header image
 

A Divine Dragon balhé

Megy most a szájkarate rendesen az aionsourceon, olyan felhangokkal, hogy “GM haver itemeket osztogat”, “GM Support elrontotta…” stb. De kezdjük az elején a történetet:

Van az Aionban egy nagyon érdekes questchain. Főleg azoknak való, akik altokat akarnak Abysson gearelni és egyébként is sokat járnának fortress instanceokba. Konkrétan a Catch the Dragon questről van szó. (Nemtudom hogy Asmo oldalon mi a neve, de ott is van ilyen quest). Lényege, hogy az összes alsó és felső abyssi fortress instanceból ki kell lootolni egy-egy Dragon Blade fragmentet, melyeket összegyűjtve és 3 részletben közel 10 millió kinah-t berengetve ki lehet váltani egy-egy Divine Dragon fegyvert. Csak érdekességképp itt megtekinthető az összes fegyver.

Maguk a fegyverek egyébként annyira nagyon nem táposak, bár egy friss lvl50-esnek nagyon jó, amíg nem mákolja be pl. az Anuhart fegyvereket. Az egész botrány azzal kezdődött, hogy a Telemachus szerveren egy friss ötvenes karakter adatlapján megjelent a Divine Dragon Blade nevű fegyver. Egyből el is indult a nerdrage, hogy mi ez már, hogy lehet ez, a Telemachuson Miren fortress sosem volt az Elyos kezében. Minden bizonnyal valami átverés van itt, biztos egy GM adta oda neki a fegyvert.

A fórum posthoz mindjárt csatlakozott is a fél csorda, telemachusos eylososok erősítették meg, hogy bizony igaz, Miren soha nem volt a kezükön és ez tényleg biztos csalás. Az egyik észlény aionsourceos moderátor ráadásul kigyomlálta a threadet, úgyhogy sikerült is neki az összes hasznos infót kiszednie.

Külön érdekes egyébként, hogy az illetővel történt screenshotolt beszélgetés során ilyesmik hangzanak el:

  • Nem emlékszik már, mert nagyon régen kezdte el a questchain-t.
  • Bebugosodott neki a questlogja és semmit nem tud completelni és ő is a supportra vár.
  • Azt állítja, hogy az Elyos egy nagyon rövid ideig birtokolta Miren-t (2 napig) és akkor pont kiesett neki a fragment.
  • Olyanokat állít, hogy valami nagyon összekavarodott nála és már 3 hónapja állítják neki helyre a questjeit és még pl. az expert weaponsmith helyreállítással nem készültek el.

Hogy is mondjam, több mint érdekes… Konkrétan később meg is nevezi, hogy november 14 és 16 között volt az Elyos kezében Miren fortress. Ez mondjuk azért is érdekes, mert 16.-a hétfőre esik, amikor nagyon ritkán van csak ostrom… De persze ez nem jelent semmit.

Ezután beindult a topicba a nagy küzdés:

  • Fej-fej mellett haladnak az érvek, ellenérve. Elvileg az egyes fegyver fragmentek CSAK specifikus instanceokból eshetnek. Bár sosem figyeltem erre, de határozottan úgy emlékszem, hogy az inner-circle fortress instanceokból tényleg csak fixen ugyanaz a blade fragment esik.
  • Az összes elyosos vadul állítja, hogy soha nem volt Miren Elyos kézen, de a srác ezzel szemben azt mondja, hogy valamikor Novemberbe az övék volt.

A dolog felettébb gyanús. A fegyver nem kifejezetten nevezhető csúcs fegyvernek, ennek ellenére több dolog is történhetett:

  • A srác berizikózta a dolgot és írt egy GM ticketet, hogy elvesztette a fragmentet, adják már neki vissza… és bemákolta a dolgot
  • Tényleg összezuhant valami nála és a questlog visszaállítása során completelődött neki a quest
  • Valami miatt összekeveredtek nagyon a dolgok és a Miren helyett Krotan vagy Kysis is dobta neki a Noble Ornament Fragmentet.

A vita egyébként most ott tart, hogy történt-e csalás vagy visszaélés, esetleg csak simán benézés; vagy nemes egyszerűséggel mindenki téved és ad1) Miren tényleg volt egy nagyon rövid ideig Elyos kézen és a srác bemákolta a lootot. ad2) Mindenki téved és az Hot Hilt Fragment, Cold Hilt Fragment és a Noble Ornament Fragment valójában nincs fixen egyik-másik inner-circle instancehoz kötve, esetleg az is lehet, hogy pl. az instanceok végén a lvl50-es zárt szobában lévő ládában random lehet bármelyik fragment.

Egy biztos, a szövevényes kacifánt kibogozása után, legalább ezt a questet meg fogjuk ismerni rendesen…

~ by Menorel on .

Aion

5 Responses to “A Divine Dragon balhé”

  1. Én úgy 35 körül találkoztam ezzel a küldivel kérdezősködtem is, hogy ez most mi ez x millió kinahért, aztán megláttam mi a reward, azóta nem is érdekel 🙂 Beraknak egy jó questet erre egy hulladék -.- Koreaban sincs minden rendben…
    Ahogy elnézem fogunk még erről hallani by menorel thx 🙂

  2. Ha hazudik, és valami bugról van szó, akkor nagyon hülye, mert tudhatja hogy úgyis kiderül…

  3. Miért nem lepődök meg!?
    Nem vagyok nagy MMO-s múlttal rendelkező, de úgy tűnik, emberek vagyunk és mindig lesznek ilyenek, bármilyen játékkal is játszunk. Mondjuk az általam korábban játszott gameá-ban repült is az üzemeltető munkatársa és az itemek is ki lettek véve.

  4. Ez nem GM okosság lesz, azért nem hülyék ők sem a jól fizető állást nem kockáztatják egy játék miatt. Legalábbis én erősen ezt hiszem, bár azt a templomban kell, de ide most ezt a szót írtam.
    Szvsz az az item egy olyan bossból esett ami nemcsak Mirenen spawnol, mint a blue balic device quest vagy mi fene, de úgyis kiderül egyszer. Engem már csak a végeredmény érdekel; felesleges a részletekben elveszni, megteszi ezt más helyettünk és még pénzt is kap érte 🙂

  5. Vihar a biliben… Bár szeretném, ha nekem is ennyi időm lenne ilyenek miatt hőbölögni…

Comments are closed.