header image
 

AionSource hacked?

Érdekes dolgok kavarognak a levegőben. Az AionSource.com e-mailben értesítette ki az összes felhasználóját, hogy elvileg sikeresen feltörték az egyik adatbázisukat, miből megszerezték az összes regisztrált felhasználó e-mail címét. Felhívják a figyelmet arra, hogy az adatbázis segítségével célírányom e-mail támadás várható. Ezért különösen megkérnek mindenkit, hogy semmilyen körülmények között sem kattintson e-mailben olyan linkre, ami feltételezhetően az Aion Online vagy AionSource accountjához kapcsolódhat.

Az e-mail-t Z és jómagam is megkaptuk. De mivel a hivatalos siteon nem nagyon találtam semmit (@link), ezért azt gondoltuk, hogy ez is fake, hiszen, bár felhívták a figyelmet, hogy ne klikkeljünk semmilyen linkre, de biztos ami biztos, van két link is az e-mailben. Viszont a dolgot megerősítette Tamat a twitterén: “Nagyon sok a bejelentés, ugyanis az egyik legnagyobb Aion fansite e-mail adatbázisát feltörték”

Nem tudni, hogy pontosan mi történt, azt sem lehet tudni, hogy az “email adatbázisból” pontosan mit nyúltak le és mit nem. Egy biztos, akinek esetleg ugyanaz a jelszava az AionSourceon, mint az Aion Online account manager oldalon, az nagyon sűrgősen változtassa azokat meg…

Viszont

~ by Menorel on .

Aion

3 Responses to “AionSource hacked?”

  1. Énis kaptam ilyen levelet a [email protected] címről. Azonban nem értem én sem, hogy amikor leírja, hogy ne kattintsak linkre, akkor miért rejt el az írója önmaga két linket is a szövegbe ágyazva. Ráadásul egyik sem az aionsource.com oldalra mutat, hanem a http: / / clicks . skem1 . com /…… link van mindkét helyen a szövegben.
    Mondjuk jó lenne tudni, hogy za aionsource.com portálnak van-e köze az NCS-hez. Gondolom nincs.
    Én nem értek az e-mail küldő protokolokhoz, de vajon miaz X-Sender? Mert ez esetben az X-Sender valami egésszen más és nem az aionsource.net. Persze lehet, hogy azzal nincs baj.

  2. Hát először én is azt hittem hogy fake, de aztán rájöttem hogy csak 2 betűt tévedtem mert ez csak fail email, egyrészt ne kattintsunk rá semmilyen linkre de ő belerak 2 nem direkt linket is (mellesleg mind a kettő az aionsourcera visz) másrészt az egész dolog 5 napja történt és először észre se vettem a hivatalos postot mert annyira lent volt már.

  3. Aham, így már értem honnan szedték a mail címem. Mindenesetre gyorsan megváltoztattam a freemailosra, oda mehet minden szemét, azt sem értem, hogy lehettem ekkora láma, hogy a “rendes” címemmel regeltem fórumra 😀 Nah mind1, ez van. Talán az volt a szerencsém, hogy feltettem egy noscript nevű plugint ff alá, ami blokkol mindenféle scriptet. Már pont kezdett idegesíteni, de lehet ez mentette meg az accom 🙂

Comments are closed.