header image
 

Spatalos: helyzet változatlan, de majd bele gebedtünk…

Hónapokon keresztül siránkoztam(tunk) itt a blogon, hogy így Spatalos, úgy haldokló Asmók, itt már soha nem lesz ostrom, mert broken system, meg szar a Dreadgion, stb. Erre mi történik? Jóformán minden este hulla fáradtan kelek fel a géptől meg 1-2 teljes fortress ciklust kell végigmelózni. A mai este kezdődött egy Kortan (Asmo birtokolja) ostrommal. Ám az este fénypontja egyértelműen Flaming Hell volt. Valamikor a nap folyamán végre visszakerül egy normális légióhoz FH, így újra bevethetővé vált a supermassive-blackhole generator.

Kortan ostroma a szokásos módon indult. Mirenben regroupolt a ostromban érdekelt teljes Elyos csapat és pontban nyolckor nekirohantunk Krotannak. Közben jópárszor oda-vissza csiki-csuki az artifactok között, hol az egyiket, hol a másikat kellett védeni. Sikerült a kaput betörni, de az asmo hús falon szokás szerint nem tudtunk átmenni. Bő fél óra állóháború után végre minden releváns artifact CD-je lejárt, úgyhogy szinte éreztem is az orromban az égett varjú szagot. Bő 10 perc kellett, hogy eljussunk nagynehezen a boss terem közelébe és már fel is állt a boss kill team, mikorra összekapta magát az asmo és olyan szinten nullázott le mindenkit a boss terem körül, amit minden bizonnyal régen láttam volna, ha ott lettem volna, de a Last Stand-es alliance el lett küldve artifactot visszafoglalni, úgyhogy inkább, csak a hírét hallottuk a történéseknek.

Mi is történt e közben? Az ostrom előtt lázas matekozás ment, hogy mit lehet elfoglalni és mit nem, hogy az Elyos influence ratio-ja ne menjen 70% felé. Ebben az esetben ugyanis Asmo testvéreink PVP bonuszt kaptak volna, ami nem túl szerencsés dolog olyan helyzetben, amikor az asmo rendszeresen elkeni a szánkat. Erre mi történik? A Russian Mafia leadere offline egész este, majd a légiója (akik Krotan közelébe sem mentek) egyet gondolnak és elfoglalják Siel Western-t. A dologban a legdühítőbb az volt, hogy az egész légiónkkal le volt beszélve, hogy befoglaljuk mi, de végülis úgy döntöttünk, hogy nem cseszünk az Elyos alá azzal, hogy PVP bonust csinálunk… Minden Asmo Krotan-t védte, úgyhogy egy fél lábú elyos group is simán beveszi a fortress-t, erre ki dönt úgy, hogy “na ez most jó lesz nekem”, hát persze, hogy a Russian Maffia. Jó, túlléptünk a dolgon…

Este 22 óra (ami előtt egy brutális zergfest Dreadgiont sikerült átélnem…) a fagyi visszanyal esete, Miren és Kisys foglalható. Mindkettő Elyos kézen. Kezdésnél az Asmo oldal egyről rárusholt Kisys-re. Biztos élt bennük az emlék két hétten korábbanról, amikor szerencséjükre, pont ekkor jött is Dreadgion. Na most nem jött. Minden igyekezetük ellenére még a Fortress Gate-t sem sikerült beverniük. Ez után jó fél órás Flaming Hell artifact védés ment. Az Asmok pontosan tudták, hogy már CD-n van, bármikor használhatnánk, és tudták, hogyha bármelyik fortress-re ráfordulnak, akkor rájuk gyújtjuk egész felső abyss-t az artifacttal. Ezért egy esélyük volt: bármi áron is de vagy elszedni FH-t, vagy arra kényszeríteni az Elyos-t, hogy elhasználja. Nos, bár párszor remegett a YouYou keze, hogy elhasználja, de minden esetben meggyőztük, hogy tudjuk tartani FH-t, sikerült is egészen 22:40 körülig, amikor az Asmo feladta. Az Elyos leaderek úgy döntöttek, hogy picit Asmo vérben akarnak hemperegni, úgyhogy néhány száz Elyos ráreppent az egyébként nem foglalható Krotanra, majd kinyirtuk előbb a teleportert, majd az artifact roomban eltakarítottuk az artifactokat. Már majdnem ment a disband, amikor “MIREN FELÉ TART A DREADGION!!!” üvöltözés minden felől. Innentől a forgatókönyv már a szokásos. Dreadgion kerülgeti kicsit Miren-t, majd ledobja előbb a troopereket, majd a seasoned crusadert, amit szokás szerint betankol még fent néhány assa és szépen lejár a timer.

