header image
 

Last Stand + egyéb apróságok

Tegnapi napon valamikor a kora délutáni órákban tető alá hoztuk a deal-t és lebonyolítottuk az összeolvadást a Lunarion és a Variance légiók között. Az új légió neve: “Last Stand” lett. Jelenleg aktívan folyik a a tagok összeinvelése. Akik még nem találtak “haza” azok ingame: Adren, Izye, Klei és Nocknock-ot kereshetik.

A Blog továbbra is “Variance” blog lesz, mivel ezt nem tudom ilyen egyszerűen átnevezni a WordPressen. Az elérhetőség is marad egyelőre.

Aki esetleg nem tudná, holnapi nap folyamtán fogják élesíteni az 1.9-es patchet a koreai live servereken. Nincs semmilyen hivatalos információnk arról, hogy hozzánk mikor fog elérni, de kaptam egy “fülest”, mely szerint a héten lesz ezzel kapcsolatban legalább egy bejelentés. (Tehát a héten megtudjuk, hogy mikor…)

update.1: 2010.03.23 22:00 Asteria siege::Spatalos

Nem akarok neki új postot nyitni, (meg amúgy is “egyéb apróságok”-ba bármi belefér) de ami ma este volt Asteriánál, az valami frenetikus volt. Este 10-kor dingelt a Siege. Két groupnyi összeverbuvált csapatunkkal kihúztunk Eastern shardra lecampelni az asmo teleportert. Szépen ment is, jöttek is fel a kóbor asmo lelkek és dőlt is a pont; mire szólnak, hogy helló, itt már nagyon gyülekezik az asmo. Visszaténferegtünk a fortressbe. Kb 5 perc egymás arcába nézés után megjött a Dreadgion is. Szokatlan tempóben oda is ért Asteriához, már a mozgásából is látszott: feltett szándéka, hogy ezt most elviszi. Akkor teleportálta le az első adag trooper-t, amikor az asmok nekifeszültek a fortress kapunak. Kis csapatomat levezényelve, kivégeztük az ott lévő többi csapattal egyetemben az első két trooper hadsereget, majd jött a Seasoned Crusader boss és utána még egy adat trooper. Alig lehettünk lent 30-an, mindenki más fent küzdött az asmokkal. Nemtudom pontosan mennyi asmo lehetett, siege alatt “kb 100” hangzott el, de egy biztos, az ajtón egy sem jött át, ami szép teljesítmény. Az már annyira nem, hogy lent közben a boss már 50% alatt volt. Az a hülye helyzet alakult ki, hogy vagy bejön az asmo, vagy a Balaur “karconál” nélkül viszi el a fortress-t. 20% HP körül tudott bekapcsolódni a healbe a teljes ott lévő csapat, de az akkor már édes kevés volt. Balaur win, az asmok meg elnyomták a rabbid transformos artifactot. Ami az után következett, az egyetlen állatvédőnek sem ajánlom a figyelmébe… Milyen fura, fortressek oda vissza csavarodnak, és még a Balaur is sikeresen Siegel, mióta nem csak egy frakció van jelen Abysson. Kiváncsi leszek, hogy holnap (ha foglalható lesz), akkor Asmo vagy az Elyos fogja-e visszatekerni Asteriát.

~ by Menorel on .

Aion

17 Responses to “Last Stand + egyéb apróságok”

  1. Szerintem érdekük minél hamarabb behozni, gondolom már érzik a lóvé-csökkenést…

  2. Ha valamikor aggódhattak igazán a pénz csökkenése miatt az szertintem Január lehetett. Nem véletlenül kezdődött már el Február elején az Aion 2.0 hype.
    Természetesen semmilyen konkrét pénzügyi adattal nem rendelkezem, de azért a játékon is eléggé leszűrhető az aktivitás. És az azt mutatja, hogy január-februári emórage/szunnyadós időszak után egy nagyon aktív március következett.

  3. 1.9 akkor fog jönni szerintem leghamarabb, amikor ICC WoW-ban már nem jelent izgalmat, csak “egy újabb elszúrt estét, amin megint nem esett az az egy még hiányzó item”. Hamarabb bevezetve nem szívna vissza elég embert WoW-ból.
    Ez pedig még nem most lesz, amikor a nagy átlag LK-et még csak youtube-on látta harcolni.

  4. Én fent leecheltem az ap-t, a kb 100-ból nem akarom megsaccolni mi igaz, az tény, hogy nem voltak rosszak az asmok, de a védelem nagyobb létszámban volt jelen. Mindenesetre ez pont olyan siege volt, amiben megmutatkozott a harmadik frakció lényege, és ez tökéletesen rendben volt. Remélem ezt az asmo side nem kudarcnak könyveli el, remek kis esti levezetés lett a siege.

  5. Ha foglalható lesz, elyos viszi, mivel 3-4x többen vagytok még mindig. Siralmas de fél órával siege elött kapok random clericektől DG invet h last spot… 🙁

  6. igen, sajnos tenyleg nagyon kevesen voltunk, amikor a vege fele alltunk az ajtoban kb 50 asmos volt eletben a 3 nm helyen. remenykedem h nem igy lesz de ugy tunik a vasarnapi meg a mai dolgokbol h nem tartott sokaig az asmo lelkesedes, egymast basztatjak traden meg instaba mennek orrba szajba.

