header image
 

A szomszéd fűje mégsem zöldebb…

Ez a post megkapta a “Nem Asmodian safe” besorolást. Csak saját felelőségre tessék elolvasni és ha úgy döntenél, hogy kifejted véleményed commentelés formájában, akkor vedd figyelembe, hogy előre figyelmeztetve lettél…
Semmi szükség az önjelölt mártírkodásra és a retardozásra…

Kérem szépen, az ami ezen a héten történik a Spataloson az már-már súrolja azt a fajta játékélményt, ami miatt oly sokan belekezdtünk anno az Aionba, és aminek a hiánya miatt oly sokan abbahagyták a játékot. Minőségi PvP összecsapások, sikeres/sikereshez nagyon közeli értékes ostromok, vérre menő csaták egy-egy artifactért vagy annak megtartásáért. A szerda este készült postban már szerepelt, hogy a hétvégére komoly összecsapások várhatók, ez rendre  le is zajlott a eddigi. Ma este az Elyos oldal elbukta az Asmok javára Asteriát. Asteria fortress – ha emlékezetem nem csal – akkor 2009 november közepe óta nem volt Asmodian kézen. Valószínűleg nagyon sok Asmo játékosnak Asteria fortress instance-a vadi új élményt fog rejteni. No de ne rohanjunk ennyire előre. Nem én lennék, ha nem elemezném ki az összes történést, az össze kósza pletykát.

Még péntek este negyed kilenc körül azzal találtak meg, hogy nem-e akarunk menni ostromolni, mert a Be Happy, Russian Maffia és a YouYou Team karöltve nekimegy bizony Sulfurnak, csak úgy heccből és volna még néhány hely nekünk is. Nem szokásom kihagyni az ilyen eseményeket, úgyhogy csatlakoztam. Az összecsapás roppant tanulságos volt, az asmo oldal pillanatok alatt regroupolt Sulfurban. Ennek persze az egyik oka az lehetett, hogy a Youyou fogta magát és elfoglalta az összes artifactot jó 5-10 perccel az előtt, hogy ténylegesen elindult volna a “tömeg”. Az eredmény egy nagy fail lett. Mindenesetre sokak fejében megfordult a gondolat, hogy ha az Asmo oldal ekkora erőket tud mozgósítani egy védésre, akkor vajon mi a francért nem kezd el foglalni.

Péntek este másik érdekessége az volt, hogy anélkül, hogy megjelent volna Dreadgion, egyszercsak beteleportálódott egy Seasoned Guard Krotanba valamikor 23:30 körül. A Celestialsosok megpróbálták odarángatni az összes élő és mozgó healert, mert a boss 23:45 körül már majdnem megborult; gondolom ők is későn vették észre. Necces volt, de végül is sikerült kihealelni a Duxot.

Persze ezzel még koránt sem ért vége a hétvége…

Szombati ostrom idény egy rögtönzött magyar only próbálkozással kezdődött. A Heroes légió szervezésében rámentünk Sulfurra, persze a közelébe sem jutottunk, de végül is egy próbát megért. Annyit viszont elértünk vele, hogy az Asmok egy picit késve tudtak csak elindulni Asteriára.

A rögtönzött késleltetés ellenére azért csak-csak sikerült becsavarnia Asteriát az asmoknak alig 3 perccel az előtt, hogy despawnolt volna a Deity General. Ekkor már szerintem sokaknak leesett, hogy tartogat még további meglepetéseket a hétvége.

A Szombat 22 órás ostrom egy nevetséges “oké, most megyünk és visszafoglaljuk Asteriát” tryolással kezdődött.



A dolog vége az lett, hogy őrült módon iszkoltunk vissza Mirenbe, mert az Asmo nekifogott bontani a falat. A Szombat este Miren ostrom végre valami olyasféle feelinget adott, ami miatt öröm játszani ezzel a játékkal. Miközben az Asmo had egyik fele odalent bontotta a Duxot, a másik fele vadul védte a bejáratot. Ami a megérdekesebb volt: A bejárat védésében részt vett 3 asmo akik army governon és great general rangokkal transzformálódtak. Vicces volt közel 5 percig bontani Ivvhitevvizardl-ot, akik egy-egy abyssal stormmal egyszerre ölt meg közel 20 elyos playert maga körül.

Az Asmoknak kb. 50-60%-ig sikerülhetett levernie Duxot, mire az Elyos leverte a transzformálódott playereket a bejáratnál és berusholtunk a kisk terembe.


