header image
 

Shopping Desu~

__A tudósok a mai napig heves vitákat folytatnak arról hogy a napunk fog e előbb elpusztulni véget vetve az emberiségnek vagy pedig az NCWest fordítja le hamarabb az 1.9-et. Igazából ez is egy remek téma lehetne de mivel én szeretem a Sci-fit ezért most képzeljük el azt az abszurd helyzetet hogy az NCWest végez előbb. Igazából a következő cikk tartalma már le volt írva 100 féle képpen 101 helyen de ez inkább egy To Do List ami kicsit összefoglalja hogy mik is azok az alapvető dolgok amikkel érdemes foglalkozni anélkül hogy egyáltalán kitennénk a lábunkat (nagyjából) Sanctumból a patch napján. Szóval belépés után nekem kb ez lenne a programom:

__Itt most megállnék ugyanis a cikk alapvetően egy tömör “teendőim” listának indult ami egy kis útmutatást nyújtott volna ahhoz hogy ne felejtsünk el semmi fontosat a start után. Annak hogy miért is szakítottam félbe a bevezetőt az az oka hogy most tartok a cikk felénél és átolvasva az eddig írtakat rájöttem hogy ez nem egy “teendőim” lista hanem egy rohadt bevásárló lista, mást se fogunk csinálni a szerver fellövése után csak a pénzt szórni, szóval ennek a szellemében újrakezdeném a bevezetőm:
__Ez a post kicsit más megközelítésből járja körül az 1.9-es patch egynéhány újítását, a témák senkit nem fognak meglepni hiszen a blogon Meno már sokszor írt az egyes újdonságokról viszont szerintem az is fontos hogy anyagilag hogy készüljünk fel a patchre. Tisztában vagyok vele hogy ez egy meglehetősen ocsmány húzás tőlem de azért mégis ide rakom ezt a videót mert tökkkkkkéletesen illik a témához.

__Ha mindenki túlélte a videót akkor el is kezdhetjük Sanctumi shoppingolásunkat (ez leírva sokkal rosszabbul néz ki mint gondoltam) és közben mindenkit arra kérnék hogy próbálja kiszúrni azokat a lépéseket amiket az NCSoft tett annak érdekében hogy ellehetetlenítsék az RMT-vel foglalkozókat.

Skillek

__Először is érdemes a Protector’s Hall felé venni az irányt hogy (megcsodálhassuk a nyomorék liftet ami már megint előttünk ment fel) meglátogassuk a class trainerünket aki némi kinah fejébe odaadja az új skill könyveket, a counter attack chaint minden class megkapja, az első felét 40-en a másodikat pedig 48-on. Ezen kívül Scout-ok és Chanterek kivételével a többieknek érdemes még odafigyelni az új passzív skillekre is. Sorcererek, Spiritmasterek és Clericek 30-as szintre kapnak egyet, Gladiátorok és Templarok 40-re plusz az utóbbinak jár egy 50-es extra könyv is. A Templarokat leszámítva az egész olyan 300,000 kinah körül lehet ami nem igazán vág földhöz egy 48as karaktert sem szóval érdemes minnél előbb ellátogatni ide.

Fél évig kellett végigállnunk 6 másodpercet mindig mikor ránknézett egy disznó vagy az az agyarasistentudjami…de azoknak az időnek nemsokára vége! o/ yay

Stigmák

__Miután megvettük a skilleket nem kell messzire mennünk hogy újabb adag kinaht húzzanak le rólunk ugyanis a trainerektől pár lépésre találjuk Clymenet aki 1.9-ben egy hangyányit fejleszti az árukészletét , egészen konkrétan az összes létező nem Greater Stigmát megvehetjük nála. Az árszabást kicsit érdekesnek tartom mert 20-as szinten még sose voltam a 350,000 kinah közelében se ezzel szemben az 50-es stigmák 3 milliós ára meglehetősen baráti. Az árak egészen konkrétan így néznek ki (kerekítettem és adó is van de kb ezekre számíthatunk):

