header image
 

Aion 1.9 update bemutató

Na, most hogy már van angol patch notesunk is, lássuk az ultimate 1.9-es update bemutatót: (folyamatosan frissítem a postot, ahogy kész vagyok egy-egy témával)

Kétkezes fegyverek kombinálhatósága

A fővárosokban elhelyeznek egy-egy NPC-t, akiknél lehet ezt végezni. Az alábbi fegyvertípusokat lehet ezzel boosolni: greatsword, polearm, staff, spellbook, orb, bow. A kombinálás során a másodlagos fegyver elvész, de bizonyos statjai átkerülnek az elsődleges fegyverre. Az elsődleges fegyvernek azonos vagy magasabb szintűnek kell lennie, mint a másodlagosnak. A következő statok kerülnek át:

  • A második fegyver attack power és magic boost statjainak 20%-ával erősödik az első fegyver. VISZONT, amennyiben a másodlagos itemen az adott stat alacsonyabb mint az elsődlegesen, akkor nem kerül alkalmazásra a boostolás.
  • A másodlagos fegyveren lévő opciók (cast speed, attack speed, PVP attack boost) átkerülnek az elsődlegesre, azonban ha azon már eleve volt ilyen stat, akkor nem kerülnek összeadásra, hanem a magasabb érték kerül alkalmazásra.
  • A másodlagos fegyveren lévő mana stone socketek extraként rákerülnek az elsődleges fegyverre. Amennyiben azokba volt berakva manastone, akkor azok is átkerülnek. Az átkerült mana stone socketek függetlenek lesznek a fegyveren lévőtől. Tehát amennyiben a “main” mana stone socketekbe beletörsz egy követ, attól nem fog kitörni az összes kő a “secondary” slotokból.
  • Ha socketelni akarsz egy kombinált fegyverbe egy új gemet, akkor egy üzenetnapel jelenik meg, amelyen ki kell választani, hogy az elsődleges vagy a másodlagos slotokhoz szeretnéd azt hozzáadni.

Kombinált fegyvert nem lehet tradelni, nem tárolható sem az account, sem a légió bankban. Kombinált fegyvert ugyanannál az NPCnél szét is lehet szedni, ilyenkor lekerülnek róla a másodlagos statok és a slotok, viszont a fegyver újra tradelhető és tárolható lesz (már amennyiben eleve is az volt). Természetesen ilyenkor csak a main fegyvert kapjuk vissza, ami be lett törve hozzá, azt nem.

Enchanting és Manastone socketing sikerességének boosoltása

Bekerül a játékba egy új itemcsalád aminek segítségével növelni lehet a manastone és enchanting stoneok sikerességét az adott tárgyon. Az eszköznek lesz lesser, regular és greater változata. Minél magasabb itemet használsz annál jobban növeli az esélyt. A “lesser socketing supplement” itemet a fővárosban lehet megvenni a “Remodelling Mechant”-nál. A regular és a greater verziókat későbbi patchekben fogják csak behozni. Amennyiben van a táskádban “socketing supplement”, akkor mana stone socketelésnél vagy enchanting stone ráhelyezésnél automatikusan megjelenik egy ablak, ahol megkérdezi, hogy mennyi “supplement” felhasználásával akarod javítani az esélyeidet.

Enchanting változások

Az enchantolás folyamata a következőképpen változik:

  • 1-10-ig nem változik semmi, ugyanazzal az eséllyel megy mint most.
  • 11-től viszont az esély drasztikusan csökkent
  • 11 és 15 között ha bármilyen is failelsz, akkor visszaesik a szint 10-re.

Armor itemek enchantolása során a physical defense mellett a HP és a physical crit resistance ráta is növekszik. +1 Armor item enchant +8 HP-t és +2 phys crit res-t ad.

Craftolási és gyűjtögetési rendszer változásai

Ahogy eléred a 449-es profession szintet, a Craft Trainer NPC segít, hogy tovább tudd fejleszteni magad. Megnyílik a “Greater Master” profession szint, amenynek a plafonja immáron a 499 lesz. Egy karakter két szakmában tudja elérni a Greater Master szintet.

399-es skill elérése esetén mint Aether, mind Vitality Extracting profession esetén lehet szintén menni a trainerhez, aki segít a tovább fejlődésben. A továbbfejlődéshez (Extracting Master) egy questet kell végrehajtani. Az Extracting Master rang megszerzésével a gyűjtögetések tovább fejleszthetők 499-es skill pontig.

Aether Extracting szakma fejlesztéshez beraktak szinthatárokat:

Level Skill Level Character Level
Greater aether extraction 200 Above level 30
Pure aether extraction 300 Above level 40
Master aether extraction 400 Above level 50

Bekerül a játékba több olyan erőforrás is, amelynek a gyűjtögetéséhez speciális tárgyakra lesz szükség. Ezeket a tárgyakat a fővárosban lehet megvárásolni a Vitality, Aether Extracting Merchantoknál. Ennek természetesen csak a működési elve kerül a játékba, ilyen konkrét növények, ásványok a soron következő patchben fognak bejönni (2.0) az új zónákon.

