header image
 

Napi Variance – incoming…

Szokás mondani, egy kép felér ezer szóval… No persze, ki lennék én ha nem fűznék egy képhez simán 40-50k betűt, de ehhez most késő van. Egy nagyon kellemes hetet hagytunk most is magunk mögött. A “Napi Variance” rovat hiányának a fő oka az volt, hogy az Asmo oldal totális inaktivitása nem adott okott az izgalmas beszámolókra. Mindenesetre mi jól elütöttük az időt így is. Ennek egy pillanatképe: (Részletek valszeg holnap az egész hétről):

first small steps in Primum Fortress...

~ by Menorel on .

Aion

31 Responses to “Napi Variance – incoming…”

  1. Látom unatkoztatok…
    A földön lévő ellenfélbe rúgjunk még egyet tipikus esete. Nem hiszem, hogy ezzel nagyobb aktivitást tudtok kiváltani az asmo oldalból.
    Zárójelben jegyzem meg, hogy úgy hallottam volt már bannolási hullám más szerveren ilyen miatt (bug kihasználás címén).

  2. Es ezen most mit kellene latni es miert banolnak?

  3. Hát azért az a 30 ely primumban nem éppen megszokott látvány. legalábbis castoron nem sűrű 😀

  4. soz a duble postért (tudom, hogy a képek spataloson készültek a félreértések elkerülése végett, csupán arra próbáltam célozni, hogy mi a látnivaló a képen 🙂 )

  5. Jajj, ez az ellenfél a földön dolgot ezt hagyjuk már… Igen unatkoztunk, hiszen egy újabb hét telt el úgy, hogy az asmo oldal még csak meg sem próbált érdemben visszafoglalni egy alsó abyssi fortresst sem. Ja igen, kihasználtunk egy bugot, átmentünk egy erőtéren, belehaltunk és felkeltünk a másik oldalán. Ha ezért tényleg kibanolják az Elyos oldal top10-ben lévő légiói közül négynek majd a teljes létszámát, akkor hajrá, legalább megteremtik az asmo oldal által oly hőn áhított balance-t. Egyébként Cyraniux hidd el, én lennék a legboldogabb, ha végre leírhatnám: az asmo oldal végre elkente a szánkat.

    Tyran: Egyébként nem 30-an voltunk ott, hanem kb 120-an, csak ez a kép – szándékosan nem azt raktam be, amiket én készítettem, hanem azt, ami kint volt az aionsource-on is – pont a tömeg közepéből készült.

  6. Vajh meddig fetrengünk még ebben a “inaktiv az asmo, uncsi a gameplay” témában? Menorel, én elhiszem hogy szeretnéd ha az asmo oldal egy a mostani spatalos elyos bandához méltó ellenfél lenne (végre/megint, nem kívánt törlendő). De.
    Nemlesz. Pár tényt hadd soroljak fel.
    Az Aionban a lemorzsolódás igen veszélyes. Ez köszönhető a WoW-os szemmel (a nézőpont nagyon fontos!) gyönge endgame contentnek, és az elterjedt véleménynek, mely szerint inbalanced a PVP (ha úgy tetszik, akkor ezer sebből vérzik a rendszer).
    Továbbá a jelenleg földön fetrengő asmo harcikedv visszatérésére apellálni hiba. Vagyis inkább fölösleges. Meghalt.

    Kicsit mesélek arról, hogy az asmo plebs (nem a Prets/AD/satöbbi playerek, hanem a plebs) általános hangulata milyen: szar. Idézek pár embertől, akik véleménye azért lehet érdekes, mert nem tizenhuszon éves kisfiúcskák, hanem normális felnőtt emberek:
    “No, a ruszkik végül csak megszálltak minket…” (érzed a finom célzást az elyos oldal nacionális eloszlására)
    “Dejó eza +20% dmg buff PC-k ellen, a sok kis fasz mehet lower abyssba kétlövéssel gankelni kicsiket…”

    Elhiszem, hogy amióta abyss zöldbe borult, azóta minden elyos kidüllesztett mellkassal jár. Menorel nem. Mert nincs ellenfél. Ő akkor lenne boldog, ha az asmo felkelne a sírból, és véres bosszút állna. Naja, lenne mit csinálni. Ez nem fog bekövetkezni, és ez igazából senki hibája. Több esemény kumulált hatása a mostani eredmény, maximum a Prets/AD csapatnak lehetne felróni, hogy ünnepek alatt tökvakarással töltötte az időt, illetve hogy a pro playereikből hagyták kiveszni a motivációt, és leléptek a picsába.

