header image
 

Február havi kommunikációs szösszenet

Alig egy órája készült el és került publikálásra a február havi közösségnek címzett összefoglaló, amiben az Aion “frissen” kinevezett Producere Chris Hager aka. Kinslon mutatja be nekünk a közeljövőt. Kinslon még tavaly CM-ként lépett be a NCWesthez, de Lancer távozása után ő kapta meg a producer rangot. A késői időre való tekintettel csak röviden ragadnám ki a lényeget:

  • Természetesen a soron következő updatekkel kezdte az érdemi összefoglalót. A szokásos bla-bla: együtt dolgoznak kőkeményen a koreai devekkel és most még nagyon semmit nem mondhat el. De persze, felismerve, hogy ez talán kevés lehet, csak bedobott néhány témát, mint: több content az alacsony szintekre, értékesebb jutalmak a questekért, növelt droprate. Maximálisan biztosít bennünket, hogy ők odafigyelnek a játékosok igényeire és megtesznek mindent, hogyezen igények visszatükröződjenek a következő frissítésekben. Jelezte, hogy a soron következő update még a második negyedévben megérkezi hozzánk is.
  • Az RMT egyre növekvő visszaszorítása miatt ők is aggasztónak találják, hogy a goldsellerek nagy mennyiségben lopnak el accountokat és takarítják le azokat, hogy ingame pénzhez jussanak. Annak érdekében, hogy ezt minél inkább ellehetetlenítsék, átnézik a teljes account rendszerüket és megpróbálnak olyan folyamat javításokat eszközölni, amelyek pozitívan fognak erre hatni. Sajnos nem kerül szóba, hogy akár csak gondolat szinten is gondolkodnának a token bevezetésről, ami azért fura, mert Koreában már nagyon régóta elérhető a token kalkulátorral (One Time Password generator) védett authentikáció.
  • Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy – a játékosok visszajelzései alapján – folyamatosan bővítsék a szolgáltatásokat is. Ennek keretében már számos fizetős szolgáltatást implementáltak (pl. a karakter név cserét), de ezen a téren is számos további bővítésekre számíthatunk. Hogy pontosan idézzem: “Igen, a server transfer érkezik!” (Semmilyen időbeli elhatározás nincs benne, de a hangnemből érezhető, hogy nem a nagyon távoli jövőre gondolt)
  • Tapasztalták, hogy a legtöbb játékos számára az in-game eventek eléggé kiábrándítóak. Szeretnének ezen a téren is javítani. Örülnek a dupla XP event sikerességének és ez továbbra is várható. Ennek analógiájára terveznek más hasonló jellegű hétvégéket is. Amit konkrétan említ: “csökkentett árú soul-heal” hétvége.
  • Ezzel párhuzamosan a CM team dolgozik egyéb in-game eventeket is, ilyen volt nemrégiben a két shugo egymásra találása event, de sok hasonló, színes történettel fogunk tudni még megismerkedni.

Nos, összességében bár az egész iromány eléggé erőltetett, de – hasonlóan a korábbi – “community address” cikkekhez lényegesen hasznosabb, értékesebb, mint a többi hivatalos kommunikáció. Magam részéről pozitívan éltem meg az iromány átolvasását.

~ by Menorel on .

Aion

7 Responses to “Február havi kommunikációs szösszenet”

  1. http://tinylink.com/?BucyFy6jHE
    Találtam egy ilyet, egész jól érthető.

  2. Nálam ez a találd meg a shugo-t even totál bukás volt. Sokkal jobbakat is kitalálhattak volna kis erőlködéssel 🙂

    De event részeként hallgathatta volna az, aki kitalálta karácsony körül, hogy majd egy hónapig a folyamatos rakétázást kell nyomatni Pandemoniumban. Az első pár belépés alkalmával még okés volt, de két hét után már igencsak idegesített. Nem tom, hogy mások hogy voltak ezzel. 🙂

    Transzfer meg mire esetleg megvalósul, már nem lesz rá szükségem, mert az új szerver új karakterének is felráncigálom a szükséges dolgokat, amik megvannak a mostani 50-esnél 🙁

    Token, ha lenne igazán megnyugtató hatással bírna sokunk számára szerintem. Sajna ahogy írod még csak eszükbe se jut a megoldás behozatala. 🙁 Anno wow-ban is azután voltam nyugodt, hogy bejött a token. Vettem is egyet amint lehetett. 🙂

    Dropratere meg nekem első alkalommal olyan érzésem volt, mintha dupla xp-nél abba is belenyúltak volna, de később már ez nem igazolódott újra vissza. (bementem DP-be és szinte az összes boss dobott 1-2 kéket, meg volt tán 2 sárga is, de köv futás alatt már már nem 🙁 (persze azért olyan esett, mit senki nem tudott használni /sárga SM vállas meg kesztyű…/))

    A motor elbírna egy post előnézeti funkciót esetleg? 🙂

  3. Hogy mit?

  4. Off
    Arra gondol, hogy rányom az előnézet gombra, és akkor megnézheti hogy fog kinézni a hozzászólása az oldalon, de még változtathat rajta, mielőtt felkerülne…
    Amúgy a wordpress.com nem hiszem hogy támogatja, de sose próbáltam a rendszerüket, csak saját szerveren…

    ON
    Bár ez a szösszenet se volt túl információdús, de az eddigieknél mindneképp jobb. Mondjuk, hogy tovább nem rombolta a szememben az ncwest megítélését, de javítani se tudta.
    Ugyanakkor azt a 2. negyedévet én már eléggé későnek érzem… április-május még messze van. Addigra a mostani 50esek rég megunják.

  5. Ezt én értem, de mi a gond a posttal, ami miatt kéne az előnézet? Mellesleg van természetesen preview funkció a wp-ben.

  6. éljeeen, olcsósítják a halált!
    Egész hétvégén esni-kelni fogunk, hogy kihasználjuk az alkalmat!
    De jó! XD

  7. Dupla AP hétvége viszont pöröghetne.

Comments are closed.