Bekerül a játékba viszont a “top-quality collector’s hat” sapkakészlet, melyekkel immáron a 400+-os növényeket, ásványokat is lehet látni a radaron. (Szintén majd csak a 2.0-tól lesz értelme)

Új receptek és morph bookok kerülnek be szintén (gondolom ezek is majd a 2.0-ás lvl55-ös zónákhoz). Új itemként bekerül a “magic critical hit increase scroll” és egy “awakening scroll”, amiről passz, hogy mire való. Az ezekhez való alapanyagok elérhetők a mostani zónákon is, tehát beindulhat a biznisz. Ezzel együtt viszont lesznek olyan elérhető receptek, amikhez még nem lesz hozzáférhető az alapanyag, csak a 2.0-ában.

Bekerülnek vadi új elvű morphing bookok, amikkel ritka besorolású itemeket lehet craftolni oda vissza. Pl: Greater Aether Gem-ből lehet csinálni Greater Planium Ore-t.

A magas szintű alapanyagokhoz bekerül egy “széttörési” funkció. Simán duplaklikkelsz egy Greater, Pure vagy Brilliant besorolású tárgyon, amely azonnal 3 kisebb gradere pottyan szét. Pl. egy Brilliant Aether-ből 3 Pure Ather lesz. Széttört itemeken látszik, hogy miből lettek széttörve.

Limitált mennyiségű tárgy – rendszer

Bekerül a játékban újjonnanként a más MMOkból már ismert limited supply rendszer, amit ott is nagyon szoktunk utálni, úgyhogy itt is nagyon fogjuk. Lényeg, hogy lesznek bizonyos olyan itemek, amelyekből csak bizonyos mennyiség van a vendoroknál. Amennyiben felvásárlásra kerül a készlet, akkor megjelenik a “Sold Out” felirat. Kimerült készlet bizonyos meghatározott idő után folyamatosan töltődik vissza. Egy játék egyszerre csak meghatározott mennyiséget tud vásárolni az ilyen tárgyakból és az is le van fejletszve, hogyha eléri a plafont, akkor bizonyos időnek kell eltelnie, hogy újra venni tudjon. Valószínűleg ez a fejlesztés is majd a 2.0-ban fog értelmet nyerni.

A nagyobb városokba bekerülnek NPC-k, akiknél gyűthető alapanyagokat és refining stoneokat lehet várásolni. Ezek az itemek már a limitált rendszerben kerülnek implementálásra. Lesz itt kérem komoly sorbanállás hajnalban a refining stone-okért 🙂

Item bérleti rendszer

A rendszer lényege, hogy fegyvereket és ruhát lehet bérelni rövid időre alacsony összegért. A bérleti idő lejárta után automatikusan eltűnik a bérelt tárgy, tehát nem kell visszavinni. Bérelt itemet nem lehet account vagy légió bankban tárolni, nem lehet eladni és nem lehet a kinézetét sem módosítani. Bérelt itemeket nem lehet erősíteni enchanting stoneokkal, manastoneokkal és nem lehet godstone-t sem rakni bele. A kétkezes fegyver kombinálási rendszer nem alkalmazható a bérelt fegyverekre. A lvl20+-os városokban és a fővárosbn lehet felkeresni a bérbeadó árusokat, akiknél frankó szintező fegyvereket és ruhákat lehet vásárolni.

Ennyit a játékmechanizmus változásokról. További részletek folyt. köv.

~ by Menorel on .

Aion

10 Responses to “Aion 1.9 update bemutató”

  1. Meno, postoltam nálunk a zónákat meg a szárnyakat.
    Egyébként van vmi msn féléd?

  2. Jószagú úr isten. Végigolvastam a hivatalos oldalon a patch notes-t. Azért nem semmi mennyiségű változás lesz itt. Lehet az ncwestet anyázni, de ami a fejlesztőket illeti, le a kalappal. Kíváncsi vagyok, mikor lesz eu megjelenés…

  3. Az awakening scroll egyértelmű: Bármilyen kaszt fel tudja kelteni az alvó társait. (legalábbis tud valaki jobb tippet? :D)

  4. Csenky: ehhez minek új scroll? Mikor ott van a recurrect cristal 1000 kinahért az összes general vendornál.

  5. Cori: küldtem mail-t a aionhunos mail címre amit itt is megadtál.

  6. igazabol lehet olyan is mint l2-ben volt sleepbol felkelted a tarsadat ha nincsen cleric es nem csak bamban all ott

  7. Meno: Release óta nem láttam olyan itemet, amivel mondjuk egy ranger (vagy igazából bármi clericen kívül) le tudná szedni a sleepet a partitagjáról. Melyik vendornál keressem és mi a pontos neve neki?

  8. Bocs dupla: L2-ben jó volt, mert meg lehetett kínálni a partyt is egy kis dmg-el hogy felébredjen 🙂 Aztán mekkora cirkusz volt amikor crittelt a lövés és borult a tag. 😀

  9. Csenky: elnézést, félre értettelek.

  10. Nekem tetszenek a fejlesztés azon elemei, melyek a sok növény és egyéb farmolót fogják korlátozni. pl. szintfüggő éterezés. No meg a fegyver kombinálás is tetszik, bár megint azok járnak jól leginkább, akik milliárdosak a game-ban. De majd meglátjuk.

Comments are closed.