header image
 

Hogyan hatástalaníts egy atombombát

Mivel több embert is facepalm ként ért ami tegnap történt a Spataloson, ezért egy gyors beszámoló:

  • Még pénteken és szombaton az asmok újabb sikeres támadásokat eszközöltek, ennek köszönhetően előbb elbukott Krotan, majd szombaton egyszerre Kisys és Miren is. Az Asmoknak majdnem sikerült behúzni mindkettőt, amiben komoly szerepet játszott a Dreadgion, ami időben jött, lerakta a porontyokat és támadta Miren-t. Ekkor a maréknyi Elyos védelem ketté szakadt. Kisys úgy hullott el mint a döglött ló, majd Miren is. Öröm az ürömben, hogy azt legalább az balaur vitte el.
  • Szépen megkaptuk a PVP buffot, amit igen, korábban az Elyos már birtokolt 2009.október végén 2 hétig. Ezért is irtam, hogy sok Elyosos még nem látta ezta buffot, hiszen a legtöbben akkor még vagy nem játszottak, vagy igazából ez a buff semmit nem jelentett nekik.
  • Eljött a Vasárnap. Szokás szerint délután négykor foglalhatóvá vált egy-két fortress. Nemtudom pontosan mi történt, mert ekkor még nem voltam online, de YouYou a Be Happy és RM támogatávál visszafoglalta Miren-t.
  • Innentől kezdve Huka (Be Happy leader), Vene (YouYou) és Venta (RM) leaderek társaságával vad recruitba kezdett az este 8-as party-ra. Felkérték az összes Elyos leader-t, hogy most az egyszer erőltessék meg magukat és DP, Dg helyett vezényeljék oda a népeket az ostromra. A dolognak nagyon durva eredménye lett.
  • Este 20.00: Foglalhatóvá vált Asteria, Roah, Sulfur és Western Siel is. Gyors statisztikát készítettem: 386 online lvl50-es volt Elyos oldalon, ez a szokásosnak a duplája. Ehhez hozzá jött még közel 600 online lvl40+-os. Nemtudom, hogy ebből mennyi volt a fortresseket, de indulásnál Teminonon szó szerint meg sem lehetett mozdulni.
  • Az egész ostrom az elején egy elég durva fejetlenséggel kezdődött. Asteriára indultunk volna, közben a fél csapat el lett terevel Roah-ra. 5 percnyi fejetlenség után összekapták magukat a leaderek és Roah nagyon gyorsan elbukott. Ezután nem volt kérdés, hogy nyomás Asteria. Asteriára totálisan szervezetlenül érkezünk. A fél csapat már a fortressen belül küzdötte le magát, az Elyos másik fele, meg kint maradt. 2-3 perc állóháború után mindenki bejutott. A Guarian Deity-t kb 100 asmo védhette, akik nagyon hamar elfogytak. A boss talán ha 5 percig bírta a zerget és szétdobta a lábát.
  • Még majdnem fél óránk volt az ostromból, úgyhogy pár perc hezitálás után nyomás sulfurra. A pug ekkora már beverte a kaput és shield sem volt. úgyhogy a nagy tömeg egyből rá tudott repülni a boss-ra. Talán ha két percig kitartott szerencsétlen.
  • Maradt még több mint 10 perc, úgyhogy nem hagyhattuk ott Western Siel-t sem, ha már egyszer támadható volt.
  • Eljött a 22:00. Természetesen az elyos vérszemet kapott. LFG-n ha jól számoltam 6 vagy 7 pug alliance-ot recrutioltak egyszerre. A legtöbb 22:00-kor már 21-24 fős volt. Ehhez jöttek még a nagy légiók hivatalos alliancejai. Miren-be szó szerint tömegnyomor volt.
  • Eldörrent a start pisztoly és a pug önállóan úgy döntött, hogy nyomás Krotan. Variance, RM,C9,BeHappy és YY Mirenben maradt, 2-3 perc után mentünk mi is megnézni, hogy meddig jutott a pug. Nos kapu már éppen beverve. Odabent meg a komplett Asmo hadsereg várakozott. A kapuban elég durva álló háború alakult ki.
  • 5 perc után néhány légióval közösen átrepültünk Kisysre. A többieket és a pugot megkértük, hogy tolják Krotant kapu-t ezzel feltartva az asmokat.
  • Kisysnél szó szerint senki nem volt, de még egy scroutot sem láttam. 1 perc alatt a bossnál voltunk, úgy hogy levertük az oda lerakott kiskeket is. A Bosson – mint ahogy szinte kivétel nélkül a többi bosson is – nem volt scroll (insgina of darkness effekt). Kb 4 percig úgy ütöttük, hogy asmo a közelben sem volt. 60%-on loggolt be valaki és rakta fel rá a scroll-t. 50%-tól a boss belekezdett a brutális skilljeibe. Az asmo oldal ekkorra eszmélt fel. Kb 150-en lehettünk lent a bossnál, a többiek a szökőkútnál tartották vissza az egyenként oda rohanó asmo hadat.
  • 22:48-ra dőlt el Kisys. Ekkora a puggal egyetemben visszavonultunk Krotanhoz. Tudtuk, hogy már esélytelen oda bemenni is, de gondoltuk, ha már ott a sok asmo, akkor elviszünk közülük jópárat a halálba. A legtöbbünk az estét 250 kill, 2000AP profittal zárta úgy hogy szinte egyszer sem haltul meg. De volt olyan player, aki összehozott 1200 kill-t (Be Happy, NicoRobin) is az este folyamán.

