header image
 

Te milyen “hétvégét” szeretnél Aionban?

Aionsourceon született egy topic, amiben az egyik srác összegyűjtött néhány érdekes “extra-hétvége” öttletet (Just for a weekend NCSoft – try this out :: General Discussion :: AionSource)

PvP weekends: Ingyenes a közlekezés (fortress teleportok is). Ha Abysson tartózkodsz akkor kapsz egy statikus buffot, ami ad: +20% HP, +10% dmg valamint 1,5x Abyss Point szorzó.

PvPvE weekends: Minden Abyssi teremétmény HP-ja és dmg-e csökkent 30%-kal (itt főleg ugye az elit fortress guardok fontosak) és minden mob droprateje duplára nő. A kinah viszont 3x-osra.  Az Abyssi Soul Healereknél történő gyógyulás fele annyiba kerüljön.

Gathering Weekends: Minden egyes gyüjtögetésnél 33% eséllyel spawnoljon egy elit mob, aminek a sikeres megölése esetén az az adott gaz, ásvány, akármiből droppoljon 55 db-ot. A normál gyűjtögetések dupla mennyiségű alapanyagot adjanak. Extraként: “Dual Gathering”. Ha ketten összefognak és ugyanazt a nodeokat szedik egyszerre, akkor a magasabb gradeű itemek esélye (Pure, Greater, stb.) duplázódjon meg.

PvE weekends: “Taking kreams idea here – asmo/elyos PvE zones switch for the day, they now have access to the other factions quests etc, this sounds like it would require a lot of work though, but it would be incredibly fun for both sides!” (Ez olyan nagy hülyeség, hogy le sem fordítom… megcsinálni is szinte lehetetlen lenne…)

Mennyire tetszenek ezek az öttletek és te milyen további hétvégi motivációs bulikat tudnál elképzelni?

~ by Menorel on .

Aion

35 Responses to “Te milyen “hétvégét” szeretnél Aionban?”

  1. Ncwest már rajta van a dolgon, valahol írták hogy tudomásul vették a playerek különböző hétvégére való igényét és már van is tervük a megvalósításra, mindjárt előkeresem.

  2. Miért érzem, hogy ebből megint egy GayTest kép lesz ? 🙂

    Cori: majd közbenjárhatnál NCnél ilyen témában. Azért a PvP hétvége tényleg nagyon jó. Egy-egy ilyen hétvégét bejelnetve előre 2-3 héttel nagyon durva szerver eventeket lehetne szervezni.

  3. Jah megvan, azt írták hogy hosszú napokon át tartó, sokszor éjszakában nyúló brainstorming eredményeként előálltak a következő eventekkel:

    PvP weekends: Ilyenkor 3 napra APból is lehet venni Lodas Amulettet, sőtt van rá bizonyos esély hogy ha veszel valami szirszart APból akkor is Lodas Amulettet kapsz helyette a tárgy értékének megfelelő mennyiségben. Tehát ha te pvp hétvégén veszel egy elite 50-es fegyvert akkor van rá esély hogy az a szerencse ér hogy kapsz 325 lodas amulettet helyette.

    PvPvE weekends: PvPvE hétvégéken ha egy mobba 10 másodpercen belül egyszerre üt bele egy Ely és egy Asmo akkor a mob pinyata-vá változik és miután felrobbant Lodas Amuleteket szór szét amiket fel lehet szedni a földről. (Deitykre nem hat)

    Gathering Weekends: Ilyenkor minden gathering node és vortex helyett Source of Awesomeness spawnol amiből Lodas Amuletteket lehet gyűjtögetni, ha elég szerencsés vagy akkor procolhat AWESOME Lodas Amulett amin csak 9 óra CD van.

    PvE weekends: Pve hétvégéken pedig nem kell PvPzni ahoz hogy valaki APt kapjon, simán bújkálhat egész hétvégén instanceokba a pvp halál legkisebb kockázata nélkül is és közben még APt is tud gyűjteni…ó várjunk csak..

  4. Z: köszi a kutatómunkát 🙂 Induljunk ki egy kis kontruktivitásból pls.

  5. PvPvE weekend: Egyszerre 3 rift nyílik, óránként, fixen. Mindenki kap a táskájába 3 event kisket, 2 órás, groupot bír. AP bukás fele, AP nyerés duplája pvp-ből, esetleg néhány +spy quest, csak az event idejére. (Mittomén lespawnolnak pár elyos npc-t morheimbe meg beluslanba, akik adnak valamit ha megtalálod – NEM LODAST, inkább ancient crownokra gondoltam. 🙂 Ja és riften átmenésre kitalálni persze valamit, a gank elkerülése miatt.