  7. Azért a 3-4x már megbocsáss, de akkora ökörség, hogy süvít…
    Nem jártál te azokon a siegeken, amikor az asmok elfoglaltak majdnem minden felso fortot, ha tényleg így gondolod…

  8. Ezt az “ökörséget, hogy süvít” dolgot, szerintem meg lehetne fogalmazni kevésbé durván is. A 3-4x-es túlerő nyilvánvalóan hatalams tűlzás. Nem is oly régen én 10 körmömről lettem lekapva egy ennél lényegesen kisebb túlbecslésért is a ményen tisztelt asmo közösségtől. A tegnapi ostromon 3 szervezett alli védte a kaput, amihez hozzá jött még 2-3 fél pug alli, tehát kb 100-120 elyos. A másik oldalról nemtudom mennyien lehettek, de mondom mégegyszer elhangzott az “artifacton kb 100 asmo lehet” kijelentés. Tehát közel azonos létszámnál az asmok be sem tudták tenni a lábukat Asteriába, ami egyébként teljesen normális, hiszen a fortressguardok, a vitality well, stb. mind a mi oldalunkon volt. Az asmoknak egy nagyon szűk kapun kellett volna átpréselniük magukat, ami nyilvánvalóan közel azonos létszámnál elég esélytelen.
    3-4x-es dolog azért is fura lenne, mert mondjuk ha egy ostromra 100 asmo jönnek, akkor az feltételezné, hogy Elyos oldalon 300-400 ember jönne ostromra. Márpedig ez a létszám közel a fele az egyébkénti átlag online (lvl1-50-ig) létszámnak.
    Persze nem mondom, hogy a dolog lehetetlen, múlthét vasárnap tényleg simán voltunk ennyien, de az azért teljesen más motiváció volt. Ott az Elyosnak a “napi betevő falatért” kellett megküzdenie. Megjegyzem el nem hiszitek mennyire üres/néma/csendes az LFG channel, ha egyetlen fortress sincs Elyos kézen.
    Ez az ostrom/védés előtt, alatt folyamatos whisper zaklatás dredgionra, fortress instára, stb. ez egyébként nem asmo sajátosság. Emlékszem, múlthéten amikor végülis egyszerre elbuktuk Miren-t és Kisys-t, akkor az ostrom előtt 5 perccel még ment LFG-n a fortress instance recruit azzal a felkiáltással hogy “last chance to entre, need cleric, we are in the entrance, and have summon”

  9. @Arvel: én általánosságban beszélek az elyos oldalról, nem egy adott siegeről (pl tegnap), ha van aki összeszervezi ezt a tömeget, akkor nem állítja meg őket senki és semmi (lásd vasárnap). nem a pvp buff/esetleges jobb gear/jobb taktika miatt halt meg pl asteria duty kb 4-5perc alatt, hanem a számok miatt, ha ezt nem látod be, sajnállak. sajnos az rvr nem a skillről szól hanem a létszámról (nagy százalékban).
    és ott voltam a siegeken amikor lefoglaltunk majdnem mindent, de közel sem voltunk sokkal többen mint ti és ezt az igazolja, hogy volt boss ami 2percel a siege vége előtt ment le.
    ui. sry, nem szeretem a nagy betűket:)

  10. Még csak általánosságba se vagyunk 3x-4x annyian mint ti, már csak azért sem, mert a játék nem engedi (lásd karakterkreáló képernyőn szürke folt egyik oldalt) és ha azzal szeretnél jönni, hogy tőletek sokan abba hagyták…igen…nálunk is…Greenzerg, Santuary, Aeresis fele, OP Eskimo…etc…Ezek csak a nagyobbak. Jah: És ha ezt TE nem látod be, akkor én sajnállak…
    UI: Sorry Meno, csak hirtelen elöntött a lila köd, amikor megláttam a számot, pláne a meglincselésed után 🙂

  11. Látom fölösleges bármit is leírni mert kifordítod az egészet és bemesélsz magadnak dolgokat:) (lásd: és ha azzal szeretnél jönni, hogy tőletek sokan abba hagyták…igen…nálunk is…Greenzerg, Santuary, Aeresis fele, OP Eskimo…etc…Ezek csak a nagyobbak. Jah: És ha ezt TE nem látod be, akkor én sajnállak…)

  12. Szép, igazán szép amiket mostanában olvasok a játékról, kezdem sajnálni hogy abbahagytam a wowért… főleg hogy 1 hónap alatt meguntam (ismét)
    Erősen gondolkodom rajta hogy visszajövök, jó lenne megint látni ahogy a groupom széttép néhány angyalszárnyat:)
    ui. 1: Crazy Vigillel mi van? teljesen vége lett?
    ui. 2: jó hogy írod folyamatosan a történeteket Meno, ez hozta vissza a kedvem:D hajrá!

  13. jól érzékelem hogy kifagyott a szerver?

  14. Arvel: de ne öntsön már el a lila köd. Nem vagy te olyan…

  15. @aerodon : A Vigil teljesen halott, talan 1-2 jatekos meg lehet benne, de nem hiszem. tobben atjottek onnan 1-1.5 honapja a Halal Angyalaiba, ami jelenleg a legnagyobb, s talan egyetlen teljesen magyar legioja a Spatalos asmo oldalnak. Nem reg a Tenebrae utolso tagjai is hozzank csapodtak, de meg igy sem igazan eros a legio lvl50es karakterek teren. Rajtunk kivul meg van a “Galamb Off” (??) alt legio, ha jol tudom.

  16. Köszi az infót Trident, ha visszajövök (szerintem 1-2 héten belül) akkor szeretnék magyar bandában játszani megint.
    Ha teljesen véletlenül recruitoltok 50es clericet (:D) akkor jelentkezni fogok.

  17. *** (szerk.) A Variance Blog a hivatalos és fizetős Aionnal foglalkozik. Mi nem tudunk semmit az ingyenes/tört szerverekről, de ha tudunk is, akkor sem beszélünk. Egyébként meg a google a te barátod. Ha 2 perc alatt nem találsz 30 magyar tört szervert, akkor az nagyon rossz fényt vet rád ***

Comments are closed.