header image
 

Divine fortress próbálkozás a Suthran-on

Az egyik leg-leg RvR aktívabb EU szerveren (Suthran – Francia) már tavaly december óta aktívan tryolgatják Divine Fortress-t. Eddig sajnos még sikertelenül, de a top légiók beszámolói szerint elég jól haladnak. Aethertől kaptam az alábbi jutub linket, aki saját bevallása szerint egy Halál Angyalai légió tagtól kapta azt, akinek a nevét sajnos időközben elfelejtettem. Lényeg a lényeg, köszi a kutatómunkát: (nagyon javasolt legalább egyszer végig nézni 1080p-s felbontásban, aki tudja, hogy mit jelent egy fortress ostrom az sok-sok érdekes ötletet fog találni benne)

Röviden a lényeg azoknak akik nagyon nem értenék, hogy mi történik:

  • Divine fortressben a bossfight felül történik, éppen ezért a kiskeket az alsó terembe kell telepíteni.
  • A video elején látható kisk erdő nem viccből van ott. Egy player a teljes bossfight alatt akár több mint 100x is meghalhat, tehát kb érdemes úgy számolni, hogy minden playerre jut egy alliance kisk (igazából több is)
  • A bossfight elején szépen olvad a boss, 70%-tól idézi az addokat, előbb csak a hero 4 pontos sárkányokat, majd 50% körültől jönnek a 6 pontos legendary balaurok, amiket elvileg nem lehet megölni, éppen ezért kell őket transformálódott officerekkel tankolni.
  • A boss-t egészen 30%-ig leverik, amikorra már látható, hogy a szerver asmo oldala úgy dönt: nehogy már pont most vigyék el Divine-t és előbb elfoglalnak néhány artifactot, majd berontanak a bossfight közepére és módszeresen kivégzik az elyos-t.
  • Ennek köszönhetően szinte nulla dps megy a bossba és a reflect shieldje sem okoz kellemes pillanatot senkinek. Mivel nincs elég DPS és nem fogy a boss ezért folyamatosan spawnoltatja az addokat. Ez így megy jópár percig, míg végül nyög egy nagyot a szerver és becrashel.

Szép volt, hatalmas gézé a Suthran Elyos oldalnak, ez már tényleg közel volt. Emlékszem, pont egy jó hónapja mesélte valaki, hogy inven-en a koreai playerek azon polemizálnak, hogy az EU/NA playerek csak sírni tudnak és nálunk bizony soha nem lesz Divine elfoglalva.

~ by Menorel on .

Aion

22 Responses to “Divine fortress próbálkozás a Suthran-on”

  1. Fix pugunktól, Kazuyaa-tól származik, aki már-már HA tag 🙂 De valahol fent van Aionsource-on is. 2 dolog volt ami rögtön ledöbbentett:
    1. omg, mennyi játékos, mennyi kisk!
    2. omg, milyen vas kell ehhez, hogy így menjen, mint a videón! 😀

    De nagyon komoly fight, a GM-ek nem is akarták odaadni Divine-t, inkább gyorsan megnyomták a server crash gombot 😛

  2. Ok, bocsi, hogy nem emlékeztem a pontos forrásra, de egyébként úgy van ahogy mondod:)

    Játékosok száma: egyébként nincs olyan sok játékos. A Kisk erdőből ne vonj le semmit. Nem voltam ott és a videó sem elég informatív, de szerintem kb 200-300-an lehettek. A sok kisket meg úgy kell felfogni mintha mind personal kisk lenne, azért használnak alli meg legion kiskeket, mert tényleg akár több 100x is meghalhatnak az ostrom során és így gazdaságosabb. De persze lehet hogy én néztem be és sokkal többen vannak ennél.

  3. Jah lol, tökmindegy mi, vagy ki a forrás, csak megemlítettem 🙂
    Azt megbecsülni sem lehet a videó alapján, hogy mennyien lehettek, de epikus csata volt annyi biztos 🙂

  4. Szép csata volt, nálunk ilyen sose lesz sajnos. Elyos oldalon volt már divine fortress próbálkozás?

  5. Dehogynem Yusu, idő kérdése. Eddig csak azért nem próbáltuk meg, mert nem voltál ott! 😀

  6. Hát ilyen Spataloson nem lesz még egy darabig. A vége már viszont eléggé mészárlásnak tűnik, valóban kelhet oda egy-két general.