  6. Előbbi inkább spy, vagy rift hétvége. 🙂 igaz van egy olyan hátránya, hogy elysea asmokkal, asmodea meg elyosokkal lenne tele, pvp meg sehol .D De akkor is jól hangzik. :p

  7. Ez a rassz felcserélődés megoldható annyival, hogy a két félnek nem egyszerre lenne az event. Így persze rá lehetne készülni az ellenfél fogadására. 😛

  8. Szerintem ez most is igy van. Legalábbis Heironon biztos hogy nagyobb az asmo populáció mint elyos. Egyébként amit irtál az inkább PvE weekend lenne. a PvPvE lényege, hogy ugye bejön a képbe a harmadik frackió (Balaur) is.

  9. @Meno: majd érdeklődök, ha visszajöttek szabiról :S

  10. El tudnék képzelni egy Balaur-hétvégét, amikor Balaur Carrierek valahogy kijutnának Abbys-ról, és a fejlődős területekre ledobnának balaurokat, amiket lehetne vadászni mondjuk ritka festék drop reményében. Így újra életet lehetne vinni Poeta/Verteron/Eltnen hármasba, mert most konganak az ürességtől.

    Aki játszott WoW-ban BC/WotLK kijövetele előtti időben, tudja mire gondolok.

  11. 5letek:
    Figyelembe véve a játék fő részeit:
    (néhány lehet, hogy kicsit erős, de 1 hétvégén azért letesztelném 🙂 )

    PvP: “global” PvP halál esetén nincs AP vesztés
    abyss-rift-dredgion

    abyss:
    2x AP abyss killért
    8h-ként legalább 1 fort foglalható
    foglalásban aktívan résztvevők minimum 1 silver medal
    (aktív részvétel: fort belső területén vagy az ahhoz tartozó artifact elfoglalásában szerzett minimum 10 AP – rendszert nem ismervén, de valószínűsíthető, hogy ez nem kivitelezhető sajnos)
    (HC verzió: 4h-ként minimum 2 fort foglalható, 8h-ként 1 dredgion támadás – Legendary Balaur nélkül, 12h-ként Legendary Balaurral)

    rift:
    abysson kívüli pvp killért 2x AP
    Spy questek 2x XP és 2x gold reward
    mindig 2 rift ide-oda nyitva
    (HC verzió: folyamatosan az összes rift ide-oda nyitva, erős hátulütő: szintezés iszonyatosan nehéz a gank csapatok miatt)

    dredgion:
    4x AP dredgionben
    1-2h-ként induló dredgion

    (bár !nagyon nem! vagyok pvp-s, de ezekben szívesen részt vennék group-alliance-legion megmozdulásként)

    PvE
    global: 1 kinah-s res sick levétel

    külső-belső bossok emelt loot minimum 1 kék drop, chance-es megjelenésű optional bossok 2-5x gyakoribb jelenléte (pl. SR low genie, Eltnen – Chaos dracus, stb.)
    nevesített, elit, world bossok megjelenésének csökkenés (min fele annyi idő)
    GM-ek world bossokat spawnoltathatnának, limitált időre, utána despawn (mondjuk 1h) teljesen random, kieső helyeken, mondjuk 4-8h-ként (például Andre Poetán Fang barlangjában, Krater Verteronban hátul mocsárnál, Menotios Theobomoson Drimoi Valley-ben, s persze ugyan így Asmo oldalon)

    PvPvE
    kemény dió…
    abysson kívül: nincs pvp (max duel), camp+város őrök azért maradnak ellenségesek
    folyamatosan 2 rift nyitva, named, Hero, world bossok 2-3x gyakrabb megjelenése, esetleg 2x boss drop (lényegében guildek, frakciók közötti dps verseny a bossokon, trainelés, hogyan szivassuk a másik csapatot)

