header image
 

Karbantartás és patch

A mai napon a szokásos időszakban (12 óra és 15 óra között) karbantartás várható. Mint, ahogy már reggel brékingnyúzoltam, erre a hétre egy komolyabb nyelvi file frissítés is bekerül a játékba. Konkrétan az angol nyelvi fájlban kerül javításra:

  • Abyss Core-on található Dark Poeta entry quest végre működik, immáron be lehet trükközés nélkül is jutni DP-be 5 Blue Balaur Scale-lel.
  • A régóta sok-sok fejfájást okozó Expert Major Armor Fluxot végre fixálták. A lvl43 item végre megkapta rendes nevét: “Expert Superb”. A lvl33-as maradt Expert Major.
  • A questek szövegében nagyon sok elgépelés javításra került. 16 nevesített questben javításra kerültek a hibás item/npc linkkel, a hibás mob hivatkozások, stb.
  • VÉGRE javították a Dreadgionos questnek (Hearth of the Dreadgion) az endquestjét. Aki már korábban megcsinálta 30x a Bridge Shurkana szétveréses questet, az mindenféleképpen látogasson el Dreadgion kijáratához, mert mostmár az NPC adja rendesen az Inspection Concluded questet. A reward két nagyon tápos fülbevaló (MaxHP +190, 131 Magic Res, +15 sec Flight Time és +25 phis crit vagy +22 magic accuracity)
  • A Chanter féle Blessing of Rock-ot (buff) átnevezték Blessing of Stone-ra.
  • A Sound panelen végre elnevezték a két “SFX Volume” csúszkát értelmesen.
  • Fixálták a /AutoReportHunting parancsot, most már lehet gépelni/macrozni.
  • A cutscreeneket javították az értelmetlen szövegeket és néhány NPC-nél cserélték a köszönő/elköszönő üzeneteket is, ahol az nem passzolt.

Részletes patchnotes megtalálható itt: -link-

Saját véleményem a patchről: Ezzel a patchcsel egy újabb tátongó rést sikerült befoltozni az EU (különösen az angol kliens) Aion ütött kopott hajóján. A legtöbb fenti probléma konkrétan az Aion megjelenése óta már létezik és hónapokon keresztül fogtuk a fejünket, hogy vajon miért nem hajlandók megfixálni ezeket. Azt kell mondjam, erre az esetre nem igaz az örök érvényű közmondás: “jobb későn, mint soha”

~ by Menorel on .

Aion

5 Responses to “Karbantartás és patch”

  1. Azért maradt ennyi ideig benne Meno, mert bármilyen érdemi fejlesztést és kódbuzerálást Koreában végeznek. Ergo az ő buglistájukra került fel gondolom nem no1 prioritásként. Az NC West csak egy marketing és public relationship gépezet és semmi több.

  2. Mint Chanter vmire nagyon kíváncsi leszek bár kétlem, hogy tápolták volna a classt. Ugye a Blessing of Rock egy alap skill priest oldalon 10%def, a chanter féle 45ös stigmás ugyanazzal a névvel ad még 10% hpt is így felülírja, mert erősebb a régebbivel le se szedhető. Megtörténik az átnevezés vajon felmegy egymás mellé a 2 vagy nyaljak sót és csak sweet dream az egész 😛

  3. Dvine: Ezek a változtatások mindegyike csak és kizárólagosan nyelvi fájlt érint. A legtöbb egyébként teljesen jó volt az eredeti Koreai vagy Német nyelvi fájlokkal.A nyelvi fájlokat nem koreában készítik, hanem van erre egy külön szerződéses team az NCWestnél, akik ezt végzik. Anno szeptemberben volt is róluk egy csudaszép csoportkép.
    Szóval nem, ezeket nem Koreában fixálták, az angol nyelvi file-t az USA-ban csinálja egy külön csapat.

  4. Èrrrrteem! Akkor monnyanak le stb stb!

  5. A Titanic-ra is megmondták a Szellemírókban:
    Jobb későn mint soha! 😀

Comments are closed.