  7. Nana! Én már voltam asmokkal divine próbálkozáson még régebbem mikor kemények voltunk. De sajnos csak 70%ig jutottunk 🙁

  8. Spataloson még anno AD, Xeo és Pretz közösen próbált rá Divinera, de az inkább csak ismerkedés volt. Elyos oldalon még nem volt ismerkedés sem.

  9. Nah majd én megpróbálom…

  10. Ez a szervercrash a végén EPIC 😛 Lehet attól volt, hogy a boss folyamat spawnolta a dögjeit?

  11. Iridescent had idézzek a postból neked:
    ,,
    Ennek köszönhetően szinte nulla dps megy a bossba és a reflect shieldje sem okoz kellemes pillanatot senkinek. Mivel nincs elég DPS és nem fogy a boss ezért folyamatosan spawnoltatja az addokat. Ez így megy jópár percig, míg végül nyög egy nagyot a szerver és becrashel.”

    ezután tedd fel magadnak a kérdést: ,,Hülyeséget kérdeztem?”

  12. Omg Nwodsad (hogy sikerült így rácsapni a billentyűzetre? :P), ez szánalmas volt 😛 Mellesleg honnan tudod, hogy nem crashelt volna be, ha nem spawnol annyit, mert mondjuk ugyan úgy megtelik a cache, vagy bármi? 😛

  13. Nwodsad: csak meg akartam győződni arról, hogy segítesz-e nekem, mert ma ez hiányzott csak, szóval köszönöm szépen 😛

    Én azokat sajnálom akik siege helyett épp DP-be vagy vmi instába voltak, kimaradtak a jóból és meglett az eredménye, bár szvsz ott nincs annyi retard és ha menni kell divine-re akkor mennek is.

  14. Szergely:
    “hogy sikerült így rácsapni a billentyűzetre?”
     Szerintem felesleges személyeskedni, én sem vonom kérdőre, miért sikerült ilyen fantasztikus nevet kitalálnod 😀

     “honnan tudod, hogy nem crashelt volna be, ha nem spawnol annyit” – egy szóval nem mondtam, hogy tudom, és nem szeretem magam mindenféle teróiákba, hogy “mi lett volna ha…”

  15. Igen, az én nevem fantasztikus 😛 Csak nem bírom sem az okoskodást, sem az arroganciát (ilyenkor én is arrogáns tudok lenni :P)

  16. Nem gáz, ez bizonyított tény, hogyha az ember kifogy az értelmes érveiből, esetleg nincs is neki, el kezd személyeskedni – egyfajta hárításként.

  17. És ott a pont 😛

  18. Tehát Nwod te egyből ezzel kezdtél felém 🙂 Jól lesavaztad saját magadat XD Na ugorgyunk, mert jön a divine boss és aztán annyi mindenkinek. Ez azért már milyen kicrashel a szerver, mi ez vmi L2J vagy mi szösz?

  19. Fenét gyerekek.
    Ez csak a divine boss eggyik skillje amit 30% hp körül süt el.
    Esetleg valami artifact , crash-hell , vagy ilyesmi. 🙂

  20. Hehe 😀 Ha a boss misseli a servercrash skillt, akkor meg jön az aoe account ban? XD

  21. Ahogy néztem ezt a suthran-t, egyszer csak beverik, ráadásul ott is nagyon erős Elyos fölény van a szerveren. De miért mindig a melegeknek kedveznek, ezt soha nem fogom megérteni.

  22. Az is meglehet 🙂
    Emlékszem mikor sigekor a duxok nyomták az aoe client-crash skilleket,de persze ezt is nerfelték 😐 .
    Szegényeknek lassan semmi esélyük nem lesz.
    Még szerencse hogy a 60% FPS reduction és a blind (csak neveket látsz, karaktereket nem) skilleket meghagyták nekik. 🙂

Comments are closed.