    De a téma uncsi, és az ilyen (egyes “hangadó” asmo playerek szerint egyenesen provokatív) postok, mint ezis, nem sokat lendítenek a történeten. Nem AZT a tüzet szítod ezzel, drága Menorel, ami visszahozza az asmo lelkesedését. Ó nem. Ők inkább azt érzik, hogy a földön fekve még rugdossák is őket. Az önsajnálat a legjellemzőbb emberi magatartásforma, az önzés után.

    Azon kevés asmo player egyike vagyok, aki tudja és érti, amit csinálsz, amit postolsz, és amit szeretnél. Értjük miért teszed. De hatástalan. Hacsak nem tekintjük eredménynek jópár szépbeszédű kolléga utálkozását irányodban. Mellesleg nagy tisztelet, amiért és ahogyan ezt kezeled. Gyanítom a Variance-on belül kapsz némi hitet és erőt emellé, amihez szintén elismerésem. Ha nem találnám olyan őrületesen nyálasnak az elyos side-ot, akkor én is közétek tartoznék (ahogy OBT alatt is közöttetek voltunk).

    Tehát a kérdésem: meddig óhajtunk még a fosban fetrengeni?

  7. Ehh mostlátom mennyire sikerült beletrafálnom egykét mondattal, egyszerűen zseniális vagyok. Meg szerény főleg. Menorel gyakrabban kéne dumálnunk. Meglepő eredménye lenne, mindkettőnknek szerintem.

  8. “Tehát a kérdésem: meddig óhajtunk még a fosban fetrengeni?”

    Szervertranszferig? 😀

  9. Wortexx: Sokkal többet képzelsz bele ezekbe a postokba mint amennyit valóban bele szánok. Én nagyon örülnék annak, ha visszajönne az ami december elején volt, vagy ami január elején. De nem hiszem, hogy meg fog történni. Nem ringatom magam semmilyen álomban ezzel kapcsolatban. Ha mégis megtörténik, akkor bizony én annak is örülni fogok.
    Hogy etikátlan dolog a földön fekvőbe belerúgni? Nos igen, de azt látni kell, hogy minden éremnek van legalább két oldala. Én azt gondolom, hogy közel 120 emberrel benézni Primumra és ott kicsit dorbézelni az egy fun dolog és hatalmas élmény volt nekünk, lesz róla beszámoló is. Azt gondolom, hogy az olvasók nagy részének a “Napi Variance” rovat is rejt pozitív dolgokat. Akik Spatalos Elyos oldalon játszanak és éppen nem voltak aznap online, azok kapnak egy összefoglalót a történésekről. Akik más szerveren játszanak, azok pedig láthatják, hogy mi történik nálunk. Nos igen, az érem másik oldalán a Spatalos/Asmo oldal van, akik a beszámolók negatív oldalát képviselik.

    Az én szempontomból teljesen irreleváns, hogy az asmo oldal földön van avagy sem. Pontosan azért hagytam abba a közösségi blogolást, hogy leírhassam amit látok, gondolok, érzek a játékkal kapcsolatban. Ez a blog továbbra is az én blogom. Tisztelettel veszem mindenki részéről a hozzászólásokat, még azokat is amik arról szólnak, hogy egy aberrált fasz vagyok, ha valaki úgy érzi, hogy ez a legjobb eszköze annak, hogy “törlesszen”, hát tegye. Azt viszont a legnagyobb tisztelettel kérem az olvasó közösségtől, hogy had én dönthessen el, mikor miről írok postot.

  10. Én ezzel maximálisan egyetértek, csak mivel én rendelkezem feedback-kel az asmo playerek egy részétől, és ugyanakkor magaménak érzem a Te hozzáállásodat is, ezért írtam le, azt amit. Maximális tisztelettel.

  11. Xirii: Helyes a megállapítás, de ennél azért én egy sokkal nagyobb csavarra várok a mélyen tisztelt NCWest-től. Csak találnak nekünk egy-két hónapon belül egy szervert, ahol a Spataloshoz hasonló helyzet uralkodik, csak éppen asmo fölénnyel. Mi addig kézzel-lábbal küzdünk, hogy a legjobb gear-t és a legrendezettebb szövetségeket hozzuk létre és felkészüljünk a onnantól kezdődő epikus csatákra… Csak éljük meg.

