header image
 

St. Patrik napi mulattság

Átélve az eddig eventeket magam részéről meg vagyok elégedve ezzel a tegnapi Fergus McGreedy eventtel. Aki lemaradt róla, az ne aggódjon, ma este szintén meg fog jelenni Fergus és ki lehet zsebelni. A meghirdetett 18:00-ás kezdéshez képest Fergust 18:35 körül sikerült csak lespawnolatnia az adminoknak, bő fél óráig rohangált körbe-körbe a fogadóban. Néhány percig eltartott mire mindenkinek leesett, hogy rá kell tradelni és akkor adja az ajándékot. Festék téma, szerverenként egy karakter (amivel belogolsz) kapta meg Survey formájában az Event: Green Tea festéket, abból is egészen pontosan 5 db-ot. Ezt kellett felmázolni a ruhádra. Akik picit odafigyeltek, azok vettek 10k kinahért egy sima fehér cloth setet és arra kenték fel a festéket, eredmény: több karakterre is fel lehet húzni a rucit.

Az event abból a szempontból érdekes volt, hogy összecsődült a komplett frakció egy helyre és engedetette látni, hogy az a közel ezer ember, azért tényleg nem kicsi tömeg. Naszóval a Spataloson/Elyos oldalon valamikor 18:35 körül meg is jelent a kis kobold és előbb lenyomott egy RP eventet, amiben néhány boss-t spawnoltatott. Egyes peltykák szerint a boss-t lootolni tudó játékos néhágy 10k kinah-t tudott lootolni. Ezután indult egy Fergus őrült rohanása körbe körbe. A feladat az volt, hogy kapd el a koboldot és tradelj rá. Mindezt úgy, hogy közel 200-300 ember próbálja ugyanezt tenni. Nekem elég hamar sikerült és meg is kaptam a jutalmam: 20 Platinum Coin-t. Egyébként mindenki a saját szintjéhez illő Coint kapott Fergustól. A dolog érdekessége, hogy többen is jelezték: Fergus Asmo oldalon Sanctumos Platinum Coinokat osztogatott. Semmi konkrétum nem derült ki erről, lehet hogy hiba volt, lehet hogy csak simán nem gondolták végig, de Ayase twitterén gyorsan lecsapta a dolgot:

aion_ayase twitter: Kaptál Fergus McGreedytől Coint? De rossz frakcióhoz valót? Nos, ő valóban egy nagyon elfoglalt emberke, néha hibákat követ el. A “Customer Support” majd segít neked!

Ez persze lehet egyfajta önvallomás is, de a lényeg: aki rossz Coint kapott az se csüggedjen és legkevésbé se dobja ki: adjon fel egy webes support ticketet (www.aiononline.com->Support) és kérje, hogy cseréljék ki neki a Coint-t. Ne feledd megadni a Server-t, a karaktered nevét és hogy mit mire akarsz cseréltetni. Jahh és a Coinok legyenek a táskádban, ne a bankban.

A tovább után képes beszámolóm az esményről…

Éppen Miragent NPC-re vadászva megérkezett a Survey, benne a tinta. Pedig milyen szép biznisz volt, a "Lime" és "Meon" Petalomat már 200-300k körül vették Brokernél 🙂

Útban Outer Docks felé, még csak félig van kész a ruhafestés, háttérben a sok zöld majommal 🙂

A kocsmában már egész komoly tömeg tolonogott, pedig ekkor még legalább 1 perc volt a hivatalos event startig.

így talán egy picit elrettentőbb a látvány 🙂

Az emberek hamar rájöttek, hogy mivel lehetne elütni az időt és egyből nyíltak a private storeok. Oké-oké tudom hatalmas kupleráj van a táskámban és pénzem sincs 🙂 Mentségemre szóljon, hogy egyszerre húzom a cookingot (444/449), a gatheringet és az extract vitality-t is, ja és párhuzamosan csinálom a Miragent questet. Nem olcsó kombináció.

