header image
 

Stigma Shop

Remélem nem leszek meglincselve, hogy ilyen “gyorsan” lehozom ezt a postot. Még a hét elején megígértem, hogy kicsit queue-ba került ez a téma, ezzel biztosítva a légiósaimnak egy pici handicappet. Na de, miről is van szó. Ha valaki aktívan figyeli a brokernél és a trade channeleken a Stigma piacot, akkor arra lehetett figyelmes, hogy kőkeményen pörög a piac. Még a nagyon ritka és must have stigmákból is gyakran túlkínálat van, ami miatt kőkeményen zuhan a Stigmák ára. Spataloson Elyos oldalon már van Bow of Blessing 2 millió alatt, sőt Focused Shots is van 18 millió körül. Nézzük Cleric példát is: Spendon of Purification 8 millióért? Még decemberben majdnem kiadtam rá a 16 milliót, amikor végre kiesett Steelrakeben. Ami még ezen áraknél is érdekesebb, az az, hogy ezen Stigmákból általában egy sem szokott lenni Brokerben, nemhogy 3-6 db is. Felvetődhet a kérdés, hogy vajon hol találhattak kimeríthetetlen Stigma forrást, ahonnan ilyen jól jönnek a ritka Stigmák? Ha az ember tovább keresget, akkor feltűnhet neki, hogy a nagyobb nevek karakterlapjairól tünedeznek el a stigmák. Sokan eljegelték már magukat a 1.9-es patchig és fura módon kiszedték a stigmákat?

Nos a válasz az 1.9-es patchnotes egyetlen sorában rejlik:

All stigma stones types can now be purchased from the Stigma Seller located in the large cities.

Bizony ám, a patch notes tanúlsága szerint minden stigmát meg lehet majd venni az 1.9-től a fővárosokban. Persze jó kérdés, hogy vajon limited supply lesz-e a Stigma Shop és hogy mennyi is lesz a Stigmák ára. Erre ad választ ez a kínai oldal: -link-

Nem kell hozzá sem kínai nyelvismeret, sem koreai (a screeshotok koreaiul vannak), hogy bárki is rájöjjön: Nem limited supply és az ár a stigma szintjétől függ. Ha megnézitek akkor a lap alján lehet választani a négy fő classnak megfelelően: warrior, scout, priest, mage. A stigmák árai attól függ, hogy milyen szinten lehet socketelni. Pl. a Chanter “Word of Protection” (lvl28) stigmát meg lehet majd várásolni 665e kinahért. Időt és energiát nem kímélve lefordítgattam néhány stigma jelet (ez volt a könnyebb, ez ideje már egész jól tudom olvasni a “hanguel”-t, majd ezután jött a szívás kitalálni, hogy pl. az “Order of the Protection” nevű stigmát vajon mire is fordították a drága jó westernizátorok…

Lényeg a lényeg: a lvl20-as stigmák 356k kinahnál kezdődnek, a lvl28-30-as stigmák 600k-1millió. lvl40-es Stigmák 2 millióért vannak, és lvl50-esek pedig 2,9 millióért vásárolhatók meg.

Naszóval hol is itt a biznisz? Egy átlagos, jó gearben lévő sorcerernek vagy rangernek ott van a kezében jelenleg 50-60 milliónyi piaci értékű stigma. Kiszámítható, hogy ezen stigmák a patch után összesen nem fognak érni 10-12 milliót sem. Konklúzió?

Csak halkan jegyzem meg, hogy semmire nincs semmi garancia. Béta állapotú patch notesról beszélünk és Koreában is még csak teszt szerveren van a kód. Elvileg akár bármi meg is változhat ezen a téren. Még akár el is törölhetik a Stigma Vendorokat. Bár tény, hogy sokat tudna normalizálni az ingame üzleti világon, ha ilyen módon maximalizált lenne pl. a Stigmák ára. Szóval mindenki csak a saját felelőségére űzérkedjen és keresse zsírosra magát. Végülis 1-2 hónapot bárki kibír néhány stigma nélkül…

~ by Menorel on .

Aion

16 Responses to “Stigma Shop”

  1. Sorcinak hogy is jött össze az 50-60 mill?

  2. Az ilyen “Equip in a Stigma slot to use the…” típusúak teljesen jogos, ha szimplán vásárolhatóak, akár még trainertől is, mert ugyanaz, mint a skillbook, csak korlátozva van mennyiségben az ilyen skillek ismerete egyidőben.
    A “Said to be a fragment of the soul, the Stigma Stone channels a signature skill from an ancient Daeva who Vanished long ago. …” típusúak viszont továbbra is inkább kiérdemelhető, mint megvásárolható tárgyak legyenek szerintem, mert ezek nem egyszerűen “gyártható” tárgyak, hanem egy adott daeva lelkének szétszóródott darabjai a szöveg szerint, így inkább egy drop, amit az adott mob talált, és elrakott, díszes csecse-becse gyanánt, mint vendor good, amit a háttérben ügyködő mondjuk shugo bedolgozók ontanak ezerszámra.

