header image
 

Aion Abyss Progress

Egy ideje már müködik az http://AbyssRank.com oldal, ami egy kvázi EU/USA összesített légió rangsort próbál összehozni. A légiók közötti rangsort a természetesen a légiók contribution pontja alapján számolja, melyhez figyelembe veszi a napi átlag növekedést is.

Lehet az adatokat szabadon böngészni, de azért én kiszedtem néhány érdekességet:

  • A top1 légió (Benny Lava) jelenleg 67 millió AP-t szedett össze, melyet átlagosan naponta 1 millió AP-val fejel meg.
  • A leg PVP aktívabb szerver a Spatalos. A Spatalosos légiók ezeddig 980 millió AP-t szedtek össze és ez egy átlagos napon 7,8 millió AP-val növekedik.
  • A Spatalos mögött lévő szerverek: Telemachus (838 millió AP) és Perento (785 millió AP). Mindhárom EU szerver.
  • A top5 szerver között 4. helyen egy francia szerver található (Suthran – 778 millió AP), 5. helyen pedig az első USA szerver, az Azphel (758 millió AP).
  • Ha az Azphel szerver nem számoljuk (amelyen közismerten folyamatos AP tradelés folyik és le vannak osztva a fortressek/zónák légió szinten), akkor az első “értékelhető” USA szerver _csak_ a 9. helyet tudta ezeddig elérni (Siel szerver – 678 millió AP)
  • Érdekesség, hogy a légió rank lista első helyén álló Benny Lava légió a Siel szerveren létezik, tehát az az egy légió egyedül kitermeli a Siel szerver eddigi AP állományának a 10%-át. Ennyit az ott uralkodó erőviszonyokról.
  • A Spatalos szerveren az Elyos oldal 553 millió AP-t hozott eddig össze és napi átlag 4,6 millióval növeli, az Asmo oldal 427 millió AP-t hozott össze és napi 3,2 millióval növeli.
  • Kicsinyke és egyre apadó légiónk, a Variance elég szépen telesít még mindíg. World 155 helyen vagyunk, ha csak az Elyos oldalt nézzük akkor World 80 hely. A Spatalos szerveren summa 14., elyos 10. helyen vagyunk. Napi átlagunk 100-120k AP körül van.

Mindenkinek kellemes bogarászást kívánok az adatbányászathoz. Az oldal soron következő projektje a karakter rankolás. Ez már egy sokkal érdekesebb dolog lesz…

~ by Menorel on .

Aion

8 Responses to “Aion Abyss Progress”

  1. Most sem értem, hogy akkor meg mi a gáz aspartalossal?
    Hogy nem egyenlőek az erőviszonyok? Szerintem máshol sem azok. De ze csak tipp. Megy már egy ideje a xar így xar úgy, mert….. szöveg, de ha ezek az adatok csak egy kicsit is valósak, akkor ez a legaktívabb pvp szerver. 😛

  2. Nos Pocak rátapintottál a lényegre. Valóban a spatalos a legaktívabb szerver, a számok ezt igazolják. Arról a spatalosról beszélünk ahol abysson egy hónapja semmi sem történt…

  3. Egyrészt változtak pár napja, hete a fortress helyzetek, ha nem is nagyon, másrészt nem csak abyss a game, bár ott lehet a legjobban ap-t szerezni kétségtelenűl. Legutóbb amikor ostromra hívtak én is nemet mondtam, mert kiskarimat toltam. Nem sokkal később írta a klántársam, hogy nem veszítettem semmit, mert csak a szájkarate ment a siege lalatt, szinte semmi nem volt, csak kempelték az egyik teleportot.

  4. Kb 2hete elveszitettük a varianceos western siel fortresst. Nagy kaland volt, voltunk védeni kb 30an a puggal együtt. azt megelőzöen 2héttel elbukott roah. Ezeken kívül egy ketemen elfér hogy mennyi értelmes próbálkozás volt az elmúlt időszakban mindkét fél részéről. Dredgionba szinte lehetetlen bejutni, mert az asmo oldal oda se jár. Bocs de ez tény. Elyos oldalon az elmúlt egy hétben 2 top10es lègió oszlott fel, mert úgy döntöttek, hogy ennek így semmi értelme. Ha admot akatok ölni, akkor vagy roahban kell őket ölnöm az instancnál, vagy heironban kell rájuk vadászni.
    Hangsúlyozom mégegyszer, ez a kiemelkedően magas aktivitású Spatalos…

  5. Csak azt nem tudom megérteni, 4 hónap után, minden nap látva a szerver nevét, miért írja még mindig a magyar asmok kb fele SpaRtalosnak a Spatalost. 🙂

  6. Mer’ This-is-Spartaaalos!! 😀

  7. Nekem akkor is tetszik Görög Zita!

  8. simán a már ismert és megszokott (történelem) nevet írtam tévedésből A többiek is feltehetően azért, mert azt a szót/nevet már ismerték. Amiért a légiókat én klánnak hívom pl. 🙂

Comments are closed.