Akkora tömeg gyűlt össze, hogy egy jó része inkább már a kocsma előtt keresett friss levegőt.

Végre megjelent Fergus és lenyomta a sajátos kis RP eventjét, lespawnoltatta a "boss"-okat.

Kis fogócskázás után sikerült rátérdelnem a torkára és máris megkapta méltó jutalmam. 20 Platinum Coin. Nyomás a Brokerhez...

Ruha átpostázás, karakter váltás és indulhat a csapó kettő...

~ by Menorel on .

Aion

16 Responses to “St. Patrik napi mulattság”

  1. Minden kari megkapta levélben az 5 green tea dye itemet, nem csak egy kari szerverenként.

  2. nemtudom, nálam csak egy karakter kapta meg. Ebből a feltételezés.

  3. off***
    Jöhetne egy kis Spatalos info, ugyanis elég nagy rage alakul a tegnapi ego fightból:9
    on***
    Ez az event nagyon jol indult, de annal rosszabbul vegozodott. Jo volt latni ennyi zöld emberkét, de kár, hogy random kapták a rewardot. Hozzatennem, akár 1 kinahnak is orultem volna, csak azert mert kaptam eventen 😛

  4. Hát nálunk castoron az emberkére tradelni elég esélytelen volt, mert végig decline-on volt nála a trade. Szal ő tradelt állítólag randomra egy két emberre, de mindenki rossz coin-t kapott (legalábbis az a 3 ember aki ismerősök közül kapott is valamit, pedig voltunk vagy 200an)
    Mindenesetre talán valami elindult…

  5. Nico: Gondolkodom még rajta, hogy akarom-e kommentálni a történéseket….

  6. Off: Egyébként lehetett érezni, hogy valami nem oké az elyos oldalon, nagyobb tömeg szokott lenni, nagyon könnyen haladtunk előre. Sőt a vége fele, mikor repültem vissza, mert megfeküdtem, kisket meg leverték, zavartan néztem körül a bejáratnál, hogy biztos jó helyen járok e… egy elyos nem maradt. Mire visszaértek, már feküdt a boss is.
    A dráma részéről annyit tudok, hogy flaming hellt befoglalta valami Phalanx nevű légió és cseszett használni, mert nem kaptak medálokat az erőd tulajoktól… Persze az asmok is megkapták, hogy biztos összejátszottak velük, a válasz erre az volt, hogy csak azt látták, hogy vmi noname légió vette be FH-t, és hülyék lettek volna elvenni 🙂 Nem tudom mi az igazság, de nem is igazán érdekel. Úgy néz ki kicsit felrázódik az élet abyssban, ez számít 🙂 Sajnos a Phalanx féle hozzáállás viszont nagyon is ismerős a másik oldalról is…

  7. Szergely: az a baj azzal amit irtál, hogy a kötőszavakon és az írásjeleken kívül semmi nem igaz abból, amit leírtál. Nem téged hazudtollak meg, hanem csak simán hányok attól a szánalmas stílustól amit szerverünk Elyos oldali vezető légiói tanúsítanak.
    Tegnap este az ostrom előtt az összeinvelt allynkat szokás szerint fel akartam tölteni puggal. Elég jó “holdudvarunk” van már. Erre három légió leadertől kaptam egyszerre whispert, hogy “wtf, mit csinálsz, nem mehettek oda, kinek az oldalán álltok ti?”. Meg kell mondjam, reménykedtem abban, hogy nem fog ide sűlyedni az egykor fényes és magasztos Elyos oldal, aki anno bebizonyította, hogy olyan összefogást tud prezentálni, ami elsöpörte az asmokat a szerverről. (Természetesen nem vagyunk erre büszkék, de így sikerült).
    Kellett hozzá majd 4 hónap, de most itt tartunk. A top légiók nem csak hogy nem segítenek egymásnak, de manipulálják egymás ellen a többi kisebb légiót is. Hogy “kinek az oldalán állok?” Ezeddig azt hittem, hogy az Elyos oldalán állok mint mindenki más.
    Egy sikeres fortress védésen az Elyos oldal 150 gold és 120 silver medált kapott ezeddig az inner-circle fortressekért. Ehhez képest a birtokló légió további 70 goldot és 90 silvert kap csak azért mert nem foglalták el a fortressét.

