header image
 

Sötét napok jönnek #4

A kis kingsmouthi kitekintésünk előtt ott hagytuk abba a történetet, hogy nyomozóink egy kis csapata rájött a latinnak vélt szavak szórendjére és innen már nem kellett nagy ugrás, hogy rájöjjenk, hogy a “KARD SAYD ERA MICONG” valójában egy anagramma, mely megfelelően átalakitva a “DARK DAYS ARE COMING”-ot adja ki, azaz “Sötét napok jönnek”. Ezek már elégséges nyomot szolgáltattak arra, hogy a nyomozók rátaláljanak a vélt vagy valós “titkos játékprogrammal” kapcsolatos információkra. A mondathoz kapcsolódó honlapon ezek után érdekes dolgok történtek. A korábbi “barátunk” egy érdekes üzenetet hagyott a fórumon, mely még azokat is összezavarta, akik addig abban a tévábrándban éltek, hogy bármit is tisztán látnának:

Félek, hogy ez a fórum nem fog túl sokáig élni – tény, hogy akik eddig bármit is próbálak erről írni, azokat hamar elhalgattatták. ŐK nem akarják, hogy mi kommunikáljunk egymással, NEKIK mindenhol van szemük és fülük.
A kód még mindíg nem tudtam feltörni. Vajon mit jelentenek a szimbólumok? Hogyan kapcsolódnak egymáshoz a városok? Mi az amit szeretnének, ha mi nem tudnánk?
Lehet hogy ez nekik tényleg csak egy játék, de ez koránt sem csak egy játék – ez a valóság! Sötét napok jönnek. Csatlakoznunk kell egymáshoz, fel kell készülnünk és meg KELL védenünk őt az ébredező gonosztól.
Gaia veszélyben van. A segítségedre nagy szükségem van.

A tovább után… de inkább nem is mondom, tudjátok…

A nyomozók elszántan keresgéltek és kutattak a fórumon, hogy valami további információra leljenek. Ám a válasz szokás szerint az üzenetbe volt rejtve. Ahogy azt a barátunk is jelzi mik is lehettek azok a fura jelek a városképeken? Merthogy a “pusztulás” animáció közben a képeken bizonyos fura jelek pörögtek át. Az egyik nyomozó összerakta a képekből a hasznos részt, melynek ez lett az eredménye:

Szerencsére a nyomozók lényegesen nagyobb erőt képviseltek, mint a “barát”. Ezért hamar rájöttek, hogy a különös írásjelek szanszkrit számok, a sorok végén szereplő nyilak pedig égtájakat jelentenek. Nos a 10 sor, ennek értelmében 5 hosszúsági és szélességi koordináta szerepel a képen, melyek visszafejtve:

  • 27° 6′ 31.00″S, 109° 21′ 11.00″W = Easter Island
  • 36° 32′ 10″N, 59° 55′ 0″W = Bermuda Triangle
  • 31° 3′ 36″N, 81° 19′ 50″E = Tibet
  • 25° 20′ 41″S, 131° 1′ 57″E = Uluru, Australia
  • 86° 15′ 24″S, 153° 42′ 40″E = South Pole, Antarctica

Miután a nyomozók postolták a koordinátákat, nem sokkal jött is az újabb bejegyzést (2007. május 10.) a “Baráttól”: “A kód feltörésre került” címmel. A postban megköszönte a barát a kód feltörését és, hogy segítséget kapott a pontos helyszínek beazonosításában. Jelezte, hogy ahogy hamarosan újra megpróbál kapcsolatba lépni és újabb információkat adni.

Az információ rideg volt, de legalább megköszönte a segítséget.Nem sok idő kellett, és néhányan rájöttek a pozíciók által felvázolt fura alakzatra, mely a földgömbön egy pentagrammát rajzolt ki:

~ by Menorel on .

Aion

6 Responses to “Sötét napok jönnek #4”

  1. És a pentagramma közepén Diablo1 főellensége áll? Dropja pedig az endgame video? 😀

  2. Hogy mi áll a pentagramma közepén az igen igen eltörpül az mellet, hogy az 5db koordináta által pozicionált helyen mi is található. A korábban reklámozott Solomon-island, mely elég franko fakultatív programokkal kecsegtet, felmerült a kérdés, hogy valójában 32db program közül létezik e olyan melynek van valamilyen valóság alapja? Egy pentagrammát csak és kizárólag egy féleképen lehet összekötni amit a melléket ábra mutatja, de kérdés az lenne,hogy az alábbi jel miért pont 31helyen keresztezi egymást? Ezen a 31 helyen megtalálható vajon a fakultatív programok egyike is? Egy átló nincs behúzva a képen, talán ott lehet valami olyan dolog ami tovább vinné a nyomozást? A 32db program valóban egy világ körüli útra invitál meg bennünket? Ez is egy kód lenne? Rengeteg a kérdés és még több a hipotézis! Mi indította ezt el? Mit tettünk? Közeledik valami, valami megnevezhetetlen!

  3. Nem hinném, hogy a metszéspontok bármit is jelentenek, az ábra csak arról szól, hogy megpróbálták megfejteni az öt megadott kordináta mértani középpontját egy síkban kiterített földképen. Látszik, hogy a középpont valahol afrika szívében található. Nem akarok az “unknow player” (miért unknow, mi a tökömet akar ez jelenteni? nem inkább unknown?) féle denikeni magaslatokba emelkedni, de ha már jönnek azok a sötét napok akkor logikus hogy az emberi élet bölcsőjéből induljanak ki. Vagy nem?

  4. Köszönöm hogy észrevetted a hibám, elnézést kérek ha megsértettelek vele. Ez valóban nem egy rejtett kód volt egyszerűen csak egy analfabéta vagyok. Kijavítottam a hibát, remélem ezért nem szabadítod rám a 10csapást. Vissza térve a pentagrammához, én semmi konkrétat nem állítottam, csak felvettem egy pár kérdést az aktuális post-al kapcsolatban. Nem tudom van köze az élet bölcsőjének ahhoz, hogy ki pillantotta meg a bigfoot-ot, de ha te így látod hát áldásom rá. Logikus vagy sem, én a helyedben újragondolnám, ugyanis az eddigi bőségesnek még a legjobb indulattal sem mondható információkból, Pandóra és hozzá kapcsolódó utalások szóba sem jöttek, vagy igen? Ez is azt bizonyítja hogy te mát többet tudsz, bár ha jó emlékszem a mai napon elhangzott az élet bölcsőjéről egy Class szösszenet országos szinten vagy tévednék?

  5. Az “Sötét napok jönnek #1” című cikkben szerepelt utalás Pandora szelencéjére: “Azáltal, hogy létrehoznak egy játékot ezen információk alapján, egyértelműen kinyitják Pandóra Szelencéjét”

  6. Valóban így van, ezen tényleg át siklottam. Próbáltam reálisan megközelíteni a dolgot. Valószínű Pandora fogja megoldani az általam generált rejtélyt. Szerintem sincs itt semmi csak én loholtam bele magam. Remélem minden hamarosan kiderül. Addig is elhallgatok. Zzz…

Comments are closed.