Level Kinah Level Kinah
20 340,000 42 1,900,000
22 500,000 43 1,950,000
25 570,000 44 2,000,000
28 640,000 45 2,050,000
31 1,050,000 46 2,100,000
34 1,150,000 47 2,150,000
37 1,250,000 48 2,200,000
40 1,800,000 49 2,250,000
41 1,875,000 50 2,850,000

__Az AP-ból kiváltható greater stigmákat nem lehet megvenni kinahból, azokat a megszokott helyen és a megszokott áron lehet kiváltani. Annyi változás azért történt greater stigma fronton hogy a level 45-ös kavicsok közül pár kapott egy rank 2-es upgradet amit 48-tól lehet használni és 26,500 abyss pointba kerülnek. Ez classonként változó, Templarnak mind a 4 stigmája kapott új rankot a Rangernek viszont csak 2.
__Ha valakit nagyon érdekel hogy xy stigma kapott e upgradet az kérdezze meg kommentben, nincs kedvem feleslegesen kibogarászni hogy melyik melyik ha nem érdekel senkit.
__Mivel elég pontosan ki lehet előre számolni hogy mennyi kinah, illetve APba fog nekünk fájni az új stigmák megvétele ezért már most el lehet kezdeni  gyűjtögetni tekintve hogy még bele se kezdtünk az igazi pénzszórásba…

Quickbar

__Most hogy megvettük az új skilleket/stigmákat kéne nekik helyet csinálni. Szerintem nem én vagyok az egyetlen akinek kezdett kicsit zsúfolt lenni az action bar de immár fellélegezhetünk ugyanis újabb quickbar-al gazdagodunk amit az interface optionsben lehet bekapcsolni. Az új bar-nak tetszés szerint választhatunk egyet a rendelkezésre álló 4 kinézet közül, és még el is hurcibálhatjuk a képernyő nekünk tetsző részére. Természetesen saját key bindings is tartozik hozzá. Btw EZ ingyen van.

Gyúrmázás, socketelés, enchantolás.