  3. Szolo: Ez mind szép és jó. Ennek ellenére minden normál stigma megvásárolható lesz hamarosan.
    xerb: Fogalmam sincs, pont a héten sírt valaki ingame, hogy nem esett ki neki eddig semmilyen stigma ami kéne és már lassan 50 millát költött csak a stigmákra. Sorcerer volt az illető. Innen az utalás.

  4. Egyébként ez az egész változtatás kb arról szól, hogy már javában készülnek a 2.0-ra, ahol is +5 szint, új skillek és persze új stigmák is. Ráadásul a gyorsított szintezés miatt pláne kevesebbet fognak az emberek játni a régi instanceokba. Ennek megfelelően egy alt felhúzásánál valószínűleg senki nem fog beiktatni sok-sok extra Steel Rake-t, hogy kiessen onnan a Focused Shots vagy a Spendon of Recovery stigma.
    Egyébként ez az eljárás kvázi normális más MMOkban is. Az új content behozatalával vagy azt megelőzően hozzáférhetővé teszik a nehezen megszerezhető dolgokat, hogy ezzel biztosítsák a játékba később bekapcsolódóknak az új endgame mihamarabbi elérését. Valószínűleg fél év múlva már a kutya sem fog Steel Rakebe járni. Márpedig nagyon sok stigma szinte csak onnan beszerezhető, különösen azon a stigmák, amik kellenének az advanced stigmákhoz.

  5. Akkor jól értem, hogy csak az eddigi stigmák lesznek elérhetőek vendornál, és az 50 fölötti új stigmák kizárólag mobokból eshetnek az új területeken, míg az eddigi területeken eső 51 alatti stigmákat pénzért adják a gondtalan szintezésért?
    Hát legalább AP-t nem adnak pénzért, hogy az abyss felszerelést is kiválthassa mindenki az altnak:)

  6. Igen, jól érted.

  7. RP felem így is háborog :), de a racionalitást látom a lépésben.

  8. Hehe, egyesek, hogy meg vannak szorulva kinah ügyileg 🙂

  9. Értem, köszönöm.
    Nem tudom nálatok milyen állapotok vannak spataloson ,
    de itt castor elyos oldalon nem ilyen drasztikus a dolog.
    Vagy lehet a te ismerősöd túlzott egy picit 🙂

    Flame spray build:

    Ice sheet : 120k
    wind cut down : 1.2kk
    Zikel’s wisdom :700k

    Összes: 2,020,000

    Sleeping storm build:

    Curse of roots: 230k
    Curse of weaknes : 1.250kk
    Vaizel’s Wisdom: 6,8kk

    Összes: 8,180,000

    Hozzáteszem a legdrágább stigma ami AH-ban található sorcerernek jelenleg az a Vaizel’s Wisdom: 6,8kk.

  10. Curse of Roots I: 550k
    Zikel: 1,1kk
    Curse of Weakness: 2,2kk

    Vaizel pl. nincs is, de most mondják, hogy csak az ilyen 10-12kk körül szokott errefelé lenni.
    Szóval errefelé picit drágább az élet a sorcerernek.

  11. *****
    Iszonyatosan off, de ha érdekelne bárkit is szerinted Meno, akkor szívesen irnék egy Dark Poeta S run Tutorialt valamint mellé egy kicsi Tahabata guideot is. Ha érdekel keress fel ingame vagy emailen (variance forumos emailem él még)
    ******

    Sorry mégegyszer az off miatt 🙁

  12. Szerintem nagyon sokakat érdekelne, szóval erősen welcome. Plána, hogy úgynézki a jövőben az Elyos oldalnak végre rengeteg ideje lesz Dark Poetázni 🙂

  13. Robin, én nagyon szívesen venném 🙂 Nagyon kevés értelmes guide van hozzá… sajnos.

  14. Hét első felében elkészítem, nem lesz túl sok szájbarágás, mivel azért S-re minimum kellene egy pár A run tapasztalat, miszerint kapitanyok stb. Tehat nem fogom ertelemszeruen 0ról elmagyarázni 🙂

  15. Eddig egy a-t sikerült mennem, többi mind b lett vagy valaki lelépett, szal kíváncsian várom. 🙂

  16. jolvan akkor egy picit szájba rágósabb lesz, B run követelményeihez igazitom 🙂

Comments are closed.