    Egyik szempontból nézve: Inkább bukjon el azért az Elyos minden alkalmalommal 150gold/120silver medált (heti akár 10 alkalommal is simán), csak hogy a Celestials ne kapjon meg 70gold/90silvert alkalmanként. Egészen pontosan nem is azért, hanem azért mert mondjuk ennek a negyedét nem adja oda X légiónak (tehát kb 15gold/20 silverről beszélünk).

    A másik szempont: adott a Celestials és annak különösen a leadere, aki köztudottan egy senkiházi, aki hónapok óta azon szórakozik, hogy a Spataloson kialakult helyzet révén próbálja saját magát és légióját istenként titulálni és lenézi mind az asmo, mind az elyos-t azért mert ilyen szar szemetekkel kell egy szerveren lennie. Az emberekbe időről-időre gyűlik a feszültség, ami miatt előtt utóbb meggondolatlan döntéseket hoz. Olyan ez mint a gyík, akinek beszorult az egyik lába. Inkább eldobja azt a lábát, hiszen jó eséllyel úgy is nőni fog másik.

    Az idő majd eldönti, hogy kinek volt igaza és ki tette jól, amit tett. Egy biztos. Tegnap este Kortan védésénél a fortresselésben akívan részt vevők több mint fele kötelezően távol maradt. Ráadásul – tudomásunk szerint, asmo behatással – de eltrükközték FH-t és ki volt adva Asmo oldalon, hogy nehogy valaki is el merje foglalni. Azzal együtt, hogy a fél csapat nem volt ott és azzal együtt, hogy még FH-t is kikapcsolták, köszönhetően a scrollnak és annak hogy Krotan amúgy is bivaly erős, még így is alig két percen múlt az egy óra és 5 perces siege time alatt, hogy sikerült leölni a boss-t.

    Persze ettől függetlenül hatalmas GZ az Asmo oldalnak, és további sok sikert a hétvégére.
    Magam részéről kitárgyaltam ezt a témát és elmondtam, amit amúgy egy postban bővebben kifejtettem volna.

  8. Ahahahah. 🙂 Az est legnagyobb poénja az volt, hogy MINDEN medalt felvásároltak a hülyék, és elkezdték 1 milláért árulni a goldot :)))))) Ez szerencsére hamar helyreállt. 😀 Egyébként pont az ilyen segít-nemsegít-hátbaszúr dolgok miatt volt valamivel jobb az L2 ffa rendszere. Ez hülyén veszi ki magát, hogy oldalon belül baszogatják egymást, kollektíve mindenki kárára…

  9. Mondom én csak azt írtam, amit aionsource-on lehetett olvasni 🙂 Az ostrom részét meg tudom, mert ott voltam 🙂 A medálokkal kapcsolatban érdekes ez a sok van, de mégtöbb kell kapzsi elképzelés. Szép dolog a medal sharing, de egy idő után igazságosan elosztani, nem hiszem, hogy lehet. Akkor meg sértődések lesznek, ilyen eredménnyel. Sokkal szimpatikusabb az a felfogás, hogy ha medál kell, akkor menj ostromra, de ne mástól várd azokat. Ha van erőd, mehetsz védeni, kaphatsz érte medált, mehetsz instázni, onnan is eshet medál + ap itemek, ez mindenkire vonatkozik. Én speciel nem sajnálom az erőd birtokos klánoktól a bónusz medálokat, egy része annak is megy eladásra, több medál a piacon = alacsonyabb árak. Csak kevesen értik ezt meg. Az más kérdés, hogy vannak önmagukat istennek képzelő, finoman beképzelt alakok, mint ez a Tangman/Swordscream , aki elvárja, hogy az ő szavára ugráljon a tömeg (mellesleg tudja és büszke rá, hogy egy arrogáns f*sz..) és ettől sok embernek felfordul a gyomra. Na nem akarok több hülyeséget beszélni, tényleg csak kívülállóként látom így. Mindenesetre ha úgy van ahogy mondod, most kemény visszavágóra kell számítani. Én csak azért szurkolok, hogy izgalmas csaták legyenek 🙂