Nos elérkeztünk a mai naphoz. Este 8-kor az Elyosnak állt a zászló. Mind Roah, mind Asteria foglalható, ráadásul még Abyss alsó szinten is foglalható szinte minden. Este héttől lázas készülődés, majd 8-ra kiderült, hogy bizony megnézzük Roah-t. A déli kapu betörésén kívül nem nagyon jutottunk semmire, akkora tömeg védte addigra Roahát. Közben ezzel párhuzamosan megjelent Dreadgion alsó abysson és rövidesen be is csavarta Sulfur-t. Ezzel párhuzamosan az Elyos különítmény rá”rush”olt előbb Asteriára, majd Siel’s Eastern Fortressekre.

Mindkettőben sikerült eljutni a bossig, de addigra megérkezett a “felmentő sereg”. Sokak számára lecsengett, hogy itt a vég, már foglalni sem bírunk. Ráadásul mindenki látta, hogy este 22:00-kor itt bizony teljes upper-inner-circle ostrom lesz. 21:50 körül néhány asmo el is kezdte elfoglalni az belső körös artifactokat. tíz óra után nem sokkal ránk is gyújtották Flaming Hell-t és berontottak Mirenbe. Veteran Dux-ot sikerült is leverniük 45%-ra, mikorra újra helyzeti előnyhöz jutott az Elyos és benyomták a védelmet.

22:40-re újra visszajött az Asmo sereg. Ráadásnak megjelent Dreadgion is, ami vadul Miren felé vette az irányt. 22:57-re sikerült is újra leverniük 45% körülre a boss-t, de ekkora már a Balaur is ott volt, ami – ha jól sejtem – pont annyira nem volt jó az Asmoknak, mint nekünk.



Kétszer is sikerült – sőt ha az egész hetet nézzük, akkor 4x – halál közeli állapotba juttatni Miren Veteran Dux-át. Azonban az inner-cirle Deity Generalok brutálisan elboostolt ereje, a Insignia of Light védelmi bonusza és nem utolsó sorban a LFG-n összeharácsolt Elyos tömegek mindegyik esetben kitartottak. Most elvileg két nap szünet következik, majd jövő hét szerdán folyt köv.

Addig is hatalmas gézé a Spatalos Asmodian közösségének. Az egész hét eseményei alapján jól látszott, hogy a – magukat nagynak tartó – top légiók mellett több erős légió is kinőtte magát az elmúlt két hónap alatt, akik most abszolút szervezettségről és jól átgondolt taktikákról adtak tanúbizonyságot. Szombat este úgy mentek neki pl. Mirennek, hogy két komplett alliancenyi csapatot hátrahagytak Asteriánál, akik bőven fel tudtak tartani mindenkit addig. Persze még sorolhatnám a “meglepő” fordulatokat a hétvége kapcsán.

A hét összesített mérlege egy szem Asteria az Asmo oldal javára, de jól látszott, hogy nagyon kevés kellett volna csak ahhoz, hogy egész felső abysst is meg tudják kaparintani. Csak ezen a héten – döntően az ostormokból – összejött ~550 PVP kill és volt olyan ostrom, ahonnan 3-4k AP plusszal jöttem ki. Hogy lehetséges ez? Az asmo oldal megértette azt, amit az Elyos oldal már oly nagyon régen elfelejtett: Az Abyss Rank nem arra való, hogy elbúj a sarokba és várd, hogy mások megoldják, hogy tudj mivel játszani. A magas rang pont arra való hogy használd. Jókor-jó helyen. Lehet, hogy Ivvhitevvizardl és a többi transformálódott Army Governon és Great General a héten bebukott akár 10-15k AP-t is az ostromok alatt elszenvedett halálaik miatt, de cserébe egyrészt szereztek +1 fortress-t, ahonnan innentől ki tudnak szedni napi 1500-2000 AP-t simán, másrészt a Abyss Skillek segítségével hihetetlen előnyt tudtak szerezni a frakciójuknak.

Végezetül tényleg csak azzal tudom zárni a postot, hogy hatalmas gratuláció a Spataloson maradt maréknyi magyar Asmodian playernek. Bánhatják azok, akik elkönyvelték a Spatalost “Elyos Only” szervernek és vagy abbahagyták a játékot vagy éppen rerollotak más szerverre. (Vajon az élet különös fintora, hogy pl. a Telemachuson jelenleg ugyanúgy Elyos uralom alakult ki?)

