header image
 

Fortress Siege Timer változás?

Nocsak, nocsak, akik ma este (péntek) 23 óra után onlineok voltak, kaptak egy érdekes kérdőívet, amit itt jobb oldalon is láthattok. A kérdés igen egyszerű: amennyiben összegyűlnek hadseregeitek, akkor mennyi időt vehet igénybe egy fortress elfoglalása?

Ártatlan és egyszerű kérdés. Bár ahogy a láblécben is szerepel az ideologizálás: Aion isten mindent lát és néha csak úgy simán átírja a játékszabályokat. Nos, ezek szerint a meghalgattatásra találtak a folyamatos problémázások a fél órás fortress timer miatt. Mint ahogy a képen is látszik, számomra továbbra is a fél óra a favorit. Egyrészt mert MEG lehet csinálni fél óra alatt, másrészt meg ha pl. a 8 órási ostrom/védés mégsem sikerülne, akkor nyugodt szívvel el lehet menni még a 10 órási védés/ostrom előtt egy dreadgion-t. Ha a fél órát felemelik, akkor bizony napi egy dreadgion-t szinte fixen elvesznek tőlünk, ami eléggé fájni fog. Persze a nép szava szent. Jó kérdés, hogy mennyire authentikus embekék fognak erre a kérdésre válaszolni. Nos meglátjuk, reméljük, hogy a józan ész győz és senki nem ringatja magát abban a lila ködben, hogy a jelenlegi játékszabályok fényében annyi minden változna az ostromok kimenetelén, ha azok egy, másfél, esetleg újra 2 órásak lennének. Pontosan emlékszem milyen volt az, amikor még tényleg két órát kellett védeni vagy éppen ostrolni. Két óra szenvedés, vagy így, vagy úgy. Két óra alatt konstatálni, hogy “ez bizony nem fog összejönni” az nagyon fájdalmas tudott lenni, ennél csak az fájt nekem jobban, amikor két órát kellett dekkolni a fortressbe és magyarázni az embereknek, hogy “DE értem én hogy nem történik semmi, DE akkor is itt kell rohadnod két órát, mert nem mehet el, mert lehet hogy – ma végre – talán idejön néhány asmo is“… Persze minden relatív, csak remélni tudom, hogy a válaszadásnál mindenki józan ésszel mérlegeli a kérdést és annak lehetséges válaszait. Egy biztos, változzon bármi is, vagy maradjon úgy ahogy van, de azt a rohadt balaur carrier timert végre szereljék meg… Mert igazából azzal van a gond, nem a fortress siege timerrel.

~ by Menorel on .

Aion

12 Responses to “Fortress Siege Timer változás?”

  1. Koreában kellett a változás, ott 1 év alatt már mindenki 50-es és full gearben van, náluk semmi probléma nincs a fél órával. De nálunk is bevezették a fél órát akkor mikor még az emberek se szintben se gearben nem voltak felkészülve rá.
    Most pedig megkérdezik hogy visszarakják e 1+ órára, aztán 1-2 hónap múlva mikor ott tartunk mint Korea akkor mit csinálnak, megint visszarakják fél órára?

  2. Volt egy kerekasztal beszélgetés NC-vel a héten, ennek köszönhető a kérdőív, mindenre kitértünk, többek között a dredgion timerre is. Részemről örvendetesnek találom, hogy a sok BS mellett volt egy ilyen kezdeményezésük is. Természetesen egyikünk sem írhatta meg, hogy volt egy ilyen kis “összejövetel”, ami még érdekes lehet az az, hogy további hasonló értekezleteket terveznek.

  3. Igazából már ott tartunk mint koreában. A legtöbb fortresselő légió simán ki tud állítani legalább egy alliancenyi csapatot, amiből 2-3 group lvl50-es. Ezek nagyrésze már elég jól gearelt.
    Azt látni kell, hogy pl. múlt héten Krotan konkréta egy pug foglalta el. Benéztünk, de – hivatalból – nem nyúlhattunk hozzá a bosshoz. Konkrétan kb 60-70 ember volt a bossnál és 30 perc alatt leütötték simán.
    Márpedig a kérdés arra vonatkozott, hogyha összegyűlik a nagy “force” akkor mennyi idő kell. Azt meg senki ne mondja már, hogy me tudja tippelni, hogy egy hagyományos azonos erőfölényben lévő három felállásos összecsapásnál mg tud tippelni egy időt ami “elég”, mert az hülyeség.