    Balaurok betámadnak, blokád alá helyeznek 1-1 camp site-ot, néhány órara, ezekből 10x AP, erős balaur drop (esetleg 1-1 ap cucc, szint függően)
    kis-közepes-nagy csapat:
    kis: 5-10 normál balaur, 2-3 elit, 1 hero
    közepes: 20-30 normál balaur, 5-10 elit, 2-3 hero, 1 nagy hero
    nagy: 30-50 normál balaur, 15-30 elit, 5-10 hero, 2-3 nagy hero, 1 legendary
    (nyilván area-nak megfelelő szintű mobok, nagyból napi/hétvégi 1 spawn)

    abyssban:
    Herok-world bossok 4x gyakrabb megjelenése, minimum 1 kék illetve world boss 3 arany cucc drop (nyilván azokból amik alapvetően szerepelnek a loot táblázatban)
    el lehet képzelni milyen tömegverekedés, egymás lábára lépés lenne egy Captain Lahbri, Menotios stb. megjelenésénél

    Gather-Crafthoz szívesen hozzányúlnék 2-5x szorzókkal, de szerintem erősen betenne a gazdaságnak.
    gather: botok X x annyi matot farmolnának és a végén 0 értékkel lehetne eladni
    craft: nos, szerintem egy ember nem craftolna olyat ami crittlehet más alkalmanként, csak szorzós hétévégénként

    reálisan/pesszimistán hozzáálva, az eddigi eventek alapján amire számítanék:
    PvP hétvége: 2x AP (esetleg nincs AP vesztés halál esetén)
    PvE hétvége: 2x XP (esetleg 1 kinah-s soul sick levétel) (2-v. többszörös dropban nem is reménykedem)

  12. Pl. egy olyan hétvégét amikor rendesen működik a support.

  13. Sesshou: Szerintem törekedjünk az olyan kívánságokra, amelyek reálisan kivitelezhetők.

  14. Kivitelezhető reálisan, íme:
    /kick ncwest

  15. Kivételesen nem hiszem hogy az NCWest lenne a hibás, nem az ő feladatuk a játék hibáit ilyen hétvégékkel feledtetni.

  16. A rendesen működő supportra értettem.
    Bár kíváncsi lennék mi tart ennyi ideig a patch fordításon is. Van némi közöm a fordításokhoz, ennyi idő alatt vígan lefordítanak egy könyvet is, jobb helyeken (tudom, hogy 3 nyelvre fordítják, de attól még valami hírnek már rég jönni kellett volna)…
    És akkor a nevetséges lagg spike-okról, meg 800-1000-es pingekről ne is beszéljünk.

  17. Rift hétvége: A teleporterek, függetlenül hogy hova akartál menni random berak valahova az ellenséges területen.. 😉

  18. Én arra leszek kíváncsi hogy mennyire sikerül visszacsábítani a játékosokat aionba.
    Kezdem saját bõrömön tapasztalni mennyire halottak a szerverek.
    Még a leginkább favorizált instákba (sr,dp) is néha szenvedés összeszedni egy groupot.
    Ha meg pont akkor megyek fel mikor egy templár beszippantott (összerecruotolt) egy groupot oda ahova én is szeretnék akkor az esélyem tovább romlik :/

  19. Gankfest hétvége: minden vágyad, hogy akár 49 szinttel kisebbekkel “PvP”-zz, de a játék eddig nem adott rá lehetőséget? Semmi gond, most ezt is megteheted, riftek nyílnak Poetába és Ishalgenbe kizárólag lvl50-es játékosoknak! Hogy érdekesebb legyen az egész, ezeken a hévégeken a játék ingyenesen játszható lesz lvl9-ig bárki számára, így az új játékosok is belekóstolhatnak a sokak számára endgame contentet jelentő játékmenetbe 🙂

  20. ffa hétvége: bárhol esik epic cucc, mindenki rollolhat rá a szerón.
    rl rest hétvége: lelövik a szervereket, hogy a játékosok kipihenjék magukat és friss erővel kezdjék a következő heti éjszakázásaikat.

  21. ffs hétvége: vicces kedvű GM-ek random poppolnak szerte Atreián, wrath of developer aoe-kat spammelve.

  22. Az ffa odabaszós, kempelje csak a bossokat az RM… 🙂

  23. Menekülj a GM elől hétvége:

    A vicces kedvű GM-ek random poppolnak szerte a szervereken és 7 másodperc elteltével a 100 méteren belül tartózkodó játékos karakterek valamennyi itemét örökre lodas amuletté változtatják, továbbá bónuszként a játékos megkapja a Luky Critter! titulust, mely hatásaként újra lvl 1-es szintűvé deformálódik és csak az újbóli lvl50-es szint elérésével veheti le. A titulus bónuszai: -50% XP from all quest and mob. -20% less damage from npc lvl1 to lvl49!