  12. Na már akkor nincs is messze, amit régebbi postba írtam, hogy egyik oldal szimplán bekempeli a másik oldal abyssi alappontját, és onanntól Abyss/Dredgion nincs többé a szenvedő oldalnak. Fenntartani pedig már egy kis alliance is tudja az állapotot, csak egyszer kell ledarálni a védőket, amikor együtt jönnek. Most még csak az épületen kívül lett takarítva, de ezek szerint megoldható az átjutás tömegesen is, nem csak egy-egy assasinnak, és idővel még Votan is eldől, mint a lényegében elpusztíthatatlanra belőtt racial leaderek anno WoW-ban.
    Már érzem is a tűzoltás jellegű hotfix előszelét. 🙂

  13. ““Tehát a kérdésem: meddig óhajtunk még a fosban fetrengeni?”

    Szervertranszferig? 😀 ”

    Igen valószínű 😉

    Alsó Abyssos fortressekre azért még reagálnék. Meg lettek kérve azon asmo légiók akik az elmúlt hetekben szervezetten próbáltak menni ostromokra, hogy ne menjenek el védeni egyikhez sem. Ez ugyebár annak tükrében jópár embertől nagy áldozat volt, hogy csak innen tudtunk eddig medálhoz jutni most meg onnan sem.
    Segítek összerakni, hogy tisztább képet kapj. Az asmo PUG lent védett 50-esekkel megtűzdelve akkor is amikor kevésen múlt Roah befoglalása. Arra számítunk ha egyszer rávesszük magunkat, hogy újra érdemi ostrom legyen akkor az eddig alsóabyssban védekezés álcával NPC-ket öldöső 50-esek feltolják az arcukat az éppen ostromlott erődbe. Szóval hála az égnek, hogy nem ment senki alsó abyssi ostromra…
    Inkább felhoznám azt, hogy mi az istenért nem támadtuk meg Asteriat vagy Roaht hétvégén amikor támadható volt… na erre vannak asmosok is akik választ várnának, dehát ez van az okosok eldöntötték nincsen még támadás a katona meg tartja magát ehhez.

    Én mondjuk külön örülök, hogy végre el lett foglalva Sulfur, így végre megcsinálhattam Sorcival a lvl 27-es reshantás kampányt 😛

  14. Wortexx: Az a baj ezzel, hogy mindenki meg van győződve a saját igazáról. Én is ilyen vagyok és amikor ezek az “igazak” ütköznek, akkor ahelyett, hogy kialakulna egy tiszta kép, csak a szarba süllyedünk el egyre jobban. Azt írod – mint feedback-et – , hogy “No, a ruszkik végül csak megszálltak minket…” Ez már a gondolat szintjén is hülyeség. Ha megnézed Abyss mappot, akkor mit látsz? Felső abyss-on 4 international légió rendelkezik fortressel, alsó agysson meg egy internation és egy magyar. Ráadásul a Youyou a Celestials és a Sleeping Forest légiók egyértelműen kiközösítik a Russian Maffia és a GreenFire légiókat. (ők ugye az oroszok) és az eleje óta nem közösködnek velük semmiben. Ráadásul ezen légión kivül a top10-ben nincs is több orosz légió. Oké, hogy mindkettő benne van a top3-ban, és tényleg nagyon sokat is tolnak, meg tényleg nagy hatással vannak az egész szerver kimenetelére. De úgy mégis nem hangzik viccként ez a kifogás attól az oldaltól, ahol az Contrib Point első helyén a Pretz áll 42 millió ponttal. Ehhez képest a RM és a GF “csak” 32 és 28 millió pontot tud felmutatni. Szóval – az én szubjektív meglátásom szerint – ez tényleg egy rossz kifogás.

  15. Akkor egy kis bennfentes infó tényleg hogy csak a másik oldal szervezettségét mutassam:
    AD: Nem tudom mikor mennek a többiek mi nekünk az van írva a naptárba hogy nagy zerg ekkor.
    Prets: se kép se hang.
    Chronic Ins: Hát nem tudom a többiek mikor mennek mi 2 hétig tutti sehova. És ezzel fel is soroltam a siegelő erők 90% át adó légiókat:)

  16. Menorel félreértesz, én csak pár kiragadott mondatot idéztem, ami passzol az asmo hangulathoz. Ami tényleg szar. A ruszki vonulat fontos elem, de önmagában hiba volna csak ezt vizsgálni, egyetértek.