__Az NCSoftnak mindig is szívügye volt hogy egy játékos se érezhesse úgy hogy sok a pénze, ez a tendencia 1.9-ben sem változik. Szóval most hogy már skillesek vagyunk ideje hogy költsünk a felszerelésünkre is, mivel nyííílván minden második ember Tahabata+Elite Abyss fegyverekkel a táskájában rohangál a patchre várva hogy végre valahára összegyúrhassa őket ezért ne is késlekedjünk és rohanjunk is le az elyos squarei remodelling shopba ahol egy új NPC, Kurio vár minket aki potom ~1m kinah fejében össze is rakja a legújabb játékszerünket.
__A legjobb esetben is +10-es az új kombinált bicskánk ami Koreában a szerverek fellövése után kb 1 órával már nem volt trendi szóval minnél előbb fel kéne húzni 15-re. Már párszor említette Meno itt a blogon is de szerintem akkora poén hogy kénytelen vagyok újra leírni, egyrészt 10 fölött csökken az enchant esélye szóval 80 alatti kővel suppliment nélkül nekiesni egy 50-es +10es sárga fegyvernek elég vagány mutatvány, másrészt ha 10 fölött bármikor elcseszed akkor 10-re esik vissza az enchant szint. Gondolom ez azért kellett mert kicsit könnyítenek a Miragent gatya megszerzésén de azért szinten akarják tartani a rage quit-ok számát úgyhogy most majd azért hagyják abba a játékot mert 40 milliót elcsesztek a fegyverükre hogy végül 14->15-ös enchantolást bebukva újra 10-nél tartsanak. Mellesleg egy 70-90-es encsi (egyszer nekem is szabad) köhöz (sárga cuccnál) 2,000,000 és 2,700,000 kinah között van a suppliment ára (és ebben nincs benne az adó muhaha). Kezdem Frei Tamásnak érezni magam hogy dobálózok itt a csillió milliókkal de hát ez egy ilyen játék. A mana stone-okról nem kell túl sokat írni, a jobb helyekről már ki fognak nézni ha nem a legújabb 60-as kövekkel lesz telerakva a +15-ös fegyvered amit természetesen csak alkímisták fognak tudni csinálni akik csupa szívjóságból tök olcsón fogják kínálni.
__Najó ha már kiengedtük Frei Tamás szellemét a palackból akkor már legalább adjuk meg a módját a dolgoknak, vegyünk két 50-es piszkavasat, mondjuk az egyik egy elite abyss cucc a másik meg valami random akármi, tegyük fel hogy már fel van húzva 10-esre az egyik. Ahhoz hogy felhúzzuk 15-ösre kell 5 darab encsi (végülis kétszer is) stone, tegyük fel hogy 80 körüli kövekkel akarjuk felhúzni, ha jól tévedek akkor a legelső +15ös koreai fegyver ami fél óra alatt készült el 77 és 83-as kövekkel lett enchantolva szóval az nekünk is megfelel, annak a jelenlegi piaci ára kb 7m körül van, tehát 35 milliónál tartunk, plusz simán rászámolhatunk 15 milliót az enchant supplimentekre mert anélkül nem igazán érdemes 80 körüli kövekkel bepróbálni. A mi kis fasza fegyverünkön lesz 6+4 socket, ha a mostani 15 crites kövekkel raknánk tele akkor az még kb 3 millióba fájna (itt is lehet supplimentet használni de azt nem számoltam hozzá), persze az új 60-as 17 crites köveknek nyílván egy leheletnyivel magasabb lesz az ára. Tehát akkor ha feltesszük hogy az istenek megfelelőnek találták az állatáldozatunkat és semmit nem buktunk be a folyamat során akkor most van egy imba fegyverünk potom 55 millióból. Persze ez az ideális eset, a korábban említett első +15ös fegyverhez 8 darab 83-as 2 darab 77-es és egy darab 85-ös követ használt a tulajdonosa ami csöppecskét drágábban jön ki mint az 55 millió. A másik dolog amiről nem szabad megfeledkezni a nagy fegyverkezés közben hogy immár az armorokat is érdemes fejleszteni mivel most már +hpt és +crit defet is kapunk belőle amik nagyon fontos defenzív statok ezért ezentúl már az armor enchantolását sem lehet figyelmen kívül hagyni, természetesen ott is ugyan annyiba kerül a 10-15-ös tartomány mint fegyvereknél.
__Igazából ehhez a részekhez akartam még berakni pár kinah seller oldal hirdetését/bannerét de végül mindenki sokallta az általam kért összeget szóval mindenki ott vesz kinaht ahol akar.