Azt hiszem ez egy jó pillanat lehet arra, hogy akik az Asmo oldal “hanyatlása” miatt abbahagyták vagy szervert váltottak; most eljátszanak a gondolattal: nyomás vissza?

~ by Menorel on .

Aion

28 Responses to “A szomszéd fűje mégsem zöldebb…”

  1. Hát nekem is van Transformom, és ciki, de bujkálok elyosok elöl. 🙂
    Ha nem huznak el az ismeröseim, és nekem is lenne normális csapatom meg tudnam tolni egész nap mint WW, talán nem ilyen nyomi modon szenvednék a pvp fegyoért, de egyenlöre marad nekem ez. Illetve, csak az átalakulás lenne nekem 3k ap, ha emellé még halok is 1-et, buktam a teljes ap mennyiséget ami aznap jött kb. 🙂
    Na nem mintha a héten akár 1 siegre is tudtam volna menni, rohadt meló miatt, pedig fun lehetett, és majd ki is probalnam élesben a transformot, talán majd a mostani hétvégén, addigra meglesz pontom fegyverre.

    Ugylátszik Asmoknak sikerült valakit találni, aki tudja vezetni a népet és hallgatnak is rá. Bizom benne, hogy sikerül középsö fortresst is foglalni, és végre asmo klánok egymásért fognak harcolni, nem pedig egymás ellen, illetve hogy melyik légio neve legyen a fortress mellett.
    Asmoként azért megnézném, hogy egy esetleges elyos kudarc idöszak után, ök is összeroppannak e mint asmok pár honapja, vagy ök jobban birjak, és vissza tudnak vágni. Ugye a magas lóról, lehet nagyot esni. 😛
    Persze nem tartom valoszinünek, hogy asmok túl nagy kudarcba tudnák hajtani elyosokat. Egy kis Elyos légiok közötti viszály, egymásra mutogatás és gyülölködés azért fun lenne, asmo szempontból.

    Azért AP rendszerre szerintem ráférne kis javitás, pl. hogy ne ugyanennyi pontot bukj ha 1 ember öl meg illetve ha 10, ha buknál 5k ap-t 1 ember ellen, de combatba kerülsz 10 emberrel, akkor bukj mondjuk tized annyit. Igy talán nem lennének ennyire gyavak a magas rangu emberek, velem az élen. És sokkal nyugodtabban siegelhetne az ember, illetve nem kéne tartania a zergtöl.
    Ha elmegyek pvp-ni, és 1v1-ben megöl valaki, eltudom fogadni a sok -AP-t, de ha elindulok és legyaláz egy full party, ami ellen esélyem se volt, bosszantó 5k ap-t bukni.
    Illetve majd el kéne jutni, egy Koreai szintre, ahol már sok playernek van fullos pvp set, igy megtarthatják a pontot és a magas rankot, nem kell rajt cuccot venni. Sokat segitene az is, ha elindulsz pvp-ni, nem rank 4-5 embereket kell ölnöd army generalkent 100 ap-ért, hanem lenne rakat player, akiktöl kapnal annyit, mint amit bukhatsz.

    Jo lenne az uj patchig hasonlo tendenciával haladni tovább, jo lenne ha minél többen visszatérnének, nem sok komoly magyar player maradt Asmo oldalon.

  2. Jó kis összefoglaló, mondjuk kicsit fura volt hogy a Balaur a Dutyt nem küldte le, azzal vittük volna Mirent, így csak ártottak, mivel titeket sikerült jól fent tartani (leszámítva a scrollokat 🙁 ). Megfordult a fejemben, hogy ez nem volt véletlen …

  3. Az volt megint hülyeség, hogy dred bedobja a mobokat óra 57kor… wtf…

    psychedelic: Nem is csak az lenne a lényeg, hogy mindenki nagy rankkal szaladgáljon.. Mert ezt alapból üti, hogy vásárlásnál repül a rank. És vesznek potit is meg mittomén. A fő gond az, hogy egy 40-es rank9ért is annyi ap jár, mint egy 26os rank9ért. Ez viszont katasztrófa, igenis ha leszenvedek egy nagy szintű playert neadjisten 60% pvp gearben, nehogymár 23 ap-t kapjak… Nagyon keményen szinthez is kötni kéne, nem csak rankhoz… Az is számít, de nem csak annak kéne. :/ Ugyanígy az ap bukás, ugyanannyit bukok, ha 50es öl le 40-en, mintha egy 35ös party verne el. (ugyanolyan rankra mondom persze)

