 perc alatt.

    Szóval véleményem szerint Dicsőség minden foglalás amit olyan fortress ellen követsz el, amit véd a tulajdonos frakciója, dicsőség minden olyan védés, amikor a saját fortressedet védet, és persze dicsőség az is, ha meg tudod akadályozni, hogy az egyik vagy másik ellenséges frackió el tudjon foglalni egy neked is ellenséges fortress-t.

    Lehet itt cifrázni a dicsőséget és a győzelmet és a kettő fogalmát, de végeredményben csak egy dolog számít: milyen szinű felső abyss és naponta mennyi felső abyssi fortress instanceba tudsz bemenni…

  24. Mindenkinek más a dicsőség, én kosárlabdáztam jópár évig, ha egy erős csapatot vertünk meg az dicsőség volt, ha egy gyengét, az papirforma volt, annak is örült az ember, de más az öröm egy rangadó után, és más biztos győzelem után. Most már jópár éve mmozok, ha a csapatom megver egy gyenge csapatot pvp-ben, az nem dicsöség nekem, ha a top csapatot verem meg, az dicsöség, amikor wow-ban szerver és magyar firstre ütöttük a bossokat az dicsöségnek éreztem, amikor már csak casual szinten pve-tem meló melett, és szerver 10.-nek leöltem valami bosst elsöre, azt nem éreztem dicsöségnek, holott ezek mind gyözelmek voltak. Ha itt leverek egy assat 1v1-ben az gyözelem, de dicsöség számomra akkor lenne ha mondjuk azaliet verném le.

    Én mindig a top-ra hajtok, hogy a legjobb legyek illetve a csapatom klánom a legjobb legyen, a legjobb az dicsöség számomra.

    Másnak lehet minden gyözelem dicső, számomra nem, és ezen fölös vitatkozni, én igy élem meg a dolgokat, más meg máshogy, ha neked minden gyözelem dicsö, annak csak örülni lehet, mert több örömöt fogsz találni a játékban mint mondjuk én.

Comments are closed.