Ekkor villant át az agyamot, hogy Flaming Hell bizony sem nem Kisys, sem nem Miren terület… Annyi szerencsénk volt, hogy Mirenben megölt az allink néhány Balaur-t, úgyhogy legalább onnan jött két Silver Medal. Pedig mennyi időnk lett volna leütni néhányszor az őrtornyokat Kisys mellett is. 🙂 Na nem baj, az este bőven kárpótolt. Az este folyamán az e-peen-em 789 killel lett nagyobb és 5000 AP is bejött az este alatt csak a Fortressekből.

Egyébként az este tanúlsága nekem: Az Elyos és az Asmo oldalon azoknak a játékosoknak az aránya/erőviszonya közel azonos, akik ostromokra csak a foglalás/védés élménye miatt jönnek. Ennek köszönhetően teljesül az idál, hogy egy-egy sikeres védés/támadást nagyon súlyosan tudnak befolyásolni az olyan külső tényezők, mint az artifactok, vagy pl. az időben érkező Dreadgion.

Ez az “egyensúly” persze felborul olyankor, amikor az Elyos oldal a vesztét érzi és nincs meg az embereknek a napi bevető fortress instance-uk. Olyankor veszett kutya módjára jön a tömeg…

~ by Menorel on .

Aion

23 Responses to “Spatalos: helyzet változatlan, de majd bele gebedtünk…”

  1. Este 10-kor sajnos nagyon kevés Asmo volt készen az ostromra. Ez van.

  2. Csak egy kis szösszenet a tegnapi siege közbeni légió csetről: http://tinyurl.com/ycfrpzp
    nem photoshop 🙂 ha nem is feltétlen igaz minden szám, ez akkor is közelít ahhoz a bizonyos 3x-os többséghez amit lefújjogtatok.
    kíváncsi vagyok a mai siegre, hogy mit lehet alakítani így pvp buffal 🙂

  3. Nem kötekedés : “artifact roomban eltakarítottuk az artifactokat”

    Gondolom kiskeket akartál írni . 🙂

  4. Igen kiskeket akartam irni, csak még nagyon késő volt és még tegnap este meg akartam irni, hogy friss legyen az élmény. Egyébként – sok minden más mellett – tipikus mellészólásom, hogy gyakran megyünk az kisk roomba artifactokat takaritani 🙂

    Crazy: Ugye ezt most te sem gondolod komolyan. Számolj már utána pls: 24 alli az tudod mennyi player lenne: 576 player. Ennyi lvl40+ player online nincs egy átlagos este, nem hogy siege-n. Csak azért mert valaki veszi a bátorságot, hogy leírjon egy hatalmas nagy vadbaromságot, attól még nem kéne azt kész ténynek hinni.
    De hogy konkrétak legyünk a tegnap este 22-es otrommal kapcsolatban:
    – YoYOu team 6 group (1,5 alli)
    – BeHappy 6 group (1,5 alli)
    – The Fourth Legion 3 group (~1 alli)
    – C9 4 group (1 alli)
    – Ezen kivül volt két komplett Pug-Alliance, az egyikben voltunk mi is a Last Standből 6-an.

    Tehát beszélünk összesen 7 allianceról Elyos oldalon. Sem a RM nem volt ott (le is irtam, hogy a nyomorékok inkább elmentek leader hiányában lower abyssra foglalni), sem a Celestials nem volt ott, akik mostanában sztrájkolnak. (Celestial nem egyenlő a Celestials-zal)

    Tehát nagyjából mindkét oldalon 150-150 ember lehetett, ami nagyon szép eredmény elnézve az este 10-es időpontot. Ennek a kiegyenlített létszámnak köszönhető, hogy lényegében semmi nem történt.

    Bár nem derült ki, de amennyiben az este 8-as ostromról lenne a screenshot, ott annyival voltunk többen, hogy a Last Standnak is volt a full alliance-a és az Axis is eljött, tehát ott 9 alli volt Elyos oldalon.

    Egyébként a mai siege-n nem hiszem, hogy túl sokat tudna alakítani az asmo a PVP buffal, mivel csütörtökön szinte soha sincs siege, kivétel néha egy-egy alsó abyssi fortress-t. De persze minden random.