Ennyi a rövid történet. Azt gondolom, az elmúlt két hét sokat kivett az asmoktól és a végére összegyűlt szerencséjük, a Flaming Helles trükk (mely szintén egész este “ki volt kapcsolva”, tehát az nélkül csináltunk mindent), stb. miatt talán picit el is bízták magukat. Az elmúlt két hétben az Elyos többször is próbált fortress-t visszafoglalni, minden esetben siralmasan alacsony létszámmal. Ez lehetett az oka, hogy sok-sok asmo inkább nem jött el tegnap este, gondolván… mi történhet? Hát ez történt. Csak remélni tudom, hogy ez a fajta harcikedv mindkét oldalt inspirálni fogja arra, hogy innentől ilyen szinten pörögjenek oda-vissza az ostromok. Köszi mindenkinek aki ott volt… mindkét oldalról.

~ by Menorel on .

Aion

13 Responses to “Hogyan hatástalaníts egy atombombát”

  1. Valóban, tegnap rettenetesen kevesen voltunk ostromon, meg is lett az eredménye. Az este már az volt a kérdés melyiket védjük, krotant, vagy kysist, mivel alig volt pár csapat. Először kysishez mentem, mondván azt már egyszer “megkóstoltátok” aznap. Ott egy kezemen meg tudtam számolni a “védők” számát, mentünk is vissza krotanra. Ott aztán nagyon durva állóháború alakult ki, nem gondoltam, hogy pár percnél tovább tartjuk a kaput… és mégis 🙂 Valószínűleg senki sem számított rá, hogy ilyen hamar összekapja magát az elyos, mindenesetre nem bánkódok, hanem izgatottan várom a következő ostromokat! 🙂

  2. A vasárnap este 8as ostrom számomra tömény csalódás volt, elképzelni sem tudom hogy mit hittek az asmodian oldalon. Hova tünt nem egész 24 óra alatt a harci kedv. Arra juttottam hogy egyszerüen nem érdekli őket a játék ezen része. Változatosságképp elmennek, de hosszútávon érdektelen a számukra.

    Talán külön pvp-pve szerverek vagy klán szintű erődfoglalások vagy nem is tudom mi lenne a megoldás.