  4. “Sokat segitene az is, ha elindulsz pvp-ni, nem rank 4-5 embereket kell ölnöd army generalkent 100 ap-ért, hanem lenne rakat player, akiktöl kapnal annyit, mint amit bukhatsz.”
    Szerinted a többi veled egy ranku játékos mit csinál? Nagyrész aggódik az AP-ért, így amíg te pujkálsz, ne várd, hogy lehetőséged legyen magas AP-val bíró játékosok ellen harcolni.

  5. Az tényleg jó lenne, ha a felszereléshez egy minimális rank is társulna, ami alatt nem hordhatja a karakter, mert így az army general karakter visszacsúszik rank 7-8 szintre minden darab kiváltásakor, újra felkűzdi magát, megint visszacsúszik kiváltáskor, megint összeszedi a pontokat…
    Az utolsó darab kiváltása után viszont már semmi sem kényszeríti a rank 9 fölé jutásra sem, és neki pedig jólfelfogott érdeke, hogy ne is legyen túl magas szintű, mert amíg kicsi, addig sokat nyer, keveset veszít. Minden pontját elkölti, hogy alacsony maradjon. Valami értelmes szint kéne, mondjuk az első felében legyen a abyss-listának.

  6. Engem alapvetően mindíg is irritált amikor mások az AP-juk mögé bújva próbálnak meghúzódni a sarkba. De nem feltétlenül örvendenék, ha ez thread elmenne abba az irányba, hogy “mennyire rohadékok akik, a sarokban féltik a kuporgatott AP-jukat“. Viszont Szolo ezen kijelentését cáfolnám:
    Az utolsó darab kiváltása után viszont már semmi sem kényszeríti a rank 9 fölé jutásra sem

    Nos, az Abyss Ranking rendszer nem csak teher. A rendszer előnye akkor jön ki, amikor már valóban összeraktad magadnak a megfelelő Abyss Gear-t. A postban említettem Ivvhitevvizardl nevét, érdemes egy pillantást vetni a karakterlapjára is:
    Ivvhitevvizarld::Profile::AionOnline
    A srácnak megvan a full set, ráadásul fel is van enchantolva minden darab +10-re. Ehhez képest van neki 1 millió AP-ja és jelenleg ő az Asmo Army Governon. Nincs már mit vesztenie, úgyhogy ott van az ostromokon és nemcsak hogy transzformálódik, de használja kőkeményen az Abyss Skilleket is. Mindíg is egy szar-szemét-szaralaknak tartottam Ivvhitevvizarldot, mert 5-6 fős csapatban vadásznak a solo Elyos playerekre, ennek ellenére, amit az ostromokon teszt az tényleg riszpekt.

  7. Van 1 millió AP-ja, de ahogy te is írtad, csapatosan, így 100%-os biztonságban támad csak Abyssban. Nem veszít pontot, csak nyer. Egyedüli hely, ahol veszít, az az ostrom. Veszít mondjuk esténként a két ostromidő alatt 50.000 pontot a befolyó pontokat is figyelembe véve? Naponta csak gankelésből összejön több ezer neki; abyss instánként is bejön 10.000 a nem hosszú harc után; Dredgion alatt is ilyen felszerelésben biztosan győz tizen-sokezer AP jutalommal, de még vesztesen is jön AP. A fő indok pedig, hogy a listán ketten vannak 900 ezer fölött, és a 3. már 700 ezer ponton áll. Ilyen helyzetben mindenki megy felvágni az ellenséges oldal előtt egy legdurvább transformation skillel, amit magán tudva úgysem ölhetik meg, amíg tart a hatás.
    Azért kétlem, hogy a lista szorosabb állása esetén is ment volna-e erőt fitogtatni.

  8. De elkanyarodtam. Szóval a Guardian Transformation szép képesség, de addig ér csak sokat, amíg az átlagos felszerelés-szint alacsony, és a 156000 HP-t nem tűnteti el egy gombnyomással a támadó csapat.
    156000 sok, de csak ha a támadók kevesen vannak. Simán kitolhat a támadó csapat 156000 sebzést egyszerre, amitől összecsuklik az ellenfél.
    Más értelme pedig a magas ranknak nincs, tehát még egy-két hónapig, esetleg 1.9-ig van értelme a magas ranknak. Utána maximum oh-shit button lehet, ha az ember mögött nem áll két healer, és 3 másik dps, mint az említett karakter esetén szokott.

