header image
 

Ellenfél szintjének megjelenítése

Unalmamban nézegettem az 1.9-as test server noteokat (Igen, nálunk még se híre se hamva az 1.9-nek, Koreában meg már javában új funkciókkal, új napi questekkel tömik tele az 1.9-et, amiket előzőlegesen ugye megköröztetnek a teszt szervereken is…)

Naszóval a ma reggeli patchben egy érdekes újdonság tűnt fel:

Egy nagyon fontos apróság, ami normális körülmények között (normális emberek esetében) elősegíti a fairplay-t. Azaz Abysson bóklászva, vagy riftezés közben mostmár látni fogod, hogy az ellenfél mennyire is tekinthető számodra ellenfélnek. A “piros” nameplate továbbra is azt jelenti, hogy potenciális ellenfél, úgyhogy tessék nekimenni. A “lila” fogja jelölni azokat az ellenfeleket, akik több mint 10 szinttel magasabbak. Ha éppen altot húzol és meglátsz egy lilát, akkor érdemes kézzel lábbal menekülni előle. A “májvaszín” pedig a lowbie-kat fogja jelölni. Azaz, ha korrekt játékosnak tartod magad, akkor nem nagyon ölöd le őket, vagy ha mégis, akkor legalább nem campeled a hulláját egyész álló nap az 1 AP-ért.

~ by Menorel on .

Aion

17 Responses to “Ellenfél szintjének megjelenítése”

  1. Nekem már most kifolyik a szemem a lilától és a mályvától 😀 Hogy miért kellett ugyan azon árnyalatra tenni őket… Azért jó dolog ez, bár biztos lesz akinek ez csak egy könnyítés lesz a kicsik gankeléséhez 😛

  2. Kb arra is szánják.
    – Max szintű riftezéskor a kicsikre utazik, mert szintjében levőt találna felső Abyss-on is.
    – Felső Abbys-on nem talál lvl 40 alattit, így a szín úgyis piros.
    – Ha látsz egy ellenséges nagyot (aki kicsiket ölni jött át a riften), igazán el sem tudsz futni, mert lvl 40 alatt nem sok runspeed van a felszereléseken, így mindenképpen utolér a 20%+ runspeed miatt.

  3. Tökmindegy.. ameddig kicsi vagy úgyis bedarálnak jópárszor.. aztán szépen növögetsz és már megtudod védeni magad,ill. egyre többen pattannak le rólad. 🙂 Ez benne van..
    Nekem tetszik ez az ötlet,csak akkor az “átkos” részén is pöppet változtatni kéne,so.. NO GANKING LOWBIES(!!!),mert keményen debuffolva leszel, vagy ilyesmi.. 🙂

  4. WoW-ban volt az ún. Dishonorable-kill, ami eredetileg a kicsik+kiszolgáló NPC-k öléséért járt volna. Végülis csak a kiszolgáló NPC-k leöléséért lett bevezetve. Még azt is gyorsan visszavonták.
    Nem igazán lehet meghúzni a határvonalat a PvP helyzetekben még megengedett cselekedetek tekintetében, ha a két oldal elvileg halálos ellenség. Elvileg az ellenséges település felégetésével ki is kéne, hogy lehessen írtani a másik jelenlétét annak a saját területéről. Mégsem lehet. A gankelő mejelölése a térképen sem véletlenül olyan sokára következik be. Debuff biztosan nem lesz.

  5. en nem tudok koreaiul, de a tablazat bal reszebol nekem az jon le, hogy a lila =11 szintnel nagyobb kulonbseg, a piros az kb 10 szint kulonbseg, mig a malyva azt jelzi, hogy az illeto szintje kevesebb, mint 10 szintnel kulonbozik az enyemtol. ergo a malyva szinueket erdemes tamadni, mert ezek nem tobb mint 10 szinttel kisebbek/nagyobbak nalam.

  6. Trident:
    – piros: +/- 10 szint (tehát potenciális ellenfél)
    – lila: több mint 10 szinttel nagyobb, tehát menekülj.
    – májva: több mint 10 szinttel kisebb, úgyhogy hagyd békén mert lowbie.

