header image
 

Napi Rövid… – 2010.04.08.

Néhány apróság, ami nem érdemel külön postot:

  • Korábban már bemutattam a “csudaszép elyos házzasságról” szóló beszámolót. Most a koreai Asmo oldal is úgy döntött, hogy ők sem maradnának ki a jóból. Tazz erről is beszámolt blogján. Sok-sok jó kép és egy videó összefoglaló is van az eseményről. Mivel nem tudják ezel elütni az időt.

  • Egy apróság szintén Tazz blogjából: (Elvileg Ground Abyssi world boss lesz, sok infó még nincs róla):

  • Alig fél évíigérgetés után végre beindult a hivatalos fórum. Persze eddig is volt fórum, de arra bűn volt a “fórum” szót használni. Mind az EU, mind az USA fórum vvBulletin motort kapott, amiben most már normálisan lehet keresni, követni a topicokat, normálisan lehet szerkeszteni a postokat és minden jó benne van, ami csak kell egy normális fórumhoz. EU fórum -link-
  • Kisebb elégedetlenség van egyébként a fórum kapcsán, mert az egy dolog, hogy aion game account kell ahhoz hogy postolni tudj, de az is meg van kötve, hogy “érvényes/feltöltött” account is kell. Ezen a kikötésen sokan bánkódnak, mert szerették volna szétfloodolni az új fórumot is a “miért szarfos az Aion és miért léptem ki” monológokkal. Sajnos ehhez fel kell tölteniük az accot egy hónapra, ez viszont – érthető – okokból nem alternatíva.
  • Ha már fórum és whine, akkor az én siralmam: Nem értem, hogy miért kellett az EU fórumba egybe rakni az német, francia és angol tartalmat, miért nem lehetett ezt külön fórumra szétszedni, mint ugye az NA/EU fórum esetén. Most bármit akarok keresni a fórumban, akkor jól kijön egy csomó német és francia topic is. Annyi segítség mondjuk van, hogy keresés után az eredménynél van egy “Language” dropdown lista, amiből utólagosan lehet angolra szűrni, de ezt mondjuk megcsinálhatták volna elegánsabban is.
  • Utolsó fórummal kapcsolatos megjegyzés: Van benne “Dev Tracker”, azaz egy “gyorskeresés”, aminek a segítségével meg lehet nézni, hogy a CM-ek és CC-k milyen témákkal foglalkoznak. (Megjegyzem egyrészt az egész fórum rohadt lassú, nem értem, milyen őskövületeken futtatják, másrészt meg a “Dev tracker”-nek annyi köze van a deveknek, mint az ncwestnek az…)
  • Nem fórum téma, de valószínűleg összefügg vele: A fórum fellövésével kb egy időben lelőtték az aiononline-on a “character note” funkciót. Azaz innentől már nem lehet siránkozni egymás karakterlapján, hogy miért öltél meg te szemét, vagy éppen, hogy: “hogy lehetsz annyira nyomorék, hogy 10 szintten kisebb vagyok, de mégis el tudtam menekülni”. Nem csak hogy kikapcsolták a funkciót, de törölték/elrejtették az eddigi siránkozásokat is.

~ by Menorel on .

Aion

6 Responses to “Napi Rövid… – 2010.04.08.”

  1. A karakter lapokra azt írta valami CM hogy egyelőre keresik a módját hogy jobban lehessen moderálni az üzeneteket utána pedig majd visszakerülnek. De már nem tudom ki írta mert még múlt héten volt, talán.
    Yaya Edit:Tamat: “We turned comments off temporarily until we have the tools to properly moderate the comments. This done to protect our users.”

  2. Ez utóbbi pont zavar kicsit, mert a sok gyökér miatt már annyit se tudok beírni valakinek, hogy gf, vagy gyere legközelebb is, vagy bármi…

  3. OFF: megdöglöttek a szerverek 🙂 Dejóóóóó…

  4. A hivatalos fórummal kb 2 évet elkéstek, akinek van esze az használja a Curse Networkös Aionsourcet, ráadásul az, hogy feltöltött account kell hozzá még inkább elidegeníti az embereket az oldatól =/

  5. Szokás szerint az alapötlet jó (egy fórum azoknak akik játszanak a játékkal és nem jön a sok vérpistike szétcseszni, bár lesz, de nem annyi), source meg a “játékismertető fórum”, bár kétlem, hogy aionos fórum hatalmas népszerűségre tenne szert rövid időn belül.

  6. Szerintem az nem baj, ha a hivatalos fórumon csak feltöltött accountal lehet megjelenni.

Comments are closed.