    Tömören annyit tudnék mondani, hogy az elyos lelkesebb, több siegelő playert jegyez, és jobban is szervezett (talán ez a legmarkánsabb eltérés). Ennél többet nem nagyon lehet ragozni a kérdésen.

    Amugy régóta foglalkoztat a kérdés, hogy a Prets hogy a pitsába hoz ennyi contrib pontot, mikor a siege aktivitás asmo oldalon khm, ennyire lagymatag.

    Más (ha már sikerült majdnem-értelmes módon eszmét cserélni a jelenlegi helyzetről) a Sleeping Forest az tényleg tényező? Ugy értem, van benne hetes darab player… Jóhogy az aztán mind nagyon fasza csávó, de ugye légió-szinten fontos a tömegbázis a teljesítményhez. Vagy mégsem?

    Próbálok összegezni. Az elyos jókor jó helyen bezöldezett mindent, okos taktikával (mázlival, tökmindegy), és sikeresen hazavágta az asmo hangulatot (ez nem vád, hanem tény).

    Irányítsuk másfelé a figyelmünket (akarommondani, érdekelne a véleményetek erről): merre tovább? Nem azt kérdezem, hogy mit KÉNE csinálni. Hanem azt, hogy ha történt elbaszás, lehet-e korrigálni, de főleg azt, hogy van-e rá esély, van-e értelme. Mert (ez innentől az én véleményem) a jelenlegi helyzet káros. Az elyos is meg fogja unni, hogy nincs mit hentelni. Az asmo meg süllyed a depibe (emós lesz, haha). Az Aion által idealizált gameplay igényli a korrekt ellenfelet. Mondhatni arra épül (tehát a PVP ugy általában erre épül).

    Egyes változat: marad minden így. Az asmo állomány azért kopik “mera faszkivan, eretvágok”, az elyos meg azért mert belehal az unalomba. Eredmény: leépülés.
    Kettes változat: az asmo kikel a sírból, és odabasz. Eredmény: profit.
    Hármas változat: az elyos “átenged” pár fortresst, hogy gonosz módon így biztosítsa maga számára a látszat kihívást. Erre aztán baromi nagy esély van 🙂 Eredmény: kicsit lassabb, de leépülés.
    Négyes változat: az NCsoft változtat a szabályokon. Eredmény: hát azt csak a jóég tudja (ismervén a profizmust, amit ahhoz tudnék hasonlítani, amikor a remegő kezű alkoholista agyműtétet végez).

    Jól látható a legjobbik forgatókönyv, és annak legfőbb feltétele. Nem fog menni, én most innen ezt így látom. Ez nem sírás, hanem egy érzés a “frontvonalból”.

  17. Wortexx: Én továbbra sem akarom/tudom értékelni, hogy az asmo oldalon mi miért történik. Örülök, hogy pici belátást adtok a történésekbe, mivel már az aionsource-on is kvázi tabutéma lett ez. Az jó öreg “Rip Elyos” vagy “Rip Asmo” topicok már elfelejtődtek.
    A Sleeping Fortrest egy nagyon érdekes jelenség. Igen, 7 tag van benne, de nem is ez a lényeg. Egyrészt hozzájuk kapcsolódik a múlt heti “fél milla AP egy nap alatt” post is. Természetesen nem 7 fővel foglalnak, ahogy korábban sem így tették, amikor még csak egy szám Simca volt a légióban. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Sleeping Forest a Celestials légiónak egy kivonata. És elég gusztustalan módon álltak hozzá a fortress foglalásokhoz. Nemes egyszerűséggel összevállogattak egy MAXDPS alliance-t, amit vagy Simca, vagy Tangman vezet, ha a pletykák jók, akkor ebben érintett a Phalanx légió is. Majd amikor közösen-vállvetve odamegyünk fortressot foglalni, akkor mi történik? A nagy alliance stratégiázik, elmegyünk artifactokat visszafoglalni, ütjük az asmo-t, a fincsi kis tuti csapat meg mindeközben egy pillanatra sem vált le a bossról. Ennek fényében a fura kis csapat összesen három fortresst birtokol most felső abysson. Ennek az egyik leglátványosabb megnyilvánulása egyébként Asteria visszafoglalása volt 2 hete. Ugye ez volt az egyik utolsó nagyobb Asmo aktivitás. Az összes nagy légió elment Asteriara foglalni, a Variance meg maradt scoutolni Roahnál. Megérkezett hátulról az asmo különítmény és a déli kapunk keresztül más a bossnál voltatok, amikor leadtuk a drótot, hogy gáz van és tessék már visszajönni, mert ezzel mi itt nem bírunk el. Az alliance leader le is adta az drótot, hogy nyomás vissza védeni. Mire a “kedves barátaink” benyögték, hogy: “ja bocs, az nem a mi fortressünk, mi inkább itt maradunk és befoglaljuk magunknak ezt, ha ti most leléptek”.
    Szóval Elyos oldalon is azért megy rendesen a top légiók között a furkálódás és az egymásnak keresztbe tevés. Bár tény, hogy az elyos oldal többen van és – látszólag – még ezen problémák ellenére is szervezettebb.