  7. A táblázat bal oldalát ne nézd mert azt Meno csinálta. 😀

  8. Ugyan.. komcsin.. vki tudja egyáltalán,h mennyi (hozzád képest) nagyon lowbiet kell megölni ahhoz,h átkot kapj?
    Ha esetleg meg kapnál, akkor mivan? Juj.. kijelez a térkép,nyomsz egy return,esetleg disconnect,oszt joccak. Nemhinném,h ilyesmi eltántorítja az embert.. 🙂
    Élvezi,h 2-3 hit és meghal az ellen,ennyi..
    Én most is emlékszem,amikor életemben előszőr jártam Eltnenben és kimentem swamp slime-okat öldösni oda a fort melletti kis mocsárba,mert azok dobnak Life cuccot. Nem akarok hazudni,de talán 10 perc telt el és jött egy 42-es templar, már az inesc. judgment-jétől félig meghaltam,nemhogy attól,h rámvágott 1et.
    Dűhítő,de ezvan..

  9. Minden nálad alacsonyabb playerért kapsz pontot, minnél kissebb annál többet, ha elérsz egy bizonyos pontszámot akkor kapod meg az átkokat. Kokrét ponthatárokat nem találtam.

  10. Empirikus úton megsejtett számok még abból az időből amikor 1.2-ben behozták a Slayer Systemet: kb 200 lowbie curse első szint, kb 250 lowbie curse második szint.

  11. Az nekem baromi soknak tűnik, 200 kill. Egyébként érdekes hogy powerbookban alig írnak a dologról valamit, még a riftezéses oldalon sincs semmi róla.

  12. Azért ezek nagyon nagy számok Meno, ezek szerint akire rákerül az átok majdnem egy napot gankelt? Annyira nem sok a lowbi, ha adott szinten belül (tegyük fel 20-30) mindenki egy területen belül xp-zne (lol), akkor is az összes playert le kéne ölnie vagy 5ször egy 40-esnek az átokért. Minimum. 🙂 Össz 200 kill is nagyon sok egy riftezéssel, nemhogy csak a kicsikből 200… 🙂

  13. Egy napot? Hmm. Mostanában nem igazán voltam sokat riftezni ez tény, de január végéig eléggé be voltam költözve Beluslanra. 200 kill akkor konkrétan 20-30 perc alatt összejött a “bot farm” helyeken. Megjegyzem a populáció romos csökkenése óta és a botok kivonulása óta én nem láttam heironon egyetlen “Slayer” logót sem. Szóval szerintem a 200 igenis reális (volt).

  14. Jó, én a mostani viszonylatokban számoltam, a botok hőskorában még nem volt gearem, amivel érdemes lett volna egyáltalán keresni egy riftet. De azért az elmúlt hetekben is láttam pár jelölt embert Eltnenben. (Machi, Kolbax, Kolbax állítólag bannolt haverja nemtomhogyhíjják, Levent, talán Teu is, de az utolsót már lehet hogy csak álmodtam)

  15. Szerintem valamit benézhettél:) Kolbax lvl48-as, nincs olyan rift amin ő “átférne” Eltnenre. Egyébként továbbra is tartom, hogy a 200 kill riftezés közben egyáltalán nem sok és nem is tart sokáig összeszedni.

  16. Kolbax 2 hete még 45 körül volt, 1 hónapja pedig még tutira 40 és eltnenben farmolta az ap-t. Elmúlt heteket írtam, nem elmúlt hetet. Azóta persze Levent is le van cuccolva, úgyhogy nem mai infókból dolgoztam. 🙂 De ezeket a neveket bőven a botok korszaka után láttam, és akkoris sok a 200 kill egyedül. 🙂 Partyval oké, csak akkor miért mindig egy ember van elátkozva?

  17. Eltnenben a Manduri Forestben mostanság csak lvl. 35-40 playerek “vadászgatnak” ahol persze 20-25-ös emberkék mászkálnak.
    http://uk.aiononline.com/livestatus/character-legion/search?charID=169907&serverID=31
    Ő az egyik kedvenc..kb. 4-5 napja lesátrazott Eltnenben és csak olyan helyeken mászkál ahol jóval -10 szintes embereket találhat.

Comments are closed.