  9. Azért remélem majd mindenki, akit zavar, hogy magas rangon nem pvp-nek az emberek, szépen felhuzza magát a transformig, és egész nap pörgeti majd vele a pvp-t. Mert ugy én is letudok szolni embereket, hogy bujkalnak magas ap-vel, ha közben sose voltam még officer rang közelében sem. De amikor már fél milla AP közelében jár az ember, és nem 1 hétig tartott neki, mert a fix fort insta groupjaban ö volt a héten a soros a lootra, hanem mondjuk már 2 honapja bohockodik, akkor nem feltétlen lesz ilyen nagyvonalu az ap szórással.
    De senki se vegye most magára, csak azért irom, hogy ne kezdjen el itt majd okítani mindenki.

    Ha nekem is meglesz a full 50-es ékszer set, a full 40-es pvp set, és mellé kitudok ütni 250k ap-t hetente, és tudom tartani lazán az 1 millat, akkor majd én is ilyen lazan tolom mint WW.
    Amugy mindig figyelem mennyi pontokat szerez WW, amig nem volt ilyen magas rankon heti fél miliokat hozott össze, most 150k-nél járt péntek környékén, utána gondolom leadott egy pár fort insta itemet, mert par kill mellé lett 1 napra 90k neki, igy csinalt mult héten 250k-t, ez elég messze van attol amit low rankon tolt, szoval, azért ö se pvp-zik folyamatosan mint máskor, csak valamivel többet mint a legtöbb magas rank. Szokott heti 1000 pvp killt csinalni mult hétre volt neki kb 250-300, amikor nem volt siege ilyen 20-30 embert ölt meg max 1 nap.

  10. A PvPKill inkább csak e-peen meter. Nekem a hétre van 550 PvPKill-em, de szerintem ha 10-15 jött össze direkt PvP-ből. A többi a fortress hozadéka.
    Egyébként már elnézést, de a high Ranknak nem a transzformáció az egyetlen hozzáadott értéke. Ranktól függően nem kevés Abyss Skill is párosul hozzá, amelyek segítségével egyáltalán nem annyira papirforma, hogy egy 1v5-ös felállásban nem a solo transzformer fog nyerni.
    Psychedelic: Te se vedd szerintem magadra azt amit irtam. A fentebbi postból egy dolog lett kiragadva és azon megy a lovaglás azóta. Nevezetesen, hogy ezen a héten az asmo helyzeti előnyének (külső szemlélőként) nem keveset adott az a tény, hogy megjelentek az ostromokon a high rank transzformerek és nem csak transzformálódtak, hogy védjék saját magukat, de használták is kőkeményen a skilljeiket. Még szombaton Mirennél Ivvhitevvizardls-ot kb 5-6 cleric pumpálta folyamatosan, aki úgy parádézott az Eyos védvonalon belül, hogy öröm volt nézni. Lehet hogy több volt mint 5-6 cleric, nekem annyit sikerült kitabolnom.

  11. Az abyss skill csak átalakulva használható.
    1v6-ban szinte biztos, hogy a solo transformer győz, ha a másik csapatban nincs szintén átalakult karakter, de egy átalakulás 6-10 seed, tehát 3-5000 AP. Nem fog senki átalakulva harcolni csak azért, hogy egy csapat kicsit elverjen, és az elköltött seedekért cserébe kapjon pár száz AP-t. Esetleg még jobban jár, ha eldől, mintha felveszi a harcot az átalakulás elnyomásával.

  12. Nem is a pvp kill volt a lényeg, hanem hogy WW is negyed annyit pvp-zik mint máskor, probaltam szemleltetni szamokkal. 🙂
    Persze, hogy nem a transform az egyetlen értéke, én hozzávettem, hogy nyomkodja valaki mellé a skilleket is, de mivel csak átalakulás után fogod tudni tolni azon meg 2 oras cd van és 10 percig tart, seigen lehet jo, de sima pvp-re nem sokat érsz vele, pláne ha elnyomod kisirja a fél világnak, és szimplan elkerülnek az emberek 10 percig. 🙂
    WW-nek mondjuk már elég szép skilljei vannak, azzal simán leirt jopár embert az tény.
    De az biztos, hogy hatalmas elöny, több ilyen transformos ember, de én sajnos nem tudnék annyi ap-t kiütni, hogy tartani tudjam a veszteséget minden héten, illetve még rohadt sok cuccot kéne vennem, igy én el is költöm, bár sztem hamarosan WW-is, azért egy 50-es pvp fegyot, sztem ö is beszeretne huzni.