    Az a baj, hogy már maga a kérdés is “önbeteljesítő” félek, hogy mindenféleképpen hozzá fognak nyúlni a timerhez csak azért hogy azt mutassák: “mi törődünk veletek”. Ezzel pedig szétcseszik a jelenlegi játékmenetet, denem kicsit. Nemtudom mivel és hogyan fogom tudni megindokolni 30-40 embernek, hogy fél óra helyett egy esetleg más-fél óráig üssék a rohadt őrtornyokat csak azért, hogy AP-t termeljenek. Nemtudom, hogy ebben az esetben a végén bekerülő 1-2 gold vagy silver medál elégséges motiváció lesz-e.

  4. Cori: Akkor legközelebb csapjál le arra az asztalra és mond meg nekik, hogy úgy nyúljank a fortress timerhez, hogy a ketüket tőből harapjuk le. Nagyon örvendetes, hogy előkerült a dreadgion timer kérdés. Nemtudom, hogy mennyire volt űbertitkos ez a kerekasztal, de esetleg meglehet tudni, hogy milyen más kérdések merültek fel?
    Csak egy kérdés: ennek a kerekasztalnak (bocs, de ez nagyon camelotosnak hangzik így 🙂 a döntése kapcsán jött létre a Focus Group dolog is? Az Aionsourceon valaki szétspammelt azzal, hogy a NCWest titokban létrehoz egy Focus Groupot, mely játékosok feedbackjeiből próbálják szétválasztani a valós problémákat a folyamatos rinyálástól.
    Utolsó kérdés: azt irod “NC”? Itt most konkrétan kiről volt szó? A bohócbéla NCWestről, vagy tényleg az NCSoft Koreáról?

  5. Nem annyira titkos, mert source-on már a meghívások napján nyíltak a topikok a nagyobb community javaslatainak összegyűjtésére.

    Ayase meghívott pár embert a “Focus Group” megalkotására, ezen emberekkel született a közös beszélgetés is, tehát a meghívottak maguk az ún. Focus Group.

    A spammelő srác csak nyitott egy fórumot, hogy az oda írók rajta keresztül véleményezhessék a dolgokat, ill. hogy közülök javasoljon majd további FG tagokat, önreklám.

  6. Igen, a kerekasztal=Focus Group. Alapvetően arról lett volna szó, hogy 10 hc és 10 casual játékos alkot majd egy-egy csapatot akikkel majd külön leülnek beszélgetni. Ez így elsőre sem jött össze már, no comment. És igen, NC alatt sajnos a bohóc bandát kell érteni. Koreával majd nem olyan a kapcsolatom amióta van “nyugati” Aion 😛
    Mellesleg, akik ott voltak az első ilyen beszélgetésen rendesen kiosztották “szegény” Sebastiant, hogy a siege system úgy rossz, ahogy van 😀 meglássuk mi sül ki ebből az egészből..

  7. Össze teszem a két kezem és csak reménykedem, hogy Ayase végre kap egy jóállásajánlatot valami csendes óceáni olajfúrókút promóciós igazdagói pozíciója. Amilyen csodálosan érzékkel kezeli a dolgokat az ncwestnél, tuti el fogja érni ezzel a fókuszpókusszal, hogy még azoknak sem lesz kedvük siegelni, akiket eddig legalább motivált a rendszer.

  8. De milyen ez már hogy közeledik a következö hónap fizetési ideje gyorsan dobjunk be valamit a népnek hogy még 1 hónapot befizessenek.

  9. Nixsoo te miről beszélsz? Minek kéne ilyet bedobnia az NCSofnak hogy az emberek befizessék a következő hónapra is? Veteran rewardos 4 lodas amulett miatt simán megéri befizetni!

  10. Nekem olyan érzésem van hogy az emberek elhagyják a süllyedö hajót az Ncsoft meg próbálja betömni a léket.

  11. Azt ugye tudjátok hogy az asmoknak már 2-2.5 hónapja nincs fent fortressük a timer átállitás miatt és amiatt hogy akkor nem resetelték a fortresseket, emiatt pedig páran abba is hagyták már. Azóta meg nem nagyon járnak az asmok siegre mert minek? ingyen apnak?:) Ha pedig megváltozik nemhiszem hogy 1-2 órán át ott ülnének az elyosok védeni. Ja arról ne is beszéljünk hogy lv50 es asmok közül nemsokan láttak még felső fortress instát:S ami elég gáz

  12. hmm, nem ezeket mi itt így végig sem gondoltuk. Köszi, hogy rávilágítottál ezekre az összefüggésekre.

Comments are closed.