    A hogyan továbbal kapcsolatban: Jelenleg az Elyos oldal sincs annyira jó helyzetben. Nekünk pontosan ugyanolyan rossz pl. a rossz Dreadgion timer mint nektek. Konkrétan csak és kizárólagosan Core-on lehet már csak Boiling Balaur Blood-ot farmolni, ami miatt most olyan szinten vannak nálunk az árak, hogy az félelmetes (bár gondolom még mindig jobb mint az asmo oldalon). Konkrétan a gold medál most olcsóbb mint a Boiling Balaur Blood. Nekünk az lenne a legjobb, ha a belső körön egy-két fortress-t vissza tudna foglalni a balaur, ezzel megnőne a vadászterep. A hétvégén a 6 kötelező ostrom időpontból 4 esetben a dreadgion kb 4-5 perccel az ostrom vége előtt tett egy körutat.
    Az Elyos-Asmo állapottal kapcsolatban szerintem rövidtávon egyedül a kettes alternatívád hozhat eredményt. Még HA az elyos oldal tényleg annyira nagy egységben is lenne, mint ahogy azt sokan képzelik, akkor sem tudom elképzelni, hogy ilyen szinten átlépnénk a játékszabályokon és egységesen támogatná mindenki ezt a “fortress-trade” dolgot.
    Az optimális jövőkép valószínűleg azonban az első pont lesz. Egy-két hónapon belül ott fog állni több száz agyig gearelt Elyos player, full abyss setekben, akik nem fognak tudni csinálni semmit. HA lesz esze az NCSoftnak, akkor ügyesen összevonják a Spatalost egy másik szerverrel (fortress nullázás), ahol közel azonos az aktivitás, de az asmo oldal az erősebb. Függetlenül a dolgok kimenetelétől, ezt látom egy jó jövőképnek, amennyiben az asmo oldal nem nyeri vissza addig a motivációját arra, hogy heironról visszaköltözzön abyssra.

  18. “cool story, bro”… 😛

  19. Menorel: mivel most minden lehetosegetek megvan hogy tokig geareljetek magatokat kulonosebb erofeszites nelkul, mire az NC lepest tesz szervertranszfer ugyeben, szerinted mennyire boritjatok meg feloltozve egy masik szerveren levo balancet?
    Attol meg hogy a szart eltalicskazzak 20 meterre, ugyanugy buzleni fog.

  20. Mondjuk a témaindító event során én azt (az egyébként igen sajnálatos) észrevételt tettem, hogy a közvetlenül előtte levő, siel west és east védésen összesen nem találkoztam fele annyi asmo-val se, mint a max 10 percig tartó primum landinges garázdálkodásunk közben (ahol egyébként tiszteletét tette jópár rank 3 és magasabb sötét bőrű testvér is, ami az ostromokról már régóta nem mondható el).

  21. Szolo: Az általad vázolt, primum-campelős jövőkép azért messze nem kivitelezhető, ugyanis iszonyat gyors az őrök respawnja, még ha egy nagy hullámban át is tudunk vonulni a bázison mint az úthenger, hosszabb távon fenntartani a megszállást ennyi emberrel egész egyszerűen lehetetlen, ahhoz a mostani létszám sokszorosával kéne odamenni, és ott is maradni.