  5. kár hogy minden elyos ennyire elvakult és nem látja be hogy sokkal többen vannak 🙁 “Tehát nagyjából mindkét oldalon 150-150 ember lehetett” http://tinyurl.com/yzuo6xc <- 22:00
    egyébként az a "valaki aki vette a bátorságot és írt vadbarmoság", ő (is) szervezi az asmo oldal támadásait.

  6. Szó sincs itt elvakultságról. Attól, hogy valaki szervezi az ostromokat, attól még az illető nem atya úr isten, aki ránézésre meg tudja mondani pontosan hogy az ellenfél mennyien van.
    Jómagam pontosan tudom az Elyos számokat, mert az ostrom előtt az ott lévő allianceok bejelentik, hogy ki/hol/mennyi emberrel rendelkezik.
    Ott voltunk 7 alliance-szal (a screenshotodat nézd meg te magad… most komolyan gondolod, hogy >500 elyos így nézne ki, ezt te sem gondolhatod komolyan), és az Asmo oldal leadere azzal demoralizálja a saját erőit, hogy ilyeneket irogat be “24 alli vs 7 alli”.

    Megjegyzem, 22 óra után öt vagy hat hullám volt FH elfoglalásáért Asmo oldalról. Ebből kb 2 esetben tényleg nagyon közel jutottak az asmok, többször le is sikerült verniük a boss-t 60-70%-ra, miközben a tömeg próbálta tartani az asmo push-t. Ha tényleg 24 alli lett volna ott Elyos oldalról, akkor az asmo csapatok szerencsétlen FH szigetre sem tudtak volna leszállni, mivel az Elyos is alig fért volna ott el. Azt meg csak utólagosan jegyzem meg, hogy ezen a screenshoton nem 7 asmo alli van hanem kb 2 max 3… Tehát ne csodálkozz, hogy a 2-3 allihoz képest az ott lévő kb 7 Elyos alli olyan sokan néz ki.

    Végezetül egy apró megjegyzés, ugye senki nem gondolja azt komolyan, hogyha az Elyosnak tegnap 24 allija lett volna szemben az asmok 7 allianceával, akkor este 8-kor nem gyalultuk volna el Krotan-t asmokkal, mindennek együtt…

  7. És ismét rátalált a blogra a “képen látható masszáról ki tudom jelenteni, hány player alkotja”-kijelentés.

    Crazy:
    Tudod mennyi 500+ ember egy képen? Egymás lábára lépnének, ha egy képbe bele szeretnének férni.

  8. Valamint az összes kliens lehalna már csak a vonulás közben is. Dvine Fortress ezért is lesz kemény dió, mert oda több Krotan-nyi játékos kell, amit a kliensek is nehezen fognak elbírni, ha már az oldalanként 100 körüli ostromokon is sokaknak 8-10 fps, és akkora lagg van, hogy mire becéloz valakit/már halott a célpont.

  9. 🙂 szeretem az internetet 🙂

    najó, leírom rendesen:

    az első kép (chat) ofc túlzás amit írt, de simán megtörténhetett volna (lásd-> “Este 20.00: Foglalhatóvá vált Asteria, Roah, Sulfur és Western Siel is. Gyors statisztikát készítettem: 386 online lvl50-es volt Elyos oldalon, ez a szokásosnak a duplája. Ehhez hozzá jött még közel 600 online lvl40+-os. Nemtudom, hogy ebből mennyi volt a fortresseket, de indulásnál Teminonon szó szerint meg sem lehetett mozdulni.”->386+600=986 ~ 42 alli, vegyük a felét -> 21)
    Ha ennyien lettetek volna valóban simán ledaráltatok volna és ez meg is történt, nem simán, de lejutottatok a bosshoz. lenn nem tudom mi történt, de feltételezem vérszemet kapott mindenki, hogy lemegy a deity most is ~5perc alatt és elkövették azt a hibát, hogy nem hagytak hátra megfelelő védelmet. Ha nagyon asmo-centrikus lennék akkor azt mondanám, hogy mi voltunk a királyak és lezúztunk mindenkit kb 2perc alatt, de én inkább úgy hiszem, hogy az elyos szerzésbe csúszott egy kis hiba.

    másik kép (FH->nagy fehér kupac vs oriási piros paca) arra a kijelentésre hivatott rácáfolni, hogy “Tehát nagyjából mindkét oldalon 150-150 ember lehetett”.