    Az is igaz, hogy azzzal az elyos sereggel nem tudtuk volna erőd veszteség nélkül felvenni a harcot, de talán mégis több erőddel zártuk volna az estét.

    Ettől függetlenül jó hétvége volt, ha mindig ennyi minden történne…

  3. Nekem a krotan védés nagyon tetszett, csak ott megöltem 510 elyost (ezt muszály volt leírni egy ely blogon :D). Mindenesetre grat nektek a sok fortressért.

  4. Én magam még igen csak alulgearelt vagyok és tapasztalatlan ,de 550 ölés és pokoli sok AP a záróm. Egy biztos taktikai hiba alacsony létszám mellet minden erődnél ott próbálkozni. DE ezt én hiába mondom, ha a kláonk vezetői nem beszélnek egymással és sokan csak a saját fejük után mennek. Cyrus: Szerintem messzemenő következtetéseket ne vonjunk le egy hétvége alapján. Főleg, hogy korábban még ennyi aktivitást sem tapasztalhattál.

  5. Ja és olyan kadozós képernyőn kell játszak ostromon, hogy néha mire kitabolom a célpontot, már vagy halott, vagy elrepül. :/

  6. azt nem szabad kihagyni a sok killbol hogy +20k APval jöttem ki, sneaky sneaky assasin x)

  7. Cyrus jól mondja; sztem is hasonló dolgok bírnák ezt az állapotot javítani.
    Be kell vallanom őszintén, én se bírom azt elképzelni, hogy minden este 20-kor és 22-kor odaálljak… pedig kéne.
    Sajnos sokkal jobban szeretem instákba eltölteni azt a napi 3-4 órácskámat.

  8. Panna: Ha odateszed magad siege-en, lesz insta másnapra. :p

  9. Egyébként, szerintem fura lenne egy world-pvp (abyss, riftek, erődfoglalás) játékban a pve szerver. Úgy érzem, akit cseppet sem mozgat meg a pvp, annak nem való egy olyan játék, ahol békés virágszedés közben bármikor hátbalőhetik 4en. Abyss persze elkerülhető, csakhát mégse azért van a játékban, hogy oda se szagoljunk. A riftek kivétele meg.. Megoldható, csak minek? 🙂 Gondolom azért nincs hatvan insta a játékban, és van helyette khq, meg indratu, stb, hogy az emberek minél gyakrabban szaladjanak bele az ellenbe. És valahogy ezt egy pvp játéktól természetesnek veszem… Még így is keveslem a pvp-t, mivel pl khq-ba egyedül Kolbax meg Machi, meg az ő lelkes bajtársaik mernek bemerészkedni, mást nem is láttam arrafelé. Pedig nagy móka, amikor MMV-ben letarolunk egy partyt ranger+assa duoval. 🙂

  10. Panna, insta vs. siege témához annyit tennék hozzá, hogy hétfőtől szerdáig nem igazán szokott lenni siege, tehát akkor mindenki pve-zhet kedvére. Hétvégén érdemi megmozdulások csak este szoktak lenni (kivétel erősíti a szabályt ugye :P), szóval hétvégére is be lehet tervezni instákat. Szerintem ez elég sok idő egy héten pve-re, a maradékban igen is menni KELL(ene) ostromokra. Több insta, több ap, több medál. A morálról nem is beszélve 🙂

  11. Jó, persze oda tud tenni a harci kedvnek, ha sokadik próbálkozás is sikertelen, de nem szabad feladni és kész 🙂

  12. Hétfő – Szerda riftelni járnak a jóemberek virágszedés mellett 😀

  13. Nem voltak illuzioim, az erőviszonyokból tisztán várható volt, hogy verés jön. Előzetesen 2 bukó felső erőddel számoltam. Azzal viszont nem, hogy egyszerüen el sem jönnek és ez baszott oda a morálomnak, nem az 5-6 elbukott erőd. Véleményem szerint csak hasonló Elyos inaktivitás esetén foglalunk.

Comments are closed.