  10. Anno 3 siege után rageltek az asmo klánok, hogy ök miért nem kapnak fortresst, miért csak az AD-nak van, és basztak jönni, holott nekik nagyrészt akkor még 50-es emberük se volt.
    Az is nagy csoda, hogy elyosok eddig kihuzták dráma nélkül.

    De elbaszott az egész fortress rendszer, sokkal agresszivebb balaur kellene, honapok óta nem csinaltak mast csak 2 hetente elfoglaltak egy lower fortresst. A siegek is, 8kor roah asteria, 10-kor a többi, sztem az esetek 90%-ban ez történik ami nevetséges megint. Ottvan 2 támadhato fortress, akkor az egyikre menjen rá a balaur legalább, igy ha elveszi a balaur az elyostol akkor utána ujra rámehetnek, és esetleg megszerezhetné más légio is, nem csak az aki 4 honappal ezelött betudta huzni mert éppen joval durvább gearben voltak a többi légional, aztán az is lehetne hogy 4 honappal késöbb játszik 2 ember abban a klánban, de még mindig az övék. Védeni sokkal könyebb, ha most is minden elyos ott lenne esélye se lenne asmoknak, simán kellene hogy minden siege idöben támadjon a balaur teljes eröbedobással, és cserélödjenek a fortressek.
    Nem meglepö, hogy irritálja a klánokat a celestial, hónapok óta istent játszanak, és mi az amit letettek? Összeraktak egy allit, ami a legtöbbet ütötte a bossba, miközben x másik klán harcolt, aztan hála a halott asmoknak, lett 2 fortressük amit megtartottak hónapokig, a Sleeping Forest-es fortressröl ne is beszéljünk, emellé volt 1 partyjuk amivel naponta letoltak az instat. Tangman meg világ életöben egy retardált volt, tudomást se kéne venni róla, nemhogy a kis elite brigádját bármiben is segiteni, ha akkora istenek mint ahogy irják oldják meg. Ha meg csak ugy megy nekik bármi is, ha teljes elyos oldal mögöttük van, akkor szálljanak le a magas lórol.
    Minden légio szeretné látni egyszer a saját nevét a fortress melett, nem hiszem, hogy a Phalanxot el kéne itélni azért, mert megunták, hogy 4 honapja védik Celestial seggét a többi klánnal, csak mert nem szabad elbukni a fort instat meg juj igy lehet védeni mennyi medál. Ez az egy értelme lenne itt a légioknak, hogy elfoglaljatok egy fortresst, semmi másra nem jó, meg hogy egy helyen van x ember egy közös chatel, igy könyebben talál partyt. Rohadt unalmas lehet, egy 90 fös légioban ücsörögni ami tele van 50-es emberekkel, hogy aztán minden este védjem egy nagyképü banda fortressét, akik önállóan még egy allit se tudnának kirakni, csak hogy nehogy bárki akár 1 napra is elszedje a fortresst.

    Ugyhogy sztem ez a helyzet nem a klánok hibája, hanem ncsofté, ezért a fostalicska balaurért, meg a töketlen siege rendszer miatt.
    90 fős légiok lehetnek, de foglalásnál, csak azt figyeli, hogy melyik alli osztotta a legtöbb dmg-et a bossba, és annak a leadere kapja, értelmetlen az egész.
    Alapbol el lett baszva a játék a 2 frakcioval, mondjuk ezt már megjelenés elött is lehetett tudni, és nem is értem miért kelett ez mondjuk egy lineage után nc softnak. Tökéletesen alkalmatlan egy pvp játékba a többi oldal.
    Most Phalanx simán megoldhatta volna, hogy össze áll, x másik klánnal és letarolja celestialt, de nem teheti meg, mert egy oldalra vannak kényszeritve.
    Wow-ban is szivem szerint elöbb öltem volna le a saját oldalamat mint a másikat, de ott se tehettem meg és rohadt bosszanto volt, 1-2 idiota faszalgását nézni.