Valaki most bukta vissza 14-ről 10-re a cuccát…

Crafting/Gathering

__A jó hír az hogy sok újdonság van craft/gathering téren, a rossz pedig az hogy ezeknek a 95%-a totál haszontalan 2.0 előtt: Király! 499 a max extract aether/vitality szintje! Francba! Nincs nyersanyag amin fel lehetne húzni őket addig! Király! Van új sapek ami a 400+os cuccokat mutatja mapen! Francba! Nincsenek 400+os cuccok! Király! Berakák a gatheringhez szükséges eszközöket! Francba! Semmire nem jók még! Gyakorlatilag a remek gathering változások egyetlen érezhető hatása hogy nagyobb lesz a patch amit majd le kell tölteni.desudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesWTF O.o
__Ugyan az érvényes a craftolásra is mint a gatheringre, felemás az egész, itt is 499-re emelték a max szintet de receptek már nem igen járnak hozzá, ahhoz a kevéshez amit mégis kapunk pedig olyan anyagok szükségesek amiket nem fogunk még jódarabig látni live szerveren. Az egyetlen kivétel az alchemy ahol 2 új scroll receptet is tanulhatunk, az egyik új recept a casting speedes amiből lvl 30as +9%-os a legnagyobb, ezt 380-on tudjuk gyártani, a másik a magic crit scroll amiből 50-es a legnagyobb és 30 critet ad, ehhez 370-es skill kell. Mivel ezek teljesen új scrollok és meglehetősen nagy lesz a kereslet ezért az élelmesebb alkímisták elég sokat kaszálhatnak ha gyorsak.
__Na de mivel eredetileg pénzt szórni indultunk és az alkímistáknak épp az előbb jött be egy új bevételi forrás ezért nem ártana gondoskodni arról hogy mégse jöjjenek ki pozitív mérleggel a dologból, legalábbis az elején. Korábban már esett szó az új level 60as manastoneokról amiket sehonnan máshonnan nem lehet megszerezni csak két 50es kő pároztatásával, ezt minden akadály nélkül meg is lehet csinálni azzal az apró feltétellel hogy elérted a 490-es skillt, amihez nem kell más csak egy balatonnyi balaur vér ami még úgyse lesz olcsó mulatság hogy a patchben növelik a véradásra hajlandó balaurok körét. Ha egészen pontosak akarunk lenni, (márpedig miért ne akarnánk elvégre már a 4. bekezdés körül elcsesztem azt a célkitűzést hogy tömör cikket írok) akkor úgy néz ki a dolog hogy 449-től 481-ig Major Recovery Serum/Major Recovery Potion-el húzták ami csudijó mert alig kell hozzá Major Elemental Stone és 481-ről 490-re pedig tadadadaaa Heart of Magic-al, ami tök vicces mert egyesek már a nevétől is undorodnak nem hogy ezzel húzni 9 szintet alchemyn, és bizony itt jön be a képbe az a kevéske Balaur vér+szív amit már említettem. Na de ha valaki jól keveri a lapokat akkor visszajöhet a befektetés bőven elvégre jódarabig ezek lesznek az elérhető legjobb manastoneok a játékban, ráadásul ha valaki eléri a 499-et megcsinálhatja az újabb Expert questet aminek a jutalma nem más mint…ja nincs is jutalma mert akkor befejezettnek tűnne a dolog és az nem megengedhető 1.9-es gathering/craftolással kapcsolatban….

Limited Supply

__Már volt szó a blogon arról hogy 1.9-től tudunk venni Aethert meg Fluxokat vendoroktól korlátolt mennyiségben. Sajnos itemekre lebontva nem tudom hogy melyiknél mit jelent a korlátolt mennyiség, egyedül a  Brilliant Aetherét láttam, annál úgy néz ki hogy összesen 1,670 darabot árul a vendor amiből te tudsz 5 darabot venni. Azt hogy te milyen időközönként tudod ezt a mennyiséget megvenni nem tudom hülyeséget meg nem akarok írni de nem hiszem hogy 1 napnál több lenne a CD rajta. Mindesetre az árakat itt a jobb oldalon lehet megtekínteni, a képre kattintva nagyobb verzióban is. Igazából kiváncsi vagyok hogy az AH árak fognak e alkalmazkodni ezekhez vagy pedig csak ilyen “o shit gyorsan kell flux/aether” helyzetben fogják használni az emberek a rendszert.

Cukkkii ruciiiik


__És végül a vitathatatlanul legfontosabb rész amit alapvetően az első helyre akartam rakni de hosszabb mérlegelés után arra jutottam hogy a fontossági sorrendem esetleg nem egyezik meg a nagy átlaggal szóval mégis inkább a végére hagytam. A fent látható csodás sapkákhoz potom 2 millió körül juthatunk hozzá az alant megtekínthető ruhákat viszont (ezekben nem vagyok biztos) már 10 millió körül vihetjük csak el. Szóval amennyiben trendiek akarunk maradni és minnél előbb a cuki új rucikban feszíteni akkor érdemes beugrani az új divatüzcsibe az Elyos Square-en. Igen asmoknak is vannak ilyen remek ruhák…blehh.

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Desu

Wat Nao?

Igazából ha minden cuccunk +15-ös, tele van 60-as manastoneokkal amit mi gyártottunk magunknak a 499-re felhúzott alchemynkel, ezen kívül a legújabb skillek/stigmák virítanak az action baronkun és ráadásul még k jól is nézünk ki az új luxus ruhánkban már csak egy teendőnk maradt, megvenni a 100 millió kinahba kerülő 50-es szárnyakat amik remekül jelképezik az eddigi 1.9-es munkánkat.

A szárnyal együtt jár egy title is, XY McDuck.

