header image
 

Low lvl experiences

A hétvégén végre rászántam magam, hogy nekifogjak egy alt felhúzásának. Volt már több lvl10-es altom is, de ezek főleg WH,Broker funkciókat töltöttek be. Kiválasztottam a legszerencsétlenebb nevű altot és belevágtam az alacsony szintű tartalomba. Az alt húzása mellett (ami egyébként egy sorcerer és szavakkal nem tudom leírni, hogy a clerichez képes mennyire EZ-mode, bár szerintem ezt senkinek nem kell bemutatnom…) kíváncsi voltam az egyrészt a dupla XP hétvége pozitív hatásaira is, másrészt pedig arra, hogy mennyien játszanak az alacsony szintű területeken.

Nézzük először a dupla XP hétvége érezhető hatásait:

Dupla XP tapasztalatok

A mai napig nem lehet tudni pontosan, hogy a “dupla XP hétvége” címszó alatt pontosan mibe is piszkált bele az NCSoft. De talán jó is ez így, hiszen így számtalan urban legend kerint a pozitív/negatív hatásairól.Még egy korábbi dupla XP hétvégén elkezdtem húzni a tailoringot ezzel a karakterrel, amivel bedingeltem 2 szintet, valamint már készen voltam a Verteron Citadel körüli questekkel, úgyhogy lvl14-ről indult péntek este a móka. Igazából nem vittem túlzásba a dolgot, kb annyit játszhattam ezzel az alttal, amennyit egy átlagos belépő játékos játszhat, amikor elkezdi az Aion-t. Vasárnap 19:00-ra már bőven túl voltam a lvl22-őn. Ez talán önmagában nem nagy dolog, mindösszesen jelzi, hogy tényleg elég erős a dupla XP hatása. Az viszont sokkal érdekesebb, hogy nemcsak hogy nem tettem ki a lábam ehhez Verteronról, de lvl21-ig el sem kezdtem a Krall-os group/elit küldetéseket és még így is jó néhány Verteronos solo questem is maradt. Simán kimondható, hogy a dupla XP hatásával a lvl10-20 közötti tartományban teljesen megszűnt a group questelés szükségessége és egyébként, ha valaki mindenáron csak soloban akar fejlődni, akkor tényleg semmi akadály nem lesz előtte, hogy elérjen lvl20-ig csak a Verteronos solo questekből.

Másik érdekesség amit megfigyeltem a hétvége során az a drop rate. Sok Aion player – köztük én is – hajlamos egy-egy szerencsésebb loot periódus után már “drop rate növekedés”-t kiabálni, de ami a hétvégén történt az szinte hihetetlen. Ha nem adtam el vendornak 7-8 komplett forest,hill set-et, akkor egyet sem. lvl20-ig egészen pontosan 47db gyűrű esett ami mind ment vendornak is. Ez mind csak a solo questek során esett. A legdurvább egyértelműen Dukaki Mine terület volt. Az ott lévő mobok szinte fixen dobtak egy fehér lootot (nem mana stone-ra vagy flux-ra gondolok) és 7-8 mobonként jött egy-egy zöld loot is. Akik Elyos oldalon jártak Verteronban azok találkoztak minden bizonnyal a “Dukaki Amulet” questtel, amit Sanctum könyvtárában lehet felvenni. Lényege, hogy Dukaki Mineban szerezni kell két Dukaki Amuletet. Ezeket anno még szeptemberben napokig farmoltuk. Most csak a normál Dukakihoz kapcsolódó questek során esett összesen 5 db. Ugyanez igaz a drop item questekre is. Emlékszem, hogy pl. a “Ribbid Blood” questhez kb 100-120 mutáns nyuszit kellett a vágóhídra deportálni. Most az 5 vérminta kereken 10 nyusziból kinyerhető volt. Teszt jelleggel megnéztem, hogy mi a helyzet a Lesser Elemental Stone drop rate-tel. A tesztet Dukaki Mine déli részén végeztem a pókokból (Long Legged Arachnaid). Eredmény:

5 pókból 4 dobott Elemental Stone-t és az egyikbe még elfért egy Flux és egy Polearm is. A tesztet egyébként 40 Elemental stone-ig ismételtem és végig 80% körül volt a droprate. Összességében simán kijelenthető, hogy alcsony szintű contentben látványos drop rate növekedés tapasztalható. (Ezt egyébként Z is megerősítette, aki folyamatosan azon anyázott, hogy betelik neki a táskája)

Játékosok száma

Természetesen a head-startos időkkel összemérhetetlen a játékos felhozatal, de összességében sokkal pozitivabb mint vártam. Folyamatosan keresik a partykat a Krallos group questekre, amik rendre be is telnek a jelentkezőkkel. A nagyobb Verteronos questhubokon mindig találkozni néhány emberkével. A játékosok nagy része természetesen alt. Bár jópár teljesen új kezdő Aionossal is találkoztam. Nem reprezentatív (kb 15-16 embert kérdezhettem meg), az arány valahol 80% alt/20% newbie között lehet. Az viszont sokkal érdekesebb, hogy az altok nagy részének a mainje más szervereken leledzi (ráadásul asmo oldalon):

Talán nem esek nagy túlzásba, ha azt mondom: dupla XP hétvégén lvl20-ig nincs nagyon gond a játékosok számával. Simán lehet bárhova party-t találni:

Összegzés

Bár a teszt ezeddig kis részét érintette csak a szitnezésnek (következő dupla XP hétvégéken folyt. köv.), de az alábbi tapasztalatok mindenféleképpen levonhatók:

  • A dupla XP rendszer tényleg látványosan gyorsítja a szintezést. A hétévége során összesen egyetlen Lodas Amuletet toltam el, ezzel együtt is, csak a single player quest rendszerrel lazán elértem még Verteronon a lvl20-ig. Most lvl22,5-en előttem van még Holy Ground of Miraju és a Krallos group questek kb fele. Theobomoson és Eltnenen pedig még nem is jártam. Kíváncsian várom, hogy csak a solo és campaign questekkel meddig fogok eljutni, solo és group grindelés nélkül.
  • Alacsony szinten mind a questitemek, mind a használati tárgyak drop rate-je látványosan megnőtt. Ez egyrészt jelentősen gyorsítja a szintezést, másrészt pedig segít a gyors gearelődésben.
  • Apropó használati tárgy dropok. Ha leszámítom Brokernél eladott szir-szarokat, akkor csak a drop kinahból és az elvendorolt item kazalból kb fél millió kinah jött be lvl22-ig.
  • De ha már szóba került a Broker, akkor egy kis aukciós ház körkép: Látszik, hogy kifutóban/csökkenőben van a lowlvl populáció, mert elég szép piaca lett a Lesser Fluxoknak. Mint a cukrot úgy vették a Lesser Armor Fluxot 4k kinah-ért. De a többi flux is simán eladható 1500-2000 között. (Valószínüleg nem duplaXP-s hétvégén mégjobb áron.)

~ by Menorel on .

Aion

6 Responses to “Low lvl experiences”

  1. Sokat számít a dupla XP, de azért az sem mellékes, hogy az ugyanazon szerveren levő alt eléggé a twink kategóriába tartozik.

    Clericemmel még csak a közelében sem jártam annak a cuccnak, ami az altomon van. Clericem Verteron végén meglevő zöld tónusa nagyon elüt az altom kékbe hajló tónusától, ami főleg abból adódik, hogy az a pénz, ami a felruházásához kellett, kb. egy sikeresebb insta-run alatt összejön 50-en. A fegyver +10-es enchantját a main fejlődése során felgyülemlett kövek jobb-híján ellövése adja.
    Első karakternél örültünk, ha volt a karakteren 2 zöld plusz a fegyver Poeta után, altnak pedig teljes zöld gear lesz egy Brokerezés után, amit simán cserél, ha már fölveheti a következő szintűeket persze a lehető legjobb kavicsokkal telerakva. Lvl 20-at elérve pedig kékkel (25-től sárgával is) megspékelve, mert amit kicsiként csak álmainkban engedhettünk meg magunknak, az 50-esként egy vicc. Ez nagy különbséget okoz haladásban is, mert nem kell számolni, hogy hány mobot húzhatsz.
    Dukaki Mine clericcel kész frásztörés volt, hogy mikor merről támadnak rám, és 2-nél többen ne tegyék, alttal besétáltam, és arattam, mert vége lett, mielőtt elért volna hozzám. Vadidegen szerveren azért dupla XP során fejlődni sem ennyire sétagalopp szerintem.

  2. De tényleg könnyebb, ha jobb a droprate.

  3. Ez sem mindegy, hogy második karinál már elvileg meg van az a rutin, hogy melyik küldi mit kíván meg és egyáltalán melyek azok a nem kampány küldik, amelyek kellenek feltétlen a reward miatt. Melyik mobot érdemes ölni, mol érdemes fejlődni stb. Első karinál vag találgattál, vagy kérdezősködtél és aionarmory-t böngészted. Másodiknál ez már nem szükséges.

  4. Én kb 2-3 hete indítottam egy asmot castoron, azzal láttam életemben először pandaemoniumot meg altgardot, mégsem volt semmilyen problémám. Talán egy questet kerestem meg armoryn, és az összeset megcsináltom lvl 18ig. Lehet, hogy számít az elyos tapasztalatom, de a küldik és mobok kereséséhez biztos semmi köze nincs egy vadidegen mapon… Azt persze aláírom, hogy az első karival nehezebb volt, de csak mert jobban akartam gearelni, mint amennyire alapom volt rá. 🙂 Ha valaki megelégszik a quest gear-rel az elején, és elad minden mást, az dőzsölhet ahogy akar… 🙂

  5. Külön élvezet mikor a szintező main karakteremet az ilyen tápos altok szétcsapják :_(

    Amúgy jó dolog ez a dupla xp hétvége. Resteddel és amulettel szépen jön az xp magasabb szinten is, de tapasztalatom szerint, ilyenkor pug instát bevállalni úgy hogy nyomsz mellé amulettet, nem szabad. Sokkal többet érsz, ha kimész a pustába és halomra ölöd a sima +2-3 szinttel nagyobb mobokat (valami kevés hp-s no skilleset érdemes keresni).

    Craftról annyit, hogy a procc ráta szerintem megmarad ilyenkor is totál rapszódikusnak. Most hétvégén bepróbáltam a 3. expertet, de nem jött össze. 🙁 (másik szerveren megvan 2 külön karakteremnek is. Itt új szerveren, új remények, szokásos csalódások 🙁 Megint nincs egy petákom se és még skillt is vennem kéne :D)

  6. A hétvégén mákoltam be az egyik altommal egy 25-ös sárga plate felsõt, normál mobbol questelés közben.
    Ha ez anno headstart után történt volna velem akkor minimum szivroham .
    🙂

Comments are closed.