  24. veheti le *a titulust.

  25. Nincs CD a fortress instákon hétvége XD

  26. Primum/Terminon shield OFF hétvége..

  27. azokon amugy is bemennek, minek kéne offolni? ^^
    akkor még az ilyen kis eltévedt lvl40esek is ott jópofiznának
    a star officereknek meg nem lenne nyugta…

  28. Rossz lenne persze, de mondjuk pont a star officereket nem sajnálnám, ha figyelniük kéne az asmo támadókra. Vicces, hogy csak fortress instákból könnyedén összejön a napi 50k átlagosan fejenként, ha a reliceket is beleszámoljuk. Egyetlen tényleges PvP-kill nélkül is lehet valaki stabilan az élmezőnyben.
    Érdemes lenne valami erős devalválódást beleépíteni a rankokba, ha a karakter nem tényező a Pvp terén.
    Relicet beválthatja, de ha nem költi el a pontokat aznap, akkor másnapra már akár feleződne is a pontja, így nem zavarna bele a rankokba. Lehessen az soldier fölötti, aki tényleg a Pvp terén jó, és nem a PvE-ben.

  29. Szolo: ez azért igy nem teljesen igaz. Spataloson ugye most van Elyos oldalon 4 felső abyssi instance (2 külső, 2 belső körös)
    A belső körből jön fix 1480 AP/db. A külsőkből meg 2 naponta összejön 920 AP (legyen naponta a kettő együtt 920 AP).
    Egy külső körös instából átlagosan 8-12k AP relic szokott összejönni. Egy belsőkörösből 26-32k AP. Ezek ugye ffa esetén teljesen random oszlanak el, turn(6/1) esetén közel azonosan, napi fix rotateben meg ugye teljesen arányosan. Ha a relicecre azt az optimális helyzetet számoljuk, hogy mondjuk heti bontásban arányosan osztódtak szét, akkor naponta 1600 AP jön külső körből, 4800 jön belső körből /instance.

    Persze ennél valahogy mindig kevesebb jön ki, de számoljunk ezzel az átlaggal. A napi termés ez alapján fort instanceból: ~17k AP-t tud összeszedni az illető. (hangsúlyozom, ha NAGYON jó napja van).
    Mindehhez végig tolt összesen 3 órát instanceban. Melyek közül minimum az egyiknek a bejáratánál/kijáratánál jóeséllyel legankelte egy-két assa szerencsétlent, bár ez legyen az ő baja. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben nincs fix groupod, akkor ez a 3 óra simán lehet 4-5 óra is a szervezés, group recruit miatt.

    Namost azért ez a 17k elég messze van 50k-s becslésedtől.

    Még egy apró bibi az öttletedben: A lvl50-es playerek (különösen a starofficerek) nem váltják be a reliceket, minek tennék, hogy elcsesszék a pontokat? Értelemszerűen csak akkor váltják be a reliceket, amikor arra ténylegesen szükségük is lesz, tehát ez a “másnap feleződjön meg” dolog eleve értelmetlen. Jelenleg pl. nekem most ott figyel 187k AP-nyi relic a bankomban, és már az agyamra megy, hogy 26 slotot foglal el a sok szir-szar és nem férek el vele sehogy, de persze ettől még nem leszek olyan hülye hogy beváltsam a reliceket, majd csak akkor amikor ténylegesen el is fogom költeni.

  30. Menorel:
    Felső-belsőben ládánként 3 tárgy van minimum, és mondjuk 7 láda marad, ha jó PvE csapatról beszélünk. Az azért nem 26-32k együttesen, legalábbis én 6-10k-t viszek relicben instánként általában. Mondjuk összerántott pug tényleg nem ilyen eredményt hoz, de én a PvE-orientált játékosról beszélek “Lehessen az soldier fölötti, aki tényleg a Pvp terén jó, és nem a PvE-ben.”, akinek megvan a fix összeszokott csapata.
    Külső insta összeszokott csapattal 3 bosst jelent. Az sem 8-12k akkor relicben. Öszzeszedett pug is letolja a 2 bosst, és marad idejük. Jó csapat akár meteor nélkül is megoldja a középső részt időben, ha úgy neccesen is.
    Lenti insták is tolhatók, és lvl 50-en a 35-ös mobok hullanak gyorsan, ahonnan szintén van relic. Bár ezt még nem próbáltam, de elvileg lehet lentre is menni.
    50k lehet, hogy túlzás volt (csak a kerek szám miatt írtam), de a 40k+ az igaz. Talán még a jelenlegi Spatalos helyzetben is, de 3 belső instával bőven.