Epilógus

__Nem kevés pénzt költöttünk képzeletben de azért remélem senkinek nem vette el a kedvét az 1.9-től hanem inkább segít jobban felkészülni a patch anyagi részére. A fentebb leírt dolgok csak nagyon kis részét képezik az 1.9-es változtatásoknak mégis szerintem a fenti cuccok beszerzése/elkészítése/pároztatása/blabla fogja jelenteni az új content nagy részét 2.0-ig.

Mivel meglehetősen Elyos központú lett a post ezét ha valaminek az Asmos része érdekel azt nyugodtan meg lehet kérdezni kommentbe, mi meg majd jól kimoderáljuk…bohóc Asmok bleh.

~ by baaldroth on .

Aion

22 Responses to “Shopping Desu~”

  1. Eddig vártam az 1.9-ett, de ez most így horror…
    Ellen kampány ide vagy oda, ismét csúcson lesz a kinah árusítás!
    Ezzel párhuzamosan ismét annyi bottal találkozunk, hogy nem lehet majd lépni tőlük…
    Grat az Ncsoft-nak ismét népesek lesznek a szerverek ^^
    Aki ellesz eresztve anyagilag ( IRL ) az majd upgradeli magát keményen, a csóróbbak meg majd halnak a kezeik alatt!

  2. Nem KELL költened egy fillért sem 1.9-ben semmire. Lesz egy csomó dolog amire költhetsz, ha akarsz, ha szeretnéd magad tovább improve-olni. Az 1.9 és a 2.0 között legoptimistább becsléseim szerint is 3-4 hónap fog elteni. Aki úgy érzi, hogy ezen időszakra neki megéri több száz millió kihan-t rákölteni:
    – szakmák receptek nélküli felerőszakolására
    – lvl50-es vagy gyengébb fegyverek összeszintetizálására
    – csini de értelmetlen rucik megvásárlására.
    – 100 milliós szárnyak beszerzésére
    – lvl60-as manastoneok socketelésére
    – Komplett itemset felenchantolására +10-ről +15-re
    – stb.

    Az tegye meg, egy biztos, a 2.0 megjelenése után mindezek értéktelenné fognak válni…

    Az 1.9 a költekezés mellett rengeteg újdonságot és változtatást is fog hozni (fortress siegek változtatásai, dredgion változtatások és medal questek, napi questek, új setek a napi questből, miragent craft könnyítés, droprate növelés minden instában, stb.-stb.

  3. Egyetértek Menorellel. A cikk eléggé cinikus hangvétellel magyarázza el h milyen drága lesz ez meg az, holott ez olyan mintha azt mondanám:

    ,,Nah gyerekek, basszus a kerozin ára emelkedni fog, szóval aki a suliba helikopterrel akar menni, az szidhatja az ncsoftot mert a gatyája rá fog menni….”

    Csakhogy van akinek a két lába is megteszi.
    Nem az Ncsoftot védem és a cikk is vicces, csak azt mondom h ők megadják a lehetőséget arra h a legjobb legyél, ha a nap nagy részét játékkal töltöd. És az MMO lényege végül is ez, h odaragasszona géphez és az igazi nagy kockákból lesz csak pro akiknek szinte nincs is igazi életük.
    De ezen nincs mit szidni, vagy kifigurázni, ezzel mindenki tisztában van szerintem, ez egy ilyen műfaj.

    Ennek ellenére mondom, nincs bajom a leirtakkal, csak tul nagynak találom a meglepődést.

  4. Érdekelne, hogy a Hunter’s Might és az Explosive arrow kap-e upgradet? 🙂

  5. Engem ezek a pénzköltési lehetőségek totál nem érintenek és szerintem azon többi játékost sem, akik első karakterüket húzzák, vagy másik szerveren húznak épp újjat, mivel a rongyos csizmára és az épp új szinttel járó skillekre is, talán-talán futja nekik alkalomadtán.
    Ezzek a +15-ös mindenem és a szárnyaim tükörfényével vakítom a népet, innen a porból, csak tényleg p. vakítás már 😀 Maximum, ha elbambul, vagy elvakul a saját fényezésétől, a bugyit is lelopja rólla a csóró pórnép 😀

  6. No igen….nem tudom mennyi ideig tartott volna úgy alakítani a játékot hogy a goldsellerekből öltözködő egyének már ne az első nap ebbe virítsanak majd =/

  7. #Arvel: Gale Arrow II + Explosive Arrow II lesz rangernek.