  22. Xirii: Szerintem nem értetted meg Meno mit akar mondani. Ugye van a spatalos, ahol épp az elyos tökig van gearelve és unatkozik, és tegyük fel van egy másik szerver, ahol pedig az asmo van ugyanebben a helyzetben. Akkor ha ezt a kettőt összevonják, lesz egy jól gearelt elyos és egy jól gearelt asmo társaság egymással szemben. 🙂

    (sorry a tripla postért, Meno vondd őket egybe ha tudod 😀 )

  23. Xirii: Továbbra sem hiszek abban, hogy az Aion-ban VALAHA is lesz olyan server transfer, mint pl. Wowban, vagy más MMOkban. Tehát nem fognak arra lehetőséget adni, hogy pl. az asmo oldal a spatalosról csak úgy elvillanjon egy kevésbé aktív szerverre, és ez vice-versa, mi sem fogunk tudni elrohanni innen és hanyat vágni egy másik szervert (is).
    Ahogy fentebb is írtam, – szerintem, de azt majd az idő igazolja – szerver merge-k lesznek néhány hónapon belül. Ha ezt megfelelő profizmussal intézi az NCWest (ami nem túlságosan jellemző rá), akkor úgy fogja összeválogatni a merge párokat, hogy azzal megint egy ideiglenes balancet teremt. Tehát ha pl. 1-2 hónap múlva is az lesz az állapot, hogy az Elyosé minden, akkor – remélhetőleg – egy olyan szerver-t csapnak hozzá, ahol pont fordítva, az Elyos oldal vesztette el korábban a motivációját és engedte át Abysst az Asmo oldalnak.
    Én legalábbis ezzel a forgatókönyvvel szimpatizálok.

  24. Menorel erre tudok mondani egy tök jó példát ami ezt alapból beborítja Spatalos-Kromede Kromenden minden az Asmo de megnézve azokat az Asmo legiokat reggelire eszik meg az itt lévő elyos legiok.

  25. Niriel: en tokeletesen ertem mit irt Menorel, csupan probaltam arra ravilagitani, hogy attol hogy valahol jelenleg Asmo tobbseg van (lasd Kromede), sincsenek partiban a gearek az itt talalhato Elyos oldallal. Nem szamolva az ottani Elyos aktivitassal (ki tudja, lehet ok foglalnak azert el erodot), is megmarad szerintem ez a kulonbseg hosszutavon. Ergo raeresztve oda a tomeget (ami esetleg megint sorbanallassal jarhat), nem feltetlen egyenlited ki az eroviszonyokat.

  26. Ha egyéni server transfer lesz, az méginkább elrontja a balancot. Tegyük fel a kérdést ki menne olyan szerverre ahol az ő oldala szarban van? Válasz: Senki. Mindenki odamenne ahol az ő oldala az erősebb, ergo az az oldal mégerősebb lenne, a másik oldalról meg elmennének. Ha a Spatalost nézzük, innen az Asmok egyből mennének tömegesen olyan szerverre ahol az Asmok állnak jobban, más szerverről meg idejönnének az Elyosok, ahol ők állank szarul. Azaz az Elyos mégerősebb lenne, Asmo meg nem is maradna a szerveren. Ha ez az NCSoft terve, akkor ez nagyon gyors út a játék halálához.
    Ha összevonják a szervereket, okosan !!! akkor lehet javitani a dolgon, de elég nehéz találni egy olyan szervert ahol hasonló a helyzet csak pont fordítva. Nehogy aztán az legyen hogy utánna meg az Asmo lesz 2x túlerőben.
    Ezt a játékot balancolni irdatlan nehéz (szerintem) és bizony benne van a pakliban, hogy előbb utóbb minden szerver elbillen valamelyik irányba. És valahogy nem hiszem hogy egy-egy balaur hajó feltűnése ezen sokat segít.
    Ha csak valamelyik fentebbi okfejtést továbbgondolom, ha lesz/lenne egy balaur felső fortress az csak az Elyosnak lesz jó, hiszen majd ott is tudnak farmolni, és kétlem hogy az erőtlen Asmo oldal ott labdába fog rúgni.
    Szerintem.