    Persze elyos oldalrol nézve ez bosszanto, de várható volt. NCsoftnak kéne ezügyben sürgösen lépnie siege téren, hogy ne allit figyeljen hanem legiokat, ne csak a bossba bevitt dmg-et, hanem AP-t is figyelje, és AP-t meg pláne mivel nem abból áll egy foglalás, hogy megölünk 1 bosst jobb esetben. Illetve siege alatt folyamatos legyen a balaur támadás, mindig jöjjön az a dredgion, és vért kelljen izzadni ahoz, hogy megvédjük, nehogy már annyi legyen a siege védés, hogy feltesszük a scrollt a bossra, és jo idöben elnyomjuk az artifactokat.

  11. Phalanxrol csak annyit. Nem kaptuk meg a kellő tiszteletet, így nem is védtük/védjük meg a Celestials fortressjeit. Akinek annyira kell az insta menjen, oldja meg. Nekünk nem ér annyit, hogy s*gget csinaljunk a szankbol 🙁

  12. Egyébként meg marha szépen sikerült a 3. kép….

  13. Jahh, mekkora hülye vagyok, külön megígértem, és elfelejtettem, szóval a tegnapi napon a boss hpjáról a folyamatos statisztikát, amit nyomattam LFG-n Kleinek lehet megköszönni 🙂 Már persze ha bárkit is érdekel, de mivel megigértem, ezért leírom 🙂

  14. menorel: az talán egy kicsit erős volt, hogy Szegely leírásában csak az írásjelek az igazak. Már csak azért is, mert az ostrom része így volt. Azt én sem tudhatom, hogy az elyos oldal miért bukta el, de hogy őszinte legyek, nem is érdekel. Egy biztos, hogy én sem kaptam semmit amiért majd 30 percog lőttem a bosst, mielött a balaur leölt. Én visszamenni már nem tudtam, kint az erőd mellett haltam pont a végén. Jutalmat sem kaptam a résztvételért, de ez csak egy pillanatig zavart.

  15. Na igen, a Balaur belépője bámulatos volt 🙂 Egyébként hogyhogy nem kaptál semmit? Ezt nem igazán értem. Sikeres ostromon a top200 player kap medál jutalmat, akik legalább egy hitet bevittek a bossba. Próbáltam felmérni az asmo oldal méreteit, de nekem nem úgy tünt, hogy többen lettetek volna 200 főnél. Egyébként, ha úgy is volt, hogy nem kaptatok semmit, akkor is nyertetek vele valamit, ugye ott van az instance 🙂

  16. Szépen lassan mindenkinek az idegeire megy a játék :), meg a sok pöcs, lehet, hogy nincs egy oldalon belül PK, de az ellenségeskedés az mindig is ott lesz, tessék elfogadni, és igen van benen vmi, hogy szar az egész, de ilyen ez van, alkalmazkodj vagy dögölj bele 🙂 Castoron PewPew légió leadere (aki 5 hónapja visszament wowozni) azokat a medálokat adta el amiért ő emg se dolgozott, csakhogy legyen pénze wowban -.- Ki is léptek páran, most meg vmi csürhe alkotja az egészet, megy itt a körforgás kérem szépen 🙂
    A Phalanxosoknak teljesen igazuk van, asmoknak ez most pedig motiváció.

    Off: Váá az mi már, hogy az arany godstone (3780 fire dmg asszem) 11k sebzést nyomat mobokra, és a full cuccos rangereket is egy hiteli akár egy sima dottal is? Sorci 50es elite Abyss tomeal, megláttam nem hittem el, váá. Amúgy számít a magic res a godstone proc bejövetre, ahogy tesztelgettük, érdekes. Vki tud erről vmi infót? :Off

Comments are closed.