  8. Na azért az igazi kockákból nem “pro-gamer” lesz, hanem tehetős, vagy rendesen cuccolt. De ettől még nem lesz pro. Ugyan több esélye van megtanulni játszani, de alapvetően a játékban eltöltött idő minősége a mérvadó, nem a mennyisége.

  9. Én a Sorc irányvonalú upgradek iránt érdeklődgetnék 🙂

  10. Illusion Storm II + Summon Rock II

  11. Z! szeretnék érdeklődni a chanter stigma upgrade-k felől, köszönet.

  12. Blessing of Rock-on kívül mind a 3-nak lesz új rankja.

  13. Z szerintem egyszerübb lesz kiírni ezeket 😀
    Amugy azt lehet tudni hogy mi változik a skilleken és mennyit?

  14. A mi mennyivel dolog az elég komoly bogarászást igényelne, ezt inkább ne várjuk el Z-től.

    Az, hogy mely stigmák kapnak upgrade-t az meg elég egyértelmű, minden olyan AP-ból várásolható nem lvl50-es advanced stigmának lesz upgradeje, amit logikusan lehet upgradelni. tehát sebez vagy healel valami konkrét mennyiséget. Értelemszerűen a “greatly reduce threat” cleric stigmán nincs mit upgradelni, ahogy azon a stigmán sem, ami felrak egy targetre self-resurrect képességet. (jobban nem lehet feléleszteni, mint hogy feléled… stb.)

  15. Értem, kösz.
    A sel resnél annyit lehetne hogy pl nem 50% hanem 70% hp meg manaval kel fel, de ez személyes vélemény.

  16. Persze lehetne, de ahogy néztem tényleg csak azokat upgradelték, amik sebeznek vagy healelnek. Extra effektet semmi nem kapott és pl olyan dolgok sem változtak mint pl. a Blessing of Rock. Szóval ez inkább ilyen kozmetika. 26k AP-ért nagyon sokmindent talán nem is értelmes várni.

  17. #Menorel “A mi mennyivel dolog az elég komoly bogarászást igényelne, ezt inkább ne várjuk el Z-től.”
    Kapok sütit?

  18. Rohadjanak meg csak berakták azt a stigmát is, ami a “Decreases the Enmity of a target” stigmából egy upgrade. Ezzel lerombolva a tökéletes elméletemet 🙂

  19. Csak azért csináltam ám meg részletesen a listát hogy azt a képedbe tolhassam.

  20. könnyen lehet ám téged motiválni 🙂

  21. nagyon szép és jó hogy a stigmákat fix áron meg lehet venni, de vajon el is lehet adni a feleslegeseket normális áron a shopban, vagy azok továbbra is mennek a brókerhez?

  22. Nekem ezekkel az árakkal semmi bajom,bot sem lesz több,amennyi csak lehet az van most is,de szerencsére elég sokmindent megtesznek annak érdekében hogy minél kevesebb legyen,gondolok itt a szintfüggő gateringre ill. aether gyűjtögetésre,bár ez akkor lenne ideális ha hetente banolnák a botokat.Csak hát az meg nem érdeke ncnek,hiszen sok botter nemvenne több accountot mert nemjönne vissza az ára..!Én pl egyáltalán nem vágyakozom a 100millás szárny után,tökéletesen elleszek 50es manastonokkal is,és nemfogom 10nél többre enchantolni sem a fegyveremet,meg enchant stonet különben is törni érdemes boss droppokból,tuti nemveszek egyetlen 75+os enchant stonet sem brokernél!Egyetlen dolgot sajnálok csak 1.9ben,sehol sem találok utalást arra hogy azt a köcsög op clericet nerfelnék végre:(

Comments are closed.