  27. Azért azt lássuk be, hogy szigorúan az aktivitást, létszámot top10 vagy akár top50 contribot nézve nem normális az az állapot ami a spataloson van. Nopersze ezek valahol önbeteljesítő jóslatok. A propaganda fő alapjai: ruszkizerg, sok az aktiv elyos, a top légiók a kicsikre várnak de leadelni nem akarnak, a kicsi légiók meg arra várnak h. a nagyok foglaljanak. tudom hogy ez egyszerűsítés, de valójában végülis mindig ezek kerülnek elő.
    Ha a playerek nem oldják ezt meg, akkor megoldja majd az ncsoft. Ha mondjuk megkapjuk a kromedet testvérnek és elkenik a szánkat, hát legyen; majd felszivjuk magunkat… vagy nem 🙂

  28. Én speciel szeretek hátrányból felfele dolgozni. Az erősebb oldalra nincs értelme menni, mert nincs mit csinálni. Én a kihívások miatt játszom; sokszor nem is értem miért sír ennyit a szátok (mindkét oldalon). Mindenesetre nem azért játszom hogy én legyek a legfaszább csávó a szerveren, arra ott a “Király vagyok” tetkóm. Ha nem merek kimenni abyssra, akkor szarrá kraftolom magam 3 karival, azzal is jól elvagyok. Meglepődnél milyen jól lehet keresni vele..

  29. Én bár az Asmo oldalt képviselem nem temetném ekkora vehemenciával a Spatalost.
    Bár nagyon nehéz a helyzet, de van esély még akár önerőből is. Nagyon leegyszerűsítve mondhatjuk, hogy az egyensúlyt az torzította el, hogy 2-3 légiónyi erős lvl50es asmo kiszállt. A fő gond ugye az, hogy a “szerver frakció balansz rendszer” miatt nehéz ezt helyre pofozni (Mivel jelenleg is 51%os Asmo oldali account), mert nem is enged asmo oldalra akkora új játékos létszámot, hisz az accountok léteznek … csak inaktívok.
    Ellenben jelenleg – az én meglátásom szerint – egy új asmo nemzedék nő most. Az hogy a hétvégén az Elyos betudta foglalni low abysst is,én szimplán annak a rovására írnám, hogy több a lvl50es(aktív)elyos, míg Asmo oldal aktív tagjai fejlődnek még és éppen ezért megpróbálták minél jobban meglovagolni a hétvége lehetőségeit. Értsd még véletlenül sem mentek el védeni.
    A hivatalos adat szerint a szerver 6% van lvl46 felett, ha a sok ALTot, botot, goldsellert, és megunt karakterek is figyelembe veszem … ez akkor is nagyon-nagyon kis szám. Szóval én még nem írnám le a Spatalost … még akkor se ha “igen” tisztában vagyok vele ez a jelenlegi helyzet mekkora gear előnyt ad az Elyos oldalnak.

  30. Hello!
    Sracok, ahogy mar elottem valamelyik kollega leirta, ez az allapot ami most uralkodik a spatalos serveren a ket oldal kozott, NEM a jatekosok HIBAJA! Kulso szemlelokent, minden erzelemtol es erdektol mentesen talan jobban meg tudom itelni. Az emberek csupan JATSZANI szeretnenek csupa nagy betuvel, fuggetlenul attol, hogy melyik oldalon vannak eppen. A rendszer oriasi hibaja, hogy a jatekosokra probalja bizni, hogy balanceoljak ki a factionok kozott az egyesulyt. Nem ertem, hogy lehettek ennyire vakok a fejlesztok, hogy ezt az alapveto koncepcionalis bugot nem vettek eszre, hogyha az egyik oldal jelentosen elbillen eroben barmilyen okbol kifolyolag (lsd. Par Eros guild felbomlik az egyik oldalon pl.) akkor az vegzetes kovetkezmenyekhez vezethet, amit csak a jatekosok nem tudnak es nem is lehet toluk elvarni, hogy kijavitsanak… Server transfer meg ideig oraig segithet a dolgon, de az alapveto hibat NEM fogja orvosolni.

  31. A Balaurt azért rakták bele a játékba hogy kiegyenlítse az erőviszonyokat, akár végezhetnék is a dolgukat, nem hiszem hogy olyan nehéz lenne nem az MI-re bízni mikor jöjjön a dredgion hanem figyelni az aktuális helyzetet és lespawnoltatni egy balaur inváziót hogy leggyaluljon mindent.

Comments are closed.