  10. Ezt kitörölheted menorel, de nem tudok ellenállni a kísértésnek.

    @Szolo:
    Tudod mennyi 500+ ember egy képen? Egymás lábára lépnének, ha egy képbe bele szeretnének férni.

    500 ember elfér 1m^2 is tekintve hogy egymásba tudnak állni 🙂

  11. Oké srácok. Szerintem tegnap nagyon kiegyensúlyozott volt a csata. Közel azonos számban voltunk, aminek köszönhetően bár semmi nem történt, de – ahogy azt irtam is – nagyon jól elvoltunk és pörgős este volt.
    Ez az én szubjektív meglátásom, az én karakterem pozíciójából volt néha olyan pillanat, amikor összerezzentem, amikor megláttam a hatalmas piros parác (nekem ugye az asmo a piros paca), akik felrepültek FH-re és komolyan elkezdtem parázni, hogy ezt hogy verjük vissza.

    Ez az én szubjektív meglátásom. Elfogadom, hogy a másik oldal meg úgy érezte, hogy az Elyos többen volt. Nyilvánvaló túlzás az asmo oldal “becslése”, ahogy talán az én 150v150 becslésem is lehetséges, hogy alulbecsélés, bár mondom, én hiszem, hogy legalább az Elyos oldal számaival tisztában vagyok.

    És igen, voltunk már ostromon nagyon sokan, amikor PVP bonus és nulla fortress komoly nyomásként nehezedett az Elyosra, de ez sajnos nálunk sem az “átlag” 🙂

    Szóval szerintem hagyjuk ezt a látszám totót 🙂

  12. Egyébként meg nem törlök ki semmit, már legalábbis azt, ami nem arról szól, hogy kapjam be. De a WP folyamatosan moderate queueba rak egy-egy postot, vagy azért mert link van benne, vagy valami gyanús szó miatt. Ezt nézzétek el.

  13. Az online lvl50 kis hányada megy fortress ostromra. Vagy nagy ívben tesz rá (esetleg csak PvE érdekli), vagy a gépe nem bírná, vagy nem szereti a légi harcot, vagy craftol/küldetésezik/nincs egy órája a teljes ostromra, maradék okok.
    Ostromon kb. 10 légió képviselteti magát elyosoknál egyáltalán, amiből 4-5 a fixnek mondható. Asmoknál is hasonló lehet a helyzet.
    Semmit nem jelent, hogy hány 50-es elyos volt bejelentkezve az ostrom indulásakor. 40+ pedig talán 45 fölött számít, mert az alatt a játékost egy (maximum 3) spellel összecsomagolja az 50-es ellenfél, míg a 45 alatti igazán el sem találja komolyan az 50-est.

  14. #Crazy:
    Igazad van, nem fogalmaztam pontosan. 🙂

  15. Azért a support kariknak igen is van jelentősége 45 alatt is. A másik meg, hogy mindenki számít, az ellenfél úgyis csak a piros masszát fogja látni és azt gondolják majd, hogy úristen, végünk 😛

  16. Halkan jegyzem meg, hogy max vazsikat resistelik a nagyobbak, én vígan letolom fél hp-ját egy 50esnek, ami ha nagy a rankja, jelent vagy 500 ap-t, és kis mákkal tegnap 3*rank 1 last hitet is bevittem questhez. 🙂 (lv40) Persze nem árt, ha ranger az ember, mert ha kitargetelnek az gáz. 😀

  17. nincs pvpbuff vagy lemaradtam?

  18. Éljen a szájkarate! 🙂

  19. Pocak: örülök, hogy ilyen jól szórakozol. De hogy mégjobban feldobjam a napod, csak neked ajánlanám ezt a videot:

  20. “Tehát beszélünk összesen 7 allianceról Elyos oldalon. Sem a RM nem volt ott (le is irtam, hogy a nyomorékok inkább elmentek leader hiányában lower abyssra foglalni)”

    Crazy képén ott van legalább négy Russian Maffiás szóval megvan a hiányzó 14 alliance (nagyjából)!

  21. Oké megadom magam 🙂 tényleg 24 allival voltunk csak el akartam titkolni az “Elyos Secret Massdestruction Weapon”-t.

  22. Psssszzt

  23. Tudtam én 🙂

Comments are closed.