header image
 

Sötét napok jönnek #2

Előzmények: Sötét napok jönnek #1

Aki a post olvasása közben esetleg “kapcsol”, az tegye meg, hogy nem lövi le a poént a többieknek… Még nagyon messze van a történek vége…

A történetet ott hagytam abba, hogy a 2007 május hetedikén postázott különös levelet, amelyet egy bizonyos “Baráttól” kaptak nagyon sokan, elég komoly felzúdulás követett. Sokan persze azt mondták, hogy nem kell ezzel foglalkozni, mi ez a hülyeség. Biztos valami készülő és talán soha meg sem jelenő játék promóciós e-mailje. Néhányan még azzal is bepróbálkoztak, hogy ez csak egy vicc, amivel a “Duke Nukem: Forever”-t próbálják promótálni, akkor még sokan hitték, hogy valaha lesz abból valami. Ám a levelet megkapók egy csoportja, akik a későbbiekben “nyomozóknak” hívták magukat, megértették a rejtett gondolatokat. A nyomozók egy közösségi fórumon gyülekeztek össze és elkezdték puhatolni, hogy vajon mit is akar pontosan jelenteni a levél, a dokumentum és a jelek. De ha már a jelekről van szó. Összesen négy jel volt látható a versikéből összerakható urleken. Mind a négy jel egy-egy fura ábrát tartalmazott és egy-egy szót, amelyeken sokan latinnak véltek. Az ábrák kígyókat, fegyvereket, sárkányokat ábrázoltak, de egyik sem volt elég egyértelmű, hogy bármire is következtetni lehessen belőlük. A négy szó: ERA, KARD, SAYD és MICONG.

Alig telt egy egy rövid idő és a nyomozók újabb nyomokra bukkantak. Egy honlapon különös képeket találtak a világ három nagyvárosáról. A dolog érdekessége az volt, hogy mindenki annak a városnak a képét láthatta, amelyhez az IP címe alapján legközelebb volt. A három város: New York, London és Sanghai.

Nos ha érdekelnek a képek és hogy mi történt ezekkel, akkor klikk a továbbra… ismét figyelmeztetés: tartós addikció garantált és a sötét napok már tényleg nagyon közel vannak…

Nos a három idilli kép:



Mindhárom kép az adott várost ábrázolja (sorban: London, New York és Saghai) és jól látható, hogy mindhárom gyönyörű és fényes város bizony eléggé elsötétedett. Sehol egy közvilágítási lámpa, sehol egy világító iroda ablak, semmi. Kivéve Sanghaiban egyetlen épület világít…

Mindhárom kép közepén egy gyanús fehér kör látható. A titokzatos holnapon, ha a nyomozók rávitték az eredeti a körre, akkor a képek átváltoztak. A látvány magért beszél:



Nos felettébb érdekes képek. A halvány kör minden képek egy ábrává alakult át, Sanghai esetében pedig ki is egészült a négy korább szimbólummal. Melyek az óra irányával megegyező körbejárás esetén a KARD SAYD ERA MICONG. Sorozatot adják ki. A képeken a pusztulás nyomai láthatók.

Folyt. köv.

~ by Menorel on .

Offtopic

13 Responses to “Sötét napok jönnek #2”

  1. kerek egy hete aionozok, halvány selytésem sincs milehet a sztroi vége vagy miremegy ki az egész. De tetszik ez a ksi történet várom a folytatást 😀

  2. KARD SAYD ERA MICONG -> DARK DAYS ARE COMING? Nem ertem hova fogsz kilyukadni ezzel az egesszel 🙂

  3. Hoax, ügyesen. Valaki nagyon ráért, plusz vagy hisz benne (innentől százféleképpen vitatható), vagy csak az átlagosnál több időt szánt a dologra. Nincs itt semmi látnivaló.

  4. ****** psssszt!!!

  5. Sracok, sracok….

    Szerintem ez itt bizony egy uj MMO-nak a virusmarketingje, a stilus alapjan valamifele urban-fantasy – amolyan modernkori chtulhu-szeruseg. Maris erdekel:)))))

  6. A dolognak van saját oldala is beleolvasgattam. Sajnos nem mindent értek csak társalgá szinten kenem az angolt, szóval várom a további magyar fordítást és direkt nemis mélyedtem bele az angolba így adagolva jobb a sztori is, lehet várni 🙂

  7. És igen amúgy énis biztos vagyok benne, hogy valamien játéknak, ha nemis MMO-nak akkoris valami játéknak a promociója de akkoris jó 🙂

  8. Közben én is megvilágosodtam, bár bizony mondom néktek, maradtam volna inkább az áldott tudatlanságban…

  9. Wortexx: Ugye tudod, hogy a megvilágosodásod gyertyalángként fog egy pillanat alatt kihunyi a viharban, amikor a jönnek a sötét napok?

  10. Tudom… Boldogok a lelki szegények, mert övék a béke…

  11. Ahogy elnézegetem ezeket a képeket és egymásra rakom mind a hatot, természetes némi grafikai átalakítással, egy igen igen ismerős alak látszódik a kép egyik apró pontján.Lehet zoom-olni mint állat. Hát sok szerencsét mindenkinek hozzá, lehet hogy valaki nem ismeri fel elsőnek, nekem valahogy még is volt egy érzésem, így hát tudtam hogy mit keresek. Tiszta “where is a wally?” filéing. Amúgy ezen kivül én sem tudok semi érdekeset erről az egészről valószinű ez is csak a véletlen műve. Csak azt nem értem ,hogy miért olyan komor és furcsán misztikus az ég? Na mindegy ez a világ számomra nagyon top SECRET!

  12. unknow player: Nocsak, nocsak, csak nem még egy H.P.Lovecraft rajongó:) Jó tudni, hogy vagyunk itt is néhányan. Azt hiszem, a “hamarosan” érkező “Sötét napok jönnek #3” számodra különleges érdekességekkel fog bírni.

  13. […] Sötét napok jönnek #2  @Variance::Aion blog […]

Comments are closed.