header image
 

Proxy Ban

Azt gondolom, talán nálunk nem sokakat érintett a tegnapi proxy ban téma, de azért hátha hasznos lehet valakinek. A tegnapi napon újabb előrelépést tett az NCSoft a goldsellerek elleni harcban. A Server karbantartás ideje alatt felrántottak egy IP Bant az összes ismert lowerping, smoothping és satöbbi fizetős/ingyenes proxy szolgáltatásra. Ezrével banolták ki ezeket az IP-ket. Ahogy elindultak a szerverek egyből el is kezdődött a problémázás aionsourceon. Kiderült, hogy főleg a csendesóceáni régióból, de sok más helyről is normál esetben a helyi ISP-k hülyesége miatt (lásd nálunk az Invitel) egyszerűen játszhatatlan az Aion. A nemzetközi kapcsolatok túltelítettek sok IPSnél és nem ritka, hogy még jó pillanatában is 800-1000-es ping van. Saccra az aktív playerek kb 20-30%-a érintett a proxy banban és ez miatt az Aion játszhatatlanságában.

Szokatlan aktivitással vetette bele az Ayase magát a témába és szokatlanul állt pozitívan a problémához. Alig néhány óra után már jött is twitteren a warning, hogy 20 perc mulva lövik le a szervereket és kapcsolják is ki az proxy IP banokat.

Meg is történt, azóta mindenki happy. (vagyis nem, mert egy csomóan állítólag még mindig nem tudják használni a proxykat, de végülis minden háborúnak vannak áldozatai.

Piros pont az NCWestnek.

~ by Menorel on .

Aion