    A kérdés inkább az, hogy miért nincsen magas rankon az a sok ember aki fullos gearben rohangál és elvan szállva magától.

    Btw, Asmo oldalon jelenleg 5 embernek van transformja, abbol 1 már nem játszik, meg ott vagyok én, aki hetvegen elköltöm a pontjaimat ha minden jol megy, addig pedig bujkálni fogok. 🙂
    Marad 3 ember, elyos oldalon 17 ember tudna ebben a pillanatban átalakulni.
    Ha azt a 17 ember rátudnátok venni, hogy menjen siegre, és használja, nem hiszem, hogy az asmoknak tul sok keresnivalója maradna.

  13. pont ezen gondolkodtam en is anapokban amit Psych irt, ha 5 en ölnek le 1/5 apt kene bukni …

  14. Hány milliárd kinah kellett vajon ahhoz, hogy mindene +10 legyen ? Én persze rosszmájú vagyok, de bizots nem vett kinha-t soha.

  15. A korábban előkerült fake-nek titulált patch notes-okból egyre több dolog kerül elő az 1.9-es adatfileok bogarászása közben (lásd ground abyss pl.)
    Ennek fényében nem tartom lehetetlennek, hogy megvalósítják az 1.8-as fedőnevű fake patch notes-ban szereplő Abyss Point változtatást. Nevezetesen, hogy PVP halál esetén az elvesztett pontot jeletősen befolyásolja, hogy milyen rankú ellenfél/ellenfelek öltek meg.
    Tehát Star Officer-5-ként akkor fogsz csak 5700 AP-t veszteni, ha egy Rank1-Rank2 vagy annál magasabb öl meg, ha viszont egy Rank5-ös akkor ilyen 1 AP-t fogsz veszíteni és ő is ennyit fog nyerni.
    Ha ez tényleg így lesz (mondjuk 2.0-tól), akkor az bőven kompenzálja ezt a problémát. Persze minden attól függ, hogy mondjuk ha megöl egy group amiben van 4 Rank9-es és egy Officer-5 akkor vajon mi a franc fog történni…

  16. Zsolt: ha megnézed, akkor lvl40-es abyss setje és lvl30-as abyss fegyvere van. Tehát nem kellett 70+-ot enchant stoneokat rárakni, a fegyverre elég volt L50-es stoneok, amiket már 250k körül meg lehet szerezni.
    A gearhez sem kellett L63-nál nagyobb kő. Ezek is megvannak darabonként millió alatt. Tehát potom 50-55 millából kijött a teljes enchantolás.
    Volt rá néhány hónapja, hogy megcsinálja, ráadásul a Dark Poetából eső kék lootokból jövő enchant stoneok is pont jók ezekhez a gearekhez, szóval nem biztos, hogy mindet vennie kellett.

  17. Én úgy tudtam, hogy kék és sárga cuccokra +25 kö kell a 100%-os eredményhez.

  18. Zsolt: Miért kéne 100%? lv40 arany expert fegyóra nekem felment két 53-as enchant hétvégén.. Nem kell olyan nagy szerencse, hogy 15-20szal nagyobb kaviccsal felmenjen 10. Meg 100% amúgysincs semmivel. De persze ha jómagyar módra mocskolni akarunk valakit, akkor nem feltétlenül kellenek észérvek, ezt elhiszem. 🙂

  19. #17:

    Nem egészen. 🙂
    De Menorel ezt már részletesen kipostolta .
    Onnan idéznék .

    Zöld (Superior):  +5 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
    Szuperzöld (Worthy Superior):  +8 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
    Kék (Heroic): +10 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
    Szuperkék (Worthy Heroic) +3 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = +5%
    Narancs (Fable): +15 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = 5%

  20. Narancs (Fable) besorolású itemeknél így néz ki a formula:
    Narancs (Fable): +15 ench. stone lvl = 50%, +1 ench. stone lvl = 5%

    Tehát igen, a 100%-os chancehez valóban +25-ös kövek kellenének. Azonban a gyakorlat igazolja, hogy valójában nem lehet elérni a 100%-ot, az elvi cap valahol 90% körül van, hiába raksz rá nagyobb követ, statisztikailag esélyed van rá, hogy a látszólagos 100%-nál is befaileljen. Éppen ezért “szokás” narancs itemeknél +23-as kövekkel játszani, ha egyrészt nem akarod a gatyádat is rákölteni, másrészt meg szeretnéd, hogy rá is menjen.