  31. Jó a minimum 3 tárgy az eddigi tapasztalatom mondjuk.

  32. Ez viszont mit sem változtat azon, hogy pve playereknek is ugyanúgy kijár a pvp dmg/def cucc, ami szerintem így nem korrekt. Mert az ember életébe nem látott még pvp-t, majd egyik pillanatról a másikra beöltözik (x hét/hónap után), és azt látod miután ránézel aiononline-on, hogy Te voltál a harmadik killje, és rajta virít egy 40es set fegyóval meg ékszerekkel. És mit csinál az ilyen? Mivel pvp-zni értelemszerűen nem tud, 5-10 szinttel kisebbeket gankel, mert ott a gear+szint kombó garantálja neki a győzelmet. Azért még ilyenkor is igyekszik úgy támadni, hogy épp fort guard legyen rajtad, esetleg több is.

    A legegyszerűbb az lenne, ha pvp-ből több ap jönne, viszont a relicek valami mást adnának, vagy csak kék cuccig bezárólag lehetne belőlük abyss cuccot kivenni, vagy valami hasonló pvp-bünti a pve-seknek. Simán elvenni a reliceket tényleg gáz lenne, mert annyira nem jön az AP pvp-ből. (ilyen populációk mellett, az eredetileg tervezett többezer ember/szerver faszán működne AP ügyileg)

  33. Gank ellen pedig jól lehet védekezni, ha együtt mozog a csapat, ami meg is történik, mert hatékonyan tolják le az instákat, nem 15 perces szüneteket tartva, hogy majd oda érnek kezdésre a csapattagok.

  34. Szolo: Bocs, de az iromád ott vesztette értelmét, hogy “ládánként 3 item”. A ládák felében a legtöbb esetben vagy eleve nincs is relic (csak pénz) vagy max 1 db legkisebb grade (lesser ancient seal/icon) van. Mint fentebb is irtam a runonként összesen 26-32k egy NAGYON optimista becslés az inner-circle fortressekre. Főleg akkor jön ki ennyi, ha bemákol a csapat 1 koronát és 2-3 gobletet, de a runok több mint felében egyáltalán nincs a ládákban korona vagy goblet. Tudom, hogy egy-egy szerencsésebb széria picit megpezsdíti az embert, de a tény az amit én leírtam.

    Azzal meg végképp nem tudok mit kezdeni, hogy “Lenti insták is tolhatók”. Tolhatók de minek? A ládákban értelemszerűen nincsennek relicek ha lvl50-es vagy.

    Csak mellékesen az outdoor PVP-ből nagyságrendekkel több AP jön. Egy-egy starofficer megöléséért kapsz annyi AP-t (fél-egy perc alatt), mint amennyit egy 1-1,5 órás instanceért kapsz összesen. Ott van Core, folyamatosan van ott Asmo is Elyos is. Szóval ne sajnáljuk már annyira a “pure-PVP”-seket. Jahogy nehéz találni StarOfficer-t, vagy ha sikerül is, akkor nehéz megölni mert jobb esetben 4-5en védik és a SO első dolga hogy meneküljön, amíg a többiek feltartják a támadót? Erről szól.

    Egyébként ez a téma innentől engem nem nagyon érdekel. Hónapokon keresztül csináltam hol puggal, hol premade csapatokkal a fort instákat. Pontosan tudom, hogy a legjobb eresztésekkor (relic rota) sem jött össze heti 200k-nál több, de akkor 7/7-ben toltuk az összes (mind az 5 fortress instance-t) és böven jött be AP a siegekből is és az outdoor PVP-ből is. Aki ezek után azt állítja, hogy naponta szed össze (tehát nem a hét egy szerencsésebb napján, hanem naponta) 40k-50k AP-t fortress instanceokból, az – szerintem – nem igazán tudja, hogy mit beszél. Heti 280-350k AP _CSAK_ fort instából/fő. Ne nézzük már egymást hülyének pls.

  35. Igaz. Örüljön, aki szerencsés, de nem mindenki az, ahogy Miragent is valakinek 10+ craft, valakinek pedig elsőre összejön. Valaki már a 15. godstone-t árulja, valaki pedig még nem is látott esni.

Comments are closed.