    Ha egy fegyvert fel akarsz enchantolni +10-re, akkor minden egyes enchantnál kb 10% esélyed van rá (+23-as kövek esetén) hogy be fog failelni. Ez kb annyit jelent, hogy minden egyes item enchantolásánál kb 1 faillel lehet számolni. Persze szigorúan statisztikai elven.

    Csenky: Ismered az “Ockham borotvája” elvet? Zsolt csak ezzel a tézissel élt, amikor következtetést vont le. Kíméljük meg egymást a “jómagyar mocskolódás”-tól.

  21. Ockham borotvája bizony működik! mindig a legegyszerűbb megoldás a helyes. (persze ettől kicsit bonyolultabb az el) Zsolt eszerint csak jól számolt az enchant kövek kapcsán.
    Megjegyzem, hogy a statisztika ilyen esetben (kövezés és sikeresség esélye) Nem működik. Én pl. a kesztyűmbe az istennek sem tudtam a hat követ bele tenni. Statisztikailag rég benne kéne legyen a hat kő.

  22. Elmondanád esetleg, hogy milyen szintű és színű kesztyűbe, milyen szintű enchant köveket próbálták belerakni?

  23. Mondjuk ez a rendszer még így is játékosbarátabb annál mintha az item teljes megsemmisülâsének esélye is fennálna encsizéskor, mint ahogy elõfordul ez egyéb mmokban.
    És elég kiszámítható is , elég pár szem nyugtató , nem kell rögtön egy levéllel bekészíteni a billrntyüzet mellé 🙂

  24. Nem akarok pesszimistának tűnni de ez a pár nap sajna túl kevés ahhoz hogy messzemenő következtetést levonjunk. Én szerintem aki Asmo/spatalos oldalon volt (mint én) és abbahagyta (mint én) pedig szept 25 hedstart óta tolta (mint én) annak ez a szinte félév szenvedés nincs partiban ezzel az uszkve pár nap “balanszal”. Én nem bánom, hogy abbahagytam és eladtam az accomat. Lehet most indul be a PvPvE normálisan amit kívánok nektek de nekem ez a fél év totál elvette a kedvemet és ha ingyé dobnák utánnam se kezdeném újra, akkor inkább gazdagodok egy új élménnyel és másik MMO, wow kizárva bból elég volt 😛

  25. Jah amit ebből ki akartam hozni az az hogy aki abbahagyta nem tartom túl valószínűnek hogy most majd emiatt új erőre kap és visszajön, inkább majd kiegkor tán megnézni, de ne legyen igazam.

  26. Most úgy vagyok aionnal, hogy besokalltam. Telemachuson is beindult a pugozás, egyszerűen nincs türelmem már hozzá. Kemény 1 hete abbahagytam 😀 Tegnap viszont felnéztem erre az eventre, kár volt, szinezhetem át a ruháimat (nem voltam olyan leleményes, hogy vmi common cuccot fessek be), amúgy elég kaki event volt szvsz. Viszont azt is hallottam, hogy valami megváltozott az asmóknál, gondoltam este bepróbálok egy siege-t is… Fél 8 körül loggoltam, lfg csatira ment a “chanter lfa siege”, 5 mp-en belül jött az inv 🙂 Mondom ez igen 😀 A csatát nem részletezem, élveztem minden percét, volt ott minden jöttek balaurok is, iszonyat kemény volt 🙂 Ma olvastam aionsource-on a flaming hell-es drámát… Hát igen, a kapzsiság mindenhol felüti a fejét… Mindenesetre most úgy vagyok vele, hogy ha másra nem is, de ostromokra vissza fogok nézni, tényleg fun volt 🙂

  27. Remelem sok ilyen lesz meg 🙂 es akkor elvezetes lesz a jatek

  28. Ma védésért mind Roiah-ért, mind Asteriá-ért kaptam kis jutalmat. 😛 Nem sok, de 2 silver 1 gold és 23k kinah is több mint a semmi. JA meg a 2k AP, ami jött az ölésből. 🙂

Comments are closed.